یک مطلب دیگر :

دانلود پایان نامه روانشناسی با موضوع عوامل روانشناختی توانمندسازی

 

عنوان صفحه
چکیده  
فصل اول مقدمه کلیات  
1-1-مقدمه  
1-2-مبدأ و قدمت آگروپیرون  
1-3-طبقه بندی آگروپیرون  
1-4-گونه‌های مهم آگروپیرون  
1-5-خصوصیات علوفه ای و تغذیه‌ای آگروپیرون  
1-5-1-گیاه شناسی آگروپیرون  
1-5-2-گیاه شناسی گونه A‌. elongatum  
1-5-3-زراعت A‌. elongatum  
1-6-سازگاری  
1-7-پایداری  
1-8-پایداری در اصلاح نباتات  
1-9-اثر متقابل ژنوتیپ×محیط و تعیین پایداری ژنوتیپ ها  
1-9-1-روش‌های کاهش اثر متقابل ژنوتیپ و محیط  
1-9-1-1-دسته بندی محیط ها  
1-9-1-2-استفاده از هموژن ها، ارقام خالص و مخلوط‌های ژنتیکی  
1-9-1-3-انتخاب فصلی متقابل  
1-9-1-4-ژنوتیپ‌های پایدار  
1-10-انواع مدل‌های آماری برای تجزیه پایداری  
1-10-1-روش تجزیه واریانس  
1-10-1-1-روش واریانس محیطی  
1-10-1-2-روش ضریب تغییرات ژنوتیپی  
1-10-1-3-اکووالانس ریک ((Ecovalence Wrick  
1-10-1-4-واریانس پایداری  
1-10-1-5-روش تجزیه واریانس زوجی (Combined analysis of varianc)  
1-10-1-6-روش واریانس درون مکانی لین و بینز(Lin and Binns)  
1-10-1-7-محدودیت‌های تجزیه واریانس  
1-10-2-تجزیه رگرسیون  
1-10-2-1-روش رگرسیون خطی  
1-10-2-2-روش ابرهارت و راسل Eberhart and Rusell))  
1-10-2-3-روش پرکینز و جینکز(Perkins and Jinks)  
1-10-2-4-روش فینلی و ویلکنسون (Finly and Wilkinson)  
1-10-2-5-ضریب تشخیص(Coefficient of Determintion)  
1-10-2-6-محدودیت‌های تجزیه رگرسیون در بررسی‌های پایداری  
1-11-دسته بندی تعدادی از آماره‌های پایداری مربوط به روش‌های تجزیه واریانس و تجزیه رگرسیون  
1-11-1-پایداری تیپ I یا  
1-11-2-پایداری تیپ II یا  
1-11-3-پایداری تیپ III یا  
1-11-4-پایداری تیپ IV یا  
1-12-استفاده از پایداری تیپ IV, III, II, I  
1-13-روش‌های چند متغییره  
1-13-1-کاربرد روش‌های آماری چند متغیره  
1-13-2-تجزیه به مؤلفه‌های اصلی  
1-13-3-تجزیه کلاستر (Cluster analysis)  
1-13-4-تجزیه امی  
1-13-4-1-بای‌پلات (محورهای مختصات دو طرفه یا نمودار دو محوری)  
1-13-4-2-خطا و نویز (Error and Noise)  
1-13-4-3-روش‌های معمول برای کاهش نویز در آزمایشات اصلاح نباتات  
1-13-4-4-مدل‌های کامل و کاهشی  
1-13-4-5-اثر استین (Stein effect)  
1-13-4-6-قابل پیش‌بینی بودن و انطباق مدل  
1-13-4-7-ارزش پایداری امی (ASV)  
1-14-روش GGE Biolot  
1-14-1-تجزیه پایداری با استفاده از نمودارهای GGEBiplot  
1-15-روش‌های ناپارامتری  
1-15-1-روش ناپارامتری هان  
1-15-2-روش ناپارامتری تنارازو  
1-15-3-آماره مجموع رتبه کنگ (Rank-Sum method)  
1-15-4-آماره عملکرد- پایداری ()  
1-15-5-شاخص پایداری I  
1-15-6-شاخص GSI  
1-15-7-روش میانگین رتبه()و انحراف معیار رتبه (STDR)  
1-16-تکرار پذیری  
1-16-1-استفاده از تکرار‌پذیری در تجزیه پایداری  
2-فصل دوم بررسی منابع  
2-1-مطالعات انجام شده در زمینه تجزیه پایداری به روشGGE Biplot  
2-2- مطالعات انجام شده در زمینه تجزیه پایداری به روش نا‌پارامتری  
2-2-مطالعات انجام شده در زمینه تجزیه پایداری به روشAMMI  
2-3-مطالعات انجام شده در زمینهتجزیه پایداری بر اساس پارامترهای پایداری  
2-4-مطالعات انجام شده در زمینه پایداری آگروپیرون  
2-5-مطالعات انجام شده در زمینه کیفیت و عملکرد علوفه جنس آگروپیرون  
2-6-مطالعات انجام شده در زمینه تنوع ژنتیکی در آگروپیرون  
3-فصل سوم مواد و روش‌ها  
3-1- محل و موقعیت اجرای آزمایش  
3-2- مواد مورد آزمایش  
3-3- طرح آزمایش  
3-4- آبیاری و مبارزه با علف­های هرز  
3-5- صفت مورد مطالعه  
3-6- محاسبه پایداری بر اساس روش­های ناپارامتری  
3-7- بررسی پایداری با روش GGE بای­پلات  
3-8- محاسبات آماری  
4-فصل چهارم نتایج و بحث  
4-1- تجزیه واریانس عملکرد علوفه  
4-2- مقایسه میانگین عملکرد علوفه  
4-3- تجزیه کلاستر عملکرد علوفه  
4-4- ارزیابی روند عملکرد علوفه ژنوتیپ­ها  
4-5- بررسی پایداری با روش­های ناپارامتری  
4-5-1- همبستگی رتبه­ای آماره­های ناپارامتری پایداری  
4-5-2- تجزیه کلاسترآماره­های ناپارامتری پایداری با روش Ward  
4-5-3- تجزیه کلاسترژنوتیپ­ها بر اساس آماره­های ناپارامتری پایداری با روش Ward  
4-5-4- تجزیه به مؤلفه‌های اصلی ژنوتیپ­ها بر اساس آماره­های ناپارامتری پایداری  
4-6- نتایج بای‌پلات GGE  
4-6-1- ارزیابی پایداری عملکرد با روش GGE  
4-6-2- بررسی سازگاری اختصاصی ژنوتیپ­ها  
4-6-3- ارزیابی پایداری عملکرد و عملکرد علوفه ژنوتیپ­ها  
4-6-4- ارزیابی محیط­ها در تفکیک ژنوتیپ­ها  
4-6-7- ارزیابی رتبه محیط­ها بر اساس محیط ایده‌آل  
4-6-8- ارزیابی رتبه ژنوتیپ­ها بر اساس ژنوتیپ ایده‌آل  
4-7- نتیجه گیری و پیشنهادات  

 

فصل اول :

مقدمه و کلیات

 

1-1-  مقدمه :

با وجود اینکه نیاز جمعیت در حال افزایش کشور به فرآورده‌های دامی و نقش گیاهان علوفه­ای در تغذیه دام از اهمیت غیر قابل انکاری برخوردار است ولی متأسفانه در کشور ما به تولید گیاهان علوفه­ای در مقایسه با سایر محصولات زراعی کمتر توجه شده است و این عدم توجه لازم به افزایش کمی وکیفی علوفه از یک سو موجب کمبود گوشت و مواد لبنی و سایر فرآورده‌های دامی و پایین آمدن کیفیت آن‌ها شده و از سوی دیگر فشار دام بر مراتع به نابودی بخش عظیمی از پوشش گیاهی موجود و فرسایش خاک انجامیده و سطح وسیعی از مناطق بیابانی کشور به شوره­زارهای بی­حاصل تبدیل گردیده است (رستگار، 1384). از این رو بذل توجه به کشت محصولات علوفه‌ای با شیوه علمی، به خصوص در کشور ما که با رشد بی رویه جمعیت و کمبود مراتع غنی روبه رو است اهمیت خاصی می‌یابد (صفری و جعفری،1390). از طرفی آگروپیرون سازگاری وسیعی داشته و در آب و هوای متفاوت رشد و نمو می‌کند. بنابراین حفظ ذخیره ژنتیکی و کاربرد علمی و صحیح از این منبع ژنتیکی باعث احیاء مراتع و افزایش تولید علوفه کشور می­گردد (رافضی و همکاران، 1388). با توجه به این که در کشور بر روی اصلاح گیاهان مرتعی مطالعات کافی صورت نگرفته و برای اکثر این گیاهان از جمعیت­های بومی استفاده می­گردد بنابراین با بررسی تنوع بین و درون گونه‌های مختلف آگروپیرون که یکی از مهمترین گیاهان مرتعی است قدرت انتخاب جهت اصلاح صفات مطلوب بالا رفته و اصلاح کنندگان نبات را قادر خواهد ساخت که عملیات اصلاح نبات را با موفقیت و اطمینان بیشتری هدایت کرده و پیش ببرند (رافضی و همکاران، 1387). این در حالی است که وجود تنوع ژنتیکی در جمعیت‌های بومی گیاهان علوفه­ای یک منبع اساسی در جهت بهبود ساختار ژنتیکی آن‌ها می‌باشد. همچنین در کشور تحقیقات وسیع و سازمان یافته در زمینه بهبود مراتع و اصلاح گیاهان علوفه‌ای مناسب برای مراتع و دیمزارهای کم بازده انجام نشده و این مسئله اهمیت تحقیق حاظر را دو چندان کرده است. از سویی این گونه‌های چند ساله مقاوم به خشکی، برای تهیه علوفه چراگاه و مراتع دام، تثبیت خاک و مدیریت منابع آب با ارزش هستند (برومندان و معتمدی، 1386) و از نظر عملکرد و کیفیت علوفه در دسته گیاهان مطلوب مرتعی قرار دارند‌.(Vogel & Moore, 1998) یکی از راه‌های افزایش عملکرد کل کشور از جمله کرمانشاه انتخاب و معرفی ارقامی با پایداری عملکرد بیشتر در هر منطقه آب و هوایی است‌.

با توجه به اینکه پایداری عملکرد علوفه تحت تأثیر عوامل محیطی و ژنتیکی متعدد می‌باشد و از نظر ژنتیکی یک صفت کمی است در نتیجه در تحقیق حاضر جمعیت­های گونه ایتالیک شه (Agropyron elongatum) با استفاده از روش­ های چند متغیره و تک متغیره پایداری برای عملکرد علوفه به منظور معرفی جمعیت­های برتر، مورد بررسی قرار گرفت.

1-2- مبدأ و قدمت آگروپیرون

آگروپیرون بومی ناحیه جنوب شرق آسیاست. واویلوف (1952) مبدأ آگروپیرون را کشور هندوستان می­دانست که یکی از مراکز مبدأ گیاهی (Center of origin) می­باشد. قدمت کشت یا رویش آگروپیرون به 2400 سال پیش از میلاد مسیح می­رسد (رجبی معماری، 1378).

1-3- طبقه بندی آگروپیرون

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...