2-1- نانوتکنولوژی و کشاورزی………………………………………………………………………………………………….. 7

2-2- نانوذرات و انواع آن…………………………………………………………………………………………………………… 8

2-3- نانوذرات اکسید فلزی………………………………………………………………………………………………………… 13

2-4- نانوذرات اکسیدروی…………………………………………………………………………………………………………. 14

2-5- عنصر روی و نقش آن در گیاه…………………………………………………………………………………………….. 15

2-6- فیزیولوژی و بیوشیمیایی عنصر روی در گیاهان…………………………………………………………………….. 18

2-7- مکانیسم عمل اکسیدروی در گیاه ………………………………………………………………………………………. 19

2-8- اثر نانوذرات بر بذر و رشد گیاهان ……………………………………………………………………………………… 20

2-9- سمیت نانوذرات برای گیاهان……………………………………………………………………………………………… 24

2-10- کودهای بیولوژیکی………………………………………………………………………………………………………….. 29

2-10-1- میکوریزا و نقش آن در گیاهان………………………………………………………………………………………. 30

2-10- 2- قارچ میکوریزا آربسکولار و واکنش گیاهان……………………………………………………………………. 32

 

 

فصل سوم- مواد و روش­ها

3-1- مطالعات جوانه­زنی بذر……………………………………………………………………………………………………. 35

3-1-1- آزمایش سطوح مختلف اکسیدروی نانو و معمولی بر شاخص­های جوانه­زنی و رشد گیاهچه لوبیا………………………………………………………………………………………………………………………………………… 35

3-2- مطالعات گلخانه­ای …………………………………………………………………………………………………………. 42

3-2-1- آماده سازی بستر کاشت ……………………………………………………………………………………………… 42

3-2-2- کاشت، داشت و برداشت گیاه لوبیا ………………………………………………………………………………. 43

3-2-3- تجزیه گیاه ………………………………………………………………………………………………………………… 44

3-2-4- تجزیه خاک پس از برداشت گیاه …………………………………………………………………………………. 45

3-3- تجزیه و تحلیل آماری ……………………………………………………………………………………………………. 46

فصل چهارم- نتایج و بحث

4-1- آزمایش جوانه­زنی بذر ………………………………………………………………………………………………….. 47

4-1-1- اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر شاخص­های جوانه­زنی بذر …………………………………. 47

4-1-2- اثر سطوح اکسیدروی بر شاخص­های جوانه­زنی بذر …………………………………………………….. 48

4-1-3- اثر متقابل نوع اکسیدروی و سطوح آنها بر شاخص­های جوانه­زنی بذر ……………………………. 49

4-1-4- اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا ……………………………. 54

4-1-5- اثر سطوح مختلف اکسیدروی بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا ……………………………………. 55

4-1-6- اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و سطوح آنها بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا …………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 56

4-2- آزمایش گلخانه­ای …………………………………………………………………………………………………………. 59

4-2-1- اثر تیمارهای آزمایشی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه لوبیا …………………………………………. 59

4-2-1-1- اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر شاخص­های رشدی لوبیا …………………………………. 59

4-2-1-2- اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخص­های رشدی لوبیا ……………………………………….60

4-2-1-3- اثر سطوح اکسیدروی بر شاخص­های رشدی لوبیا ………………………………………………………62

4-2-1-4- اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخص­های رشدی لوبیا ……………………………………………………………………………………………………………………………. 63

4-2-1-5- اثر متقابل سطوح اکسیدروی و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخص­های رشدی لوبیا …………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 65

4-2-1-6- اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و سطوح آنها بر شاخص­های رشدی لوبیا …….. 68

4-2-1-7- اثر متقابل نوع اکسیدروی، سطوح آنها و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخص­های رشدی لوبیا ……………………………………………………………………………………………………………………………………….72

4-3- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عناصر غذایی پر مصرف در گیاه لوبیا ………………………………………… 75

4-3-1- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاه ………………………………………. 75

4-4- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عناصر کم مصرف گیاه …………………………………………………………….. 83

4-4-1- عناصر روی، مس و آهن در گیاه …………………………………………………………………………………. 83

4-5- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر خصوصیات خاک پس از برداشت گیاه لوبیا …………………………………90

4-5-1- pH خاک پس از برداشت گیاه …………………………………………………………………………………….. 90

4-5-2- هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک پس از برداشت گیاه ………………………………………………… 94

4-6- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عناصر کم مصرف در خاک پس از برداشت گیاه …………………………… 99

4-6-1- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عناصر روی، مس و آهن در خاک ………………………………………….. 99

فصل پنجم- نتیجه­گیری نهایی و پیشنهادات

5-1- نتیجه­گیری نهایی …………………………………………………………………………………………………………… 106

5-2- پیشنهادات ……………………………………………………………………………………………………………………. 108

پایان نامه

 

پیوست …………………………………………………………………………………………………………………………………. 110

منابع……………………………………………………………………………………………………………………………………… 116

 

فهرست شکل­ها

عنوان شکل                                                                                                      صفحه
شکل 3-1. تصویر دو بعدی اندازه ذرات نانواکسیدروی با استفاده از میکروسکوپ تونلی روبشی (STM) …………………… 36
شکل3-2. تصویر توپوگرافی نانوذرات اکسیدروی با استفاده از میکروسکوپ تونلی روبشی (STM) …………………………… 37
شکل3-3. تصویر اندازه ذرات اکسیدروی نانو با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) …………………………………………….37
شکل3-4 تصویر اندازه ذرات اکسیدروی معمولی با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) ……………………………………… 38

 

 

فهرست جدول­ها

 

یک مطلب دیگر :

 

چگونه در تجارت الکترونیک B2B موفق شوید

 

عنوان جدول                                                                                                    صفحه
جدول 2-1 سمیت نانواکسیدروی  در برخی محصولات کشاورزی…………………………………………………………………………….. 29
جدول 3-1 خصوصیات  فیزیکی و شیمیایی خاک قبل از آزمایش  …………………………………………………………………………….. 43
جدول 4-1 تاثیر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر شاخص­های جوانه زنی بذر لوبیا ………………………………………………….. 48
جدول 4-2 اثرسطوح مختلف اکسیدروی بر شاخص­های جوانه زنی ………………………………………………………………………….. 49
جدول 4-3 اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و سطوح اکسیدروی بر شاخص­های جوانه زنی بذر ……………………. 54
جدول 4-4 اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا………………………………………………………… 55
جدول 4-5 اثرسطوح اکسیدروی بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا …………………………………………………………………………… 56
جدول 4- 6 اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و سطوح مختلف آن بر صفات مورد ارزیابی روی لوبیا ………………. 58
جدول 4-7 اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر شاخص­های رشدی لوبیا ……………………………………………………………….. 60
جدول 4-8 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس  بر شاخص­های رشدی و وزن خشک اندام هوایی و ریشه و عملکرد دانه در گلدان …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 61
جدول 4-9 اثر سطوح اکسیدروی بر شاخص­های رشدی لوبیا …………………………………………………………………………………… 63
جدول 4-10 اثر متقابل نوع اکسیدروی ( نانو و معمولی) و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخص­های رشدی لوبیا……….. 64
جدول 4-11 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس  و سطوح اکسیدروی بر شاخص­های رشدی لوبیا …………………………. 67
جدول 4-12 اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و مقادیر آن بر شاخص­های رشد ……………………………………………. 71
جدول 4-13 اثر متقابل اکسیدروی (نانو و معمولی)،  سطوح آنها و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر شاخص­های رشدی گیاه لوبیا…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 74
جدول 4-14 اثر نوع اکسیدروی بر غلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاه …………………………………………………………… 76
جدول 4-15 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر غلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاه ……………………………………….. 77
جدول 4-16 اثر سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاه ………………………………………………………. 78
جدول 4-17 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و نوع اکسیدروی بر غلظت عناصر نیتروژن،فسفر و پتاسیم گیاه ……… 79
جدول 4-18 اثر متقابل نوع اکسیدروی و سطوح آنها برغلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم گیاه ………………………………. 80

جدول 4-19 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر نیتروژن ، فسفر و پتاسیم 

گیاه …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 81

جدول 4-20 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس ، نوع و سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر نیتروژن ، فسفر و پتاسیم گیاه …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 82
جدول 4-21 اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر غلظت روی، مس و آهن در گیاه لوبیا ………………………………………….. 83
  جدول 4-22 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس ( با حضور و عدم حضور قارچ ) بر غلظت  عناصر روی ،  مس و آهن گیاه لوبیا…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 84
جدول 4-23  اثر سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر روی، مس و آهن گیاه لوبیا ………………………………………………………. 85
جدول 4-24 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و  نوع اکسیدروی بر غلظت روی، مس و آهن گیاه لوبیا ………………  86
جدول 4-25  اثر متقابل نوع اکسیدروی و سطوح آنها بر غلظت عناصر روی، مس و آهن در گیاه لوبیا …………………………. 87
جدول 4-26 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر روی ، مس و آهن در گیاه لوبیا …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 88
جدول 4-27 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس، نوع و سطوح اکسیدروی بر غلظت عناصر روی، مس و آهن در گیاه لوبیا ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..  90
جدول 4-28 اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر pH خاک ……………………………………………………………………………….. 91
جدول 4-29 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر pH خاک ……………………………………………………………………………………. 91
جدول 4-30 اثر سطوح اکسیدروی بر pH خاک …………………………………………………………………………………………………… 91
جدول 4-31 اثر متقابل نوع اکسیدروی و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر pH خاک …………………………………………………. 92
جدول4-32 اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و سطوح آنها بر pH خاک ……………………………………………………. 92
جدول 4-33 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و مقادیر آنها بر pH خاک ……………………………………………………….. 93
جدول 4-34 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس، نوع اکسیدروی و سطوح آنها بر pH خاک ……………………………….. 94
جدول 4-35 اثر نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) بر EC خاک ……………………………………………………………………………….  95
جدول 4-36 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر EC خاک ……………………………………………………………………………………  95
جدول4-37 اثر سطوح اکسیدروی بر EC خاک …………………………………………………………………………………………………..  96
جدول 4-38 اثر متقابل نوع اکسیدروی (نانو و معمولی) و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر EC خاک …………………………  96
جدول 4-39 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و سطوح اکسید روی بر EC خاک ……………………………………………. 97
جدول 4-40 اثر متقابل نوع اکسیدروی و سطوح آنها بر EC خاک ………………………………………………………………………….  98
جدول4-41 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس، نوع و سطوح اکسید روی بر EC خاک …………………………………….  99
جدول 4-42 اثر نوع اکسیدروی بر غلظت عناصر روی، آهن و مس در خاک ………………………………………………………….. 100
جدول 4-43 اثر قارچ گلوموس اینترارادیسس بر مقادیر عناصر روی، آهن و مس قابل دسترس خاک ………………………… 101
جدول 4-44 اثر سطوح اکسیدروی بر مقادیر عناصر روی، آهن و مس قابل دسترس خاک ……………………………………….. 101
جدول 4-45 اثر متقابل قارچ گلوموس اینترارادیسس و نوع اکسیدروی بر مقادیر عناصر روی ، آهن و مس قابل دسترس خاک ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 102
جدول 4-46 اثر متقابل سطوح اکسیدروی و قارچ گلوموس اینترارادیسس بر مقادیر روی ، آهن و مس قابل دسترس       خاک  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 103
جدول 4-47 اثر متقابل نوع و سطوح اکسیدروی بر مقادیر عناصر روی، آهن و مس قابل دسترس خاک ……………………. 104
جدول 4-48 اثر متقابل نوع و سطوح اکسیدروی برمقادیر عناصر روی، آهن و مس قابل دسترس خاک …………………….. 105
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...