اثر محلولپاشی برگی سالیسیلیکاسید، آسکوربیکاسید، پرولین و گلایسین بتائین بر عملکرد ... |
1-6 انواع سورگوم…………………………………………………………………………………………………… 7
1-6-1 سورگوم علوفهای……………………………………………………………………………………………. 7
1-7 ترکیبات شیمیایی موجود در سورگوم…………………………………………………………………….. 8
1-8 کاربرد سورگوم ……………………………………………………………………………………………….. 8
1-8-1 مصارف خوراکی…………………………………………………………………………………………… 9
1-8-2 تغذیه حیوانات………………………………………………………………………………………………. 9
1-8-3 تولیدات صنعتی…………………………………………………………………………………………….. 9
1-8-4 تولید اتانول و باگاس……………………………………………………………………………………….. 10
1-9 تنشهای محیطی……………………………………………………………………………………………….. 10
1-9-1 نقش آب در گیاهان……………………………………………………………………………………….. 11
1-9-2 تنش خشکی…………………………………………………………………………………………………. 12
1-9-3 اثرات خشکی بر رشد و عملکرد…………………………………………………………………………. 13
1-9-3 اثرات خشکی بر روابط آب …………………………………………………………………………….. 13
1-9-4 اثرات خشکی بر روابط غذایی ………………………………………………………………………….. 14
1-9-5 اثرات خشکی بر فتوسنتز………………………………………………………………………………….. 14
1-10 مکانیسم های فیزیولوژیکی تحمل به خشکی…………………………………………………………… 15
1-10-1 حفظ آب سلول و بافت………………………………………………………………………………….. 15
1-10-2 نقش آنزیم های آنتی اکسیدان ………………………………………………………………………… 17
1-11 خصوصیات مطلوب یک بوته گیاهی برای تحمل خشکی……………………………………………. 17
1-11-1 تعداد پنجه………………………………………………………………………………………………….. 17
1-11-2 ریشه…………………………………………………………………………………………………………. 17
1-11-3 خوشه……………………………………………………………………………………………………….. 17
1-11-4 برگ………………………………………………………………………………………………………… 18
1-12 راهبرد ها در شرایط تنش……………………………………………………………………………………. 18
فصل دوم: بررسی منابع…………………………………………………………………………………………. 20
2-1 اثر تنش خشکی بر تعداد و سطح برگ گیاه……………………………………………………………… 21
2-2 اثر تنش خشکی بر کلروفیل ( aوb) و کارتنوئید برگ…………………………………………………. 22
2-3 اثر تنش خشکی بر محتوای نسبی آب برگ (RWC):………………………………………………… 24
2-4 اثر تنش خشکی بر قطر و ارتفاع ساقه گیاه………………………………………………………………… 25
2-5 اثر تنش خشکی بر عملکرد علوفه تر و خشک……………………………………………………………. 26
2-6 شاخص سطح برگ (LAI)………………………………………………………………………………….. 28
2-7 مروری بر اثرات حاصل از محلول پاشی برگی آسکوربیک اسید، سالیسیلیک اسید،پرولین و گلایسین بتائین 29
2-7-1 آسکوربیک اسید……………………………………………………………………………………………. 30
2-7-2 اسید سالیسیلیک…………………………………………………………………………………………….. 31
2-7-3 پرولین و گلایسین بتائین…………………………………………………………………………………… 34
فصل سوم: مواد و روشها………………………………………………………………………………………… 37
3-1 آزمایش مزرعه ای……………………………………………………………………………………………… 38
3-1-1 مشخصات محل و زمان اجرای آزمایش………………………………………………………………… 38
3-1-2 خصوصیات اقلیمی محل اجرای آزمایش………………………………………………………………. 38
3-1-3 ویژگی های خاک محل اجرای آزمایش………………………………………………………………. 38
3-1-4 طرح مورد آزمایش…………………………………………………………………………………………. 39
3-1-5 مراحل اجرای آزمایش…………………………………………………………………………………….. 40
3-1-6 اعمال تیمار آبیاری…………………………………………………………………………………………. 40
3-1-7 اعمال تیمار محلول پاشی………………………………………………………………………………….. 40
3-1-8 اندازه گیری صفات………………………………………………………………………………………… 41
3-2 آزمایش گلخانه ای…………………………………………………………………………………………….. 42
3-2-1 مراحل انجام کار……………………………………………………………………………………………. 42
3-2-2 طرح آماری آزمایش……………………………………………………………………………………….. 42
3-2-3 اندازه گیری صفات………………………………………………………………………………………… 42
یک مطلب دیگر :
3-3 آزمایش جوانه زنی…………………………………………………………………………………………….. 43
3-3-1 مراحل انجام کار……………………………………………………………………………………………. 43
3-3-2 اندازه گیری صفات………………………………………………………………………………………… 44
فصل چهارم: نتایج و بحث……………………………………………………………………………………… 46
4-1 نتایج آزمایش مزرعه…………………………………………………………………………………………… 47
4-1-1 طول ساقه…………………………………………………………………………………………………….. 47
4-1-2 طول سنبله…………………………………………………………………………………………………….. 51
4-1-3 قطر ساقه……………………………………………………………………………………………………… 53
4-1-4 تعداد برگ…………………………………………………………………………………………………… 55
4-1-5 تعداد پنجه……………………………………………………………………………………………………. 57
4-1-6 محتوای کلروفیل a…………………………………………………………………………………………. 59
4-1-7 محتوای کلروفیل b…………………………………………………………………………………………. 61
4-1-8 محتوای کلروفیل کل………………………………………………………………………………………. 63
4-1-9 نسبت کلروفیل a/b………………………………………………………………………………………… 65
4-1-10 محتوای کاروتنوئید……………………………………………………………………………………….. 68
4-1-11 شاخص سطح برگ……………………………………………………………………………………… 70
4-1-12 عملکرد علوفه تر………………………………………………………………………………………….. 73
4-1-13 عملکرد علوفه خشک…………………………………………………………………………………….. 75
4-1-14 وزن تر تک بوته…………………………………………………………………………………………… 77
4-1-15 وزن خشک تک بوته…………………………………………………………………………………….. 79
4-2 نتایج آزمایش گلخانه………………………………………………………………………………………….. 81
4-2-1 طول برگ……………………………………………………………………………………………………. 81
4-2-2 عرض برگ………………………………………………………………………………………………….. 84
4-2-3 وزن خشک اندام هوایی…………………………………………………………………………………… 86
4-2-4 وزن خشک ریشه……………………………………………………………………………………………. 88
4-2-5 ارتفاع بوته…………………………………………………………………………………………………… 90
4-2-6 شاخص کلروفیل……………………………………………………………………………………………. 92
4-2-7 نسبت وزن ریشه به اندام هوایی…………………………………………………………………………… 94
4-3 نتایج آزمایش جوانه زنی……………………………………………………………………………………… 96
4-3-1 پرایمینگ توسط محلول آسکوربیک اسید…………………………………………………………….. 96
4-3-1-1 درصد جوانه زنی………………………………………………………………………………………… 96
4-3-1-2 سرعت جوانه زنی……………………………………………………………………………………….. 98
4-3-1-3 میانگین زمان جوانه زنی………………………………………………………………………………… 99
4-3-1-4 شاخص بنیه بذر………………………………………………………………………………………….. 100
4-3-2 پرایمینگ توسط محلول سالیسیلیک اسید………………………………………………………………. 100
4-3-2-1 درصد جوانه زنی………………………………………………………………………………………… 100
4-3-2-2 سرعت جوانه زنی……………………………………………………………………………………….. 103
4-3-2-3 میانگین زمان جوانه زنی………………………………………………………………………………… 104
4-3-2-4 شاخص بنیه بذر………………………………………………………………………………………….. 105
4-4 نتیجهگیری کلی و پیشنهادات………………………………………………………………………………… 105
منابع………………………………………………………………………………………………………………. 107
پیوست…………………………………………………………………………………………………………….. 124
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 04:01:00 ب.ظ ]
|