رشته علوم دامی- تغذیه دام و طیور -تاثیر سطوح مختلف سبوس برنج ... |
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چکیده
تاثیر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده در جیره جوجههای گوشتی بر عملکرد، زیستفراهمی فسفر و وزن نسبی پانکراس
به وسیلهی:
علی اکبر زارع شیبانی
اثر سبوس برنج اکسترود شده بر عملکرد، زیست فراهمی فسفر و وزن نسبی پانکراس جوجههای گوشتی بررسی شد. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 5 تکرار و 8 جوجه در هر تکرار قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد بر پایه ذرت- سویا (T1) و جیرههای دارای 20 و 30 درصد سبوس برنج خام (T2 و T3) و اکسترود شده (T4 و T5)، برای دوره آغازین (8 تا 21 روزگی) و دوره رشد (22 تا 42 روزگی) تهیه شد. تیمارهای 20 و 30 درصد سبوس برنج اکسترود شده (T4 و T5) در دوره آغازین، رشد و کل دوره پرورش در مقایسه با تیمار شاهد (T1) اختلاف آماری معنیداری در مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک نداشتند. تیمارهای سبوس برنج اکسترود شده (T4 و T5) در مقایسه با تیمارهای سبوس برنج خام (T2 و T3) در دوره آغازین، رشد و نیز در کل دوره پرورش، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک بهتری داشتند (05/0≥P). وزن پانکراس تیمارهای 20 و 30 درصد سبوس خام (T2 و T3) بیشتر از تیمارهای دیگر بود (05/0≥P). تیمارهای شاهد (T1) و 20 درصد سبوس برنج اکسترود شده (T4) در فراهمی فسفر کل و درصد خاکستر درشتنی تفاوتی نداشتند (05/0<P). اما این تیمارها از سایر تیمارها، فراهمی فسفر و درصد خاکستر درشتنی بیشتری داشتند (05/0≥P). تیمار 30 درصد سبوس برنج اکسترود شده (T5) نیز از تیمارهای سبوس برنج خام (T2 و T3) فراهمی فسفر کل و درصد خاکستر درشتنی بیشتری داشت (05/0≥P). نتایج آزمایش حاضر نشان داد که سبوس برنج اکسترود شده در مقایسه با سبوس برنج خام سبب افزایش فراهمی فسفر کل و خاکستر درشتنی و کاهش وزن نسبی پانکراس جوجههای گوشتی شد. اکستروژن سبوس برنج احتمالاً با از بین بردن فاکتورهای ضدتغذیهای سبوس برنج، سبب بهبود عملکرد جوجههای گوشتی شد و از سبوس برنج اکسترود شده بدون کاهش در عملکرد، میتوان تا سطح 30 درصد جیره جوجههای گوشتی استفاده کرد.
واژههای کلیدی: سبوس برنج، اکستروژن، فسفر، جوجههای گوشتی، عملکرد
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: مقدمه………………………………. 2
1-1- هدفهای پژوهش………………………….. 5
فصل دوم: پژوهشهای پیشین………………………. 6
2-1- سبوس برنج…………………………….. 7
2-1-1- تولید سبوس برنج……………………. 7
2-1-2- ترکیب شیمیایی سبوس برنج…………….. 7
2-1-3- فاکتورهای ضدتغذیهﺍی سبوس برنج………… 8
2-1-3-1- مهارکننده تریپسین………………. 9
2-1-3-2- هماگلوتنین-لکتین……………….. 9
2-1-3-3- اسید فایتیک……………………. 9
2-1-4- فساد سبوس برنج…………………….. 12
2-2- آثار افزودن سبوس برنج به جیره جوجهﻫﺎی گوشتی.. 13
2-2-1- سبوس برنج خام……………………… 13
2-2-2- فرآوری سبوس برنج…………………… 15
2-3- اصول اکستروژن…………………………. 16
2-3-1- اکسترودر………………………….. 17
2-3-2- فرآیند اکستروژن……………………. 19
2-3-3- اثر فرآوری اکستروژن بر مواد مغذی……… 20
2-3-3-1- پروتین………………………… 20
2-3-3-2- نشاسته………………………… 20
2-3-3-3- چربی………………………….. 21
فصل سوم: مواد و روشها………………………… 22
3-1- محل اجرای پژوهش……………………….. 23
3-2- مواد و وسایل مورد نیاز برای دورههای پرورش…. 23
3-3- مواد و وسایل مورد نیاز برای اندازه گیری زیست فراهمی فسفر 24
3-4- مواد و وسایل مورد نیاز برای تعیین درصد خاکستر درشتﻧﻲ 25
3-5- آمادهسازی محل پرورش……………………. 25
3-5-1- پاکسازی و شستوشو…………………… 25
3-5-2- آمادهسازی واحدهای آزمایشی…………… 25
3-6- تنظیم جیره و تهیهی دان…………………. 26
3-6-1- جیرههای آزمایشی……………………. 26
3-7- مدیریت پرورش………………………….. 29
3-8- صفات اندازه گیری شده و ثبت دادهﻫﺎ………… 29
3-8-1- افزایش وزن جوجهها………………….. 29
3-8-2- خوراک مصرفی……………………….. 30
3-8-3- ضریب تبدیل خوراک…………………… 31
3-8-4- فراهمی فسفر کل در 21 روزگی…………… 32
3-8-4-1- اندازه گیری خاکستر نامحلول در شوینده اسیدی (AIA) 32
3-8-4-2- تعیین غلظت فسفر کل……………… 33
3-8-4-3- محاسبه فراهمی فسفر کل……………. 34
3-8-5- اندازهگیری خاکستر درشتﻧﻲ……………. 34
3-8-6- وزن نسبی اندامﻫﺎی داخلی…………….. 35
3-9- تجزیه آماری دادهﻫﺎ…………………….. 35
3-9-1- مدل آماری طرح……………………… 35
فصل چهارم: نتایج و بحث……………………….. 36
4-1- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر خوراک مصرفی در دورهﻫﺎی پرورش………………………………………….. 37
4-2- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر افزایش وزن در دورهﻫﺎی پرورش………………………………………….. 40
4-3- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر ضریب تبدیل خوراک در دورهﻫﺎی پرورش……………………………………… 45
4-4- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر وزن نسبی اندامهای داخلی 48
4-5- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر فراهمی فسفر کل در 21 روزگی………………………………………….. 50
برای دیدن جزییات بیشتر و دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
4-6- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر وزن و درصد خاکستر درشتنی………………………………………….. 52
4-7- هزینه تولید هر کیلوگرم وزن زنده جیرههای آزمایشی 54
4-8- نتیجهگیری……………………………. 56
4-9- پیشنهادها…………………………….. 57
فهرست منابع………………………………… 58
فهرست جدولها
عنوان صفحه
جدول 2-1- فراهمی فسفر منابع گیاهی برای پرندگان……….. 11
جدول 3-1- ترکیب جیرهﻫﺎی آغازین (8 تا 21 روزگی)……….. 27
جدول 3-2- ترکیب جیرهﻫﺎی رشد (22 نا 42 روزگی)…………. 28
جدول 4-1- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر خوراک مصرفی در دورهﻫﺎی مختلف پرورش…………………………………………… 39
جدول 4-2- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر افزایش وزن در دورهﻫﺎی مختلف پرورش…………………………………………… 44
جدول 4-3- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر ضریب تبدیل خوراک در دورهﻫﺎی مختلف پرورش……………………………………… 47
جدول 4-4- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر وزن نسبی اندامﻫﺎی داخلی 50
جدول 4-5- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر فراهمی فسفر در 21 روزگی 51
جدول 4-6- اثر سطوح مختلف سبوس برنج اکسترود شده بر وزن و درصد خاکستر درشتنی 53
جدول 4-7- هزینه تولید هر کیلوگرم وزن زنده جیرههای آزمایشی در دورههای مختلف پرورش……………………………………………….. 55
فهرست شکلها
عنوان صفحه
شکل 2-1- اجزای اکسترودر تک مارپیچ………………….. 18
یک مطلب دیگر :
فصل اول
مقدمه
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 02:04:00 ب.ظ ]
|