بررسی مقاومت دارویی و فراوانی ژنهای blaVIM و blaNDM در اسینتوباکتربومانی ... |
2-6-4. پنومونی بیمارستانی…………………………………………………………………………………………….. 10
2-7. عفونت های بیمارستانی……………………………………………………………………………………………. 11
2-8. استراتژی های درمانی عفونت های اسینتوباکتر بومانی…………………………………………………………. 12
2-9. داروهای ضد میکروبی رایج………………………………………………………………………………………. 12
2-9-1. پلی میکسین ها………………………………………………………………………………………………….. 13
2-9-2.آمینوگلیکوزیدها…………………………………………………………………………………………………. 13
2-9-3.سولباکتام…………………………………………………………………………………………………………. 14
2-9-4. کینولون ها……………………………………………………………………………………………………….. 14
2-9-5.تتراسایکلین ها و تایگلیسین ها………………………………………………………………………………… 15
2-9-6.آنتی بیوتیک های بتالاکتام……………………………………………………………………………………… 15
2-9-6-1.پنی سیلین ها…………………………………………………………………………………………………. 15
2-9-6-2.کارباپنم ها……………………………………………………………………………………………………. 17
2-9-6-3.سفالوسپورین ها……………………………………………………………………………………………… 17
2-9-6-4. مونوباکتام ها………………………………………………………………………………………………… 18
2-9-7.دیگر درمان های ترکیبی………………………………………………………………………………………… 18
2-10.مکانیسم عمل آنتی بیوتیک های بتالاکتام………………………………………………………………………. 18
2-10-1.پنی سیلین ها…………………………………………………………………………………………………… 18
2-10-2.کارباپنم ها……………………………………………………………………………………………………… 19
2-10-3.سفالوسپورین ها……………………………………………………………………………………………….. 19
2-11.مکانیسم های مقاومت…………………………………………………………………………………………….. 20
2-11-1.مکانیسم های مقاومت آنتی بیوتیکی………………………………………………………………………… 20
2-11-2.مکانیسم های مقاومت به بتالاکتام ها………………………………………………………………………… 21
2-11-2-1. مکانیسم های آنزیمی……………………………………………………………………………………… 21
2-11-2-2.مکانیسم های غیر آنزیمی…………………………………………………………………………………. 21
2-12.طبقه بندی بتالاکتامازها…………………………………………………………………………………………… 22
2-13.بتالاکتامازهای باکتری های گرم منفی…………………………………………………………………………… 24
2-14.بتالاکتامازهای باکتری های گرم مثبت………………………………………………………………………….. 24
2-15.بتالاکتامازهای وسیع الطیف……………………………………………………………………………………… 24
2-16.خصوصیات آنتی بیوتیک های وسیع الطیف……………………………………………………………………. 25
2-17.حساسیت ESBL ها در مقابل آنتی بیوتیک ها………………………………………………………………… 25
2-18.انواعESBL ها……………………………………………………………………………………………………. 26
2-18-1.بتالاکتامازهای تیپ SHV……………………………………………………………………………………. 26
2-18-2.بتالاکتامازهای تیپ TEM…………………………………………………………………………………… 26
2-18-3.بتالاکتامازهای تیپ OXA…………………………………………………………………………………… 27
2–18-4.بتالاکتامازهای تیپCTX-M……………………………………………………………………………… 27
2-18-5. بتالاکتامازهای تیپ NDM(متالوبتالاکتاماز)……………………………………………………………… 27
2-18-6.بتالاکتامازهای تیپ VIM(متالوبتالاکتاماز)……………………………………………………………….. 28
2-19. فاکتور هایی که بر بیان بتالاکتامازها اثر می گذارند………………………………………………………….. 28
2-20.درمان عفونت های ایجاد شده توسط سویه های مولد ESBL……………………………………………… 29
2-21.کنترل……………………………………………………………………………………………………………….. 30
2-22.مثال هایی از مکانیسم های مقاومت به بتالاکتام ها……………………………………………………………. 30
2-22-1.مکانیسم مقاومت به کارباپنم ها……………………………………………………………………………… 30
2-22-2.مکانیسم مقاومت به پنی سیلین ها…………………………………………………………………………… 31
2-22-3.مکانیسم مقاومت به مونوباکتام ها…………………………………………………………………………… 32
2-22-4.مقاومت به آمینوگلیکوزیدها………………………………………………………………………………….. 32
2-22-5. مقاومت به پلی میکسین ها…………………………………………………………………………………… 33
2-22-6.مقاومت به کینولون ها…………………………………………………………………………………………. 33
2-22-7.مقاومت به تتراسایکلین ها و تایگلسین ها………………………………………………………………….. 33
2-23.مهارکنندگان بتالاکتامازها………………………………………………………………………………………… 34
2-23-1.مکانیسم عمل مهارکنندگان بتالاکتامازها……………………………………………………………………. 34
2-24.روش های شناسایی آنزیم های ESBL……………………………………………………………………….. 35
2-24-1-1.آزمایش مجاورت دو دیسک……………………………………………………………………………… 35
2-24-1-2.ترکیب دو دیسک…………………………………………………………………………………………… 36
2-24-1-3.آزمایش سه بعدی………………………………………………………………………………………….. 36
2-25.شیوع بیمارستانی و ارزیابی میزان کنترل……………………………………………………………………….. 36
2-26.اپیدمیولوژی جهانی اسینتوباکتر بومانی…………………………………………………………………………. 37
2-27. روش مولکولی دخیل در بررسی باکتری های مولد آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف………………… 38
2-27-1. واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR)………………………………………………………………………. 39
2-28.سوابق و پیشینه تحقیق……………………………………………………………………………………………. 41
یک مطلب دیگر :
فصل سوم – مواد و روشها
3-1-وسایل موردنیاز…………………………………………………………………………………………………….. 37
3-2-مواد موردنیاز……………………………………………………………………………………………………….. 38
3-3-طریقه ساخت محیط های کشت………………………………………………………………………………….. 40
3-3-1.طرز تهیه محیط بلاد آگار(محیط پایه شرکت Merck )………………………………………………….. 40
3-3-2. طرز تهیه محیط نوترینت آگار (شرکت Merck)…………………………………………………………. 40
3-3-3. طرز تهیه محیط SIM(شرکت Merck )………………………………………………………………….. 41
3-3-4. طرز تهیه محیط مک کانکی آگار(شرکت Merck )……………………………………………………… 41
3-3-5. طرز تهیه محیط اوره براث(شرکت Merck )……………………………………………………………… 42
3-3-6. طرز تهیه محیط مولر هینتون آگار(شرکت Merck ):…………………………………………………………. 42
3-3-7. طرز تهیه محیط MRVP(شرکت Merck )………………………………………………………………….. 52
3-3-8. طرز تهیه محیط BHI براث(شرکت Merck)……………………………………………………………. 52
3-3-9. طرز تهیه محیط TSI(شرکت Merck ):………………………………………………………………….. 53
3-3-10. طرز تهیه محیط سیمون سیترات (شرکت Merck )……………………………………………………. 54
3-3-11. طرز تهیه محیط OF(شرکت Merck ):…………………………………………………………………………………….. 54
3-4. روش انجام این پژوهش…………………………………………………………………………………………… 55
3-4-1.جمع آوری نمونه………………………………………………………………………………………………… 55
3-4-2.جداسازی باکتری ها…………………………………………………………………………………………….. 55
3-4-3. نگه داری باکتری ها در 80- درجه سلسیوس………………………………………………………………. 57
3-5.آنتی بیوگرام………………………………………………………………………………………………………….. 57
3-5-1-تهیه سوسپانسیون باکتریایی…………………………………………………………………………………………. 57
3-5-2-روش آنتی بیوگرام……………………………………………………………………………………………… 58
3-6.استخراج ژنوم به روش جوشاندن…………………………………………………………………………………. 59
3-7. اندازه گیری غلظت DNA ژنومیک تخلیص شده……………………………………………………………… 59
3-8. الکتروفورز محصول استخراج ژنوم………………………………………………………………………………. 59
3-9.مواد و وسایل مورد نیاز برای اجرای PCR……………………………………………………………………… 59
3-9-1.DNA الگو………………………………………………………………………………………………………. 59
3-9-2.Master Mix…………………………………………………………………………………………………. 60
3-9-3.پرایمر……………………………………………………………………………………………………………… 60
3-9-4.محلول کار پرایمر PCR……………………………………………………………………………………….. 61
3-10.روش اجرا PCR………………………………………………………………………………………………….. 61
3-11.مواد و وسایل مورد نیاز برای اجرای الکتروفورز………………………………………………………………. 63
3-11-1.بافرTBE 5X………………………………………………………………………………………………….. 63
3-11-2.بافر TBE 1X…………………………………………………………………………………………………. 63
3-11-3.ژل آگارز 5/1 درصد…………………………………………………………………………………………. 63
3-12.روش انجام الکتروفورز…………………………………………………………………………………………… 64
3-13.تعیین توالی…………………………………………………………………………………………………………. 64
فصل چهارم – نتایج و بحث
4-1.جداسازی، کشت، تشخیص نمونه های باکتری………………………………………………………………….. 65
4-1-1. درصدو تعداد گونه های مختلف موجود در نمونه های جدا شده از بیماران…………………………….. 65
4-1-2. نتایج تست های افتراقی برای گونه های اسینتوباکتر بومانی……………………………………………….. 67
4-1-3. تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن…………………………………………………… 67
4-1-3-1.نتایج حاصل از روش دیسک دیفیوژن برای تمام ایزوله های اسینتوباکتر بومانی…………………….. 67
4-1-3-2. تهیه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی………………………………………………………………………… 69
4-2.استخراج DNA……………………………………………………………………………………………………… 72
4-3.نتایج بدست آمده در بررسی ژن کد کننده آنزیمblaVIM…………………………………………………… 73
4-4.نتایج بدست آمده در بررسی ژن کدکننده آنزیم blaNDM………………………………………………….. 74
4-5:.بحث………………………………………………………………………………………………………………….. 76
فصل پنجم – نتیجهگیری
5-1- نتیجهگیری………………………………………………………………………………………………………….. 80
5-2-پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………… 82
منابع…………………………………………………………………………………………………………………………. 83
چکیده انگلیسی……………………………………………………………………………………………………………. 94
فهرست جدولها
عنوان صفحه
جدول2-1:طبقه بندی بتالاکتامازها در باکتری های گرم منفی………………………………………………………………………….. 23
جدول شماره 3-1: ترکیبات پایه ی محیط بلاد آگار………………………………………………………………………………………… 49
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-08-02] [ 12:01:00 ق.ظ ]
|