عنوان صفحه
فصل اول: مباحث نظری 1
پیش‌گفتار 2
1-1- ترکیبات طبیعی 3
1-1-1- آلکالوئید 3
1-1-2- فلاونوئیدها 4
1-1-3- کومارین‌ها 4
1-1-4- گلیکوزیدها 4
1-1-5- لیگنان‌ها 5
1-1-6- استروئیدها 5
1-1-7- اسانس‌ها 5
1-1-7-1- شیمی اسانس‌ها 5
1-1-7-2- بیوسنتز اسانس‌ها 9
1-1-7-3- کاربردهای اسانس‌های طبیعی 11
1-2- عصاره‌های گیاهی 11
1-2-1- استخراج عصاره گیاهی 11
1-2-1-1- استخراج گرم ‌و مداوم (سوکسله) 12
1-2-2- استخراج اسانس‌های طبیعی 13
1-2-2-1- تقطیر با بخار همزمان با استخراج حلال آلی (SDE) 15
1-3- تركیب‌های ضد اكسیدان 16
1-3-1- روش های سنجش فعالیت ضد ‌اكسیدانی 17
1-3-1-1- آزمون بی‌رنگ شدن بتا كاروتن در حضور لینولئیك اسید 17
1-3-1-2- سنجش مقدار تام فنل با FCR 18
1-3-1-3- سنجش ظرفیت به دام انداختن رادیكال DPPH 19
1-4- کروماتوگرافی‌گازی 20
1-4-1- اجزای اصلی دستگاه کروماتوگرافی گازی 21
1-4-1-1- مخزن گاز حامل 21
1-4-1-2- سیستم تزریق نمونه 21
1-4-1-3- ستون ‌وآون‌ستون 21
1-4-1-4- سامانه آشکارساز 22
1-4-2- کروماتوگرافی گازی/طیف‌سنج جرمی  (GC-MS) 22
1-4-2-1- طیف‌سنج جرمی چهارقطبی 23
1-4-3- شاخص بازداری کواتس 23
1-5- ارزیابی سمیت سلولی 25
1-6- فعالیت ضد میکروبی 26
1-6-1- میکروارگانیسم­‌ها 27
1-6-1-1- باکتری‌ها 27
1-6-1-2- قارچ‌ها 27
1-6-2- محیط‌های کشت میکروبی 28
1-6-3- حساسیت آنتی‌بیوتیکی 29
1-6-3-1- روش دیسک دیفیوژن 29
1-6-3-2- روش حداقل غلظت ممانعت کننده رشد  (MIC) 29
1-7- گیاه‌شناسی 30
1-7-1- خصوصیات گیاه شناسی راسته چتریان (Apiales) 30
1-7-2- خصوصیات گیاه شناسی خانواده چتریان (Apiaceae) 30
1-7-3- ویژگی های گیاه شناسی طایفه Smyrneae 31
1-7-4- ویژگی های گیاه شناسی شوکران‌ باغی 31
1-7-5- ویژگی های گیاه شناسی خار عروس 32
   
فصل دوم: دستگاه ها، مواد و روش­ها 34
2-1- دستگاه ها، مواد و وسایل مورد استفاده 35
2-1-1- دستگاه‌ها و وسایل مورد استفاده 35
2-1-2- مواد شیمیایی مورد استفاده 36
2-1-3- میکروارگانیسم‌ها و آنتی بیوتیک‌های مورد استفاده 37
2-2- منابع گیاهی مورد استفاده 38
2-2-1-‌ جمع آوری وآماده سازی نمونه‌های گیاهی 38
2-3- جداسازی واستخراج عصاره از نمونه گیاهی 38
2-3-1- عصاره گیری از نمونه گیاه 38
2-3-2- تعیین بازده عصاره‌گیری 39
2-4- استخراج ترکیبات فرار گیاهی 39
2-4-1- تعیین بازده اسانس‌گیری 40
2-4-2- شناسایی ترکیب‌های فرار گیاه با دستگاه GC-MS 40
2-5- بررسی فعالیت ضد اكسیدانی 41
2-5-1- بررسی فعالیت ضد اكسیدانی به روش DPPH 41
2-5-2- اندازه‌گیری مقدار كل تركیبات فنلی 42
2-5-3- آزمایش بی‌رنگ شدن بتاکاروتن در حضور لینولئیک‌اسید 44
2-6- فعالیت ضدمیکروبی 46
2-6-1- روش انتشار در آگار (دیسک دیفیوژن) 46
2-6-2- تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد 46
2-7- آزمون سمیت سلولی 47
   
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری 48
3-1- ترکیبات ‌فرار گیاهی 49
3-1-1- استخراج ترکیبات ‌فرار گیاهی 49
3-1-2- شناسایی ترکیبات فرار گیاه 50
3-2- استخراج عصاره متانولی از گیاه 53
3-3- آزمون‌های سنجش فعالیت ضد اکسیدانی 54
3-3-1- آزمون DPPH 54
3-3-2- بررسی کل ترکیب‌های فنلی به روش Folin-Ciocalteu 61
3-3-3- آزمون بتاکاروتن-لینولئیک‌اسید 63
3-4- بررسی فعالیت ضدمیکروبی 64
3-5- سمیت سلولی 66
نتیجه‌گیری 67
پیشنهادها 68
منابع و مآخذ 69

فهرست شکل‌ها
­­­­

 

صفحه

8
10
10
13
16
32
33

عنوان
 
شکل1-1: ساختار ترکیبات اسانسی
شکل 1-2: مسیرهای بیوسنتز پیش‌سازهای ترپنوئیدها
شکل 1-3: مسیر بیوسنتز شیکمیک اسید در فنیل‌پروپانوئیدها
شکل1-4: دستگاه سوکسله
شکل1-5: دستگاه تقطیر و استخراج همزمان
Physospermum Cusson ex Juss. شکل1-6: گیاه
Morina persica L.  گیاه شکل 1-7:

فهرست نمودارها

 

صفحه
20
55
56
57
58
59
60
61
62

63

عنوان
در حضور ضد اکسیدان DPPHنمودار 1-1: نمودار جذب- طول‌موج برای
نمودار 3-1: نمودار درصد مهار- منفی‌لگاریتم غلظت برای استاندارد BHT
نمودار 3-2:  نمودار درصد مهار در برابر منفی ‌لگاریتم غلظت عصاره اندام هوایی خار عروس
نمودار 3-3:  نمودار درصد مهار- منفی ‌لگاریتم غلظت عصاره ساقه و برگ شوكران باغی
نمودار 3-4:  نمودار درصد مهار – منفی ‌لگاریتم غلظت عصاره میوه شوكران باغی
نمودار 3-5:  نمودار درصد مهار- منفی ‌لگاریتم غلظت عصاره میوه فاقد چربی شوكران باغی
نمودار 3-6: مقایسه نتایج DPPH عصاره‌ های متانولی گیاه شوكران باغی و خار عروس
نمودار 3-7: نمودار جذب در برابر غلظت استاندارد گالیک اسید
نمودار 3-8: مقایسه معادل گالیک‌اسید ترکیبات فنلی در عصاره‌های شوكران باغی و خار عروس
نمودار3-9: مقایسه درصدهای مهار لینولئیک‌اسید عصاره‌های شوكران باغی و خار عروس

 



فهرست جدول­ها

صفحه

35
36
37
38
49
50
52
53
54
55
56
56
57
58
58
59
59
60
60
61
62
63

عنوان

جدول2-1: دستگاه‌های مورد استفاده
جدول2-2: انواع مواد شیمیایی مورد استفاده
جدول2-3: انواع میکروارگانیسم‌های مورد استفاده
جدول2-4: آنتی بیوتیک‌های مورد استفاده
جدول3-1: مقایسه بازده استخراج ترکیبات فرار
جدول3-2: ترکیب درصد اجزای فرار در شوکران باغی
جدول3-3: ترکیب درصد اجزای فرار در خار عروس
جدول3-4 : مقایسه بازده عصاره‌گیری
جدول3-5: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از نمونه استاندارد BHT
جدول3-6: نتایج آزمون DPPH برای نمونه استاندارد BHT
جدول3-7 : درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره اندام هوایی خار عروس
جدول3-8 : نتایج آزمون DPPH برای اندام هوایی خار عروس
جدول3-9: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره ساقه و برگ شوكران باغی
جدول3-10: نتایج آزمون  DPPHبرای عصاره عصاره ساقه و برگ شوكران باغی
جدول3-11: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره میوه شوكران باغی
جدول3-12: نتایج آزمون  DPPHبرای عصاره میوه شوكران باغی
جدول3-13: درصدهای مهار DPPH برای هر غلظت از عصاره میوه فاقد چربی شوكران جدول3-14: نتایج آزمون DPPH برای عصاره میوه فاقد چربی شوكران باغی
جدول3-15: نتایج آزمون DPPH   عصاره گیاه  خار عروس و عصاره های شوكران باغی
جدول3-16: جذب مربوط به غلظت‌های متفاوت گالیک‌اسید
جدول3-17: محتوای فنولی عصاره‌های گیاهی
جدول3-18: درصد مهار لینولئیک اسید عصاره های گیاهی
جدول3-19 : نتایج مربوط به تعیین فعالیت ضدمیکروبی عصاره‌های گیاهی

علایم و اختصارات
 

 

Isoprenyl diphosphate
Dimethylallyl diphosphate
                                               Mevalonic acid
1-Deoxy-D-xylulose-5-phosphate
2C-methyl-D-erythritol-4-phosphate
Geranyl pyrophosphate
Neryl pyrophosphate
Farnesyl pyrophosphate
Phenyl alanine ammonialyase
Simultaneous distillation–extraction
parts-per-billion
Deoxy ribonucleic acid
Adenosine triphosphate
Folin–Ciocalteu Reagent
potential of Hydrogen
2,2-Diphenyl-1-Picrylhydrazyl
half maximal inhibitory concentration
Gas Chromatography
Flame Ionization Detector
Gas chromatography– Mass Spectrometry
direct current
alternating current
Retention Time
Kovats Index
National Cancer Institute
Minimum Inhibitory Concentration
Disk Diffusion
Ultraviolet-Visible
Dimethyl Sulfoxide
Butylated hydroxytoluene
Colony-forming unit
International Unit
National Committee for Clinical Laboratory Standards
Brain-heart infusion
Sabouraud dextrose agar
Potato dextrose agar
Nutrient agar
median Lethal Concentration
Ferric reducing antioxidant power
Thiobarbituric acid
IPP
DMAPP
MVA
DXP
MEP
GPP
NPP
FPP
PAL
SDE
ppb
DNA
ATP
FCR
pH
DPPH
IC50
GC
FID
GC-MS
dc
ac
RT
KI
NCI
MIC
DD
UV-Vis
DMSO
BHT
CFU
I.U.
NCCLS
 
BHI
SDA
PDA
NA
LC50
FRAP
TBA

مقدمه

گیاهان دارویی از سابقه­ای بسیار درخشان به ویژه درکشور­های باستانی مانند چین، یونان، مصر، ایران و هندوستان برخوردار است. در ایران باستان استفاده از گیاهان به عنوان دارو، ضدعفونی کننده و معطرکننده مرسوم بوده است [1].
تاریخ اسانس‌ها از شرق آغاز شد. فن اسانس‌گیری به روش تقطیر در مشرق زمین به خصوص در مصر، ایران و هندوستان پی‌ریزی و اجرا شد [2]. خدمات علما و دانشمندان مسلمانی نظیر جابربن‌حیان، زکریای‌رازی، ابونصرفارابی، ابوعلی‌سینا که سرآمد علوم شیمی، پزشکی وداروسازی عصر خود بودند؛ به اندازه ای است که هنوز هم جوامع انسانی از پرتو آنها در زمینه‌های مذکور استفاده می‌کنند. شاید اولین داروخانه گیاهی در قرن سوم هجری در بغداد شکل گرفت. اما به دلیل اینکه تا آن زمان دانش بشری فاقد معیارها و استانداردهای لازم برای تشخیص درست گونه‌های گیاهی بود، گاهی گونه‌ها و گیاهان متعددی با یک عنوان ولی با خواص متفاوت به مردم ارائه می‌شدند. بعدها مواد مؤثر موجود در گیاهان دارویی جایگزین مواد خام گیاهی گردید و به تدریج باب شیمی گیاهی گشوده شد تا اینکه امروزه تعداد زیادی از داروهای مدرن از منابع گیاهی استخراج می‌شوند [3].
کیمیاگران اسانس را جوهره گیاه نامیده­اند و بر اساس این تفکر اسانس شکل مادی نیروهای حیاتی و روحی موجود در گیاهان است. با گسترش این علم، استخراج اسانس مورد توجه بیشتر قرار گرفت و به همراه عصاره­های گیاه، قرنها به عنوان پایه بیشتر داروها و یا به تنهایی به عنوان دارو جهت درمان بیماری­های مزمن و همگانی بکار می­رفتند [4].
کشور ما در زمینه درمان گیاهی و استفاده از گیاهان دارویی تاریخ و پیشینه‌ای درخشان دارد. با وجود این، آن‌چنان‌که شایسته است، حاصل قرن‌ها تجربیات گذشتگان را ارج ننهاده‌ایم. با توجه به اینکه کشور ایران از ذخیره غنی گیاهی برخوردار است و بسیاری از گیاهان این سرزمین از لحاظ قابلیت‌های مختلف فیتوشیمیایی، ضدمیکروبی، دارویی و غیره مورد بررسی قرار نگرفته لذا شایسته است قابلیت گیاهان بکر آن ارزیابی شود که دو گیاه Morina persica L. و Physospermum cornubiense (L.) DC. از این جمله می باشند.
تعداد صفحه : 90
قیمت : 14700تومان

 

 

بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد

 

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پایان نامه

 

 

پشتیبانی سایت :        ****       serderehi@gmail.com

 

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

 

***  *** ***

 

دانشگاه امام صادق (ع)

 

دانشکده معارف اسلامی و مدیریت

 

پایان‌نامه کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت

 

(گرایش بازرگانی)

 

عنوان:

یک مطلب دیگر :

 

 

بازتعریف مفهوم مشتری در کسب و کار در پرتو آموزه های قرآنی

 

استاد راهنما:

 

دکتر مصباح الهدی باقری کنی

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب:
فصل اول:کلیات تحقیق.. 1
1-1. عنوان فارسی پایان‌نامه. 2
1-2. عنوان لاتین.. 2
1-3. واژگان كلیدی.. 2
1-4. ‌تعریف مساله، بیان سؤال‌های اصلی تحقیق ‌ 2
1-5. هدف پژوهش… 3
1-6. سابقه و ضرورت انجام تحقیق.. 4
1-7.  فرضیه‌ها 5
1-7-1. پیش فرض…. 5
1-7-2. فرضیه (حدس عالمانه) 5
1-8. كاربردهای متصور از تحقیق.. 5
1-9. مراجع استفاده‌كننده از نتیجه پایان‌نامه. 6
1-10. روش انجام تحقیق.. 6
1-10-1. روش و ابزار گرد‌آوری اطلاعات… 6
1-10-2. قلمرو تحقیق ( زمانی، مكانی،  موضوعی ) 7
1-11. جنبه نوآوری تحقیق.. 7
1-12. فصل بندی پژوهش… 8
1-13. محدودیتهای پژوهش… 8
فصل دوم: ادبیات موضوع. 9
2-2. گفتار اول: بررسی ادبیات مربوط به مشتری.. 10
2-2-1. اهمیت مشتری در دنیای کنونی.. 10
2-2-2. مشتری.. 11
2-2-3. سیر تکاملی ارتباط با مشتری.. 21
فصل سوم: روش‌شناسی پژوهش…. 29
3-1. مقدمه. 30
3-2. روش تحقیق.. 30
3-2-1. پوزیتیویسم ( اثبات گرائی ) و روش تحقیق کمی.. 32
3-2-2. تفسیر گرائی و روش تحقیق کیفی.. 33
3-3. مشکلات تحقیق کیفی.. 38
3-3-1. مشکل ورود به مکان تحقیق.. 38
3-3-2. مشکل تعبیر و تفسیر اطلاعات… 39
3-3-3. مشکل حجم اطلاعات… 39
3-3-4. مشکل تعمیم پذیری.. 39
3-4. محدودیتهای پژوهش کیفی.. 39
3-4-1. وقت گیربودن پژوهش… 39
3-4-2. ملاحظات انسانی ،اخلاقی و قانونی.. 40
3-4-3. اعتبار( روائی ) و پایائی پژوهش… 40
3-5. روائی در تحقیق کیفی.. 40
3-5-1. روائی توصیفی.. 41
3-5-2. روائی تفسیری.. 41
3-5-3. روائی تئوریکی ( نظری) 42
3-5-4. روائی تعمیم پذیری.. 43
3-5-5. روائی ارزیابی.. 43
3-6. روش تحقیق قرآنی.. 44
3-6-1. راهبردهای تدبر در قرآن کریم. 44
3-7. اجتهاد قرآنی.. 49
3-7-1.  انتخاب عنوان تحقیق موضوعی و مشخص نمودن محل نزاع. 50
3-7-2.  شناسایی و تعریف دقیق مساله و جوانب آن. 51
3-7-3.  مرور و ختم قرآن کریم. 52
3-7-4.  استفاده از تفاسیر برای استخراج نکات ذیل آیات… 54
3-7-5.  بهره گیری از داستان، سوره و یا سیاق آیات… 54
3-7-6. دسته بندی فیش ها ذیل هر آیه و دسته بندی موضوعی آنها 54
3-7-7. تجزیه و تحلیل نکات و ایجاد شبکه مفهومی از موضوعات حاصله. 55
3-7-8. ارائه پاسخ قرآنی به مساله تحقیق.. 56
3-7-9. تکرار فرآیند ذکر شده تا حصول به اجتهاد قرآنی: 56
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطلاعات… 57
4-1 مقدمه. 58
4-2. سوره مبارکه بقره آیه 245. 59
4-3. سوره مبارکه توبه آیات 111 و 112. 65
4-3-1. در بیان جایگاه بحث… 65
4-3-2. تعریف واژه معامله در قرآن. 66
4-3-3. تمثیل زیبای وعده ی خدا به بندگان مومن در قرآن. 66
4-3-4. امتیازات و ویژگی های معامله کردن با خداوند متعال. 67
4-3-5. توضیحی بیشتر پیرامون آیه 111 و 112 سوره مبارکه توبه. 67
4-3-6. صفات فردی و اجتماعی مومن.. 68

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...