مهندسی نساجی تکمیل منسوج با چند لایه مرکب نانو لوله های کربنی/ پلیمر ... |
دانشکده فنی
گروه مهندسی نساجی
گرایش شیمی نساجی و علوم الیاف
عنوان:
تکمیل منسوج با چند لایه مرکب نانو لوله های کربنی/ پلیمر رسانا
استاد راهنما:
دکتر وحید متقی طلب
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
یک مطلب دیگر :
(پایان نامه مقطع ارشد)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده:
در این پژوهش، هدف اصلی تکمیل منسوج با چندلایهی مرکب نانولولههای کربنی و پلیمر رسانا و استفاده از آن به عنوان الکترود مقابل در سلولهای خورشیدی میباشد. جهت دستیابی به این هدف آزمایشات در چند مرحله انجام شد.
در مرحلهی اول آمادهسازی به دو روش هیدرولیز قلیایی و پلاسمای اکسیژن به منظور افزایش مکانهای جاذب بر روی سطح انجام شد. سپس برخی از نمونهها به روش لایهنشانی احیایی با نانوذرات مس یا نیکل پوششدهی شدند. در مراحل بعدی از این نمونهها (خام، پوششدهی شده با نانوذرات مس و پوششدهی شده با نانوذرات نیکل) به عنوان زیرلایه استفاده گردید.
لایه نشانی پارچه های پلیاستری پوششدهی شده با نانوذرات مس یا نیکل به دلیل حضور اسید و مادهی اکسیدکننده در شرایط پلیمریزاسیون پلیانیلین، با موفقیت انجام نشد. لایهنشانی با پلیپیرول به روش پلیمریزاسیون شیمیایی انجام شد. الکتریکی سطحی و درصد افزایش وزن نمونههای لایهنشانی شده با پلیپیرول برای پارچهی پلیاستری خام، پوششدهی شده با نانوذرات مس و پوششدهی شده با نانوذرات نیکل (آمادهسازی شده به روش پلاسمای اکسیژن) به ترتیب 41، 52 و Ω/Sq 22 و 80/22، 31/7 و 71/18 درصد و برای نمونه های آمادهسازی شده به روش هیدرولیز قلیایی 42، 61 و Ω/Sq 27 و 65/21، 92/5 و 90/15 درصد بدست آمد. پس از لایهنشانی با پلیپیرول، انعکاس کاهش یافت. نمودارهای ولتامتری چرخهای هم نشان دهنده رسانایی مناسب و فعالیت الکتروشیمیایی خوب نمونه ها میباشد.
در مرحلهی آخر لایهای از نانولوله های کربنی بر روی سطح لایهنشانی شد. پس از لایهنشانی زیرلایه ها با نانولوله های کربنی مقاومت الکتریکی سطحی افزایش یافت. مقاومت الکتریکی سطحی و درصد افزایش وزن نمونه های لایهنشانی شده با نانولوله های کربنی برای پارچه پلیاستری خام، پوششدهی شده با نانوذرات مس و پوششدهی شده با نانوذرات نیکل (آمادهسازی شده به روش پلاسمای اکسیژن) به ترتیب 127، 112 و Ω/Sq 70 و 399/0، 967/0 و 520/0 درصد و برای نمونه های آمادهسازی شده به روش هیدرولیز قلیایی 128، 112 و Ω/Sq 88 و 633/0، 810/0 و 545/0 درصد بدست آمد. پس از لایهنشانی با نانولوله های کربنی، انعکاس کاهش یافت.
پیشگفتار:
فرآیند تکمیل به مجموعه عملیاتی که بر روی یک سطح (بستر) جهت رسیدن به یک ویژگی و کاربرد خاص انجام میگیرد، گفته میشود. این فرآیند در صنایع مختلف از جمله صنعت نساجی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. فرآیند تکمیل میتواند در کاربردهایی از جمله بهبود ظاهر، چسبندگی یا ترشوندگی، مقاومت در برابر خوردگی مقاومت در برابر مواد شیمیایی، تغییر هدایت الکتریکی به کار گرفته شود[1].
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 01:10:00 ب.ظ ]
|