اثر سطوح مختلف آبشویی با پساب بر بیلان املاح خاک |
دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشکده کشاورزی
اثر سطوح مختلف آبشویی با پساب بر بیلان املاح خاک
پایاننامه کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی
استاد راهنما
دکتر بهروز مصطفیزاده فرد
1393
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب
عنوان…………………………………….. ….. صفحه
فهرست مطالب …………………………………………………………………………………………………………………..هشت
فهرست اشکال……….. …………………………….ده
فهرست جداول………………………………. ….دوازده
چکیده ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… …………..1
فصل اول: مقدمه و بررسی منابع
1-1- مقدمه……………………………………….. 2
1-2- استفاده از پساب………………………………. 3
1-3- تصفیه فاضلاب………………………………….. 4
1-4- منابع تأمین کننده فاضلابهای شهری………………… 5
1-5- شوری و پ-هاش پساب…………………………….. 6
1-5-1- یونهای شور کننده آب و خاک……………………. 7
1-6- طبقه بندی کیفی آب آبیاری………………………. 9
1-7- آثار شوری……………………………………. 10
1-7-1- اثر شوری بر گیاه……………………………. 10
1-7-2- اثر شوری بر خاک…………………………….. 14
1-7-3- اثر شوری بر نفوذپذیری خاک……………………. 15
1-7-4- حرکت آب و املاح……………………………… 16
1-7-5- توزیع نمک در نیمرخ خاک………………………. 17
1-8- آبشویی………………………………………. 18
1-9- اهمیت انجام این تحقیق…………………………. 21
فصل دوم : مواد و روشها
2-1- خصوصیات خاک مورد استفاده………………………. 22
2-2- خصوصیات آب آییاری…………………………….. 23
2-3- طرح آزمایشی و تیمارها…………………………. 24
2-4- تهیه ستونها………………………………….. 25
2-5- تعین زمان آبیاری……………………………… 25
2-6- جمع آوری زهآب………………………………… 25
2-7- نمونه برداری از خاک در پایان فصل……………….. 26
2-8- روند انجام محاسبات و تجزیه تحلیل نتایج………….. 26
فصل سوم: نتایج و بحث
3-1- بررسی صفات اندازه گیری شده برای زه آب…………… 32
هشت |
3-1-1- آبیاری اول…………………………………. 32
3-1-2- آبیاری پنجم………………………………… 35
3-1-3- آبیاری نهم…………………………………. 37
3-2- بررسی صفات اندازه گیری شده برای نمونههای خاک…….. 39
3-2-1- عمق 0-15 سانتیمتر…………………………… 39
3-2-2- عمق 15-30 سانتیمتر…………………………… 41
3-2-3- عمق 30-45 سانتیمتر…………………………… 43
3-3- بررسی و مقایسه تغییرات شوری زه آب در طول فصل آبیاری. 46
3-3-1- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 46
3-3-2- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد ……….. 47
3-3-1- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 48
3-3-2- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………. 49
3-3-3- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………. 50
3-3-4- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………. 51
3-3-5- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 52
3-3-6- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………… 53
3-3-7- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 54
یک مطلب دیگر :
3-4- مقایسه و بررسی تغییرات شوری عمقهای خاک در پایان فصل آبیاری 55
3-4-1- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 55
3-4-2- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………… 56
3-4-3- شوری 1 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 56
3-4-4- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………. 57
3-4-5- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………. 58
3-4-6- شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………. 58
3-4-7- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 60
3-4-8- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………… 60
3-4-9- شوری 6 دسیزیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 60
فصل چهارم: نتایج و پیشنهادات
4-1- نتیجهگیری……………………………………. 62
4-2- پیشنهادات……………………………………. 64
مراجع……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….65
نه |
فهرست شکلها
عنوان……………………………………….. صفحه
شکل 1‑1- طبقهبندی آب آبیاری بر اساس استاندارد آزمایشگاه شوری آمریکا 11
شکل 2‑1‑ نمایی از انتهای ستون مورد آزمایش و محل خروج زه آب 26
شکل 2‑2‑ نحوه قراری گیری قیف و پایه ستونها 27
شکل 2‑3‑ اشباع کردن ستونهای خاک 27
شکل 2‑4‑ پوشاندن روی ستونها 28
شکل 2‑5‑ اندازه گیری رطوبت به روش وزنی 28
شکل 2‑6‑ بطریهای جمع آوری زه آب حاصل از آبیاری 29
شکل 2‑7‑ پلاستیکهای محافظ برای جلوگیری از بارندگی 29
شکل 2‑8‑ نمونهبرداری از خاک در انتهای فصل 30
شکل 3‑1‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10درصد 46
شکل 3‑2‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 46
شکل 3‑3‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 47
شکل 3‑4‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 47
شکل 3‑5‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 48
شکل 3‑6‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 48
شکل 3‑7‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 49
شکل 3‑8‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 49
شکل 3‑9‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 50
شکل 3‑10‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 50
شکل 3‑11‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 51
شکل 3‑12‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 51
شکل 3‑13‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد…………………………… …………………………… 52
شکل 3‑14‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد…………………………… …………………………… 52
شکل 3‑15‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 53
شکل 3‑16‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد…………………………… …………………………… 53
ده |
شکل 3‑17‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد…………………………… …………………………… 54
شکل 3‑18‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد…………………………… …………………………… 54
شکل 3‑19‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 55
شکل 3‑20‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 56
شکل 3‑21‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 1 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 57
شکل 3‑22‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 58
شکل 3‑23‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 59
شکل 3‑24‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 5/3 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 59
شکل 3‑25‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 60
شکل 3‑26‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 61
شکل 3‑27‑ نیمرخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 6 دسیزیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 61
فهرست جدولها
عنوان…………………………………………. صفحه
جدول 1‑1- طبقهبندی آب شور برای مصارف کشاورزی در شرایط 20% LF= و خاک با بافت متوسط [23] 12
جدول 2‑1‑ ویژگیهای فیزیکی خاک مورد استفاده 22
جدول 2‑2‑ ویژگیهای شیمیایی خاک مورد استفاده (0-30 سانتیمتر) 23
جدول 2‑3‑ ویژگیهای شیمیایی آب مورد استفاده 24
جدول 3‑1‑ تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایشی ویژگیهای شیمیایی زهآب در آبیاری اول 34
جدول 3‑2‑ مقایسه میانگین ویژگیهای زه آب در آبیاری اول 34
جدول 3‑3‑ تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایشی ویژگیهای شیمیایی زهآب در آبیاری پنجم 36
جدول 3‑4‑ مقایسه میانگین ویژگیهای زه آب در آبیاری پنجم 36
جدول 3‑5‑ تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایشی ویژگیهای شیمیایی زهآب در آبیاری نهم 38
جدول 3‑6‑ مقایسه میانگین ویژگیهای زه آب در آبیاری نهم 38
جدول 3‑7‑ تجزیه واریانس ویژگیهای شیمیایی خاک در عمق 0-15 سانتیمتری خاک 39
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-08-07] [ 06:40:00 ب.ظ ]
|