کشاورزی بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی روغن خرفه |
فهرست مطالب | |||
عنوان | صفحه | ||
چکیده | 1 | ||
فصل اول- مقدمه | |||
مقدمه | 3 | ||
فصل دوم- بررسی منابع | |||
2-1. خرفه | 6 | ||
2-1-1. گیاهشناسی | 6 | ||
2-1-2. ساختار شیمیایی خرفه | 7 | ||
2-1-3. ویژگیهای درمانی خرفه | 9 | ||
2-2. اکسایش لیپیدها | 10 | ||
2-2-1. اکسایش نوری | 10 | ||
2-2-2. اکسایش آنزیمی | 11 | ||
2-2-3. اکسایش اسیدهای چرب به وسیله آنزیم لیپوکسیژناز | 11 | ||
2-2-4. اکسایش خود به خودی | 11 | ||
2-3. روشهای اندازهگیری اکسایش چربیها | 12 | ||
2-3-1. اندازهگیری فراوردههای اولیه اکسایش | 13 | ||
2-3-1-1. عدد پراکسید (PV) | 13 | ||
2-3-1-2. روش تیتراسیون یدومتری | 13 | ||
2-3-1-3. کمپلکس یون آهن Ш | 13 | ||
2-3-1-4. اسپکتروسکوپی مادون قرمز تغییر شکل فوریر (FTIR) | 14 | ||
2-3-1-5. دیانها و تریانهای کنژوگه | 14 | ||
2-3-2. اندازهگیری فراوردههای ثانویه اکسایش | 15 | ||
2-3-2-1. عدد اسید تیوباربیتوریک (TBA) | 15 | ||
2-3-2-2. عدد پارا آنیسیدین (AV) | 15 | ||
2-3-2-3. عدد توتوکس یا عدد اکسایش | 16 | ||
2-3-2-4. عدد کربونیل (CV) | 16 | ||
2-4. آنتیاکسیدانهای غذایی | 17 | ||
2-4-1. آنتیاکسیدانهای سنتزی | 17 | ||
2-4-1-1. بوتیلید هیدروکسی آنیزول (BHA) | 18 | ||
2-4-1-2. بوتیلید هیدروکسی تولوئن (BHT) | 18 | ||
2-4-1-3. ترشیو بوتیل هیدروکینون (TBHQ) | 19 | ||
2-4-1-4. گالاتها و اسید گالیک | 20 | ||
2-4-2. آنتیاکسیدانهای طبیعی | 20 | ||
2-4-2-1. توکوفرول | 22 | ||
2-4-2-2. کاروتن | 23 | ||
2-4-2-3. اسیدهای فنلی | 24 | ||
2-4-2-4. فلاونوئیدها | 25 | ||
2-4-2-5. ترپنوئیدها | 26 | ||
2-4-2-6. اسید آسکوربیک | 27 | ||
2-4-2-7. سزامول | 27 | ||
2-4-2-8. گوسیپول | 28 | ||
2-4-2-9. فیتاتها | 28 | ||
2-4-3. مکانیسم عمل آنتیاکسیدانها | 28 | ||
2-4-4. اندازهگیری قدرت آنتیاکسیدانی | 29 | ||
2-4-4-1. اندازهگیری مقادیر کل ترکیبات فنلی | 29 | ||
2-4-4-2. روش مهار رادیکال آزاد DPPH | 29 | ||
2-4-4-3. ظرفیت آنتیاکسیدانی معادل ترولکس (TEAC) | 30 | ||
2-4-4-4. ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن (ORAC) | 30 | ||
2-4-4-5. قدرت آنتیاکسیدانی احیاء آهن III | 30 | ||
2-4-4-6. بیرنگ شدن بتا کاروتن | 31 | ||
2-4-4-7. روش نگهداری در گرمخانه (آون) | 31 | ||
2-5. استخراج عصارههای گیاهی | 31 | ||
2-6. سینتیک واکنشهای اکسایشی | 32 | ||
فصل سوم- مواد و روشها | |||
3-1. مواد اولیه | 35 | ||
3-2. استخراج روغن | 35 | ||
3-3. استخراج عصاره | 35 | ||
3-4. آزمونها | 36 | ||
3-4-1. ساختار اسید چرب | 36 | ||
3-4-2. عدد یدی | 36 | ||
3-4-3. عدد صابونی | 36 | ||
3-4-3-1. تهیه پتاس الکی | 36 | ||
3-4-4. ترکیبات استرولی | 37 | ||
3-4-4-1. اندازهگیری نمونه | 37 | ||
3-4-4-2. آماده سازی ستون اکسید آلومینیوم | 37 | ||
3-4-4-3. استخراج مواد غیرقابل صابونی | 37 | ||
3-4-4-4. کروماتوگرافی لایه نازک | 37 | ||
3-4-4-5. جداسازی استرول | 38 | ||
3-4-4-6. آمادهسازی استرول تری متیل سیلیل اتر | 38 | ||
3-4-4-7. شناسایی استرولها | 38 | ||
3-4-4-8. ترکیب استرول | 38 | ||
3-4-4-9. تعیین میزان استرول | 39 | ||
3-4-5. ترکیبات توکوفرولی | 39
|
||
3-4-5-1. آمادهسازی محلولهای کالیبراسیون ذخیره | 39 | ||
3-4-5-2. آمادهسازی محلول استاندارد | 39 | ||
3-4-5-3. آمادهسازی محلول آزمون | 40 | ||
3-4-6. ترکیبات مومی | 40 | ||
3-4-7. وزن مخصوص | 41 | ||
3-4-8. گرانروی دینامیکی | 41 | ||
3-4-9. ضریب شکست | 41 | ||
3-4-10. عدد پراکسید | 41 | ||
3-4-10-1. ترسیم منحنی کالیبراسیون | 41 | ||
3-4-10-2. تهیه محلول استاندارد آهن Ш | 42 | ||
3-4-10-3. تهیه محلول تیوسیونات آمونیوم | 42 | ||
3-4-10-4. تهیه محلول آهن п | 43 | ||
3-4-10-5. اندازهگیری عدد پراکسید نمونه روغن | 43 | ||
3-4-11. عدد اسیدی | 43 | ||
3-4-12. مقدار کل ترکیبات قطبی (TPC) | 44 | ||
3-4-13. شاخص پایداری اکسایشی (OSI) | 44 | یک مطلب دیگر : چطور موهای آسیب دیده را درمان کنیم؟ |
|
3-4-14. ترکیبات فنلی | 45 | ||
3-4-14-1. ترسیم منحنی کالیبراسیون | 45 | ||
3-4-14-2. اندازهگیری ترکیبات فنلی عصاره | 45 | ||
3-4-15. آزمون DPPH | 46 | ||
3-4-15-1. ترسیم منحنی کالیبراسیون BHT | 46 | ||
3-4-15-2. تعیین فعالیت آنتی رادیکالی عصاره | 46 | ||
3-4-16. عدد اسید تیوباربیتوریک | 47 | ||
3-4-17. عدد صابونی ناشونده | 47 | ||
3-4-18. رنگ | 49 | ||
3-4-19. آزمون گرمخانه گذاری | 49 | ||
3-6. تجزیه و تحلیل آماری | 50 | ||
فصل چهارم- نتایج و بحث | |||
4-1. درصد استخراج روغن از بذر خرفه | 52 | ||
4-2. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی روغن بذر خرفه | 52 | ||
4-2-1. ساختار اسید چرب | 52 | ||
4-2-2. وزن مخصوص | 56 | ||
4-2-3. شاخص رنگ | 57 | ||
4-2-4. ضریب شکست | 58 | ||
4-2-5. گرانروی | 59 | ||
4-2-6. عدد اسیدی | 60 | ||
4-2-7. عدد پراکسید | 60 | ||
4-2-8. عدد یدی | 62 | ||
4-2-9. عدد صابونی | 63 | ||
4-2-10. مواد صابونیناشونده | 64 | ||
4-2-11. ترکیبات استرولی | 64 | ||
4-2-12. توکوفرول | 65 | ||
4-2-13. موم | 66 | ||
4-2-14. شاخص پایداری اکسایشی | 66 | ||
4-2-15. ترکیبات قطبی کل | 67 | ||
4-3. قدرت مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH | 67 | ||
4-4. ترکیبات فنلی | 71 | ||
4-5. آزمون گرمخانه گذاری | 73 | ||
4-5-1. عدد پراکسید | 73 | ||
4-5-2. عدد اسید تیوباربیتوریک. | 77 | ||
4-6. پارامترهای سینتیکی واکنش اکسایش روغن دانه خرفه | 80 | ||
فصل پنجم- نتیجهگیری کلی و پیشنهادات | |||
5-1. نتیجه گیری کلی | 85 | ||
5-2. پیشنهادات | 88 |
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-08-10] [ 09:40:00 ق.ظ ]
|