مسئولیت های سیاسی پیامبر در حوزه سیاست خارجی و روابط بین الملل ... |
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(پایان نامه مقطع ارشد)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
پیشگفتار
پیامبر، علاوه بر مسؤولیتهای فردی و مسؤولیتهای حوزهی رسالت، مأمور به انجام دادن مسؤولیتهایی در حوزهی حكومتی نیز بود. تشكیل حكومت نبوی در مدینه و
پایهریزی استراتژی گسترده در سیاست خارجی و داخلی، یكی از ابعاد شؤونات مسؤولیتهای حكومتی ایشان بوده است. پیامبر نه تنها انباء تشریعی، بلكه به عنوان یك
یک مطلب دیگر :
هفت سنگ؛ نوستالژی با طعم جی تی ای
حاكم سیاسی در زمان حكومت خود با برنامههای كوتاه مدت و دراز مدت، روابط مختلفی را در حوزهی سیاست خارجی با دولتها برقرار نمود.
شاید از مهمترین این روابط بتوان از روابطی نام برد كه پیامبر در سطح كلان و در قالب ارسال پیكهایی به تمدنهای بزرگ آن روزگار (مانند ایران و روم) را به سوی آیین یكتاپرستی و شریعت اسلامی فرامیخواند. برخی از این روابط به صورت ارسال مبلغینی بود كه در برخی از سرزمینها در حوزهی محدودتری به تبلیغ و گسترش حقایق اسلامی میپرداختند. از چشمانداز دیگر، میتوان این روابط را به دو دستهی دیگر تقسیم كرد و این گونه ادعا نمود كه برخی از این روابط، صلحآمیز و برخی دیگر، بنا به دلایلی، قهرآمیز بود. برخی از این روابط، روشن و برخی پیچیده بود. برخی از این روابط با جزئیات آنها در تاریخ ثبت شده است؛ ولی زوایای برخی از این حوادث در زیر گرد و غبار ابهام تاریخ، پنهان مانده است.
روابط خارجی پیامبر، به روابط ایشان با دولتها محدود نمیشده است؛ بلكه پیامبر به عنوان یك حاكم، با ملتها نیز به گونههای مختلف رابطه داشته است. جنگها و صلحها، تبلیغات و مصالحهها، و قراردادهای تجاری دولتی یا آزاد گذاشتن مرزها برای تجارت خصوصی بینالمللی و مراودات مختلف در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، با جستجو در سیرهی سیاسی پیامبر در حوزهی سیاست خارجی قابل كشف و تبیین است.
هر یك از این روابط دارای استراتژیهای تعریف شدهای است كه میتوان برای جهان اسلام در حوزهی سیاست خارجی، الهامبخش باشد؛ ولی از آنجا كه این پایاننامه، متكفل ارائهی یك بحث قرآنی است، از این رو، در این پایاننامه، پس از دستیابی به موارد فوقالذكر در سیرهی سیاسی پیامبر و بازگو نمودن جنبهی مسئوولیتهای آن بزرگوار در حوزهی سیاست خارجی، سعی میشود مبانی قرآنی مربوطه اصطیاد و تبیین گردد.
هنگامی كه به آیههایی كه در بارهی وظایف پیامبر آمده مینگریم، به اختلافهایی ظاهری برمیخوریم. از یك سو در آیههایی پیامبر را فقط بشیر و نذیر معرفی میكند. مانند: «إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ بِالْحَقِّ بَشِیرًا وَ نَذِیرًا» (بقره/119) و یا: «… وَ ما أَرْسَلْناكَ إِلاَّ مُبَشِّراً وَ نَذیرا» (اسراء/105).
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 12:48:00 ب.ظ ]
|