بررسی امکان بهره گیری ازکود بیولوژیک فسفره به عنوان منبع کودی و مقایسه ... |
فصل اول (کلیات) | |
مقدمه | 2 |
اهداف | 5 |
فرضیات | 5 |
کلیات | 6 |
1-1- مبدا و قدمت | 6 |
2-1- اهمیت اقتصادی | 6 |
3-1- خصوصیات گیاه شناسی گندم | 9 |
1-3-1- جایگاه گندم در رده بندی گیاهان | 9 |
2-3-1- ریشه | 10 |
2-3-1- ساقه | 10 |
3-3-1- برگ | 11 |
4-3-1- آرایش گل (گل آذین) | 12 |
4-1- فسفر | 13 |
1-4-1- فسفر در خاک | 13 |
2-4-1- فسفر در گیاه | 15 |
3-4-1- نقش فسفر در گیاه | 15 |
4-4-1- کود های شیمیایی فسفری | 16 |
5-4-1- کود های بیولوژیک فسفری | 17 |
5-1- میکروارگانیسم های حل کننده فسفات | 17 |
1-5-1- اهمیت میکروارگانیسم های حل کننده فسفات | 17 |
2-5-1- انواع میکروارگانیسم های حل کننده فسفات | 18 |
1-2-5-1- قارچ های حل کننده فسفات | 18 |
3-5-1- مکانیسم های اثر میکروارگانیسم های حل کننده فسفات | 20 |
6-1- مایکوریزا | 22 |
1-6-1- قارچ های مایکوریزایی و بهبود رشد و تولید مثل در گیاه | 22 |
2-6-1- نحوه عمل قارچ های مایکوریزایی | 22 |
3-6-1- شیوه عمل قارچ های مایکوریزا آربسکولار | 23 |
4-6-1- تاثیر مایکوریزا بر جذب عناصر | 27 |
5-6-1- تاثیر مایکوریزا بر جذب فسفر | 31 |
7-1- باکتری های ریزوسفری محرک رش گیاه (PGPR) | 32 |
1-7-1- جنس های شناخته شده ای از PGPR | 34 |
2-7-1- سودوموناس به عنوان PGPR | 34 |
1-2-7-1- مکانیسم های مختلف سودوموناس | 35 |
فصل دوم (بررسی منابع) | |
1-2- تاثیر کود های زیستی فسفره بر گیاهان زراعی | 37 |
2-2- تاثیر مایکوریزا بر عملکرد گیاهان زراعی | 38 |
3-2- تاثیر باکتری های حل کننده فسفات بر گیاهان زراعی | 41 |
4-2- تاثیر سودوموناس بر عملکرد گیاهان زراعی | 43 |
5-2- اثرات متقابل مایکوریزا و سودوموناس با سایر میکروارگانیسم های حل کننده فسفات و تاثیر آن بر عملکرد گیاهان زراعی | 45 |
فصل سوم (مواد و روش ها) | |
1-3- مشخصات محل آزمایش | 48 |
2-3- طرح آماری | 51 |
3-3- مشخصات تیمار آزمایشی | 51 |
4-3- عملیات تهیه زمین | 54 |
5-3- عملیات کاشت | 54 |
6-3- عملیات داشت | 55 |
7-3- نمونه برداری ها | 57 |
1-7-3- شاخص های رشد | 57 |
1-1-7-3- شاخص سطح برگ (LAI) | 58 |
2-1-7-3- سرعت رشد گیاه (CGR) | 58 |
3-1-7-3- دوام شاخص سطح برگ (LAID) | 59 |
4-1-7-3- سرعت آسیمیلاسیون خالص (NAR) | 59 |
8-3- برداشت | 59 |
1-8-3- اندازه گیری در زمان برداشت | 60 |
9-3- تجزیه و تحلیل آماری طرح | 61 |
1-9-3- تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات | 61 |
2-9-3- ضرایب همبستگی ساده | 61 |
فصل چهارم (نتایج و بحث) | |
1-4- ارتفاع بوته | 63 |
2-4- قطر ساقه | 66 |
3-4- طول خوشه | 71 |
4-4- اجزای عملکرد | 73 |
1-4-4- تعداد سنبلچه در خوشه | 73 |
2-4-4- تعداد دانه در خوشه | 77 |
3-4-4- تراکم خوشه | 81 |
5-4- عملکرد دانه (عملکرد اقتصادی) | 83 |
6-4- عملکرد بیولوژیک | 86 |
1-4-6- وزن کاه و کلش | 86 |
7-4- وزن هزار دانه | 90 |
8-4- شاخص برداشت | 92 |
9-4- همبستگی صفات مورد مطالعه با عملکرد دانه | 94 |
10-4- بررسی منحنی های رشد در گندم | 96 |
1-10-4- ماده خشک کل (TDM) | 96 |
2-10-4- شاخص سطح برگ (LAI) | 101 |
3-10-4- سرعت رشد نسبی (RGR) | 105 |
4-10-4- سرعت رشد محصول (CGR) | 109 |
5-10-4- سرعت آسیمیلاسیون (NAR) | 113 |
11-4- نتیجه گیری | 118 |
12-4- توصیه و پیشنهاد ها | 118 |
فهرست منابع | 120 |
فهرست جداول و اشکال
جدول 1-1 تركیبات مختلف فسفات كلسیم و قابلیت انحلال آن ها در خاك | 14 |
جدول 1-3 – آمار مربوط به داده های هواشناسی خرم آباد طی سالهای 84-1366 | 49 |
جدول2 – 3- وضعیت تناوب زراعی اعمال شده در مزرعه در سالهای قبل. | 49 |
جدول3-3- نتایج تجزیه شیمیایی و فیزیكی خاك مزرعه تحقیقاتی دانشكده كشاورزی – دانشگاه لرستان | 50 |
جدول4 – 3-مقدار و زمان كودهای مورد استفاده در طرح. | 56 |
جدول5 – 3- انواع علف های هرز مزرعه و نوع سموم، مقدار و زمان مورد استفاده برای مبارزه. | 56 |
جدول 1-4- نتایج تجزیه واریانس برخی صفات مورد مطالعه در گندم. | 70 |
جدول 2-4- همبستگی صفات مورد مطالعه با عملکرد دانه. | 95 |
شکل 3-1- نقشه کشت | 53 |
شكل1-4- مقایسه ارتفاع بوته در ارقام گندم. | 64 |
شكل 2-4- تاثیر سطوح كودی بر ارتفاع بوته در گندم. | 64 |
شكل 3-4- اثرات متقابل رقم و سطوح كودی بر ارتفاع بوته گندم. | 65 |
شكل 4-4-مقایسه قطر ساقه در ارقام گندم. | 67 |
شكل 5-4- تاثیر سطوح كودی بر قطر ساقه گندم. | 68 |
شكل 6-4- اثرات متقابل ارقام و سطوح كودی بر قطر ساقه. | 68 |
شكل 7-4- اختلاف ارقام از نظر طول خوشه. | 72 |
شكل 8-4- طول خوشه در سطوح مختلف كودی. | 72 |
شكل 9-4- اثرات متقابل بین ارقام و سطوح كودی از نظر طول خوشه | 73 |
شكل 10-4- مقایسه تعداد سنبلچه در خوشه ارقام گندم. | 74 |
شكل 11-4- تاثیر سطوح مختلف كودی بر تعداد سنبلچه در خوشه. | 75 |
شكل 12-4- اثرات متقابل ارقام و سطوح كودی بر تعداد سنبلچه در خوشه. | 76 |
شكل 13-4- تعداد دانه در خوشه ارقام مورد بررسی پیشتاز و چمران. | 78 |
شكل 14-4- اختلاف سطوح مختلف كودی از نظر تعداد دانه در خوشه. | 78 |
شكل 15-4- اثرات متقابل ارقام و سطوح كودی از نظر تعداد دانه در خوشه. | 80 |
شكل 16-4- تراكم خوشه در ارقام مورد بررسی. | 82 |
شكل 17-4- مقایسه سطوح كودی از نظز تراكم خوشه. | 82 |
شكل 18-4- مقایسه بین ارقام از نظر عملكرد دانه. | 84 |
شكل 19-4- عملكرد دانه در سطوح مختلف كودی. | 85 |
شكل 20-4- اثرات متقابل ارقام و سطوح كودی در گندم. | 85 |
برای دیدن جزییات بیشتر و دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
یک مطلب دیگر :
چگونه هنگام خرید، وایت برد با کیفیت را از بی کیفیت تشخیص دهیم؟
شكل 21-4- وزن كاه و كلش در ارقام مورد بررسی. | 86 |
شكل 22-4- وزن كاه و كلش در سطوح مختلف كودی. | 87 |
شكل 23-4- مقایسه ارقام از نظر عملكرد بیولوژیك. | 88 |
شكل 24-4- مقایسه سطوح كودی از نظر عملكرد بیولوژیك. | 89 |
شكل 25-4- اثرات متقابل ارقام و سطوح كودی از نظر عملكرد بیولوژیك. | 89 |
شكل 26-4- مقایسه ارقام از نظر وزن هزار دانه. | 91 |
شكل 27-4- مقایه بین سطوح كودی از نظر وزن هزار دانه. | 91 |
شكل 28-4- اثرات متقابل بین ارقام و سطوح كودی از نظر وزن هزار دانه. | 92 |
شكل 29-4- شاخص برداشت در ارقام مورد بررسی. | 93 |
شكل 30-4- شاخص برداشت در سطوح مختلف كود. | 94 |
شكل 31-4- ماده خشك تجمعی در رقم چمران. | 98 |
شكل 32-4- ماده خشك تجمعی در رقم پیشتاز. | 98 |
شكل 33-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار شاهد. | 98 |
شكل 34-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار كاربردكود شیمیایی. | 99 |
شكل 35-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار كاربرد مایكوریزا + 25% كود شیمیایی. | 99 |
شكل 36-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار كاربرد سودوموناس + 25% كود شیمیایی. | 99 |
شكل 37-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار كاربرد مایكوریزا. | 100 |
شكل 38-4- روند تجمع ماده خشك در تیمار كاربرد سودوموناس. | 100 |
شكل 39-4- شاخص سطح برگ در ارقام چمران و پیشتاز گندم. | 102 |
شكل 40-4- شاخص سطح برگ در تیمار شاهد در گندم. | 102 |
شكل 41-4- شاخص سطح برگ در تیمار كاربرد كود شیمیایی در گندم. | 102 |
شكل 42-4- شاخص سطح برگ در تیمار كاربرد مایكوریزا + 25 درصدكود شیمیایی در گندم. | 103 |
شكل 43-4- شاخص سطح برگ در تیمار كاربرد سودوموناس + 25 درصدكود شیمیایی در گندم | 103 |
شكل 44-4- شاخص سطح برگ در تیمار كاربرد مایكوریزا در گندم. | 103 |
شكل 45-4- شاخص سطح برگ در تیمار كاربرد سودوموناس در گندم. | 104 |
شكل 46-4- سرعت رشد نسبی در رقم چمران گندم. | 107 |
شكل 47-4- سرعت رشد نسبی در رقم پیشتاز گندم. | 107 |
شكل 48-4- سرعت رشد نسبی د ر تیمار شاهد. | 107 |
شكل 49-4- سرعت رشد نسبی در تیمار كاربرد كود شیمیایی. | 108 |
شكل 50-4- سرعت رشد نسبی در تیمار كاربرد مایكوریزا + 25 درصدكود شیمیایی. | 108 |
شكل 51-4- سرعت رشد نسبی در تیمار كاربردسودوموناس + 25 درصدكود شیمیایی. . |
108 |
شكل 52-4- سرعت رشد نسبی در تیمار كاربرد مایكوریزا. | 109 |
شكل 53-4- سرعت رشد نسبی در تیمار كاربردسودوموناس. | 109 |
شكل 54-4- سرعت رشد محصول در رقم چمران در گندم. | 110 |
شكل 55-4- سرعت رشد محصول در رقم پیشتاز در گندم. | 111 |
شكل 56-4- سرعت رشد محصول در تیمار شاهد. | 111 |
شكل 57-4- سرعت رشد محصول در تیمار كاربرد كود شیمیایی. | 111 |
شكل 58-4- سرعت رشد محصول در تیمار كاربرد مایكوریزا + 25 درصدكود شیمیایی. | 112 |
شكل 59-4- سرعت رشد محصول در تیمار كاربرد سودوموناس + 25 درصدكود شیمیایی. | 112 |
شكل 60-4- سرعت رشد محصول در تیمار كاربرد مایكوریزا. | 112 |
شكل 61-4- سرعت رشد محصول در تیمار كاربرد سودوموناس. | 113 |
شكل62-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در رقم چمران در گندم. | 114 |
شكل 63-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در رقم پیشتاز در گندم. | 115 |
شكل 64-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار شاهد. | 115 |
شكل 65-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار کود شیمیایی. | 115 |
شكل 66-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار مایکوریزا + 25% کود شیمیایی. | 116 |
شكل 67-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار سودوموناس + 25% کود شیمیایی. | 116 |
. شكل 68-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار مایکوریزا | 116 |
شكل 69-4- سرعت آسمیلاسیون خالص در تیمار سودوموناس | 117 |
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 01:45:00 ب.ظ ]
|