کاربرد آنزیم ترانس گلوتامیناز در تولید پودر شیر خشک و بررسی ویژگی ... |
1-2-2-2 پنیر …………………………………………………………………………………………………………………………………………………22
2-2-2-2 کره …………………………………………………………………………………………………………………………………………………22
3-2-2 محصولات پودری شیر ………………………………………………………………………………………………………………………..22
3-2 انواع خشک کن ها …………………………………………………………………………………………………………………………………..25
1-3-2 خشک کن کابینتی یا سینی دار ………………………………………………………………………………………………………..25
2-3-2 خشک کن بستر سیال ………………………………………………………………………………………………………………………..25
3-3-2 خشک کن انجمادی ……………………………………………………………………………………………………………………………26
4-3-2 خشک کن پاششی ……………………………………………………………………………………………………………………………. 26
1-4-3-2 مراحل خشک کردن پاششی ………………………………………………………………………………………………………….26
2-4-3-2 انواع سیستم های خشک کن پاششی ……………………………………………………………………………………………28
1-2-4-3-2 خشک کن با جریان همسو ……………………………………………………………………………………………………….28
2-2-4-3-2 خشک کن با جریان مخالف ………………………………………………………………………………………………………28
3-2-4-3-2 خشک کن با جریان مختلط ……………………………………………………………………………………………………..28
4-2-4-3-2 خشک کن چرخه باز …………………………………………………………………………………………………………………28
5-2-4-3-2 خشک کن با چرخه بسته ………………………………………………………………………………………………………….29
6-2-4-3-2 خشک کن با چرخه نیمه بسته …………………………………………………………………………………………………29
7-2-4-3-2 خشک کن یک مرحله ایی ………………………………………………………………………………………………………..29
8-2-4-3-2 خشک کن دو مرحله ایی …………………………………………………………………………………………………………..30
9-2-4-3-2 خشک کن عمودی …………………………………………………………………………………………………………………….30
10-2-4-3-2 خشک کن افقی ………………………………………………………………………………………………………………………30
4-2 جزئیات تولید پودر شیر در صنعت …………………………………………………………………………………………………………30
1-4-2 جداسازی/استاندارد کردن …………………………………………………………………………………………………………………..30
2-4-2 حرارت دادن مقدماتی ………………………………………………………………………………………………………………………..31 3-4-2 تبخیر……………………………………………………………………………………………………………………………………………………31
4-4-2 خشک کن پاششی …………………………………………………………………………………………………………………………….32
5-4-2 بسته بندی و نگه داری ……………………………………………………………………………………………………………………….32
5-2 ویژگی های پودر شیر خشک ………………………………………………………………………………………………………………….32
1-5-2 شکل و ظاهر و قطعات ……………………………………………………………………………………………………………………….33
2-5-2 اندازه ذارت پودر ………………………………………………………………………………………………………………………………….33
3-5-2 دانسیته پودر ……………………………………………………………………………………………………………………………………….35
4-5-2 دانسیته ظاهری ذره ……………………………………………………………………………………………………………………………35
5-5-2 دانسیته واقعی ذره ………………………………………………………………………………………………………………………………35
6-5-2دانسیته توده …………………………………………………………………………………………………………………………………………35
1-6-5-2 دانسیته متراکم ………………………………………………………………………………………………………………………………36
2-6-5-2 دانسیته حاصل از ضربه ………………………………………………………………………………………………………………….36
3-6-5-2 دانسیته توده سست ………………………………………………………………………………………………………………………..36
4-6-5-2 دانسیته توده هوادهی شده …………………………………………………………………………………………………………….36
7-5-2 لاکتوز در شیر خشک ………………………………………………………………………………………………………………………..37
8-5-2 پروتئین ها و آنزیم ها در شیر خشک ………………………………………………………………………………………………..37
9-5-2 رطوبت تعادلی در محصولات شیر خشک ………………………………………………………………………………………….37
10-5-2 ارزش تغذیه ایی شیر خشک ……………………………………………………………………………………………………………37
11-5-2 رنگ …………………………………………………………………………………………………………………………………………………..38
12-5-2 کلوخه شدن پودر ……………………………………………………………………………………………………………………………..39
13-5-2 قابلیت جریان و پیوستگی پودر ……………………………………………………………………………………………………….39
6-2 انواع پودر شیر ………………………………………………………………………………………………………………………………………….40
1-6-2 پودرهای استاندارد ………………………………………………………………………………………………………………………………40
2-6-2 پودرهای متراکم شده ………………………………………………………………………………………………………………………….40
3-6-2 پودر شیر پرچرب فوری ………………………………………………………………………………………………………………………43
7-2 انواع پودرهای لبنی با ارزش افزوده …………………………………………………………………………………………………………43
1-7-2 پودر شیر کم چرب اصلاح شده ………………………………………………………………………………………………………….44
2-7-2 پودر مقاوم به حرارت ………………………………………………………………………………………………………………………….44
3-7-2 پودر شیر با پروتئین بالا از ریتنتیت فراپالایش شده …………………………………………………………………………44
4-7-2 پودر آب دوغ ……………………………………………………………………………………………………………………………………….45
5-7-2 پودر آب پنیر و انواع مختلف آن …………………………………………………………………………………………………………46
6-7-2 پودرهای مورد استفاده در قهوه ………………………………………………………………………………………………………….46
7-7-2پودر کره ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….47
8-7-2 پودر پنیر ……………………………………………………………………………………………………………………………………………..48
9-7-2 پودر روغن کره ریزپوشانی شده ………………………………………………………………………………………………………….48
10-7-2 پودر شیر دارای مالت ……………………………………………………………………………………………………………………….49
8-2 فاکتورهای تعیین کننده ویژگی های عملگرای پودرهای بر پایه لبنی ………………………………………………… 49
1-8-2 نوع خوراک ………………………………………………………………………………………………………………………………………….49
2-8-2 افزودنی ها …………………………………………………………………………………………………………………………………………..49
3-8-2 محتوای مواد جامد شیر تغلیظ شده …………………………………………………………………………………………………..50
4-8-2 حرارت دادن تغلیظ شده …………………………………………………………………………………………………………………….50
5-8-2 دما در طول تغلیظ کردن ……………………………………………………………………………………………………………………50
6-8-2 حرارت دادن اولیه و هموژنیزه کردن تغلیظ شده ………………………………………………………………………………50
7-8-2 نوع خشک کن …………………………………………………………………………………………………………………………………….50
8-8-2 نوع اتمایزر …………………………………………………………………………………………………………………………………………..51
9-8-2 دمای هوای ورودی ……………………………………………………………………………………………………………………………..51
10-8-2 دمای هوای خروجی ………………………………………………………………………………………………………………………..51
11-8-2 آگلومره شدن بعد از خشک کن پاششی ………………………………………………………………………………………….51
12-8-2 پایداری نگه داری ……………………………………………………………………………………………………………………………..52
9-2 کاربرد پودر شیر………………………………………………………………………………………………………………………………………..52
1-9-2 پودر شیر مورد استفاده در تولید پنیر…………………………………………………………………………………………………53
2-9-2 کاربرد پودر شیر در صنعت شکلات ……………………………………………………………………………………………………54
3-9-2 کاربرد پودر در نانوایی …………………………………………………………………………………………………………………………55
4-9-2 کاربرد پودر در ماست بدون چربی……………………………………………………………………………………………………….55
10-2 ژل شیر اسیدی شده …………………………………………………………………………………………………………………………….56
1-10-2 تشکیل ژل-واکنش های فیزیکوشیمیایی…………………………………………………………………………………………56
2-10-2 میکروساختار و ویژگی نگه داری آب ……………………………………………………………………………………………….58
11-2 ارزیابی خصوصیات ژل……………………………………………………………………………………………………………………………58
1-11-2 آزمون قوام سنجی/ویسکومتری ……………………………………………………………………………………………………….58
2-11-2 آزمونTPA……………………………………………………………………………………………………………………………………….59
یک مطلب دیگر :
12-2 آنزیم ترانس گلوتامیناز …………………………………………………………………………………………………………………………60 1-1
2-2 سوبسترای آنزیم ……………………………………………………………………………………………………………………………….62
2-12-2 ساختار کریستالی ترانس گلوتامیناز………………………………………………………………………………………………….63
3-12-2 خصوصیات ترانس گلوتامیناز میکروبی …………………………………………………………………………………………….64 4-
12-2 کاربرد آنزیم ترانس گلوتامیناز در صنایع غذایی ………………………………………………………………………………65
1-4-12-2 غذاهای دریایی …………………………………………………………………………………………………………………………….66
2-4-12-2 محصولات گوشتی ……………………………………………………………………………………………………………………….66
3-4-12-2 محصولات سویا …………………………………………………………………………………………………………………………….67
4-4-12-2 محصولات غلاتی ………………………………………………………………………………………………………………………….67
5-4-12-2 محصولات لبنی ……………………………………………………………………………………………………………………………67
13-2 مروری بر پژوهش های انجام شده ……………………………………………………………………………………………………….69
فصل سوم: مواد و روش ها
- محل انجام آزمایش ………………………………………………………………………………………………………………………………….80
2-3 مواد مورد استفاده ……………………………………………………………………………………………………………………………………80
3-3 تجهیزات مورد استفاده ……………………………………………………………………………………………………………………………80
4-3 روش ها ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………82
1-4-3 تهیه نمونه های شیر خشک ……………………………………………………………………………………………………………….82
2-4-3 اندازه گیری رطوبت …………………………………………………………………………………………………………………………….83
3-4-3 اندازه گیری رنگ ………………………………………………………………………………………………………………………………..83
4-4-3 آزمون شاخص انحلال ناپذیری …………………………………………………………………………………………………………..83
5-4-3 آزمون زمان لازم برای حل شدن پودر ……………………………………………………………………………………………….84
6-4-3 تعیین چسبندگی پودر به محفظه خشک کن ……………………………………………………………………………………84
7-4-3 اندازه گیری چسبندگی پودر ………………………………………………………………………………………………………………85
8-4-3 قابلیت جریان و پیوستگی پودر……………………………………………………………………………………………………………85
9-4-3 تعیین دانسیته توده و دانسیته حاصل از ضربه ………………………………………………………………………………….86
10-4-3تعیین توزیع اندازه ذارت پودر………………………………………………………………………………………………………….87 11
-4-3 تهیه ژل اسیدی شیر خشک ……………………………………………………………………………………………………………87
1-11-4-3 اندازه گیری ظرفیت نگه داری آب ………………………………………………………………………………………………87
2-11-4-3 اندازه گیری ویسکوزیته ……………………………………………………………………………………………………………….88
3-11-4-3آزمون بافت ……………………………………………………………………………………………………………………………………88
12-4-3 تجزیه و تحلیل داده ها …………………………………………………………………………………………………………………….89
فصل چهارم : نتایج و بحث
- بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی پودر ………………………………………………………………………………………………..92
1-1-4 رطوبت …………………………………………………………………………………………………………………………………………………92
2-1-4 دانسیته توده و حاصل از ضربه …………………………………………………………………………………………………………..98
3-1-4 پیوستگی و قابلیت جریان ………………………………………………………………………………………………………………..100
4-1-4 رنگ …………………………………………………………………………………………………………………………………………………..103
5-1-4 انحلال ناپذیری …………………………………………………………………………………………………………………………………107
6-1-4 زمان حل شدن …………………………………………………………………………………………………………………………………108
7-1-4 توزیع اندازه ذارت پودر و شاخص کیکی شدن ……………………………………………………………………………… 108
8-1-4 عملکرد خشک کن و چسبندگی پودر به محفظه …………………………………………………………………………. 116
2-4 خصوصیات بافتی ژل اسیدی ………………………………………………………………………………………………………………..118
1-2-4 ظرفیت نگه داری آب و ویسکوزیته ظاهری …………………………………………………………………………………….118
2-2-4 خصوصیات بافتی ………………………………………………………………………………………………………………………………124
فصل پنجم: نتیجه گیری کلی و پیشنهادات
- نتیجه گیری کلی ………………………………………………………………………………………………………………………………….128
2-5 پیشنهادات …………………………………………………………………………………………………………………………………………….129
منابع ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………130
فهرست جداول
جدول 1-3 طبقه بندی پیوستگی پودر بر اساس نسبت هاسنر………………………………………………………………………86
جدول 2-3 طبقه بندی قابلیت جریان پودر بر اساس اندیس کار ……………………………………………………………….. 86
جدول 1-4 معرفی تیمارها ……………………………………………………………………………………………………………………………..92
جدول 2-4 آنالیز واریانس تاثیر غلظت آنزیم و دمای فعالیت آنزیم بر خصوصیات فیزیکی پودر………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….94
جدول 3-4 تاثیر غلظت آنزیم خصوصیات فیزیکی پودر (میانگین±انحراف استاندارد) …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..95
جدول 4-4 تاثیر دمای فعالیت آنزیم بر خصوصیات فیزیکی پودر (میانگین±انحراف استاندارد) …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..96
جدول 5-4 تاثیر دمای فعالیت آنزیم و غلظت آنزیم بر خصوصیات فیزیکی پودر (میانگین±انحراف استاندارد) …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..97
جدول 6-4 آنالیز واریانس تاثیر غلظت آنزیم و دمای فعالیت آنزیم بر رنگ و شاخص انحلال ناپذیری و زمان حل شدن پودر………………………………………………………………………………………………………………………………………………..104
جدول 7-4 تاثیر غلظت آنزیم و دمای فعالیت آنزیم بر رنگ و شاخص انحلال ناپذیری و زمان حل شدن پودر(میانگین±انحراف استاندارد) ………………………………………………………………………………………………………………….105
جدول 8-4 آنالیز واریانس تاثیر غلظت آنزیم و دمای فعالیت آنزیم بر توزیع اندازه ذارت پودر و شاخص کیکی شدن ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………109
جدول 9-4 تاثیر غلظت آنزیم و دمای فعالیت آنزیم بر توزیع اندازه ذرات پودر و شاخص کیکی شدن(میانگین±انحراف استاندارد) ………………………………………………………………………………………………………………..110
جدول 10-4 تاثیر غلظت آنزیم و دمای فعالیت آنزیم بر توزیع اندازه ذارت پودر و شاخص کیکی شدن ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..111
جدول 11-4 عملکرد خشک کن و چسبندگی به محفظه در شرایط مختلف تیمار آنزیمی ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..117
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-08-07] [ 02:55:00 ب.ظ ]
|