دانشگاه صنعتی اصفهان

 

دانشکده کشاورزی

 

 

 

اثر سطوح مختلف آبشویی با پساب بر بیلان املاح خاک

 

 

 

پایان‌نامه کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی

 

استاد راهنما

 

 

 

دکتر بهروز مصطفی­زاده فرد

 

1393

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

 

فهرست مطالب

 

عنوان…………………………………….. ….. صفحه

فهرست مطالب …………………………………………………………………………………………………………………..هشت

فهرست اشکال……….. …………………………….ده

فهرست جداول………………………………. ….دوازده

چکیده ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… …………..1

فصل اول: مقدمه و بررسی منابع

1-1- مقدمه……………………………………….. 2

1-2- استفاده از پساب………………………………. 3

1-3- تصفیه فاضلاب………………………………….. 4

1-4- منابع تأمین کننده فاضلابهای شهری………………… 5

1-5- شوری و پ-هاش پساب…………………………….. 6

1-5-1- یونهای شور کننده آب و خاک……………………. 7

1-6- طبقه بندی کیفی آب آبیاری………………………. 9

1-7- آثار شوری……………………………………. 10

1-7-1- اثر شوری بر گیاه……………………………. 10

1-7-2- اثر شوری بر خاک…………………………….. 14

1-7-3- اثر شوری بر نفوذپذیری خاک……………………. 15

1-7-4- حرکت آب و املاح……………………………… 16

1-7-5- توزیع نمک در نیمرخ خاک………………………. 17

1-8- آبشویی………………………………………. 18

1-9- اهمیت انجام این تحقیق…………………………. 21

 فصل دوم : مواد و روش­ها

2-1- خصوصیات خاک مورد استفاده………………………. 22

پایان نامه

 

2-2- خصوصیات آب آییاری…………………………….. 23

2-3- طرح آزمایشی و تیمارها…………………………. 24

2-4- تهیه ستون­ها………………………………….. 25

2-5- تعین زمان آبیاری……………………………… 25

2-6- جمع آوری زه‌آب………………………………… 25

2-7- نمونه برداری از خاک در پایان فصل……………….. 26

2-8- روند انجام محاسبات و تجزیه تحلیل نتایج………….. 26

فصل سوم: نتایج و بحث

3-1- بررسی صفات اندازه گیری شده برای زه آب…………… 32

هشت

3-1-1- آبیاری اول…………………………………. 32

 

3-1-2- آبیاری پنجم………………………………… 35

3-1-3- آبیاری نهم…………………………………. 37

3-2- بررسی صفات اندازه گیری شده برای نمونه‌های خاک…….. 39

3-2-1-  عمق 0-15 سانتیمتر…………………………… 39

3-2-2- عمق 15-30 سانتیمتر…………………………… 41

3-2-3- عمق 30-45 سانتیمتر…………………………… 43

3-3- بررسی و مقایسه تغییرات شوری زه آب در طول فصل آبیاری. 46

3-3-1- شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 46

3-3-2- شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد ……….. 47

3-3-1- شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 48

3-3-2- شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………. 49

3-3-3- شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………. 50

3-3-4- شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………. 51

3-3-5- شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 52

3-3-6- شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………… 53

3-3-7- شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 54

یک مطلب دیگر :

 

3-4- مقایسه و بررسی تغییرات شوری عمق‌های خاک در پایان فصل آبیاری     55

3-4-1- شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 55

3-4-2- شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………… 56

3-4-3- شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 56

3-4-4- شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………. 57

3-4-5- شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………. 58

3-4-6- شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………. 58

3-4-7- شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 10 درصد………… 60

3-4-8- شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 20 درصد………… 60

3-4-9- شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر – آبشویی 30 درصد………… 60

فصل چهارم: نتایج و پیشنهادات

4-1- نتیجه­گیری……………………………………. 62

4-2- پیشنهادات……………………………………. 64

مراجع……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….65

 

 

نه

 

 

 

فهرست شکل‌ها

 

عنوان……………………………………….. صفحه

شکل ‏1‑1- طبقه‌بندی آب آبیاری بر اساس استاندارد آزمایشگاه شوری آمریکا 11

شکل ‏2‑1‑ نمایی از انتهای ستون مورد آزمایش و محل خروج زه آب 26

شکل ‏2‑2‑ نحوه قراری گیری قیف و پایه ستون‌ها 27

شکل ‏2‑3‑ اشباع کردن ستون‌های خاک 27

شکل ‏2‑4‑ پوشاندن روی ستون‌ها 28

شکل ‏2‑5‑ اندازه گیری رطوبت به روش وزنی 28

شکل ‏2‑6‑ بطری‌های جمع آوری زه آب حاصل از آبیاری 29

شکل ‏2‑7‑ پلاستیک‌های محافظ برای جلوگیری از بارندگی 29

شکل ‏2‑8‑  نمونه‌برداری از خاک در انتهای فصل 30

شکل ‏3‑1‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 10درصد 46

شکل ‏3‑2‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 46

شکل ‏3‑3‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 47

شکل ‏3‑4‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 47

شکل ‏3‑5‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 48

شکل ‏3‑6‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 48

شکل ‏3‑7‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 49

شکل ‏3‑8‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد 49

شکل ‏3‑9‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 50

شکل ‏3‑10‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 50

شکل ‏3‑11‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 51

شکل ‏3‑12‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد 51

شکل ‏3‑13‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد…………………………… …………………………… 52

شکل ‏3‑14‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 10 درصد…………………………… …………………………… 52

شکل ‏3‑15‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با پساب در شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد 53

شکل ‏3‑16‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 20 درصد…………………………… …………………………… 53

ده

شکل ‏3‑17‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد…………………………… …………………………… 54

 

شکل ‏3‑18‑ تغییرات شوری زه آب در اثر آبشویی با آب معمولی در شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر و آبشویی 30 درصد…………………………… …………………………… 54

شکل ‏3‑19‑ نیم‌رخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر  و آبشویی 10 درصد 55

شکل ‏3‑20‑ نیم‌رخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر  و آبشویی 20 درصد 56

شکل ‏3‑21‑ نیم‌رخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 1 دسی‌زیمنس بر متر  و آبشویی 30 درصد 57

شکل ‏3‑22‑ نیم‌رخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر  و آبشویی 10 درصد 58

شکل ‏3‑23‑ نیم‌رخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر  و آبشویی 20 درصد 59

شکل ‏3‑24‑ نیم‌رخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 5/3 دسی‌زیمنس بر متر  و آبشویی 30 درصد 59

شکل ‏3‑25‑ نیم‌رخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر  و آبشویی 10 درصد 60

شکل ‏3‑26‑ نیم‌رخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر  و آبشویی 20 درصد 61

شکل ‏3‑27‑  نیم‌رخ شوری خاک برای دو تیمار آب معمولی و پساب با شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر  و آبشویی 30 درصد 61

فهرست جدول‌ها

 

عنوان…………………………………………. صفحه

جدول ‏1‑1- طبقه‌بندی آب شور برای مصارف کشاورزی در شرایط 20% LF= و خاک با بافت متوسط [23] 12

جدول ‏2‑1‑ ویژگی‌های فیزیکی خاک مورد استفاده 22

جدول ‏2‑2‑ ویژگی‌های شیمیایی خاک مورد استفاده (0-30 سانتی‌متر) 23

جدول ‏2‑3‑ ویژگی‌های شیمیایی آب مورد استفاده 24

جدول ‏3‑1‑ تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایشی ویژگی‌های شیمیایی زه‌آب در آبیاری اول 34

جدول ‏3‑2‑ مقایسه میانگین ویژگی‌های زه آب در آبیاری اول 34

جدول ‏3‑3‑ تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایشی ویژگی‌های شیمیایی زه‌آب در آبیاری پنجم 36

جدول ‏3‑4‑ مقایسه میانگین ویژگی‌های زه آب در آبیاری پنجم 36

جدول ‏3‑5‑ تجزیه واریانس اثر تیمارهای آزمایشی ویژگی‌های شیمیایی زه‌آب در آبیاری نهم 38

جدول ‏3‑6‑ مقایسه میانگین ویژگی‌های زه آب در آبیاری نهم 38

جدول ‏3‑7‑ تجزیه واریانس ویژگی‌های شیمیایی خاک در عمق 0-15 سانتیمتری خاک 39

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...