بررسی عوامل مؤثر برعملکرد اقتصادی روشهای مختلف مدیریتی در تولید انگور ... |
فهرست مطالب
شماره و عنوان مطالب | صفحه |
فصل اول: کلیات پژوهش
1-1- مقدمه ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 2
1-2- بیان مسآله …………………………………………………………………………………………………………………………………………………2
1-3- ضرورت و اهمیت تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………….5
1-4- سژالات اصلی پژوهش………………………………………………………………………………………………………………………………….7
1-5- اهداف پژوهش…………………………………………………………………………………………………………………………………………. ..8
1-6- بررسی مطالعات انجام شده……………………………………………………………………………………………………………………………8
1-7- محدودهی پژوهش………………………………………………………………………………………………………………………………………15
فصل دوم: مبانی پژوهش
2-1- مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………17
2-2- خصوصیات گیاهشناسی………………………………………………………………………………………………………………………………..17
2-3- ترکیب شیمیایی انگور و فرآوردههای آن…………………………………………………………………………………………………………17
2-3- 1-مواد موجود در دم خوشه…………………………………………………………………………………………………………………………18
2-3-2- مواد موجود درگوشت داخل حبه یا پالپ انگور…………………………………………………………………………………………….18
2-3-3- مواد موجود در هر صد گرم حبه انگور……………………………………………………………………………………………………..18
2-3-4- مواد موجود در پوست حبهها …………………………………………………………………………………………………………………19
2-4-خواص درمانی انگور………………………………………………………………………………………………………………………………….19
2-4-1-خواص درمانی هسته انگور…………………………………………………………………………………………………………………….19
2-5-ارزش غذایی انگورو فراوردههای انگور………………………………………………………………………………………………………..19
2-6-تاریخچه کشت و پرورش انگور در ایران و جهان………………………………………………………………………………………..20
شماره و عنوان مطالب | صفحه |
ادامه فهرست مطالب
2-7- عناصر غذایی مورد نیاز انگور………………………………………………………………………………………………………………………21
2-8-نکاتی مهم در مورد کشت انگور ……………………………………………………………………………………………………………….21
2-9- نکات مهم در مورد برداشت انگور………………………………………………………………………………………………………………22
2-10-ارقام انگور………………………………………………………………………………………………………………………………………………22
2-10-1- ارقام انگور در دنیا …………………………………………………………………………………………………………………………….22
2-10-2-ارقام انگور در ایران…………………………………………………………………………………………………………………………….23
2-10-3-ارقام انگورمورد کشت دراستان آذربایجان شرقی …………………………………………………………………………………..23
2-10-4- ارقام مورد کشت در ملکان…………………………………………………………………………………………………………………24
2-11-سطح زیر کشت و میزان تولید………………………………………………………………………………………………………………….24
2-11-1-سطح زیر کشت و میزان تولید انگور در دنیا…………………………………………………………………………………………..24
2-11-2-سطح زیر کشت و میزان تولید انگور درایران ………………………………………………………………………………………..24
2-11-3-سطح زیر کشت و میزان تولید انگور درمنطقه ………………………………………………………………………………………25
2-12-تعریف مدیریت ………………………………………………………………………………………………………………………………………25
2-13-اهمیت مدیریت……………………………………………………………………………………………………………………………………….25
2-14- وظایف مدیریت……………………………………………………………………………………………………………………………………..26
2-14-1- طرح ریزی………………………………………………………………………………………………………………………………………..26
2-14-2- سازماندهی………………………………………………………………………………………………………………………………………..27
2-14-3- هدایت………………………………………………………………………………………………………………………………………………27
2-14-4- کنترل………………………………………………………………………………………………………………………………………………27
2-15-مهارتهای لازم مدیریتی……………………………………………………………………………………………………………………….27
2-15-1-مهارتهای فنی…………………………………………………………………………………………………………………………………28
ادامه فهرست مطالب
2-15-2- مهارتهای انسانی…………………………………………………………………………………………………………………………..28
شماره و عنوان مطالب | صفحه |
2-15-3- مهارتهای ادراکی…………………………………………………………………………………………………………………………..28
2-16- تعریف روشهای مختلف مدیریتی………………………………………………………………………………………………………..28
2-16-1- تعریف و تاریخچه روش کشت سنتی…………………………………………………………………………………………………29
2-16-2- تعریف و تاریخچه روش کشت روسیمی…………………………………………………………………………………………….29
2-17- تعریف مدیریت واحدهای کشاورزی……………………………………………………………………………………………………….29
2-18- تاریخچه مدیریت کشاورزی…………………………………………………………………………………………………………………30
2-19- هدفهای مدیریت کشاورزی………………………………………………………………………………………………………………..30
فصل سوم: مواد و روش پژوهش
3-1- مقدمه……. ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 32
3-2- توصیف منطقه مورد مطالعه…………………………………………………………………………………………………………………..32.
3-3- روش و نوع تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………….33
3-4- جامعه، نمونه و روش نمونهگیری…………………………………………………………………………………………………………..33
3-5-ابزار تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………………………34
3-5-1-روایی پرسشنامه………………………………………………………………………………………………………………………………35
3-5-2-پایایی پرسشنامه……………………………………………………………………………………………………………………………..35
3-6- متغیرهای مورد استفاده در تحقیق …………………………………………………………………………………………………………36
3-6-1- متغیرهای مربوط به متغیرگروهبندی و وابسته…………………………………………………………………………………….36
3-6-2-متغیرهای مربوط به مهارتهای مدیریتی……………………………………………………………………………………………37
3-7- فرضیههای تحقیق………………………………………………………………………………………………………………………………38
3-8-روشهای تجزیه و تحلیل دادهها.. ………………………………………………………………………………………………………..38
3-9-تکنیک تاپسیس…………………………………………………………………………………………………………………………………….39
3-10- تکنیک آنتروپی شانون……………………………………………………………………………………………………………………….39
ادامه فهرست مطالب
شماره و عنوان مطالب صفحه |
فصل چهارم: بجث و نتایج
4-1-مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….43
4-2- تحلیل توصیفی دادهها…………………………………………………………………………………………………………………………….43
4-2-1-تجزیه و تحلیل ویژگیهای اجتماعی ساختاری واحدهای تولید کننده انگور……………………………………………….43
4-2-2- بررسی عملکرد اقتصادی واحدهای تولید کننده انگور……………………………………………………………………………..44
4-3-بررسی ویژگیهای اجتماعی، اقتصادی، محیطی و فنی واحدهای کشاورزی……………………………………………………50
4-3-1- تعیین نرمال بودن متغیرهای اجتماعی، اقتصادی، محیطی و فنی کشاورزان……………………………………………….51
4-3-2- بررسی مقایسات میانگین بین متغیرهای دارای توزیع نرمال متغیرهای اجتماعی، اقتصادی و فنی و محیطی….52.
4-3-3- بررسی مقایسات میانگین بین متغیرهای دارای توزیع غیر نرمال متغیرهای اجتماعی- اقتصادی…………………53.
4-3-4- بررسی مقایسات میانگین بین متغیرهای دارای توزیع غیر نرمال متغیرهای فنی و محیطی…………………………..54
4-4- نتایج تحلیل تشخیصی ویژگیهای اجتماعی، اقتصادی، محیطی و فنی…………………………………………………………..55
4-5-بررسی و مقایسه بر اساس مهارتهای مدیریتی……………………………………………………………………………………………..56
4-5-1-تجزیه تحلیل دو گروه سنتی و روسیمی از لحاظ مهارت فنی………………………………………………………………………58
4-5-2-تجزیه تحلیل دو گروه سنتی و روسیمی از لحاظ مهارتهای ادراکی……………………………………………………………58
4-5-3-تجزیه تحلیل دو گروه سنتی و روسیمی از لحاظ مهارتهای انسانی…………………………………………………………….59
4-6- تجزیه تحلیل دو گروه سنتی و روسیمی از لحاظ مهارتهای مدیریتی( انسانی، ادراکی و فنی)…………………….…..61
4-7-تجزیه تحلیل دو گروه سنتی و روسیمی از لحاظ عوامل اقتصادی تولید انگور…………………………………………………….62
4-8- تجزیه تحلیل دو گروه سنتی و روسیمی از لحاظ عملکرد اقتصادی(سود خالص) تولید انگور/ کشمش…………………63
فصل پنجم: نتیجهگیری و بحث
5-1- مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….64.
5-2- بررسی نتایج اهداف و فرضیههای تحقیق……………………………………………………………………………………………………..64
ادامه فهرست مطالب
شماره وعنوان مطالب صفحه |
5-2-1-تحلیل نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل ویژگیهای اجتماعی ساختاری واحدهای تولیدکننده انگور……………………64
5-2-2- تحلیل نتایج حاصل از بررسی عملکرد اقتصادی واحدهای تولید کننده انگور در دو رویکرد سنتی و روسیمی……64
5-2-3- تحلیل نتایج حاصل از بررسی تفاوت ویژگیهای اجتماعی، اقتصادی، محیطی و فنی…………………………………..65.
5-3- تحلیل نتایج حاصل از بررسی و مقایسه مهارتهای مدیریتی و عملکرد اقتصادی بین دو رویکرد……………………….66
5-3-1- تحلیل نتایج حاصل از بررسی مهارتهای انسانی، فنی، ادراکی بین دو رویکرد روسیمی و سنتی……………………66
5-3-2-تجزیه تحلیل دو گروه سنتی و روسیمی از لحاظ کل مهارتهای مدیریتی( انسانی، ادراکی و فنی)………………….68
5 -3-3- تجزیه تحلیل دو گروه سنتی و روسیمی از لحاظ عوامل اقتصادی تولید انگور……………………………………………..68
5- 4- معایب و مزایای روش سنتی با توجه به نتایج بدست آمده از منابع و تحقیق حاضر………………………………………….68
5-5- مزایا و معایب روش روسیمی با توجه به نتایج بدست آمده از منابع و تحقیق حاضر…………………………………………..69
5-6- بررسی مشکلات و تنگناهای تحقیق به جهت رشد و توسعه واحدهای تولیدکننده انگور و یا عدم روند روسیمی شدن در تولید انگور………………………………………………………………………………………………………………………………………………………70
5-7-راهکارها و پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………………………………….71
فهرست منابع و مآخذ………………………………………………………………………………………………………………………………………………72
پیوستها……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….77
فهرست جدولها
شماره و عنوان جدول | صفحه |
جدول 2-1: ارزش غذایی انگور در رقمهای انگور عسگری و انگور یاقوتی، انگور عسگری نارس( غوره) در یک صد گرم..20
جدول2-2: میزان مصرف عناصر در هکتار مورد نیاز انگور………………………………………………………………………………………….21
جدول3-1: وضیعت حجم نمونه در منطقه تحقیق…………………………………………………………………………………………………….36
جدول 3-2: متغیرهای گروهبندی و متغیرهای مستقل اجتماعی، اقتصادی و فنی، محیطی…………………………………………..40
جدول 3-3: متغیرهای مربوط به مهارتهای مدیریتی………………………………………………………………………………………………41
جدول4-1: متوسط ویژگیهای اجتماعی واحدهای تولید کننده انگور………………………………………………………………………….42
جدول4-2: متوسط سطح زیر کشت و سن باغات واحدهای تولید کننده انگور……………………………………………………………..43
ادامه فهرست جدولها
شماره و عنوان جدول صفحه |
جدول 4-3: عملکرد(کیلوگرم/ هکتار) واحدهای تولید کننده انگور……………………………………………………………………………..43
جدول4-4: ارزیابی تولید انگور در واحدهای کشاورزی……………………………………………………………………………………………..46د
جدول4-6: متوسط قیمت و ارزش فروش انگور در واحد کشاورزی……………………………………………………………………………..46
یک مطلب دیگر :
جدول4-7: متوسط قیمت و ارزش فروش کشمش در واحد کشاورزی…………………………………………………………………………47
جدول4-8: ارزش تولید ناخالص انگور در واحدهای کشاورزی…………………………………………………………………………………….47
جدول4-9: ارزش تولید ناخالص کشمش در واحدهای کشاورزی……………………………………………………………………………….47
جدول 4-10: ارزش تولید ناخالص انگور/کشمش واحدهای کشاورزی…………………………………………………………………………48
جدول 4-11: هزینههای متغیر در واحدهای کشاورزی……………………………………………………………………………………………….49
جدول 4-12: سودناخالص تولید انگور/ کشمش در واحدهای کشاورزی………………………………………………………………………49
جدول 4-12- کل هزینههای ثابت در واحدهای کشاورزی……………………………………………………………………………………….49
جدول 4-14- تعیین سود خالص تولید انگور/ کشمش در واحد کشاورزی………………………………………………………………….50
جدول 4-15: نتایج آنالیز کلوموگروف–اسمیرنوف جهت تعیین متغیرهای نرمال محیطی و فنی……………………………………51
جدول 4-16: نتایج آزمون t مستقل با توجه به متغیرهای دارای توزیع نرمال…………………………………………………………….52
جدول 4-19: نتایج آزمون منویتنی یو با توجه به متغیرهای محیطی با توزیع غیر نرمال ………………………………………….53
جدول 4-20: نتایج آزمون منویتنی یو با توجه به متغیرهای فنی با توزیع غیر نرمال……………………………………………….54
جدول4-21: نتایج تحلیل تشخیصی ویژگیهای اجتماعی، اقتصادی، محیطی و فنی………………………………………………….55
جدول 4-22: لامبدای ویلک………………………………………………………………………………………………………………………………..56
جدول 4-23: تعیین رتبه شاخصهای مهارت فنی…………………………………………………………………………………………………..57
جدول 4-24: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ مهارت فنی ……………………………………………………………….57
جدول 4-25: تعیین وزن و رتبه شاخصهای مهارت ادراکی در دو رویکرد سنتی و روسیمی………………………………………..58
جدول 4-26: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ مهارت ادراکی……………………………………………………………..58
جدول 4-27: تعیین وزن و رتبه شاخصهای مهارتهای انسانی در دو رویکرد سنتی و روسیمی………………………………….60
جدول 4-28: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ مهارت انسانی ……………………………………………………………60
ادامه فهرست جدولها
شماره و عنوان جدول صفحه |
جدول 4-29: تعیین وزن و رتبه شاخصهای مهارتهای مدیریتی در دو گروه روسیمی و سنتی…………………………………..61
جدول4-30: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ مهارت مدیریتی ……………………………………………………………61
جدول 4-31: تعیین وزن ورتبه شاخصهای عوامل اقتصادی تولید انگور در دو گروه روسیمی و سنتی……………………….. 62
جدول4-32: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ عوامل اقتصادی تولید انگور……………………………………62
جدول4-33: تعیین وزن و رتبه شاخصهای عملکرد اقتصادی تولید انگور/ کشمش در دو رویکرد روسیمی و سنتی………..63.
جدول 4-34: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ عملکرد اقتصادی تولید انگور/ کشمش…………………………….63
فهرست شکلها
شماره و عنوان شکلها صفحه |
شکل 3-1: وضیعت جغرافیایی استان آذربایجان شرقی و شهرستان ملکان………………………………………………………………….32
نمودار4-1: مربوط به مهارت فنی در دو رویکرد روسیمی و سنتی………………………………………………………………………………8 5
نمودار4-2: نمودار مربوط به مهارتهای ادراکی در دو رویکرد روسیمی و سنتی…………………………………………………………..59
نمودار4-3: میزان مهارت انسانی در دو رویکرد روسیمی و سنتی………………………………………………………………………………..60
نمودار 4-4: میزان مهارتهای مدیریتی در دو رویکرد روسیمی و سنتی………………………………………………………………………61
نمودار 4-5: مقایسه عوامل اقتصادی در دو رویکرد روسیمی و سنتی…………………………………………………………………………..62
نمودار 4-6: مقایسه سودخالص تولید انگور/ کشمش در دو رویکرد روسیمی و سنتی…………………………………………………….63
مقدمه
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-08-07] [ 12:14:00 ب.ظ ]
|