نقش ذرات اکسیدروی نانو و معمولی و میکوریزا بر جوانه زنی، خصوصیات ... |
2-1- نانوتکنولوژی و کشاورزی………………………………………………………………………………………………….. 7
2-2- نانوذرات و انواع آن…………………………………………………………………………………………………………… 8
2-3- نانوذرات اکسید فلزی………………………………………………………………………………………………………… 13
2-4- نانوذرات اکسیدروی…………………………………………………………………………………………………………. 14
2-5- عنصر روی و نقش آن در گیاه…………………………………………………………………………………………….. 15
2-6- فیزیولوژی و بیوشیمیایی عنصر روی در گیاهان…………………………………………………………………….. 18
2-7- مکانیسم عمل اکسیدروی در گیاه ………………………………………………………………………………………. 19
2-8- اثر نانوذرات بر بذر و رشد گیاهان ……………………………………………………………………………………… 20
2-9- سمیت نانوذرات برای گیاهان……………………………………………………………………………………………… 24
2-10- کودهای بیولوژیکی………………………………………………………………………………………………………….. 29
2-10-1- میکوریزا و نقش آن در گیاهان………………………………………………………………………………………. 30
2-10- 2- قارچ میکوریزا آربسکولار و واکنش گیاهان……………………………………………………………………. 32
فصل سوم- مواد و روشها
3-1- مطالعات جوانهزنی بذر……………………………………………………………………………………………………. 35
3-1-1- آزمایش سطوح مختلف اکسیدروی نانو و معمولی بر شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه لوبیا………………………………………………………………………………………………………………………………………… 35
3-2- مطالعات گلخانهای …………………………………………………………………………………………………………. 42
3-2-1- آماده سازی بستر کاشت ……………………………………………………………………………………………… 42
3-2-2- کاشت، داشت و برداشت گیاه لوبیا ………………………………………………………………………………. 43
3-2-3- تجزیه گیاه ………………………………………………………………………………………………………………… 44
3-2-4- تجزیه خاک پس از برداشت گیاه …………………………………………………………………………………. 45
3-3- تجزیه و تحلیل آماری ……………………………………………………………………………………………………. 46
فصل چهارم- نتایج و بحث
4-1- آزمایش جوانهزنی بذر ………………………………………………………………………………………………….. 47
4-1-1- اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر شاخصهای جوانهزنی بذر …………………………………. 47
4-1-2- اثر سطوح اکسیدروی بر شاخصهای جوانهزنی بذر …………………………………………………….. 48
4-1-3- اثر متقابل نوع اکسیدروی و سطوح آنها بر شاخصهای جوانهزنی بذر ……………………………. 49
4-1-4- اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا ……………………………. 54
4-1-5- اثر سطوح مختلف اکسیدروی بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا ……………………………………. 55
4-1-6- اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و سطوح آنها بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا …………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 56
4-2- آزمایش گلخانهای …………………………………………………………………………………………………………. 59
4-2-1- اثر تیمارهای آزمایشی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه لوبیا …………………………………………. 59
4-2-1-1- اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر شاخصهای رشدی لوبیا …………………………………. 59
4-2-1-2- اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخصهای رشدی لوبیا ……………………………………….60
4-2-1-3- اثر سطوح اکسیدروی بر شاخصهای رشدی لوبیا ………………………………………………………62
4-2-1-4- اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخصهای رشدی لوبیا ……………………………………………………………………………………………………………………………. 63
4-2-1-5- اثر متقابل سطوح اکسیدروی و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخصهای رشدی لوبیا …………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 65
4-2-1-6- اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و سطوح آنها بر شاخصهای رشدی لوبیا …….. 68
4-2-1-7- اثر متقابل نوع اکسیدروی، سطوح آنها و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخصهای رشدی لوبیا ……………………………………………………………………………………………………………………………………….72
4-3- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عناصر غذایی پر مصرف در گیاه لوبیا ………………………………………… 75
4-3-1- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاه ………………………………………. 75
4-4- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عناصر کم مصرف گیاه …………………………………………………………….. 83
4-4-1- عناصر روی، مس و آهن در گیاه …………………………………………………………………………………. 83
4-5- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر خصوصیات خاک پس از برداشت گیاه لوبیا …………………………………90
4-5-1- pH خاک پس از برداشت گیاه …………………………………………………………………………………….. 90
4-5-2- هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک پس از برداشت گیاه ………………………………………………… 94
4-6- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عناصر کم مصرف در خاک پس از برداشت گیاه …………………………… 99
4-6-1- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عناصر روی، مس و آهن در خاک ………………………………………….. 99
فصل پنجم- نتیجهگیری نهایی و پیشنهادات
5-1- نتیجهگیری نهایی …………………………………………………………………………………………………………… 106
5-2- پیشنهادات ……………………………………………………………………………………………………………………. 108
پیوست …………………………………………………………………………………………………………………………………. 110
منابع……………………………………………………………………………………………………………………………………… 116
فهرست شکلها
عنوان شکل صفحه |
شکل 3-1. تصویر دو بعدی اندازه ذرات نانواکسیدروی با استفاده از میکروسکوپ تونلی روبشی (STM) …………………… 36 |
شکل3-2. تصویر توپوگرافی نانوذرات اکسیدروی با استفاده از میکروسکوپ تونلی روبشی (STM) …………………………… 37 |
شکل3-3. تصویر اندازه ذرات اکسیدروی نانو با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) …………………………………………….37 |
شکل3-4 تصویر اندازه ذرات اکسیدروی معمولی با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) ……………………………………… 38 |
فهرست جدولها
یک مطلب دیگر :
چگونه در تجارت الکترونیک B2B موفق شوید
عنوان جدول صفحه |
جدول 2-1 سمیت نانواکسیدروی در برخی محصولات کشاورزی…………………………………………………………………………….. 29 |
جدول 3-1 خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک قبل از آزمایش …………………………………………………………………………….. 43 |
جدول 4-1 تاثیر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر شاخصهای جوانه زنی بذر لوبیا ………………………………………………….. 48 |
جدول 4-2 اثرسطوح مختلف اکسیدروی بر شاخصهای جوانه زنی ………………………………………………………………………….. 49 |
جدول 4-3 اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و سطوح اکسیدروی بر شاخصهای جوانه زنی بذر ……………………. 54 |
جدول 4-4 اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا………………………………………………………… 55 |
جدول 4-5 اثرسطوح اکسیدروی بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا …………………………………………………………………………… 56 |
جدول 4- 6 اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و سطوح مختلف آن بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا ………………. 58 |
جدول 4-7 اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر شاخصهای رشدی لوبیا ……………………………………………………………….. 60 |
جدول 4-8 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخصهای رشدی و وزن خشک اندام هوایی و ریشه و عملکرد دانه در گلدان …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 61 |
جدول 4-9 اثر سطوح اکسیدروی بر شاخصهای رشدی لوبیا …………………………………………………………………………………… 63 |
جدول 4-10 اثر متقابل نوع اکسیدروی ( نانو و معمولی) و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخصهای رشدی لوبیا……….. 64 |
جدول 4-11 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و سطوح اکسیدروی بر شاخصهای رشدی لوبیا …………………………. 67 |
جدول 4-12 اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و مقادیر آن بر شاخصهای رشد ……………………………………………. 71 |
جدول 4-13 اثر متقابل اکسیدروی (نانو و معمولی)، سطوح آنها و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخصهای رشدی گیاه لوبیا…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 74 |
جدول 4-14 اثر نوع اکسیدروی بر غلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاه …………………………………………………………… 76 |
جدول 4-15 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر غلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاه ……………………………………….. 77 |
جدول 4-16 اثر سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاه ………………………………………………………. 78 |
جدول 4-17 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و نوع اکسیدروی بر غلظت عناصر نیتروژن،فسفر و پتاسیم گیاه ……… 79 |
جدول 4-18 اثر متقابل نوع اکسیدروی و سطوح آنها برغلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاه ………………………………. 80 |
جدول 4-19 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر نیتروژن ، فسفر و پتاسیم گیاه …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 81 |
جدول 4-20 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس ، نوع و سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر نیتروژن ، فسفر و پتاسیم گیاه …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 82 |
جدول 4-21 اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر غلظت روی، مس و آهن در گیاه لوبیا ………………………………………….. 83 |
جدول 4-22 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس ( با حضور و عدم حضور قارچ ) بر غلظت عناصر روی ، مس و آهن گیاه لوبیا…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 84 |
جدول 4-23 اثر سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر روی، مس و آهن گیاه لوبیا ………………………………………………………. 85 |
جدول 4-24 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و نوع اکسیدروی بر غلظت روی، مس و آهن گیاه لوبیا ……………… 86 |
جدول 4-25 اثر متقابل نوع اکسیدروی و سطوح آنها بر غلظت عناصر روی، مس و آهن در گیاه لوبیا …………………………. 87 |
جدول 4-26 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر روی ، مس و آهن در گیاه لوبیا …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 88 |
جدول 4-27 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس، نوع و سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر روی، مس و آهن در گیاه لوبیا ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 90 |
جدول 4-28 اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر pH خاک ……………………………………………………………………………….. 91 |
جدول 4-29 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر pH خاک ……………………………………………………………………………………. 91 |
جدول 4-30 اثر سطوح اکسیدروی بر pH خاک …………………………………………………………………………………………………… 91 |
جدول 4-31 اثر متقابل نوع اکسیدروی و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر pH خاک …………………………………………………. 92 |
جدول4-32 اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و سطوح آنها بر pH خاک ……………………………………………………. 92 |
جدول 4-33 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و مقادیر آنها بر pH خاک ……………………………………………………….. 93 |
جدول 4-34 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس، نوع اکسیدروی و سطوح آنها بر pH خاک ……………………………….. 94 |
جدول 4-35 اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر EC خاک ………………………………………………………………………………. 95 |
جدول 4-36 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر EC خاک …………………………………………………………………………………… 95 |
جدول4-37 اثر سطوح اکسیدروی بر EC خاک ………………………………………………………………………………………………….. 96 |
جدول 4-38 اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر EC خاک ………………………… 96 |
جدول 4-39 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و سطوح اکسید روی بر EC خاک ……………………………………………. 97 |
جدول 4-40 اثر متقابل نوع اکسیدروی و سطوح آنها بر EC خاک …………………………………………………………………………. 98 |
جدول4-41 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس، نوع و سطوح اکسید روی بر EC خاک ……………………………………. 99 |
جدول 4-42 اثر نوع اکسیدروی بر غلظت عناصر روی، آهن و مس در خاک ………………………………………………………….. 100 |
جدول 4-43 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر مقادیر عناصر روی، آهن و مس قابل دسترس خاک ………………………… 101 |
جدول 4-44 اثر سطوح اکسیدروی بر مقادیر عناصر روی، آهن و مس قابل دسترس خاک ……………………………………….. 101 |
جدول 4-45 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و نوع اکسیدروی بر مقادیر عناصر روی ، آهن و مس قابل دسترس خاک ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 102 |
جدول 4-46 اثر متقابل سطوح اکسیدروی و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر مقادیر روی ، آهن و مس قابل دسترس خاک ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 103 |
جدول 4-47 اثر متقابل نوع و سطوح اکسیدروی بر مقادیر عناصر روی، آهن و مس قابل دسترس خاک ……………………. 104 |
جدول 4-48 اثر متقابل نوع و سطوح اکسیدروی برمقادیر عناصر روی، آهن و مس قابل دسترس خاک …………………….. 105 |
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-08-07] [ 10:49:00 ب.ظ ]
|