حقوق نظام حقوقی بین المللی حمایت از منابع ژنتیکی ... |
مبحث دوم: کمک های تکنیکی………………………………………………………………………46
فصل سوم: شناسایی حقوق کشاورزان و نظام چندجانبه دسترسی و تسهیم منافع……….48
گفتار اول: شناسایی حقوق کشاورزان……………………………………………………………..49
مبحث اول: الزامات و بایسته های حقوق کشاورزان………………………………………………49
مبحث دوم: اقدامات اساسی و مولفه های این حقوق…………………………………………..51
گفتار دوم: نظام چند جانبی دسترسی و تسهیم منافع………………………………………….53
مبحث اول: حیطه شمول نظام چندجانبه…………………………………………………………..54
مبحث دوم: شرایط دسترسی آسان به منابع ژنتیکی گیاهی…………………………………..55
مبحث سوم: تسهیم منافع در نظام چندجانبه…………………………………………………….59
مبحث چهارم: تبادل اطلاعات و تعبیه در نظام جهانی اطلاعات مربوط به منابع ژنتیکی گیاهی
برای غذا و کشاورزی………………………………………………………………………………….60
مبحث پنجم: دسترسی به فناوری و شرایط انتقال آن……………………………………………61
مبحث ششم: مشارکت همه جانبه با رعایت وضعیت خاص کشورهای در حال توسعه…….62
مبحث هفتم: تسهیم منافع مالی و دیگر منافع تجاری سازی………………………………….63
گفتار سوم: ایران و اهمیت حمایت از منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی…………..65
مبحث اول: ایران قبل از الحاق به معاهده بین المللی ذخایر ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی..66
مبحث دوم: ایران بعد از الحاق به معاهده بین المللی ذخایر منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی…71
بند اول: سازو کارهای حقوقی حمایت از منابع ژنتیک گیاهی………………………………….73
بند دوم: قانون ثبت ارقام گیاهی و کنترل گواهی بذر و نهال……………………………………74
بند سوم: سازو کارهای حمایت از منابع ژنتیک گیاهی و حقوق مالکیت فکری………………77
نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………..81
منابع و ماخذ…………………………………………………………………………………………83
یک مطلب دیگر :
الف – فارسی………………………………………………………………………………………..84
ب: انگلیسی…………………………………………………………………………………………88
پیوست………………………………………………………………………………………………..89
قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده بین المللی ذخایر ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی..90
پیوست(2)…………………………………………………………………………………………..116
فهرست گیاهان زراعی تحت پوشش نظام چندجانبه………………………………………….116
پیوست(3)…………………………………………………………………………………………..119
بخش 1- داوری……………………………………………………………………………………..119
چکیده:
بهره برداری انسان از منابع طبیعی جهان همیشه بهصورتی یک جانبه و بی رویه بوده و هرگونه بهره برداری از این منابع بدون رعایت جنبههای حفاظتی آن وتنها براساس تأمین منافع کوتاه مدت او انجام میشده است. گرچه انسان در آغاز بصورتی هماهنگ با طبیعت عمل می کرده است. و در حقیقت خود جزیی از سیستمهای طبیعی بوده است. ولی رشد فزاینده جمعیت جهان و در نتیجه بهره برداری بیش از اندازه کشورها از منابع طبیعی باعث عدم هماهنگی بیشتر با طبیعت شده است.
فرایند این اندیشه، دولتها و سازمانهای بین المللی را درجهت حفاظت و بهره برداری اصولی از منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی که درسی ویکمین کنفرانس سازمان کشاورزی و خوار و بار ملل متحد(FAO) در سال 2001 میلادی، معاهده بین المللی ذخایر ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی مورد تصمیم کشورها شرکت کننده در این کنفرانس بین المللی بوده است.
و آنچه در این معاهده بین المللی مقرر گردید. ارائه روشهای مناسب جهت کاهش آسیب کشورها و سازمان ها و اشخاص بر این منابع و بهره برداری مطلوب از آن بوده است. این معاهده نمایانگر تلاش و دغدغه های جامعه جهان در خصوص حفاظت، اکتشافات، جمعآوری، شناسایی، ارزیابی و ثبت منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی در نیل به اهداف اعلامیه رم در مورد امنیت جهانی غذایی و برنامه اقدام اجلاس جهانی غذا و برای دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی میباشد. بدون تردید این مسئله به یک عرصه و عزم جامع بین المللی نیاز دارد. به عبارت دیگر گرچه حفاظت از منابع زنتیکی گیاهی وظیفه کشورها است. و باید از سطوح ملی شروع شود ولی به هماهنگیهای بین المللی و منطقه ای نیاز دارد.
این پایان نامه ضمن اشاره به اهداف، اصول و محور حمایت از منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی به بررسی تعهدات کشورها متعاهد و همچنین نظام چند جانبه دسترسی و تسهیم منافع و ارزیابی مطروحه در آن در پرتو تحولات نظام حقوقی بین المللی کشاورزی و محیط زیست توجه نموده است.
مقدمه:
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-08-10] [ 07:25:00 ق.ظ ]
|