شناسایی اجزای تشکیل دهنده اسانس و بررسی اثرات ضد اکسیدانی، ضد میکروبی و ... |
برای دیدن جزییات بیشتر و دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
یک مطلب دیگر :
فلسفه مدیریت ارتباط با مشتری//پایان نامه درمورد CRM
عنوان | صفحه |
فصل اول: مباحث نظری | 1 |
پیشگفتار | 2 |
1-1- ترکیبات طبیعی | 3 |
1-1-1- آلکالوئید | 3 |
1-1-2- فلاونوئیدها | 4 |
1-1-3- کومارینها | 4 |
1-1-4- گلیکوزیدها | 4 |
1-1-5- لیگنانها | 5 |
1-1-6- استروئیدها | 5 |
1-1-7- اسانسها | 5 |
1-1-7-1- شیمی اسانسها | 5 |
1-1-7-2- بیوسنتز اسانسها | 9 |
1-1-7-3- کاربردهای اسانسهای طبیعی | 11 |
1-2- عصارههای گیاهی | 11 |
1-2-1- استخراج عصاره گیاهی | 11 |
1-2-1-1- استخراج گرم و مداوم (سوکسله) | 12 |
1-2-2- استخراج اسانسهای طبیعی | 13 |
1-2-2-1- تقطیر با بخار همزمان با استخراج حلال آلی (SDE) | 15 |
1-3- تركیبهای ضد اكسیدان | 16 |
1-3-1- روش های سنجش فعالیت ضد اكسیدانی | 17 |
1-3-1-1- آزمون بیرنگ شدن بتا كاروتن در حضور لینولئیك اسید | 17 |
1-3-1-2- سنجش مقدار تام فنل با FCR | 18 |
1-3-1-3- سنجش ظرفیت به دام انداختن رادیكال DPPH | 19 |
1-4- کروماتوگرافیگازی | 20 |
1-4-1- اجزای اصلی دستگاه کروماتوگرافی گازی | 21 |
1-4-1-1- مخزن گاز حامل | 21 |
1-4-1-2- سیستم تزریق نمونه | 21 |
1-4-1-3- ستون وآونستون | 21 |
1-4-1-4- سامانه آشکارساز | 22 |
1-4-2- کروماتوگرافی گازی/طیفسنج جرمی (GC-MS) | 22 |
1-4-2-1- طیفسنج جرمی چهارقطبی | 23 |
1-4-3- شاخص بازداری کواتس | 23 |
1-5- ارزیابی سمیت سلولی | 25 |
1-6- فعالیت ضد میکروبی | 26 |
1-6-1- میکروارگانیسمها | 27 |
1-6-1-1- باکتریها | 27 |
1-6-1-2- قارچها | 27 |
1-6-2- محیطهای کشت میکروبی | 28 |
1-6-3- حساسیت آنتیبیوتیکی | 29 |
1-6-3-1- روش دیسک دیفیوژن | 29 |
1-6-3-2- روش حداقل غلظت ممانعت کننده رشد (MIC) | 29 |
1-7- گیاهشناسی | 30 |
1-7-1- خصوصیات گیاه شناسی راسته چتریان (Apiales) | 30 |
1-7-2- خصوصیات گیاه شناسی خانواده چتریان (Apiaceae) | 30 |
1-7-3- ویژگی های گیاه شناسی طایفه Smyrneae | 31 |
1-7-4- ویژگی های گیاه شناسی شوکران باغی | 31 |
1-7-5- ویژگی های گیاه شناسی خار عروس | 32 |
فصل دوم: دستگاه ها، مواد و روشها | 34 |
2-1- دستگاه ها، مواد و وسایل مورد استفاده | 35 |
2-1-1- دستگاهها و وسایل مورد استفاده | 35 |
2-1-2- مواد شیمیایی مورد استفاده | 36 |
2-1-3- میکروارگانیسمها و آنتی بیوتیکهای مورد استفاده | 37 |
2-2- منابع گیاهی مورد استفاده | 38 |
2-2-1- جمع آوری وآماده سازی نمونههای گیاهی | 38 |
2-3- جداسازی واستخراج عصاره از نمونه گیاهی | 38 |
2-3-1- عصاره گیری از نمونه گیاه | 38 |
2-3-2- تعیین بازده عصارهگیری | 39 |
2-4- استخراج ترکیبات فرار گیاهی | 39 |
2-4-1- تعیین بازده اسانسگیری | 40 |
2-4-2- شناسایی ترکیبهای فرار گیاه با دستگاه GC-MS | 40 |
2-5- بررسی فعالیت ضد اكسیدانی | 41 |
2-5-1- بررسی فعالیت ضد اكسیدانی به روش DPPH | 41 |
2-5-2- اندازهگیری مقدار كل تركیبات فنلی | 42 |
2-5-3- آزمایش بیرنگ شدن بتاکاروتن در حضور لینولئیکاسید | 44 |
2-6- فعالیت ضدمیکروبی | 46 |
2-6-1- روش انتشار در آگار (دیسک دیفیوژن) | 46 |
2-6-2- تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد | 46 |
2-7- آزمون سمیت سلولی | 47 |
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری | 48 |
3-1- ترکیبات فرار گیاهی | 49 |
3-1-1- استخراج ترکیبات فرار گیاهی | 49 |
3-1-2- شناسایی ترکیبات فرار گیاه | 50 |
3-2- استخراج عصاره متانولی از گیاه | 53 |
3-3- آزمونهای سنجش فعالیت ضد اکسیدانی | 54 |
3-3-1- آزمون DPPH | 54 |
3-3-2- بررسی کل ترکیبهای فنلی به روش Folin-Ciocalteu | 61 |
3-3-3- آزمون بتاکاروتن-لینولئیکاسید | 63 |
3-4- بررسی فعالیت ضدمیکروبی | 64 |
3-5- سمیت سلولی | 66 |
نتیجهگیری | 67 |
پیشنهادها | 68 |
منابع و مآخذ | 69 |
فهرست شکلها
صفحه
8 10 10 13 16 32 33 |
عنوان
شکل1-1: ساختار ترکیبات اسانسی شکل 1-2: مسیرهای بیوسنتز پیشسازهای ترپنوئیدها شکل 1-3: مسیر بیوسنتز شیکمیک اسید در فنیلپروپانوئیدها شکل1-4: دستگاه سوکسله شکل1-5: دستگاه تقطیر و استخراج همزمان Physospermum Cusson ex Juss. شکل1-6: گیاه Morina persica L. گیاه شکل 1-7: |
فهرست نمودارها
صفحه 20 55 56 57 58 59 60 61 62
63 |
عنوان در حضور ضد اکسیدان DPPHنمودار 1-1: نمودار جذب- طولموج برای نمودار 3-1: نمودار درصد مهار- منفیلگاریتم غلظت برای استاندارد BHT نمودار 3-2: نمودار درصد مهار در برابر منفی لگاریتم غلظت عصاره اندام هوایی خار عروس نمودار 3-3: نمودار درصد مهار- منفی لگاریتم غلظت عصاره ساقه و برگ شوكران باغی نمودار 3-4: نمودار درصد مهار – منفی لگاریتم غلظت عصاره میوه شوكران باغی نمودار 3-5: نمودار درصد مهار- منفی لگاریتم غلظت عصاره میوه فاقد چربی شوكران باغی نمودار 3-6: مقایسه نتایج DPPH عصاره های متانولی گیاه شوكران باغی و خار عروس نمودار 3-7: نمودار جذب در برابر غلظت استاندارد گالیک اسید نمودار 3-8: مقایسه معادل گالیکاسید ترکیبات فنلی در عصارههای شوكران باغی و خار عروس نمودار3-9: مقایسه درصدهای مهار لینولئیکاسید عصارههای شوكران باغی و خار عروس |
صفحه
35 36 37 38 49 50 52 53 54 55 56 56 57 58 58 59 59 60 60 61 62 63 |
عنوان
جدول2-1: دستگاههای مورد استفاده جدول2-2: انواع مواد شیمیایی مورد استفاده جدول2-3: انواع میکروارگانیسمهای مورد استفاده جدول2-4: آنتی بیوتیکهای مورد استفاده جدول3-1: مقایسه بازده استخراج ترکیبات فرار جدول3-2: ترکیب درصد اجزای فرار در شوکران باغی جدول3-3: ترکیب درصد اجزای فرار در خار عروس جدول3-4 : مقایسه بازده عصارهگیری جدول3-5: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از نمونه استاندارد BHT جدول3-6: نتایج آزمون DPPH برای نمونه استاندارد BHT جدول3-7 : درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره اندام هوایی خار عروس جدول3-8 : نتایج آزمون DPPH برای اندام هوایی خار عروس جدول3-9: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره ساقه و برگ شوكران باغی جدول3-10: نتایج آزمون DPPHبرای عصاره عصاره ساقه و برگ شوكران باغی جدول3-11: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره میوه شوكران باغی جدول3-12: نتایج آزمون DPPHبرای عصاره میوه شوكران باغی جدول3-13: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره میوه فاقد چربی شوكران جدول3-14: نتایج آزمون DPPH برای عصاره میوه فاقد چربی شوكران باغی جدول3-15: نتایج آزمون DPPH عصاره گیاه خار عروس و عصاره های شوكران باغی جدول3-16: جذب مربوط به غلظتهای متفاوت گالیکاسید جدول3-17: محتوای فنولی عصارههای گیاهی |
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-08-07] [ 09:31:00 ب.ظ ]
|