مبحث دوم: کمک های تکنیکی………………………………………………………………………46
فصل سوم: شناسایی حقوق کشاورزان و نظام چندجانبه دسترسی و تسهیم منافع……….48
گفتار اول: شناسایی حقوق کشاورزان……………………………………………………………..49
مبحث اول: الزامات و بایسته های حقوق کشاورزان………………………………………………49
مبحث دوم: اقدامات اساسی و مولفه های این حقوق…………………………………………..51
گفتار دوم: نظام چند جانبی دسترسی و تسهیم منافع………………………………………….53
مبحث اول: حیطه شمول نظام چندجانبه…………………………………………………………..54
مبحث دوم: شرایط دسترسی آسان به منابع ژنتیکی گیاهی…………………………………..55
مبحث سوم: تسهیم منافع در نظام چندجانبه…………………………………………………….59
مبحث چهارم: تبادل اطلاعات و تعبیه در نظام جهانی اطلاعات مربوط به منابع ژنتیکی گیاهی
برای غذا و کشاورزی………………………………………………………………………………….60
مبحث پنجم: دسترسی به فناوری و شرایط انتقال آن……………………………………………61

پایان نامه و مقاله

 

مبحث ششم: مشارکت همه جانبه با رعایت وضعیت خاص کشورهای در حال توسعه…….62
مبحث هفتم: تسهیم منافع مالی و دیگر منافع تجاری سازی………………………………….63
گفتار سوم: ایران و اهمیت حمایت از منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی…………..65
مبحث اول: ایران قبل از الحاق به معاهده بین المللی ذخایر ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی..66
مبحث دوم: ایران بعد از الحاق به معاهده بین المللی ذخایر منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی…71
بند اول: سازو کارهای حقوقی حمایت از منابع ژنتیک گیاهی………………………………….73
بند دوم: قانون ثبت ارقام گیاهی و کنترل گواهی بذر و نهال……………………………………74
بند سوم: سازو کارهای حمایت از منابع ژنتیک گیاهی و حقوق مالکیت فکری………………77
نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………..81
منابع و ماخذ…………………………………………………………………………………………83

یک مطلب دیگر :

 
 

الف – فارسی………………………………………………………………………………………..84
ب: انگلیسی…………………………………………………………………………………………88
پیوست………………………………………………………………………………………………..89
قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده بین المللی ذخایر ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی..90
پیوست(2)…………………………………………………………………………………………..116
فهرست گیاهان زراعی تحت پوشش نظام چندجانبه………………………………………….116
پیوست(3)…………………………………………………………………………………………..119
بخش 1- داوری……………………………………………………………………………………..119
چکیده:
بهره برداری انسان از منابع طبیعی جهان همیشه به­صورتی یک جانبه و بی رویه بوده و هرگونه بهره برداری از این منابع بدون رعایت جنبه­های حفاظتی آن وتنها براساس تأمین منافع کوتاه مدت او انجام می­شده است. گرچه انسان در آغاز بصورتی هماهنگ با طبیعت عمل می کرده است. و در حقیقت خود جزیی از سیستم­های طبیعی بوده است. ولی رشد فزاینده جمعیت جهان و در نتیجه بهره برداری بیش از اندازه کشورها از منابع طبیعی باعث عدم هماهنگی بیشتر با طبیعت شده است.
فرایند این اندیشه، دولت­ها و سازمان­های بین المللی را درجهت حفاظت و بهره برداری اصولی از منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی که درسی ویکمین کنفرانس سازمان کشاورزی و خوار و بار ملل متحد(FAO) در سال 2001 میلادی، معاهده بین المللی ذخایر ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی مورد تصمیم کشورها شرکت کننده در این کنفرانس بین المللی بوده است.
و آنچه در این معاهده بین المللی مقرر گردید. ارائه روش­های مناسب جهت کاهش آسیب کشورها و سازمان ها و اشخاص بر این منابع و بهره برداری مطلوب از آن بوده است. این معاهده نمایانگر تلاش و دغدغه های جامعه جهان در خصوص حفاظت، اکتشافات، جمع­آوری، شناسایی، ارزیابی و ثبت منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی در نیل به اهداف اعلامیه رم در مورد امنیت جهانی غذایی و برنامه اقدام اجلاس جهانی غذا و برای دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی می­باشد. بدون تردید این مسئله به یک عرصه و عزم جامع بین المللی نیاز دارد. به عبارت دیگر گرچه حفاظت از منابع زنتیکی گیاهی وظیفه کشورها است. و باید از سطوح ملی شروع شود ولی به هماهنگی­های بین المللی و منطقه ای نیاز دارد.
این پایان نامه ضمن اشاره به اهداف، اصول و محور حمایت از منابع ژنتیکی گیاهی برای غذا و کشاورزی به بررسی تعهدات کشورها متعاهد و همچنین نظام چند جانبه دسترسی و تسهیم منافع و ارزیابی مطروحه در آن در پرتو تحولات نظام حقوقی بین المللی کشاورزی و محیط زیست توجه نموده است.
مقدمه:

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...