بررسی کارایی واحدهای کنسانتره در استان آذربایجان غربی |
۱-۵- اهمیت موضوع و ظرفیت صنایع تبدیلی کشاورزی در استان آذربایجان غربی……………… 12
۱-۶- منطقه مورد مطالعه……………………………………………………………………………………… 13
۱-۷- اهداف تحقیق…………………………………………………………………………………………… 14
۱-۸- فرضیههای تحقیق……………………………………………………………………………………… 14
۱-۹- روش پژوهش…………………………………………………………………………………………… 15
۱-۱۰- سازماندهی تحقیق……………………………………………………………………………………. 15
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق:
۲-۱- مقدمه…………………………………………………………………………………………………….. 17
۲-۲- اهمیت کارایی در کشاورزی………………………………………………………………………… 17
۲-۳- جایگاه صنایع تبدیلی و نقش آن در کاهش ضایعات کشاورزی استان آذربایجان غربی… 18
۲-۴- کارایی: تعریف و روشهای محاسبه……………………………………………………………….. 20
۲-۵- رهیافتهای محاسبه کارایی…………………………………………………………………………. 22
۲-۶- پیشینه تحقیق……………………………………………………………………………………………. 25
2-6-1- مطالعات خارجی………………………………………………………………………………….. 25
2-6-2- مطالعات داخلی……………………………………………………………………………………. 29
فصل سوم: روش تحقیق
۳-۱- مقدمه…………………………………………………………………………………………………….. 33
۳-۲- روش تحقیق…………………………………………………………………………………………….. 33
۳-۳- جامعه آماری و حجم نمونه…………………………………………………………………………. 33
۳-۴- ابزار اندازهگیری……………………………………………………………………………………….. 33
۳-۵- تجزیهآماری…………………………………………………………………………………………….. 34
۳-۶- اندازهگیری کارایی به روش تحلیل فراگیر دادهها (DEA)…………………………………….. 34
3-6-1- مدل بازدهی ثابت نسبت به مقیاس (CRS)…………………………………………………… 37
3-6-2- عامل تولید و محصول اضافی (مازاد)………………………………………………………….. 38
3-6-3- مجموعه مرجع…………………………………………………………………………………….. 41
3-6-4- مدل بازدهی متغیر نسبت به مقیاس (VRS)…………………………………………………… 42
3-6-5- مدل حداکثرسازی محصول…………………………………………………………………….. 44
3-6-6- اطلاعات قیمتی و کارایی تخصیصی………………………………………………………….. 46
3-6-7- روش حداقل سازی هزینه……………………………………………………………………….. 46
3-6-8- روش حداکثرسازی درآمد……………………………………………………………………… 47
3-6-9- تحلیل نموداری روش DEA……………………………………………………………………………………………. 48
3-6-10- نکاتی در ارتباط با استفاده از روش DEA………………………………………………………………….. 49
3-6-11- برخی مزایا و اشکالات روش DEA……………………………………………………………………………. 50
۳-۷- داده و اطلاعات………………………………………………………………………………………………………………………. 50
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل نتایج
۴-۱- مقدمه…………………………………………………………………………………………………….. 5۳
۴-۲- نتایج توصیفی…………………………………………………………………………………………… 5۳
4-2-1- توزیع فراوانی نسبی جنسیت مدیر عاملهای واحدهای کنسانتره…………………………. 5۳
4-2-2- توزیع فراوانی نسبی سن مدیر عاملهای واحدهای کنسانتره………………………………. 5۴
4-2-3- توزیع فراوانی نسبی تحصیلات مدیر عاملهای واحدهای کنسانتره…………………….. 5۴
4-2-4- توزیع فراوانی نسبی وضعیت تأهل مدیر عاملهای واحدهای کنسانتره………………….. 5۵
4-2-5- توزیع فراوانی نسبی وضعیت شغلی مدیر عاملهای واحدهای کنسانتره…………………. 5۵
4-2-6- توزیع فراوانی نسبی سابقه کاری مدیر عاملهای واحدهای کنسانتره……………………. 5۶
4-2-7- توزیع فراوانی نسبی تولید محصول دیگر به جز کنسانتره واحدهای کنسانتره………….. 5۷
یک مطلب دیگر :
4-2-8- وضعیت مالکیت واحدهای کنسانتره…………………………………………………………… 5۷
4-2-9- توزیع فراوانی نسبی میزان تولید انواع کنسانتره در 1392 در واحدهای کنسانتره…….. 5۸
4-2-10- توزیع فراوانی نسبی میزان استفاده از مواد نگهدارنده در واحدهای کنسانتره…………. 5۸
4-2-11- توزیع فراوانی نسبی کیفیت میوههای استفاده شده در واحدهای کنسانتره……………. ۵۹
4-2-12- توزیع فراوانی نسبی وضعیت صادرات در واحدهای کنسانتره………………………….. ۵۹
4-2-13- توزیع فراوانی نسبی میزان فروش محصول در صورت تحریم در واحدهای کنسانتره. 6۰
4-2-14- توزیع فراوانی نسبی تأثیر اثرات جوی بر کیفیت محصول در واحدهای کنسانتره…… 6۱
4-2-15- توزیع فراوانی نسبی تأثیر اثرات جوی بر قیمت محصول در واحدهای کنسانتره……. 6۱
۴-۳- نتایج برآورد انواع کارایی……………………………………………………………………………. 6۲
۴-۳-۱- محاسبه کارایی فنی و شناسایی واحدهای مرجع واحدهای کنسانتره …………………….. 6۲
۴-۳-۲- محاسبه انواع کارایی واحدهای کنسانتره بر اساس مدل بازدهی ثابت نسبت به مقیاس.. 6۴
۴-۳-۳- محاسبه انواع کارایی واحدهای کنسانتره بر اساس مدل بازدهی متغیر نسبت به مقیاس . 6۶
۴-۳-۴- نتایج حاصل از برآورد کارایی فنی و مقیاس در وضعیت بازدهی متغیر نسبت به مقیاس. 7۰
فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهاد ها
۵-۱- مقدمه…………………………………………………………………………………………………….. 7۵
۵-۲- نتیجهگیری………………………………………………………………………………………………. 7۵
۵-۳- پیشنهادها………………………………………………………………………………………………… 7۸
۵-۴- پیشنهادهای پژوهشی………………………………………………………………………………….. ۷۹
منابع………………………………………………………………………………………………………………. 8۰
ضمائم……………………………………………………………………………………………………………. 8۶
ABSTRAC…………………………………………………………………………………………………… 93
فهرست جداول
جدول 3‑1- اطلاعات مربوط به مقادیر ستانده و نهاده واحدهای کنسانتره در سال 1391……. 5۱
جدول 4-1- توزیع فراوانی نسبی جنسیت مدیر عاملهای مورد مطالعه……………………….. 5۳
جدول 4-2- توزیع فراوانی نسبی سن مدیر عاملهای مورد مطالعه……………………………. 5۴
جدول 4- 3- توزیع فراوانی نسبی تحصیلات مدیر عاملهای واحدهای کنسانتره……………… 5۵
جدول 4- 4- توزیع فراوانی نسبی وضعیت تأهل مدیر عاملهای واحدهای کنسانتره………….. 5۵
جدول 4-5- توزیع فراوانی نسبی شغلی مدیر عاملهای واحدهای کنسانتره…………………… 5۶
جدول 4- 6- توزیع فراوانی نسبی سابقه کاری مدیر عاملهای واحدهای کنسانتره……………. 5۶
جدول 4- 7- توزیع فراوانی نسبی تولید محصول دیگر به جزکنسانتره میوه توسط واحدهای کنسانتره 5۷
جدول 4-8- وضعیت مالکیت واحدهای کنسانتره……………………………………………. 5۷
جدول 4-9- میزان تولید انواع کنسانتره میوه در سال 1392 در واحدهای کنسانتره………….. 5۸
جدول 4-10- توزیع فراوانی نسبی استفاده از مواد نگهدارنده در واحدهای کنسانتره…………. ۵۹
جدول 4-11- توزیع فراوانی نسبی کیفیت میوههای استفاده شده در واحدهای کنسانتره………. ۵۹
جدول 4-12- توزیع فراوانی نسبی صادرات در واحدهای کنسانتره…………………………. 6۰
جدول 4-13- توزیع فراوانی نسبی میزان فروش محصول در صورت تحریم………………….. 6۰
جدول 4- 14- توزیع فراوانی نسبی تاثیر اثرات جوی بر کیفیت محصول در واحدهای کنسانتره 6۱
جدول 4- 15- توزیع فراوانی نسبی تأثیر اثرات بر قیمت محصول در واحدهای کنسانتره……… 6۱
جدول 4-16- انواع کارایی فنی واحدهای کنسانتره براساس مدل بازدهی ثابت نسبت به مقیاس 63
جدول 4-17- نتایج انواع کارایی واحدهای کنسانتره براساس مدل بازدهی ثابت نسبت به مقیاس 6۶
جدول 4-18- نتایج انواع کارایی واحدهای کنسانتره براساس مدل بازدهی متغیر نسبت به مقیاس ۶۹
جدول 4-19 – میزان کارایی فنی و مقیاس با استفاده از مدل بازدهی متغیر نسبت به مقیاس……………..7۲
جدول 4‑20- الگوگیری واحدهای تولیدی آذربایجان غربی از واحدهای مرجع……………… 7۳
فهرست نمودارها
نمودار 2-1- کارآیی تکنیکی، تخصیصی و اقتصادی با رهیافت نهاده گرا……………………. 21
نمودار 3‑1- منحنی تولید یکسان محصول…………………………………………………… 35
نمودار 3‑2- اندازهگیری کارایی و مازاد عامل تولید…………………………………………. 40
نمودار 3‑3- تفکیک کارایی فنی به کارایی ناشی از مدیریت و کارایی ناشی از مقیاس……….. 44
نمودار 3‑4- تحلیل پوششی دادهها بر مبنای حداکثرسازی محصول…………………………… 46
نمودار 3‑5- تحلیل نموداری روش DEA……………………………………………………. 49
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-08-07] [ 08:30:00 ب.ظ ]
|