تاثیر باکتری Lactobacillus plantarum ( KC426951 ) جداسازی شده از روده قزل آلای رنگین ... |
1-2-پروبیوتیک چیست؟……………………………………………………………………………………….. 13
1-2-1-ضرورت استفاده از پروبیوتیک در آبزی پروری………………………………………………… 14
1-2-2-خطرات مصرف آنتی بیوتیک ها……………………………………………………………………. 16
1-2-3-نحوه ی عمل پروبیوتیک ها…………………………………………………………………………. 16
1-2-3-1-تولید ترکیبات ممانعت کننده…………………………………………………………………….. 16
1-2-3-2-رقابت بر سر مکان های اتصال…………………………………………………………………. 17
1-2-3-3-رقابت جهت جذب و مصرف مواد مغذی……………………………………………………. 17
1-2-4-معیارها و روشهای انتخاب پروبیوتیک……………………………………………………………. 18
1-2-4-1-جمع آوری اطلاعات زمینه ایی…………………………………………………………………. 19
1-2-4-2-تهیه پروبیوتیک…………………………………………………………………………………….. 19
1-2-4-3-ارزیابی توان پروبیوتیک در جهت خارج سازی سویه های بیماری زا………………….. 19
1-2-4-4-ارزیابی امکان بیماریزایی پروبیوتیک…………………………………………………………… 19
1-2-4-5-ارزیابی اثر پروبیوتیک بر میزبان………………………………………………………………… 20
1-2-4-6-تولید انبوه ، ارزیابی سود اقتصادی……………………………………………………………… 20
1-3- سیستم ایمنی در ماهیان………………………………………………………………………………….. 21
1-3-1-ایمنی غیر اختصاصی………………………………………………………………………………….. 21
1-3-1-1-ایمنی غیر اختصاصی (ترکیبات مایع )………………………………………………………… 22
1-3-1-1-1-لیزوزیم…………………………………………………………………………………………… 23
1-3-1-1-2-سیستم عامل مکمل (کمپلان ) در ماهیان………………………………………………….. 23
1-3-1-2-ایمنی غیر اختصاصی ( سلولی )……………………………………………………………….. 23
1-3-1-2-1-لنفوسیت ها……………………………………………………………………………………… 23
1-3-1-2-2-نوتروفیل ها……………………………………………………………………………………… 24
1-3-1-2-3-ائوزینوفیل ها……………………………………………………………………………………. 24
1-3-1-2-4-مونوسیت ها…………………………………………………………………………………….. 24
1-3-2-ایمنی اختصاصی……………………………………………………………………………………….. 24
1-3-2-1-ایمنی همورال……………………………………………………………………………………….. 25
1-3-2-1-1-ایمنوگلوبولین M (IgM)……………………………………………………………………. 25
1-3-2-2-ایمنی با واسطه ی سلولی ……………………………………………………………………….. 25
1-4-اهمیت مطالعات خون شناسی در ماهیان……………………………………………………………… 26
1-4-1-شاخص های خونی……………………………………………………………………………………. 26
1-4-1-1-گلبول های سفید (لکوسیت……………………………………………………………………… 26
1-4-1-2-گلبول های قرمز (اریتروسیت ، هموسیت )………………………………………………….. 26
1-4-1-3-شاخص های گلبول قرمز یا اندیس های خونی……………………………………………… 27
1-4-1-4-هماتوکریت………………………………………………………………………………………….. 27
1-4-1-5-هموگلوبین…………………………………………………………………………………………… 27
1-5-شاخص های بیوشیمیایی…………………………………………………………………………………. 27
1-5-1-پروتئین کل پلاسما و آلبومین……………………………………………………………………….. 27
1-5-2-گلوکز…………………………………………………………………………………………………….. 28
1-5-3-گلوتامیک پیرویک ترانس آمیناز……………………………………………………………………. 28
1-6-رابطه عوامل محیطی و میکروفلور دستگاه گوارش………………………………………………….. 28
1-7-باکتری های اسید لاکتیک (LAB)…………………………………………………………………….. 29
1-7-1-رده بندی علمی………………………………………………………………………………………… 30
فصل دوم: سابقه ی تحقیق
2- سابقه ی تحقیق……………………………………………………………………………………………….. 32
فصل سوم: مواد و روش ها
3-1-مکان و زمان انجام تحقیق……………………………………………………………………………….. 41
3-2-مکان پرورش……………………………………………………………………………………………….. 42
3-3-ذخیره سازی ، سازگاری و تقسیم بچه ماهیان……………………………………………………….. 43
3-4-پروبیوتیک مورد آزمایشLactobacillus plantarum………………………………………. 44
3-5-نحوه ی آماده سازی جیره غذایی……………………………………………………………………….. 44
3-6-زیست سنجی………………………………………………………………………………………………. 45
3-7-نحوه ی غذادهی……………………………………………………………………………………………. 45
3-8-بررسی عوامل فیزیکی و شیمیایی آب…………………………………………………………………. 46
3-9-بررسی پارامترهای خون شناسی………………………………………………………………………… 46
3-9-1-خون گیری و تهیه سرم……………………………………………………………………………….. 46
3-9-2-شاخص های خونی……………………………………………………………………………………. 47
3-9-2-1-شمارش گلبول های قرمز و سفید………………………………………………………………. 47
3-9-2-2-اندازه گیری هماتوکریت………………………………………………………………………….. 48
3-9-2-3-اندازه گیری هموگلوبین…………………………………………………………………………… 49
3-9-2-4-شاخص های گلبول قرمز………………………………………………………………………… 49
3-9-2-5-تشخیص افتراقی گلبول های سفید…………………………………………………………….. 50
3-10-فاکتورهای ایمنی…………………………………………………………………………………………. 51
یک مطلب دیگر :
3-10-1-شاخص های بیوشیمیایی ایمنی اختصاصی…………………………………………………….. 51
3-10-1-1-اندازه گیری ایمنو گلوبولینM (IgM)……………………………………………………… 51
3-10-2-شاخص های بیوشیمیایی ایمنی غیر اختصاصی……………………………………………….. 51
3-10-2-1-اندازه گیری فعلیت لیزوزیم……………………………………………………………………. 51
3-10-2-2-پروتئین کل سرم…………………………………………………………………………………. 52
3-11-روش انجام آزمایشات فلور باکتریایی روده در آزمایشگاه……………………………………… 52
3-11-1-روش آماده سازی محیط های کشت……………………………………………………………. 52
3-11-2-روش آماده سازی رقت های محلول روده و کشت اولیه…………………………………… 53
3-11-3-روش شمارش کلنی ها و تقسیم بندی آنها…………………………………………………….. 54
3-12-روش محاسبه شاخص های رشد…………………………………………………………………….. 54
3-12-1-اندازه گیری طول و وزن……………………………………………………………………………. 54
3-12-2-شاخص وضعیت…………………………………………………………………………………….. 55
3-12-3-درصد افزایش وزن………………………………………………………………………………….. 55
3-12-4-ضریب تبدیل غذایی………………………………………………………………………………… 55
3-12-5-ضریب رشد ویژه……………………………………………………………………………………. 55
3-12-6-میانگین رشد روزانه…………………………………………………………………………………. 55
3-12-7-شاخص کبدی………………………………………………………………………………………… 56
3-13-آماده سازی لاشه جهت تجزیه شیمیایی ……………………………………………………………. 56
3-14-تجزیه و تحلیل آماری………………………………………………………………………………….. 56
فصل چهارم: نتایج
4-نتایج………………………………………………………………………………………………………………. 58
4-1-نتایج حاصل از اندازه گیری عوامل محیطی…………………………………………………………… 58
4-1-1-دمای آب………………………………………………………………………………………………… 58
4-1-2-اکسیژن محلول آب……………………………………………………………………………………. 58
4-1-3-pH آب محیط پرورش……………………………………………………………………………… 58
4-2-نتایج حاصل از عملکرد رشد بچه ماهیان قزل آلا تحت تاثیر سطوح مختلف پروبیوتیک….. 59
4-2-1-اثر بر وزن نهایی……………………………………………………………………………………….. 59
4-2-2-اثر بر طول نهایی……………………………………………………………………………………….. 59
4-2-3-اثر بر ضریب تبدیل غذایی…………………………………………………………………………… 60
4-2-4-ضریب رشد ویژه………………………………………………………………………………………. 60
4-2-5-درصد افزایش وزن……………………………………………………………………………………. 61
4-2-6-میانگین رشد روزانه……………………………………………………………………………………. 61
4-2-7-میزان ضریب چاقی……………………………………………………………………………………. 62
4-3-فلور باکتریایی روده ماهیان تیمار و شاهد…………………………………………………………….. 62
4-3-1-میزان باکتریL.p در فلور روده قزل آلا در محیط کشت MRS…………………………… 62
4-3-2-توتال کانت باکتریایی روده ماهی قزل آلای رنگین کمان در محیط کشتTSA ……….. 62
4-4-نتایج حاصل از فاکتورهای خونی………………………………………………………………………. 63
4-4-1-تعداد گلبول های سفید خون………………………………………………………………………… 63
4-4-2-تعداد گلبول های قرمز خون…………………………………………………………………………. 64
4-4-3-غلظت هموگلوبین خون………………………………………………………………………………. 64
4-4-4-درصد هماتوکریت خون……………………………………………………………………………… 65
4-4-5-متوسط حجم گلبول قرمز…………………………………………………………………………….. 65
4-4-6-متوسط غلظت هموگلوبین سلولی………………………………………………………………….. 66
4-4-7-متوسط هموگلوبین گلبول قرمز……………………………………………………………………… 66
4-4-8-درصد لنفوسیت………………………………………………………………………………………… 67
4-4-9-مقادیر نوتروفیل………………………………………………………………………………………… 67
4-4-10-درصد منوسیت……………………………………………………………………………………….. 68
4-4-11-درصد ائوزینوفیل…………………………………………………………………………………….. 68
4-5-نتایج فاکتورهای سرم……………………………………………………………………………………… 68
4-5-1-میزان توتال ایمنوگلوبولین سرم خون………………………………………………………………. 69
4-5-2-میزان IgM……………………………………………………………………………………………… 69
4-5-3-میزان لیزوزیم سرم خون……………………………………………………………………………… 70
4-6-نتایج آنالیز لاشه…………………………………………………………………………………………….. 70
4-6-1-درصد رطوبت لاشه……………………………………………………………………………………. 70
4-6-2-درصد پروتئین لاشه…………………………………………………………………………………… 71
4-6-3-درصد چربی لاشه……………………………………………………………………………………… 71
4-6-4-درصد خاکستر لاشه…………………………………………………………………………………… 72
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-بحث……………………………………………………………………………………………………………… 74
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-01] [ 07:09:00 ق.ظ ]
|