برای دیدن جزییات بیشتر و دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یک مطلب دیگر :

فلسفه مدیریت ارتباط با مشتری//پایان نامه درمورد CRM

 

عنوان صفحه
فصل اول: مباحث نظری 1
پیش‌گفتار 2
1-1- ترکیبات طبیعی 3
1-1-1- آلکالوئید 3
1-1-2- فلاونوئیدها 4
1-1-3- کومارین‌ها 4
1-1-4- گلیکوزیدها 4
1-1-5- لیگنان‌ها 5
1-1-6- استروئیدها 5
1-1-7- اسانس‌ها 5
1-1-7-1- شیمی اسانس‌ها 5
1-1-7-2- بیوسنتز اسانس‌ها 9
1-1-7-3- کاربردهای اسانس‌های طبیعی 11
1-2- عصاره‌های گیاهی 11
1-2-1- استخراج عصاره گیاهی 11
1-2-1-1- استخراج گرم ‌و مداوم (سوکسله) 12
1-2-2- استخراج اسانس‌های طبیعی 13
1-2-2-1- تقطیر با بخار همزمان با استخراج حلال آلی (SDE) 15
1-3- تركیب‌های ضد اكسیدان 16
1-3-1- روش های سنجش فعالیت ضد ‌اكسیدانی 17
1-3-1-1- آزمون بی‌رنگ شدن بتا كاروتن در حضور لینولئیك اسید 17
1-3-1-2- سنجش مقدار تام فنل با FCR 18
1-3-1-3- سنجش ظرفیت به دام انداختن رادیكال DPPH 19
1-4- کروماتوگرافی‌گازی 20
1-4-1- اجزای اصلی دستگاه کروماتوگرافی گازی 21
1-4-1-1- مخزن گاز حامل 21
1-4-1-2- سیستم تزریق نمونه 21
1-4-1-3- ستون ‌وآون‌ستون 21
1-4-1-4- سامانه آشکارساز 22
1-4-2- کروماتوگرافی گازی/طیف‌سنج جرمی  (GC-MS) 22
1-4-2-1- طیف‌سنج جرمی چهارقطبی 23
1-4-3- شاخص بازداری کواتس 23
1-5- ارزیابی سمیت سلولی 25
1-6- فعالیت ضد میکروبی 26
1-6-1- میکروارگانیسم­‌ها 27
1-6-1-1- باکتری‌ها 27
1-6-1-2- قارچ‌ها 27
1-6-2- محیط‌های کشت میکروبی 28
1-6-3- حساسیت آنتی‌بیوتیکی 29
1-6-3-1- روش دیسک دیفیوژن 29
1-6-3-2- روش حداقل غلظت ممانعت کننده رشد  (MIC) 29
1-7- گیاه‌شناسی 30
1-7-1- خصوصیات گیاه شناسی راسته چتریان (Apiales) 30
1-7-2- خصوصیات گیاه شناسی خانواده چتریان (Apiaceae) 30
1-7-3- ویژگی های گیاه شناسی طایفه Smyrneae 31
1-7-4- ویژگی های گیاه شناسی شوکران‌ باغی 31
1-7-5- ویژگی های گیاه شناسی خار عروس 32
   
فصل دوم: دستگاه ها، مواد و روش­ها 34
2-1- دستگاه ها، مواد و وسایل مورد استفاده 35
2-1-1- دستگاه‌ها و وسایل مورد استفاده 35
2-1-2- مواد شیمیایی مورد استفاده 36
2-1-3- میکروارگانیسم‌ها و آنتی بیوتیک‌های مورد استفاده 37
2-2- منابع گیاهی مورد استفاده 38
2-2-1-‌ جمع آوری وآماده سازی نمونه‌های گیاهی 38
2-3- جداسازی واستخراج عصاره از نمونه گیاهی 38
2-3-1- عصاره گیری از نمونه گیاه 38
2-3-2- تعیین بازده عصاره‌گیری 39
2-4- استخراج ترکیبات فرار گیاهی 39
2-4-1- تعیین بازده اسانس‌گیری 40
2-4-2- شناسایی ترکیب‌های فرار گیاه با دستگاه GC-MS 40
2-5- بررسی فعالیت ضد اكسیدانی 41
2-5-1- بررسی فعالیت ضد اكسیدانی به روش DPPH 41
2-5-2- اندازه‌گیری مقدار كل تركیبات فنلی 42
2-5-3- آزمایش بی‌رنگ شدن بتاکاروتن در حضور لینولئیک‌اسید 44
2-6- فعالیت ضدمیکروبی 46
2-6-1- روش انتشار در آگار (دیسک دیفیوژن) 46
2-6-2- تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد 46
2-7- آزمون سمیت سلولی 47
   
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری 48
3-1- ترکیبات ‌فرار گیاهی 49
3-1-1- استخراج ترکیبات ‌فرار گیاهی 49
3-1-2- شناسایی ترکیبات فرار گیاه 50
3-2- استخراج عصاره متانولی از گیاه 53
3-3- آزمون‌های سنجش فعالیت ضد اکسیدانی 54
3-3-1- آزمون DPPH 54
3-3-2- بررسی کل ترکیب‌های فنلی به روش Folin-Ciocalteu 61
3-3-3- آزمون بتاکاروتن-لینولئیک‌اسید 63
3-4- بررسی فعالیت ضدمیکروبی 64
3-5- سمیت سلولی 66
نتیجه‌گیری 67
پیشنهادها 68
منابع و مآخذ 69

فهرست شکل‌ها

­­­­

 

صفحه 

 

8

10

10

13

16

32

33

عنوان 

 

شکل1-1: ساختار ترکیبات اسانسی

شکل 1-2: مسیرهای بیوسنتز پیش‌سازهای ترپنوئیدها

شکل 1-3: مسیر بیوسنتز شیکمیک اسید در فنیل‌پروپانوئیدها

شکل1-4: دستگاه سوکسله

شکل1-5: دستگاه تقطیر و استخراج همزمان

Physospermum Cusson ex Juss. شکل1-6: گیاه

Morina persica L.  گیاه شکل 1-7:

فهرست نمودارها

 

صفحه 

20

55

56

57

58

59

60

61

62

 

63

عنوان 

در حضور ضد اکسیدان DPPHنمودار 1-1: نمودار جذب- طول‌موج برای

نمودار 3-1: نمودار درصد مهار- منفی‌لگاریتم غلظت برای استاندارد BHT

نمودار 3-2:  نمودار درصد مهار در برابر منفی ‌لگاریتم غلظت عصاره اندام هوایی خار عروس

نمودار 3-3:  نمودار درصد مهار- منفی ‌لگاریتم غلظت عصاره ساقه و برگ شوكران باغی

نمودار 3-4:  نمودار درصد مهار – منفی ‌لگاریتم غلظت عصاره میوه شوكران باغی

نمودار 3-5:  نمودار درصد مهار- منفی ‌لگاریتم غلظت عصاره میوه فاقد چربی شوكران باغی

نمودار 3-6: مقایسه نتایج DPPH عصاره‌ های متانولی گیاه شوكران باغی و خار عروس

نمودار 3-7: نمودار جذب در برابر غلظت استاندارد گالیک اسید

نمودار 3-8: مقایسه معادل گالیک‌اسید ترکیبات فنلی در عصاره‌های شوكران باغی و خار عروس

نمودار3-9: مقایسه درصدهای مهار لینولئیک‌اسید عصاره‌های شوكران باغی و خار عروس

 



فهرست جدول­ها

صفحه

 

35

36

37

38

49

50

52

53

54

55

56

56

57

58

58

59

59

60

60

61

62

63

عنوان 

 

جدول2-1: دستگاه‌های مورد استفاده

جدول2-2: انواع مواد شیمیایی مورد استفاده

جدول2-3: انواع میکروارگانیسم‌های مورد استفاده

جدول2-4: آنتی بیوتیک‌های مورد استفاده

جدول3-1: مقایسه بازده استخراج ترکیبات فرار

جدول3-2: ترکیب درصد اجزای فرار در شوکران باغی

جدول3-3: ترکیب درصد اجزای فرار در خار عروس

جدول3-4 : مقایسه بازده عصاره‌گیری

جدول3-5: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از نمونه استاندارد BHT

جدول3-6: نتایج آزمون DPPH برای نمونه استاندارد BHT

جدول3-7 : درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره اندام هوایی خار عروس

جدول3-8 : نتایج آزمون DPPH برای اندام هوایی خار عروس

جدول3-9: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره ساقه و برگ شوكران باغی

جدول3-10: نتایج آزمون  DPPHبرای عصاره عصاره ساقه و برگ شوكران باغی

جدول3-11: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره میوه شوكران باغی

جدول3-12: نتایج آزمون  DPPHبرای عصاره میوه شوكران باغی

جدول3-13: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره میوه فاقد چربی شوكران جدول3-14: نتایج آزمون DPPH برای عصاره میوه فاقد چربی شوكران باغی

جدول3-15: نتایج آزمون DPPH   عصاره گیاه  خار عروس و عصاره های شوكران باغی

جدول3-16: جذب مربوط به غلظت‌های متفاوت گالیک‌اسید

جدول3-17: محتوای فنولی عصاره‌های گیاهی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...