2-4-جذب، انتقال و دفع

2-4-1- جذب

2-4-2- انتقال

2-4-3- دفع

2-5- سنتزال– کارنیتین

2-6- متابولیسم ال– کارنیتین

2-7- محافظت و تنظیم تعادل غشای سلولی

2-8- ایمنی

2-8-1- ایمنی ذاتی

2-8-2-ایمنی اکتسابی

2-8-3- ایمنی هومورال

2-8-4- ایمنی سلولی

2-9- اثرات ال-کارنیتین روی سیستم ایمنی

2-10- کمبود ال – کارنیتین

2-10-1- اختلالات اولیه

2-10-2- اختلالات ثانویه

2-11- اثرات جانبی ال– کارنیتین

2-12- فوائد استفاده از ال– کارنیتین در گونه های مختلف

2-12-1- نوزاد حیوانات

2 – 12 – 2 – نشخوار کنندگان

2-12-3-ماهی

2-12-4- انسان

2-13- ال- کارنیتین در تغذیه طیور

2-13-1 – ال– کارنیتین در تغذیه خروسها

2 – 13 – 2 – ال -کارنیتین در تغذیه مرغان مادر گوشتی

2-13-3 – ال – کارنیتین در تغذیه مرغان تخمگذار

2-14- پروتئین و اسیدآمینه

2-14-1- تعریف

2-14-2- بیان حداقل احتیاجات اسیدآمینه­ها

2-15- عوامل مؤثر بر نیاز طیور به اسیدآمینه­ها

2-15-1- عوامل مؤثر بر مصرف خوراک

2-15-1-1- تنش ایمونولوژیکی

2-15-1-2- دمای محیط

2-15-1-3- گونه طیور

2-15-1-4- جنس طیور

2-15-1-5- سن طیور

2-15-2-عوامل جیره­ای

2-15-2-1- سطح پروتئین جیره

2-15-2-2- سطح انرژی جیره

2-15-2-3- عدم توازن اسیدآمینهها

2-15-2-4- اثرات ویتامین و کوکسیدیواستات­ها

2-15-2-5- آنتاگونیسم

2-15-2-6- پراکسیداسیون اسید چرب

2-15-2-7- عوامل ضد تغذیه­ای

2-15-2-8- افزودنی­ها

2-16- اثرات کمبود پروتئین و اسیدآمینه­ها در طیور

2-17- اثرات نامطلوب اسیدآمینهها

2-17-1- اثرات متقابل اسیدآمینه­ها

2-17-2- عدم توازن اسیدآمینه­ها

2-17-3- سمیت اسیدآمینه­ها

2-18- ترتیب محدودیت اسیدآمینهها

2-19- اسیدآمینهها سنتتیک در تغذیه طیور

2-20- لیزین

2-21-1- لیزین مواد خوراکی

2 – 21 – 2 – قابلیت دسترسی لیزین مواد خوراکی مختلف

2 – 21 – 3 – عوامل مرثر بر قابلیت دسترسی لیزین

2-21-4-1– نحوه خوراک دادن

2-21-4-2– میزان حرارت خوراک در فرایند تولید

2-21-4-3– اثر مواد معدنی

2-21-4-4– استرس ایمنولوژیکی

2-21-4-5– دمای محیط

2-21-4-6– جنس

2-22- متیونین

2-22-1- متیونین در جیره طیور

2-22-2- بررسی متابولیسم متیونین

برای دیدن جزییات بیشتر و دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنیدبرای دیدن جزییات بیشتر و دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید

 

2-22-3- اثر تغذیه اسیدآمینهها گوگرددار بر عملکرد جوجههایگوشتی

2-22-3-1- اثر متیونین بر رشد و عملکرد

2-22-3-2- اثر متیونین روی ترکیب لاشه

2-22-3-3- اثر متیونین روی افزایش وزن

2-22-3-4- اثر متیونین روی مصرف غذا و ضریب تبدیل غذا

فصل سوم: مواد و روش ها                                                                                                                                                  

3-1- زمان، محل اجرای آزمایش

3-2- آماده سازی جایگاه

3-3- مدیریت پرورش اردک

3-3- 1- تهیه اردک مولد نر وماده واختصاص آنها به واحدهای آزمایشی

3-3- 2- کنترل روزانه

3-4- تهیه جیره های غذایی

3-5- صفات مورد اندازه گیری

3-5-1- محاسبه درصد تولید تخم

3-5-2- محاسبه متوسط وزن تخم

3-5-3- اندازه گیری خوراک مصرفی

3-5-4- محاسبه ضریب تبدیل غذایی

3-5-5- تعیین باروری وخاصیت جوجه درآوری

3-5-6- محاسبه درصد تلفات

3-6-طرح آزمایشی،تیمارهاومدل آماری

فصل چهارم: نتایج

4-1- نتایج عملکرد وخصوصیات تخم اردک بومی

4-1-1- هفته اول

4-1-2- هفته دوم

4-1-3- هفته سوم

4-1-4- هفته چهارم

4-1- 5-هفته پنجم

4-1- 6-هفته ششم

یک مطلب دیگر :

 
 

4-1-7-هفته هفتم

4-1-8- کل دوره

4-1-9-باروری وجوجه درآوری

4-2- تأثیر ال­کارنتین وسطوح اضافی متیونین – لیزین جیره برفراسنجه های خونی

4-2-1- گلوکز

4-2- 2- اسیداوریک

4-2- 3- کلسترول

4-2- 4- تری گلیسرید

4-2-5- HDL

4-2- 6- LDL

4-2- 7- پروتئین

4-2-8- آلبومین

4-2-9-گلوبولین

4-2-10- SGOT

4-2-11- SGPT

فصل پنجم: بحث

5-1- عملکرد وخصوصیات تخم اردک

5-1-1- متوسط خوراک مصرفی هفته های مختلف وکل دوره

5-1- 2- تعداد تخم

5-1-3- وزن تخم

5-1-4- درصد تولید تخم

5-1-5- متوسط وزن تخم

5-1-6- ضریب تبدیل

5-2- خصوصیات تولید مثلی تخم اردک

5- 2- 1- باروری

5-2- 2- جوجه درآوری

5-3- متابولیت های خونی

5-3-1- گلوکز

5-3-2- کلسترول

5-3-3- تری گلیسرید

5-3-4- لیپوپروتئین های خونی

5-4- نتیجه گیری

5-5- پیشنهادات

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف ال­کارنتین ،متیونین ولیزین بر عملکرد تولید مثلی اردک بومی گیلان انجام گرفت ، در این آزمایش از 180 قطعه اردک مولد بومی از هر دو جنس در قالب طرح کاملا” تصادفی به روش فاکتوریل 3×3 شامل ( سه سطح ال­ کارنتین × سه سطح متیونین ولیزین ) با 4 تکرار و 5 قطعه اردک در هر تکرار استفاده شد مصرف خوراک تیمارهای آزمایشی در طول هفته ثبت گردید ونیز تخم اردک بصورت هفتگی جمع و وزن می شد . هفته پایانی تخم ها جمع و برای محاسبه میزان جوجه درآوری و نیز باروری در دستگاه گذاشته شد. برای اندازه گیری فراسنجه های خونی در پایان دوره از ورید بال نمونه گیری خون بعمل آمد.نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان داد سطوح ال کارنتین و افزایش متیونین ولیزین تاثیر معنی داری برروی دان مصرفی نداشت(p>0/05)، اما تأثیر تیمارها باعث تفاوت معنی داری در کل دوره شد (p<0/05).این دو عامل تأثیر معنی داری برروی تعداد تخم در کل دوره گذاشتند بطوریکه با افزایش ال کارنتین و متیونین- لیزین تعداد تخم افزایش یافت(p<0/05). ال­­کارنتین و متیونین ولیزین تأثیر معنی داری بر روی ضریب تبدیل نداشت (p>0/05).در بررسی وزن تخم افزایش متیونین ولیزین باعث بروز اختلاف معنی داری گردید بطوریکه در سطح 20 درصد وزن بیشتر افزایش نشان داد (p<0/05) ، در بررسی تیمارها نیز تیمار 9 اختلاف معنی داری با شاهد داشته و بالاترین عدد را به خود اختصاص داده است.

واژگان کلیدی: ال-کارنیتین، لیزین- متیونین، اردک بومی

مقدمه:

امروزه باگسترش صنعت پرورش طیور، اردک جایگاه ویژه ای در این میان داشته و هم اکنون نیز نگرش خاصی به این مقوله وجود دارد. پرورش آسان ، مقاومت نسبی این پرنده به شرایط متغیر و متفاوت آب وهوایی و برخی بیماریهای خاص و از همه مهم تر عدم نیاز به بررسی جیره ای که البته بیشتر در بحث پرورش سنتی به آن توجه می شود ، از جمله مواردی است که رغبت به نگهداری سنتی و صنعتی اردک را با دیدگاهی خاص مواجه میسازد . درصنعت تولید گوشت طیور ، گوشت اردک حدود 7/1 درصد تولید را به خود اختصاص داده است(مجله دنیای کشت و صنعت ، 1390 ) که عمدتا” در آسیای شرقی ( چین، تایوان و ویتنام) تولید می شود . از اردک به غیر از گوشت محصولات دیگر هم مانند تخم های خوراکی ، کبد چرب ، کرک و پر بدست می آید که از نظر اقتصادی مهم هستند.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...