ارشد بررسی اثر چای و مقایسه آن با آنتی بیوتیک و پروبیوتیک و پری ... |
2-1-6- منع استفاده از آنتی بیوتیکها در جیره طیور………….. 16
2-1-7- چگونگی ایجاد مقاومت ژنی باکتریایی……………….. 18
2-2- پری بیوتیکها………………………………………………. 19
2-2-1- اثر پری بیوتیکها بر عملکرد جوجههای گوشتی…….. 20
2-2-2- اثر پری بیوتیکها بر قابلیت هضم و جذب مواد مغذی… 21
2-2-3- اثر پری بیوتیکها بر جمعیت میکروبی روده…………… 23
2-2-4- اثر پری بیوتیکها بر میزان کلسترول سرم…………….. 24
2-2-5- اثر پری بیوتیکها بر مرفولوژی روده……………………. 25
2-2-6- اثر پری بیوتیکها بر آلودگیهای محیطی……………… 26
2-3- پروبیوتیکها………………………………………………… 27
2-3-1- تعریف پروبیوتیک ………………………………………..27
2-3-2- مکانیسم عمل پروبیوتیکها…………………………… 28
2-3-3- خصوصیات و مزایای پروبیوتیکها………………………. 29
2-3-4- تفاوت آنتی بیوتیکها با پروبیوتیکها…………………… 30
2-3-5- تأثیر پروبیوتیکها بر عملکرد جوجه های گوشتی…….. 31
2-3-6- اثر پروبیوتیکها بر وزن نسبی اندامهای گوارشی و طول رودة كوچك….33
2-3-7- اثرپروبیوتیکها برکاهش کلسترول سرم………………. 33
2-3-8- اثر پروبیوتیکها برسیستم ایمنی………………………. 34
2-3-9- اثر پروبیوتیک ها برمرفولوژی روده…………………….. 36
2-4- چای کامبوچا……………………………………………… 38
2-4-1- طرز تهیه چای کامبوچا………………………………… 42
2-4-2- خواص ضد میکروبی چای کامبوچا…………………… 44
2-4-3- اثر چای کامبوچا بر سیستم ایمنی…………………. 46
2-5- چای سبز…………………………………………………. 47
2-5-1-ترکیبات شیمیایی برگ سبز چای…………………….. 50
2-5-1-1-کاتشینها………………………………………………. 53
2-5-1-2- میرستین، کوئرستین و کامپفرول………………….. 54
2-5-1-3- تاننها………………………………………………….. 55
2-5-1-4- تئانین………………………………………………….. 55
2-5-2- خواص آنتی اکسیدانی چای سبز …………………….56
2-5-3- خواص ضد باکتریایی چای سبز………………………. 57
2-5-4- خواص ضد ویروس چای سبز …………………………..58
2-5-5- اثر چای سبز در کاهش سطح کلسترول پلاسما…… 59
2-5-6- اثر چای سبز بر وزن اندامهای گوارشی و خصوصیات لاشه…61
2-5-7- اثر چای سبز بر عملکرد طیور………………………….. 62
2-5-8- اثر چای سبز روی کیفیت تخم مرغ…………………… 66
فصل 3…………………………………………………………….. 68
مواد و روشها…………………………………………………….. 68
3-1- مکان و زمان آزمایش……………………………………… 68
3-2- آماده سازی سالن………………………………………… 68
3-3- مدیریت پرورش……………………………………………… 68
3-4- ترکیب جیره…………………………………………………. 69
3-5- تیمارهای آزمایش اول……………………………………. 70
3-6- متغییرهای اندازه گیری شده در آزمایش اول…………… 70
3-7- تیمارهای آزمایش دوم………………………………………. 70
3-8- کلیاتی در مورد نحوه اجرای آزمایش…………………….. 71
3-9- متغیرهای اندازه گیری شده در مزرعه برای آزمایش دوم…71
3-9-1- افزایش وزن بدن………………………………………….. 71
3-9-2- خوراک مصرفی…………………………………………… 72
3-9-3- ضریب تبدیل غذایی……………………………………… 72
3-9-4- تلفات……………………………………………………… 72
3-9-5- کشتار جهت تفکیک لاشه ……………………………..73
3-9-6- تهیه نمونه برای بررسیهای مرفولوژی روده و تثبیت نمونه های روده….73
3-9-6-1- محلول ثابت کننده کلارک (Clark’s Fixative)………..74
3-9-6-2- محلول بافر فسفات سالین (P.B.S)…………………. 74
3-9-7- تزریق گلبول قرمز گوسفند و خونگیری جهت تعیین پاسخ سیستم ایمنی…74
3-9-8- خونگیری جهت تعیین کلسترول، تری گلیسیرید و HDL سرم…..74
3-9-9- تهیه جیرههای حاوی مارکر به منظور تعیین قابلیت هضم ایلئومی……75
3-9-10- جمع آوری نمونه مدفوع جهت تعیین قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی…75
3-10- متغییرهای اندازه گیری شده در آزمایشگاه…………… 75
3-10-1- اندازه گیری کلسترول سرم…………………………… 75
3-10-2- اندازه گیری تری گلیسیرید…………………………… 75
3-10-3- اندازه گیری کلسترول-HDL……………………………..
3-10-4- تعیین عیار پادتن تولید شده علیه گلبول قرمز گوسفند………76
3-10-5- تجزیه شیمیایی نمونه ها………………………….. 76
3-10-6- ماده خشک………………………………………….. 77
3-10-7- انرژی خام………………………………………………. 77
3-10-8- پروتئین خام…………………………………………….. 77
3-10-9- اندازه گیری اکسید کروم در نمونه خوراک و مدفوع…..78
3-10-9-1- وسایل لازم…………………………………………. 78
3-10-9-2- مواد شیمیایی لازم ……………………………….78
3-10-9-3- روش کار…………………………………………….. 79
یک مطلب دیگر :
3-10-9-4- محاسبات………………………………………….. 79
3-10-10- اندازه گیری قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی……..79
3-10-11- اندازه گیری ابعاد پرزهای رودة كوچك و عمق كریپت ها………80
3-10-12- محلول رنگ آمیزی PAS……………………………
3-11- مدل آماری طرح……………………………………….. 81
فصل 4………………………………………………………….. 82
نتایج و بحث …………………………………………………… 82
آزمایش اول…………………………………………………….. 82
4-1- عملکرد جوجه های گوشتی………………………….. 82
4-2- پارامترهای خونی………………………………………. 88
4-3- وزن نسبی اندمهای گوارشی درسن 42 روزگی…….91
4-4- نتیجه گیری……………………………………………… 92
آزمایش دوم……………………………………………………..93
4-5- عملکرد جوجه های گوشتی…………………………… 93
4-5-1- وزن بدن……………………………………………….. 93
4-5-2- مصرف خوراک…………………………………………. 97
4-5-2- مصرف خوراک …………………………………………100
4-6- پارامترهای خونی……………………………………….. 103
4-7- قابلیت هضم و جذب مواد مغذی………………………. 107
4-8- ارزیابی سیستم ایمنی………………………………… 109
4-9- وزن نسبی اندامهای گوارشی…………………………. 112
4-10- اثر گروههای آزمایشی بر روده باریک…………………. 114
4-10-1- ارتفاع پرز، عرض پرز، عمق کریپت و نسبت ارتفاع به عمق کریپت…..114
4-10-2- وزن و طول نسبی روده باریک……………………… 120
4-11- نتیجه گیری…………………………………………….. 124
4-12- پیشنهادات………………………………………………. 125
فصل 5…………………………………………………………… 126
منابع…………………………………………………………….. 126
چکیده:
با توجه به آزمایش مقدماتی به منظور تعیین بهترین سطح استفاده از چای کامبوچا بر عملکرد و تعیین سطح 20 درصد به عنوان سطح مطلوب، مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات چای کامبوچا به همراه آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، پری بیوتیک و چای سبز بر عملکرد، فراسنجههای خونی، قابلیت هضم مواد مغذی، سیستم ایمنی، مرفولوژی روده، وزن و طول نسبی قسمتهای مختلف روده باریک و وزن نسبی ارگانهای جوجههای گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار و 10 جوجه در هر پن به اجرا در آمد. جیرههای آزمایشی شامل 1) جیره شاهد (فاقد هرگونه افزودنی)، 2) جیره شاهد+15 میلی گرم در کیلوگرم آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین، 3) جیره شاهد+1 گرم در کیلوگرم پروبیوتیک گالیپرو،4) جیره شاهد+1 گرم در کیلوگرم پری بیوتیک فرمکتو، 5) جیره شاهد+2/1 گرم محلول کامبوچا 20 درصد به ازاء هر گرم جیره و 6) جیره شاهد+10 گرم در کیلوگرم پودر چای سبز بودند. لازم به ذکر است که به گروههای شاهد، آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، پری بیوتیک و چای سبز به ازاء هر گرم جیره 2/1 گرم آب اضافه گردید. نتایج این آزمایش نشان داد جوجههای تغذیه شده با آنتی بیوتیک و چای کامبوچا از افزایش وزن بالاتری در مقایسه با گروههای شاهد و چای سبز برخوردار بودند (p<0/01). همچنین در کل دوره استفاده از آنتی بیوتیک، کامبوچا و پری بیوتیک به طور معنی داری مصرف خوراک را افزایش داد (p<0/01). در این آزمایش جوجههای که چای سبز دریافت کرده بودند، به طور معنی داری سطوح کلسترول و تری گلیسیرید پایینتری در مقایسه با گروه شاهد داشتند (p<0/01). هرچند که استفاده از آنتی بیوتیک سطوح کلسترول (p<0/01) و HDL (p<0/05) را بطور معنی داری افزایش داد. استفاده از آنتی بیوتیک در این آزمایش سبب بهبود در قابلیت هضم پروتئین شد (p<0/05). کاربرد پری بیوتیک در این آزمایش ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع به عمق کریپت دوازدهه را افزایش داد (p<0/05).
فصل اول: مقدمه
1- مقدمه
پرورش طیورگوشتی با توجه به جایگاه خاصی که در تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز کشور دارد به یک صنعت عظیم و پویا تبدیل شده است. ویژگیهای غذایی گوشت سفید از جنبه تغذیه و سلامتی، بازده اقتصادی، محدودیتهای افزایش گوشت قرمز از جمله دلایل رشد کمی این صنعت در کشور هستند. علاوه بر توسعه کمی، توجه به افزایش راندمان و عملکرد در واحدهای موجود پرورش طیور گوشتی میتواند پاسخگوی نیاز کمبود پروتئین حیوانی باشد. اجرای تحقیقات مداوم پیرامون نیازهای تغذیهای، آنها را ضروری ساخته است. در این راستا افزودنیهای غذایی به عنوان محرک رشد از جایگاه ویژهای در قسمت تغذیه برخوردار هستند. افزودنیهای مغذی به عنوان عناصری با طبیعت غیرمغذی شناخته شدهاند که رشد و یا سایر اشکال تولیدی را تحریک نموده، یا کارایی استفاده غذایی را بهبود میبخشند و یا ممکن است برای سلامت و اعمال متابولیکی دام مفید باشند. شناخت نقش دستگاه گوارش به عنوان محلی برای هضم و جذب غذا و اهمیت آن برای رسیدن به وزن مورد نظر و بهبود راندمان تولید ضروری است.
لولة گوارش پرندگان به هنگام تفریخ كاملاً استریل میباشد. جوجهها بلافاصله پس از تفریخ شروع به نوكزدن و خوردن مواد درون آشیانه یا بقایای پوسته میكنند. در این زمان میكروبهای آشیانه یا محل جوجهكشی به سرعت در روده جایگزین میشوند. در رودة كوچك جمعیت باكتریایی مشابه با پرندگان بالغ، ظرف دو هفته پس از تفریخ ظاهر میشود. این زمان برای سكومها تا بیش از 30 روز به طول میانجامد. این توسعه آهسته به نظر میرسد كه به علت تفریخ در شرایط بسیار بهداشتی و همچنین شرایط پرورش تجارتی جوجهها و عدم تماس با مرغ مادر باشد. بنابراین میكروفلور بالغ به سهولتی كه در دنیای وحش حاصل میشود، در شرایط پرورش تجارتی به دست نمیآید. مجرای معدی-رودهای حیوانات مهرهدار، متراكمترین محل استقرار میكروارگانیسمها است. این مجموعة میكروبی دارای تأثیر قوی بر میزبان خود میباشند. در ماكیان میكروبهای بسیار متنوعی در طول روده زندگی میكنند. تعداد سلولهای میكروبی موجود در دستگاه گوارش ماكیان (به صورت متصل به سطوح مخاطی یا ذرات غذا و یا به صورت آزاد در حفرة گوارشی)، حاوی چند صد گونة میكروبی به تعدادی افزون بر سلولهای بدن میزبان میباشند (مید، 2000).
میكروفلور طبیعی روده را میتوان در سه دسته جای داد، که عبارت از: گروه عمدة غالب ( بیش از 90 درصد و مطلقاً بیهوازی هستند نظیر لاكتوباسیلوسها، بیفیدوباكتریها و باكتریوئیدها)، گروه میكروفلور همراه (كمتر از 5 درصد، بیهوازی اختیاری مانند ای. كولای و انتروكوكسیها) و گروه فلور باقیمانده (كمتر از 1 درصد، نظیر كلستریدیا و استافیلوكوكها). گونههای باکتریایی از نظر ترجیح مواد غذایی و احتیاجات رشد با یکدیگر متفاوت هستند.
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-07-30] [ 08:38:00 ب.ظ ]
|