بررسی ارزش غذایی برگ و ریشه و بوته کامل چغندر علوفهای ... |
2-6- تأثیر فرآیندسیلو بر شاخصهای کیفی علوفه……………………………….. 13
2-6-1- تغییرات عصاره عاری از نیتروژن (NFE)……………………………….. 13
2-6-2- تغییرات فیبر یا سلولز……………………………….. 14
2-6-3- تغییرات پروتئین خام……………………………….. 14
2-6-4- تغییرات مواد معدنی………………………………… 15
2-6-5- تغییرات ویتامینها………………………………. 15
2-7- تعیین میزان تجزیه پذیری و قابلیت هضم نمونههای خوراکی…………. 16
2-7-1- روش کیسههای نایلونی………………………………… 16
2-7-2- آماده کردن نمونه……………………………….. 18
2-7-3 تعداد اندازهگیری………………………………… 18
2-7-4- انکوباسیون و بیرون آوردن کیسهها از شکمبه…………………… 19
2-7-5- شستن کیسهها………………………………. 19
2-8- روش تولید گاز (Gas production)………………………………. 20
2-9- تعیین میزان خوش خوراکی………………………………..22
فصل سوم: مواد و روش ها
3-مواد و روش ها…………………………………….25
3-1- موقعیت و مشخصات آب و هوایی گیاه مورد مطالعه و محل اجرای آزمایش…….25
3-2- دامهای مورد مطالعه……………………………….. 25
3-3- روش نمونهبرداری و آماده سازی نمونههای چغندر علوفه ای………. 25
3-4- روشهای ارزشیابی مواد خوراکی……………………………….. 27
3-4-1- تعیین ترکیبات شیمیایی………………………………… 27
3-4-1-1- اندازه گیری pH سیلو……………………………….. 27
3-4-1-2- تعیین درصد ماده خشک………………………………….. 27
3-4-1-3- تعیین درصد خاکسترخام و ماده آلی………………………. 29
3-4-1-4- اجزای دیواره سلولی………………………………… 29
3-4-1-4-1- دیواره سلولی(NDF)……………………………….. 29
3-4-1-4-2- دیواره سلولی بدون همی سلولز(ADF)……………………………….. 31
3-4-1-6- تعیین چربی خام……………………………….. 32
3-4-1-7-1- اندازه گیری ازت به روش تیتراسیون بعداز تقطیر……………. 33
3-4-1-7-2- آماده.سازی نمونه……………………………….. 33
3-4-1-7-3- هضم نمونه……………………………….. 34
3-4-1-7-4- تقطیر و تیتراسیون………………………………… 34
3-4-1-7-5- اندازه گیری پروتئین خام……………………………….. 35
3-4-2- تفسیر نتایج حاصل از کیسههای نایلونی………………………………… 35
3-4-3- آزمون تولید گاز……………………………….. 36
یک مطلب دیگر :
3-4-3-1- آمادهسازی نمونه و سرنگها………………………………. 36
3-4-3-2- محلولهای لازم برای آزمون تولید گاز……………………………….. 37
3-4-3-3- محلول عناصراصلی (ماکرومینرال)……………………………….. 37
3-4-3-4- محلول عناصر کم مصرف (میکرومینرال)…………………………… 37
3-4-3-5- محلول بافر……………………………….. 37
3-4-3-6- محلول رزازورین……………………………….. 38
3-4-2-3- محلول احیا کننده……………………………….. 38
3-4-2-4- مواد لازم برای تهیه و آمادهسازی محیط کشت……………………. 38
3-4-2-4-1- آمادهسازی محیط کشت…………………………………. 39
3-4-2-4-2- تهیه مخلوط شیرابه شکمبه – محیط کشت………………… 39
3-4-2-4-3- برآورد قابلیت هضم ماده آلی(OMD)…………………………….. 40
3-4-2-4-4- برآورد ماده آلی قابل هضم در ماده خشک……………………… 40
3-4-2-4-5- برآورد انرژی قابل متابولیسم……………………………….. 41
3-5- محاسبات و تجزیه تحلیل آماری………………………………… 42
نتایج وبحث
4-1- نتایج تغییرات ترکیبات شیمیایی تیمارهای آزمایشی…………….. 44
4-1-1- ماده خشک (DM)……………………………….. 45
4-1-2- ماده آلی(OM)………………………………. 45
4-1-3- خاکستر (ASH)……………………………….. 46
4-1-4- پروتئین خام(CP)……………………………….. 46
4-1-5- چربی خام (EE)……………………………….. 47
4-1-6- دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF)……………………… 48
4-1-6- دیواره سلولی (NDF)……………………………….. 48
4-1-7- اسیدیته(pH)……………………………….. 49
4-2- آزمون تولید گاز……………………………….. 50
4-3- فراسنجه های برآورد شده تولید گاز……………………………….. 54
4-4- تجزیه پذیری ماده خشک تیمارهای مختلف…………………………………. 55
4-4-1- تجزیهپذیری ماده خشك گیاهان در زمانهای مختلف انكوباسیون………. 55
4-4-2- فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک تیمارهای مورد مطالعه…………… 57
4-5-آزمون خوش خوراکی………………………………… 62
4-6- نتیجه گیری و بحث کلی………………………………… 64
پیشنهادت…………………………………. 65
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 05:15:00 ق.ظ ]
|