رساله دکترا ارزیابی تغییرات میزان پروتئین های فاز حاد، واسطه های التهابی و آنتی اکسیدانهای آنزیمی ... |
فصل دوم: کلیات
1-2- عفونت های سالمونلایی……………………………………………………………………………………………………… 7
1-1- 2- اهمیت اقتصادی……………………………………………………………………………………………………… 8
2-1- 2- اهمیت بهداشت انسانی………………………………………………………………………………………….. 9
3-1- 2- رده بندی و نامگذاری……………………………………………………………………………………………. 10
4-1- 2- باکتری شناسی……………………………………………………………………………………………………… 10
5-1- 2- ساختار آنتی ژنی…………………………………………………………………………………………………… 11
6-1- 2- بیولوژی مولکولی……………………………………………………………………………………………………. 12
7-1- 2- مقاومت آنتی بیوتیکی…………………………………………………………………………………………… 13
8-1- 2- طبقه بندی سویه ها……………………………………………………………………………………………… 13
9-1- 2- بیماریزایی سالمونلاهای پاراتیفوئیدی در طیور…………………………………………………… 14
10-1- 2- پاسخ ایمنی در برابر عفونت های سالمونلایی…………………………………………………… 18
11-1- 2- پاسخ ایمنی ذاتی در عفونت های سالمونلایی………………………………………………….. 20
2-2- پروتئین های فاز حاد………………………………………………………………………………………………………. 21
1-2- 2-نقش پروتئین های فاز حاد در پاسخ ایمنی…………………………………………………………. 22
2-2- 2- طبقه بندی پروتئین های فاز حاد……………………………………………………………………….. 23
3-2- 3- اسید سیالیک………………………………………………………………………………………………………… 24
4-2- 2- هاپتوگلوبین……………………………………………………………………………………………………………. 25
5-2- 2- سرم آمیلوئید A(SAA)……………………………………………………………………………………….. 26
6-2- 2- فیبرینوژن……………………………………………………………………………………………………………….. 26
7-2- 2- آلبومین………………………………………………………………………………………………………………….. 26
8-2- 2- عامل نکروز دهنده تومور(TNFα)………………………………………………………………………… 27
9-2- 2- اینترفرون گاما (INF-γ )………………………………………………………………………………………. 27
3-2- استرس اکسیداتیو…………………………………………………………………………………………………………….. 28
1-3-2- آنزیم های آنتی اکسیدانی……………………………………………………………………………………. 29
1-1- 3-2- سوپراکسید دیسموتاز…………………………………………………………………………………. 29
2-1- 3-2- گلوتاتیون پراکسیداز…………………………………………………………………………………… 29
2-3-2- آنزیم های آنتی اکسیدانی……………………………………………………………………………………. 29
1-2-3-2- آنزیم های آنتی اکسیدانی………………………………………………………………………………………. 29
فصل سوم: مواد و روش کار
1-3- حیوانات……………………………………………………………………………………………………………………………… 32
1-1-3- آماده سازی سالن……………………………………………………………………………………………………. 32
2-1-3- پرورش جوجه ها…………………………………………………………………………………………………….. 33
2-3- تلقیح باکتری…………………………………………………………………………………………………………………….. 34
3-3- نمونه گیری……………………………………………………………………………………………………………………….. 34
1-3-3- جمع آوری نمونه های خون…………………………………………………………………………………… 34
2-3-3- نمونه های باکتری شناسی…………………………………………………………………………………….. 35
4-3- آزمایش های باکتری شناسی…………………………………………………………………………………………… 35
5-3- بررسی جراحات کالبد گشایی………………………………………………………………………………………….. 35
6-3- سنجش میزان واسطه های التهابی و پروتئین های فاز حاد………………………………………….. 36
1-6-3- اندازه گیری α TNF………………………………………………………………………………………………. 36
2-6-3- اندازه گیری INF-γ………………………………………………………………………………………………… 36
3-6-3- اندازه گیری اسید سیالیک…………………………………………………………………………………….. 37
4-6-3- اندازه گیری هاپتوگلوبین………………………………………………………………………………………… 38
5-6-3- اندازه گیری سرم آمیلوئید A………………………………………………………………………………… 39
6-6-3- اندازه گیری فیبرینوژن پلاسما………………………………………………………………………………. 39
7-6-3- اندازه گیری آلبومین پلاسما………………………………………………………………………………….. 39
7-3- سنجش آنزیم های آنتی اکسیدانی…………………………………………………………………………………. 39
1-7-3- اندازه گیری سوپراکسید دیسموتاز………………………………………………………………………… 39
2-7-3- اندازه گیری گلوتاتیون پراکسیداز………………………………………………………………………….. 40
8-3- سنجش پرکسیداسیون لیپیدها……………………………………………………………………………………….. 40
9-3-تجزیه و تحلیل آماری………………………………………………………………………………………………………… 41
فصل چهارم: نتایج
1-4- وضعیت کلی گروه کنترل و دو گروه مورد آزمایش و علایم بالینی و………………………….. 43
2-4- نتایج آزمایش های باکتری شناسی…………………………………………………………………………………. 44
یک مطلب دیگر :
3-4- نتایج سنجش میزان پروتئین های فاز حاد…………………………………………………………………….. 46
4-4- نتایج سنجش میزان آنزیم های آنتی اکسیدانی…………………………………………………………….. 52
5-4- نتایج سنجش میزان پرکسیداسیون لیپیدها…………………………………………………………………… 53
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………………………….. 55
پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………………………………….. 61
فهرست منابع و ماخذ………………………………………………………………………………………………………………. 62
فهرست جدولها
عنوان صفحه
جدول1-4: تعداد باکتری سالمونلا تیفی موریوم در هر گرم سوسپانسیون بافت…………………… 46
جدول2-4: جداسازی باکتری سالمونلا تیفی موریوم در بافت طحال……………………………………… 47
جدول3-4: میزان آنزیم های آنتی اکسیدانی و مالون دآلدهید………………………………………………. 53
فهرست شکلها
عنوان صفحه
شکل1-4: وجود هسته های سکومی در روز 7 پس از تلقیح………………………………………………….. 45
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار1-4: : تغییرات غلظت واسطه های التهابی در روز های مختلف پس از تلقیح…………….. 49
نمودار2-4: : تغییرات غلظت سیالیک اسید تام، متصل به لیپید و متصل به پروتئین………….. 50
نمودار3-4: : تغییرات غلظت پروتئین های فاز حاد در روز های مختلف پس از تلقیح…………. 51
فصل اول
مقدمه
1-1- کلیات
عفونت های سالمونلایی پرندگان همواره به دلیل مسائل اقتصادی و همچنین از لحاظ مشکلاتی که برای بهداشت عمومی ایجاد می کند بسیار خسارت بار بوده اند. سالمونلوز یک بیماری عفونی در انسان و حیوانات می باشد که توسط دو گونه سالمونلا (سالمونلا انتریکا[1] و سالمونلا بونگوری[2]) ایجاد می شود. ارگانیسم های سالمونلایی عامل اتیولوژیک ایجاد اسهال و عفونت سیستمیک در انسان می باشند. یکی از مهمترین منابع غذایی که در ایجاد عفونت در انسان نقش دارند، منابع مشتق از طیور یعنی گوشت و تخم مرغ می باشند. از لحاظ تاریخی سالمونلا تیفیموریوم مهمترین عامل مسمومیت غذایی انسان به شمار می رود. طیور به عنوان مهمترین مخزن سالمونلا انتریکا، بخصوص سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس، هستند. در جوجه های جوان (کمتر از دو روز) آلودگی با این سروار ها، منجر به ایجاد بیماری سیستمیک می شود که میزان مرگ و میر بالایی در پی دارد. در عوض در جوجه های با سن بالاتر (بیش از 2 تا 3 هفته) آلودگی با این باکتری ها تنها موجب یک تهاجم خفیف به ارگان های سیستمیک و حضور سالمونلا در لوله گوارشی می شود که با علایم کلینیکی همراه نیست. ارگانیسم های سالمونلایی می توانند در روده مرغ های آلوده کلونیزه شده و از طریق مدفوع دفع شوند، همچنین بر روی سطح پوسته تخم مرغ و اویداکت آلوده ظاهر می شوند و از این طریق موجب آلودگی محتویات درون تخم مرغ می شوند (Freitas et al. 2010.).
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 07:47:00 ق.ظ ]
|