بررسی و اصلاح سیستم نمونه برداری و موازنه ی جرم در کارخانه ی فرآوری ... |
بررسی و اصلاح سیستم نمونه برداری و موازنه ی جرم در کارخانه ی فرآوری مگنتیت گلگهر سیرجان
استاد راهنما: دکتر رضا دهقان
استاد مشاور: دکتر علی دهقانی
اسفندماه 92
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(پایان نامه مقطع ارشد)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
کارخانهی فرآوری مگنتیت مجتمع گلگهر سیرجان، شامل سه مدار خردایش خشک و طبقهبندی، جدایش مغناطیسی خشک و خردایش و جدایش مغناطیسی تر میباشد که تناژ خوراک ورودی به کارخانه 450 تن بر ساعت و تناژ کنسانتره نهایی (کنسانتره تر و خشک) آن، 200 تن بر ساعت است. تعداد گرهها و جریانها به منظور موازنه جرم در مدار خردایش خشک و طبقه بندی و جدایش مغناطیسی خشک به ترتیب 4 و 8 عدد و در مدار خردایش و جدایش مغناطیسی تر، به ترتیب، 9 و 16 عدد میباشد. در این تحقیق، ابتدا نرخ جریانهای نامعلوم، با استفاده از دادههای به دست آمده از طریق نمونه برداری دستی از جریانهای قابل دسترسی در حالت پایدار و در شیفتهای مختلف کاری کارخانه، محاسبه و سپس با استفاده از تکنیک سازگارکردن دادهها، نتایج به دست آمده تصحیح و در نهایت وزن جزء نمونهها و پارامترهای سیستم نمونهبرداری بهینه محاسبه شده است. مسئله سازگارکردن دادهها در این تحقیق، غیرخطی میباشد. پس از موازنه جرم، سازگار کردن و تصحیح مقادیر عیار و تناژ اندازهگیری شده، با استفاده از رویکردهای مختلفی شامل حل معادلات ماتریسی در نرم افزار متلب با استفاده از روشهای تحلیلی خطی و عددی غیرخطی کلاسیک و فرا ابتکاری (همچون الگوریتم ژنتیک و روش ترکیبی)، روشهای دو خطی کرو، ماتریس پروژکشن و سیمپسون (با استفاده از جریانهای اندازهگیری نشده 1، 3، 11 و 14) و روش تصحیح دادهها در نرم افزار موازن برای تشخیص دادههای پرت و حذف آنها، انجام شده است. در ادامه، برای نقاط مهم و ضروری در مدار فرآوری مگنتیت، وزن، تعداد و فاصلهی زمانی اخذ جزء نمونهها، با استفاده از روش واریوگرام، محاسبه شده است. در این تحقیق، نشان داده شد که روش ترکیبی برای هر سه مدار کارخانه، بهترین
یک مطلب دیگر :
کسب و کار اینترنتی چیست و از کجا باید آن را شروع کنیم؟
نتایج کمینه سازی را در بر دارد به عنوان مثال، مقدار ماکزیمم خطای برقراری شروط، با روش ترکیبی برای مدار خردایش و جدایش مغناطیسی تر از 730/1310 به 12-10×364/1 واحد، کاهش یافت. به علاوه، مقدار بازیابی تخمینی کل در مدار خردایش و جدایش مغناطیسی تر، از 93/86 درصد به 22/96 درصد افزایش یافت.
کلمات کلیدی: موازنهی جرم، سازگارکردن دادهها، روش ترکیبی، وزن جزء نمونه، سیستم نمونه برداری، گلگهر.
فصل اول
-
1- مقدمه
در کارخانههای کانهآرایی، اعتبار دادههای اندازهگیری شده و جامع بودن آنها، نقش اساسی در ارزیابی صحیح از سیستم ایفا میکند؛ به طوری که دادههای نامعتبر ممکن است مسئولین را به کلی در تصمیمگیریها دچار اشتباه نماید. از طرفی، در یک کارخانه فرآوری، اندازهگیریها همواره دارای خطا هستند؛ از این رو لازم است قبل از استفاده دادههای اندازهگیری شده تصحیح شوند. به علاوه، در بسیاری اوقات، اندازهگیری برخی دادهها، از جریانهای کارخانه، به لحاظ برخی محدودیتهای فنی یا اقتصادی، امکان پذیر نمیباشد. به عنوان مثال، در اغلب کارخانههای فرآوری، اکثر نرخهای جریان[1]، اندازهگیری نمیشوند؛ لذا مقادیر این گونه دادهها باید به نحوی تخمین زده شوند ]1[. به طور کلی، دادههای اندازهگیری شده و اندازهگیری نشده، هر کدام، به دو دسته تقسیم میشوند ]2[:
1- دادههای اندازهگیری شده
- قابل تعدیل: یک متغیر اندازهگیری شده زمانی قابل تعدیل است که مقادیر آنها میتواند تحت نظر مدل موازنه جرم به صورت بهینه اصلاح شود (افزونه[2]) که اصطلاحأ افزونگی دادهها نامیده میشود.
- داده تعیین شده (غیر قابل تعدیل مثلأ توسط سیستمهای توزین و…): زمانی که از قبل دبی جریانها اندازهگیری شده باشد و به وسیله روش تلفیق دادهها امکان اصلاح ندارند.
2- دادههای اندازهگیری نشده
- داده قابل مشاهده[3]: یک داده زمانی قابل مشاهده است که بتواند با استفاده از مدل موازنه جرم و مقادیر اندازهگیری شده در حالت پایدار، تخمین زده شود.
- داده غیر قابل مشاهده[4]: یک داده زمانی غیر قابل مشاهده است که با استفاده از دادههای اندازهگیری شده موجود و معادلات موازنه جرم در حالت پایدار، نتواند تخمین زده شود.
سازگارکردن دادهها[5] به عنوان بخشی از مسئلهی موازنه جرم، ممکن است تنها شامل تصحیح دادههای معلوم (تناژ و عیار) باشد و یا اینکه قبل از تصحیح دادهها، محاسبه تناژ و عیارهای مجهول را نیز انجام دهد]2[.
هدف از این فصل، تشریح اهداف موازنه جرم، مزایا و روشهای حل مسئله موازنه جرم در مدارهای فرآوری و بیان روشهای مختلف سازگارکردن دادهها به صورت پایا[6] است. یک واحد عملیاتی نسبت به متغیرهای عملیاتی در حالت پایا است؛ اگر متغیرهایش با زمان تغییر نکنند. به عنوان مثال در یک واحد خردایش در حالت پایا، نباید توزیع ابعادی خوراک و دبی آن، نسبت به زمان نوسان داشته باشد. اگر گفته شود، آسیا در حالت پایا کار میکند، نباید هیچ متغیر عملیاتی آسیا، نسبت به زمان تغییر کند و بنابراین، محصول آسیا نیز باید با دبی و توزیع ابعادی ثابتی به دست آید. در روشهای پایا که موضوع این تحقیق است، بسته به شکل معادله شرط، مسئله سازگارکردن ممکن است به صورت خطی[7]، دو خطی[8]، یا غیرخطی[9] باشد. با توجه به اینکه شروط لازم برای حل مسئله سازگارکردن دادهها به صورت معادله یا نامعادله نوشته میشوند، میتوان این شروط را به صورت زیر تفکیک کرد]2[:
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-01] [ 03:11:00 ب.ظ ]
|