بررسی برخی عوامل فیزیولوژیکی و مولکولی موثر در بردباری به آلومینیم خاکهای اسیدی درارقام ... |
1-9- مشخصات گیاهشناسی جنس لوبیا(Phaseolus)………………………………………………………… 10
1-10- خصوصیات کلی گیاه لوبیا Phaseolus vulgaris L.) (…………………………………………….. 12
1-10-1- ریشه…………………………………………………………………………………………………… 13
1-10-2- ساقه…………………………………………………………………………………………………… 13
1-10-3- برگ…………………………………………………………………………………………………… 14
1-10-4- گل و گل آذین……………………………………………………………………………………… 14
1-11- تثبیت نیتروژن…………………………………………………………………………………………… 15
1-12-اهمیت اقتصادی……………………………………………………………………………………………… 17
1-13- رقم…………………………………………………………………………………………………………….. 18
1-14 – تاریخچه و منشاء گیاهی ……………………………………………………………………………….. 18
1-15- سطح زیر کشت و تولید جهانی ………………………………………………………………………… 19
1-16- بیولوژی بذر …………………………………………………………………………………………………. 19
1-17- بیماریهای مهم لوبیا…………………………………………………………………………………………. 20
1-18- آفات گیاه لوبیا………………………………………………………………………………………………. 22
فصل دوم – مروری بر تحقیقات انجام شده
2 -1- ویژگی های عنصر آلومینیوم……………………………………………………………………………….. 26
2-2-اثرات الومینیم در خاک……………………………………………………………………………………….. 27
2-3- خاستگاه آلومینیم………………………………………………………………………………………………. 27
2-4- فراوانی الومینیم………………………………………………………………………………………………… 28
2-5- مکانیسم های سمیت آلومینیم……………………………………………………………………………….. 28
2-6- نشانه های سمیت آلومینیم ………………………………………………………………………………….. 29
2-6-1- آلومینیم و اثر بر ریشه……………………………………………………………………………….. 29
2-6-2-آلومینیوم و اثر بر ساقه ……………………………………………………………………………….. 31
2-6-3-تاثیر آلومینیوم در تنش اکسیداتیو……………………………………………………………………. 31
2-6-4- آلومینیوم و دیواره سلولی……………………………………………………………………………. 34
2-6-5- آلومینیوم و غشای سلولی……………………………………………………………………………. 36
2-6-6- آلومینیوم و عدم توازن مواد غذایی………………………………………………………………… 37
2-6-7- سمیت آلومینیوم و کلسیم سیتوپلاسمی…………………………………………………………… 38
2-6-8- اثرات آلومینیم بر شکل گیری کالوز……………………………………………………………….. 39
2-6-9- آلومینیوم و اسکلت سلولی ریشه………………………………………………………………….. 40
2-6-10- تاثیر آلومینیم بر DNA هسته…………………………………………………………………….. 41
2-6-11- اثرات آلومینیم بر روی مسیرهای انتقال سیگنال………………………………………………. 42
2-6-12- آندوسیتوزو چرخه وزیکول آندوسیتوزی به عنوان هدف اولیه سمیت آلومینیم………… 42
2-7-مکانیسم های مقاومت به آلومینیم…………………………………………………………………………… 43
2-7-1- مکانیسم های خارجی……………………………………………………………………………….. 44
2-7-1-1- دفع آلومینیوم………………………………………………………………………………….. 44
2-7-1-2-دفع آلومینیوم از طریق ترشح کربوکسیلات ریشه……………………………………….. 45
2-7-1-3-ترکیبات فنولی………………………………………………………………………………….. 48
2-7-1-4-رسوب ریشه ای……………………………………………………………………………….. 48
2-7-2- سمیت زدایی آلومینیوم داخلی……………………………………………………………………… 49
2-7-3- سایر مکانیسم های تحمل آلومینیوم……………………………………………………………….. 51
فصل سوم – مواد و روشها
3- مواد و روشها…………………………………………………………………………………………………….. 53
3-1- مشخصات بذور گیاهان و تهیه بذرها…………………………………………………………………….. 53
3-2- آزمایش های مربوط به جوانه زنی بذرها…………………………………………………………………. 53
3-2-1- سترون کردن سطحی بذرها به منظور انجام تیمارهای مختلف………………………………. 53
3-2-2- تهیه محلولهای مختلف با غلظتهای مختلف آلومینیم…………………………………………… 53
3-2-3- بررسی جوانه زنی دانه ها…………………………………………………………………………… 56
3-2-3-1- نحوه اعمال تیمارهای مختلف جوانه زنی……………………………………………….. 56
3-2-3-2- شرایط و دوره بررسی جوانه زنی (Yang et al., 1996)…………………………….. 56
3-3- کشت گیاه لوبیا………………………………………………………………………………………………… 56
3-4-تهیه محلول غذایی هوگلند( Hogland and Arnon,1957 )………………………………………….. 61
3-5- تجزیه و تحلیل رشد…………………………………………………………………………………………. 62
3-6- اندازه گیری مقدار رنگیزه های گیاه……………………………………………………………………….. 64
3-7- سنجش کربوهیدراتها((Kochert, 1978………………………………………………………………….. 66
3-7-1- اندازهگیری قندهای محلول………………………………………………………………………….. 66
3-7-2- اندازهگیری قندهای نامحلول (نشاسته)……………………………………………………………. 68
3-8- سنجش پرولین (Bates et al., 1973) 68
3-9- سنجش های آنزیمی.. 70
3-9-1- سنجش فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) 70
3-9-2- سنجش فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز(GPX) 70
3-9-3- سنجش فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز (APX) 70
3-9-4- سنجش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز (PPO) 71
یک مطلب دیگر :
3-9-5- سنجش فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD) 72
3-10- سنجش پروتئین ها (Lowry et al., 1951)… 72
3-11- سنجش عناصر……. 74
3-12- مطالعه پروتئین ها به روش الکتروفورز. 77
3-12-1- استخراج پروتئین ها از نمونه ها 78
3-12-2- روش تهیه بافر فسفات سدیم (7= pH) 79
3-12-3- الکتروفورز به روش SDS-PAGE در سیستم ناپیوسته. 79
3-12-4- روش تهیه محلول ها و بافرهای لازم در الکتروفورز. 80
3-12-5- مراحل تهیه ژل SDS-PAGE. 83
3-12-6- آماده سازی عصاره پروتئین و تزریق آن در ژل. 84
3-12-7- رنگ آمیزی پروتئین ها و رنگبری ژل. 85
3-12-8- تعیین وزن مولکولی پروتئین های ژل. 85
3-13- تجزیه و تحلیل آماری.. 86
فصل چهارم – نتایج
4- نتایج و تجزیه تحلیل داده ها 88
4-1- نتایج تغییرات درصد جوانه زنی.. 88
4-2- نتایج مربوط به اثرات غلظت های مختلف نیترات آلومینیم لوبیا بر رشد اولیه و برخی فرآیندهای متابولیسمی و فیزیولوژیکی رقم های گیاه لوبیا 90
4-2-1- تغییرات شاخص های رشد. 90
4-2-1-1- وزن تر و وزن خشک ریشه و اندام های هوایی.. 90
4-2-1-2- طول ریشه و اندام هوایی و سطح برگی.. 95
4-2-1-3- نرخ رشد نسبی (RGR)، میزان همگون سازی خالص (NAR) و میزان سطح ویژگی برگی (SLA) 99
4-2-1-4- محتوی آب در سطح برگ (LWCA) و شاخص بردباری (TI) 103
4-2-2-تغییرات ترکیب رنگیزه ای برگ ها 106
4-2-2-1- کلروفیل ها و کاروتنوئیدها 106
4-2-2-2- فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها 111
4-2-3- تغییرات مقدار قندها 114
4-2-3-1- تغییرات مقدار قندهای محلول و نامحلول برگ… 114
4-2-3-1- تغییرات مقدار قندهای محلول و نامحلول ریشه. 117
4-2-4-تغییرات محتوی پرولین….. 120
4-2-4-1- تغییرات محتوی پرولین در برگها …. 120
4-2-4-2- تغییرات محتوی پرولین در ریشه ها 122
4-2-5- تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدان. 124
4-2-5-1- فعالیت آنزیم کاتالاز در برگ… 124
4-2-5-2- فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز در برگ… 126
4-2-5-3- فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز برگ… 128
4-2-5-4- فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز در برگ… 130
4-2-5-5- فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز برگ… 132
4-2-6- تغییرات محتوی پروتئین.. 134
4-2-6-1- محتوی پروتئین برگ… 134
4-2-6-2- محتوی پروتئین ریشه. 136
4-2-7- تغییرات محتوی عناصر فلزی.. 138
4-2-7-1- محتوی آهن ریشه و اندام هوایی.. 138
4-2-7-2- محتوی کلسیم ریشه و اندام هوایی.. 141
4-2-7-3- محتوی منیزیم ریشه و اندام هوایی.. 144
4-2-7-4- محتوی پتاسیم ریشه و اندام هوایی.. 147
4-2-7-5- محتوی فسفر ریشه و اندام هوایی.. 150
4-2-7-6- محتوی ریشه نیتروژن ریشه و اندام هوایی.. 153
4-2-8- مطالعه پروتئین ها به روش الکتروفورز. 156
فصل پنجم- بحث وتفسیر
5-1-جوانه زنی……………………………………………………………………………………………………. 158
5-2- تفسیر نتایج مربوط به اثرات غلظتهای مختلف آلومینیم بر رشد اولیه و برخی فرآیندهای فیزیولوژیکی و متابولیسمی در رقم های گیاه لوبیا قرمز………………………………………………………………………………………….. 160
5-2-1- تغییرات شاخص های رشد…………………………………………………………………………. 160
5-2-2- تغییرات ترکیب رنگیزه ای برگ…………………………………………………………………… 165
5-2-3- تغییرات مقدار قندهای محلول و نامحلول……………………………………………………….. 168
5-2-4- تغییرات محتوای پرولین…………………………………………………………………………….. 170
5-2-5-تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدان…………………………………………………………………… 171
5-2-6-تغییرات محتوی و الگوی الکتروفورزی پروتئین ها…………………………………………….. 177
5-2-7-تغییرات در عناصر غذایی……………………………………………………………………………. 179
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-08-02] [ 12:33:00 ق.ظ ]
|