و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.

 

 

موضوع پایان نامه:

 

تأثیر ویژگی های فردی منابع انسانی بر اثربخشی مدارس غیرانتفاعی

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود

تکه هایی از متن به عنوان نمونه :

چکیده:

نیروی انسانی نقش سازنده و كلیدی در پیشبرد ماموریتها، هدفها، سیاستها، خط مشی ها و استراتژیهای سازمان داراست و از اركان رشد و بقای سازمان محسوب می‌گردد .در هر سازمانی به منظور اثربخش نمودن امور و نیل به هدفهای سازمانی از معیارهایی استفاده می‌كنند. اهم این معیارها عبارتند از جذب، آموزش و حفظ

پایان نامه

 نیروی انسانی كارآمد و متخصص. از آنجا كه ویژگیهای فردی منابع انسانی با اثربخشی سازمانی رابطه دارد، در این راستا محققین برای دستیابی به نتایج مطلوب هدفهای علمی و كاربردی را مدنظر قرار داده‌اند. بدین منظور قصد بررسی و پاسخگویی به این سوالات را دارند: (1) آیا بین سابقه كاری منابع انسانی واثر بخشی مدارس غیر انتفاعی رابطه معنی داری وجوددارد؟ (2) آیا بین تحصیلات منابع انسانی و اثر بخشی مدارس غیر انتفاعی رابطه معنی داری وجود دارد؟ (3) آیا بین شخصیت منابع انسانی و اثربخشی مدارس غیر انتفاعی رابطه معنی داری وجود دارد؟ در این تحقیق، سابقه كار، تحصیلات و شخصیت متغیر مستقل و اثربخشی متغیر وابسته در نظر گرفته شده است. با توجه به سوالات تحقیق سه فرضیه برای آن تدوین گردید كه برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها پرسشنامه 47 سوالی طراحی، توزیع و جمع آوری شد. پس از بررسی و تحلیل سوالات و آزمون فرضیه ها به روش «كای دو» مشخص گردید كه بین سابقه كاری منابع انسانی و اثربخشی (فرضیه اول ) رابطه معنی داری وجود ندارد ولی بین تحصیلات و شخصیت منابع انسانی و اثربخشی سازمانی (فرضیه دوم و سوم ) رابطه معنی داری وجود دارد.

1- مقدمه

از زمانی كه علم مدیریت و سازمان در اوائل سال 1900 به سرعت بسط یافت، تكاملی درباره ماهیت و وظیفه سازمانها و معیار اثربخشی سازمانی پدیدار گشت. این مفاهیم در تعامل پویا و همگام با موسسات و كمپانی های بزرگ جوامع جهانی رو به رشد، رشد نموده و تكامل یافت. در طول تاریخ یك صد ساله نیز مفاهیم ناب و اصلی

یک مطلب دیگر :

 

پرواز اختصاصی برای مسافر خوش شانس چینی!+عکس

 در باره افراد، سازمانها، كارگران، مدیران، سیستمها و شبكه ها رشد پیدا نموده و باعث شكل دهی به اندیشه و رفتار مدیران، كاركنان و سیاستگذاران گردید (بیكر و برنچ 2002). دنیای امروز دنیای سازمانهاست و نیروی انسانی به عنوان با ارزش ترین منابع سازمانی، متولیان آن محسوب می‌شوند.

امروزه بیش از هر زمان مشخص شده است كه رشد و توسعه سازمانها و در پی آن جوامع در گرو استفاده صحیح از نیروی انسانی است (رحمان‌پور ص3). در حال حاضر سازمان بشری مانند گذشته نیست به ویژه نیروی كار به طور قابل توجهی در حال تغییر است. از این رو لازم است مدیران خود را با الگوها و گرایشات مختلف افراد هماهنگ نموده و آماده باشند تا آنها را برهم منطبق نمایند (سیدجوادین 1383، 19). بی شك در جهان پر شتاب و سرشار از تحول و رقابت امروز آنچه موجبات تحقق مزیت رقابتی سازمانها را تضمین می‌كند، نیروی انسانی با كیفیت، خلاق و پویاست. ازاین روست كه در عصر حاضر منابع انسانی بنای اصلی فرآیند افزایش كارائی و اثربخشی و با ارزشترین سرمایه و كلید طلایی رقابت قلمداد شده است (تیموری نژاد). بدین سبب مدیریت منابع انسانی كه عهده دار بخشی از وظائف اصلی مدیریت بود و بعنوان رویكردی جامع به مدیریت استراتژیك قلمداد می‌شد، ظهور پیدا نمود. مدیریت منابع انسانی یعنی شناسایی، انتخاب، استخدام، تربیت و پرورش نیروی انسانی جهت نیل به اهداف سازمان (سعادت 1381، 1).

2- بیان مسأله

امروزه در هر سازمانی (تولیدی، خدماتی یا آموزشی) به منظور اثربخش نمودن امور و نیل به اهداف، یكی از معیارها، جذب، آموزش و حفظ نیروی انسانی كارآمد و متخصص می‌باشد. زیرا نیروی انسانی نقش سازنده و كلیدی در پیشبرد هدفها و ماموریتهای سازمان دارد و از اركان رشد و توسعه و بقای سازمان محسوب می‌گردد. امروزه دیگر تجهیزات، لوازم و ماشین آلات برای انجام اثربخش امور سازمان كافی نمی باشد. لذا اهمیت قایل شدن به روابط انسانی و استفاده بهینه از نیروی فكر و مهارتهای فردی كاركنان، سازمان را در دستیابی به اهدافش موفق می‌گرداند. امروزه، كاركنان با توجه به توان جمعی و فیزیكی و فكری خود در مجموع نیروی كار قابلی را به وجود می‌آورند. این نیروی كار بدون عرضه تولید یا خدمت فاقد ارزش كاركردی است و زمانی ارزش واقعی پیدا می‌كند كه در تولید محصول یا خدمت اثربخش باشد (پرهیزكار 1382، 150-151). نیروی كار دارای ویژگیهایی است كه نشان دهنده كیفیت آن در هر موسسه می‌باشد؛ نظیر سطح تخصص و مهارت، میزان تحصیلات، تجربه كاری، شخصیت و غیره (میرسپاسی 1381، 436). همچنین دارای مزیتهای رقابتی است نظیر، امنیت استخدامی، دستمزد، مالكیت، اطلاعات، آموزش و توسعه مهارتها، ترفیع، ارزشیابی و غیره (رضایی). به اعتقاد بیشتر مدیران منابع انسانی خوب دارایی هر سازمان تلقی شده و انتخاب صحیح كاركنان از اهمیت فراوانی برخوردار است. در این راستا باید به ویژگیهای نیروی كار توجه داشت. ویژگیهای كمی و كیفی منابع انسانی به ویژه شرایط سنی، تحصیلی، مهارتی، تاهل، شخصیت، تجربه و غیره از آنجا حائز اهمیت است كه یا نقطه ضعف سازمان محسوب می‌شود یا نقطه قوت آن. این موضوع را می‌توان در مدارس غیر انتفاعی كه جزء مراكز آموزشی محسوب می‌شود مورد بررسی قرار داد و با تعریف و شناسایی متغیرهای موثر بر اثربخشی این مراكز آموزشی به نتایج مطلوب دست یافت. محققین دراین تحقیق به دنبال پاسخ به این سؤال هستندكه چه رابطه ای بین نیروی انسانی (سابقه كاری، تحصیلات وشخصیت منابع انسانی) و اثربخشی سازمانی در مدارس غیرانتفاعی وجود دارد.

3- اهمیت موضوع

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...