فهرست مطالب
 
 




 

            عنوان صفحه
          فهرست مطالب…………………………………………………………………………………………………………………………….هشت
فصل اول:  مقدمه و بررسی منابع. 2
1-1   کلیات… 2
1-2   مقدمه. 3
1-3   انتشار جغرافیایی و اهمیت اقتصادی رازیانه. 4
1-4   گیاه‌شناسی رازیانه. 5
1-4-1      معرفی تیره چتریان. 5
1-4-2      معرفی جنس رازیانه. 5
1-4-3      معرفی گونه­های رازیانه. 5
1-5   ریخت شناسی (مورفولوژی) 6
1-6   فنولوژی   6
1-7   مصارف دارویی.. 7
1-8   نیازهای اکولوژیکی گیاه رازیانه. 8
1-9   نیازهای زراعی   8
1-10 مواد و عناصر غذایی مورد نیاز. 9
1-11 ترکیبات شیمیایی.. 9
1-11-1    اسانس­ها 9
1-12 ترکیبات فنولیک……….. 10
1-13 استخراج ترکیبات فنولیک     11
1-13-1    استخراج با حلال. 11
1-13-2    استخراج توسط امواج اولتراسونیک……………. 11
1-13-3    استخراج با کلونجر. 12
1-14 آنتی­اکسیدانها و اهمیت آنها 12
1-15 طبقه بندی آنتی اکسیدان ها 13
1-16 خودناسازگاری.. 13
1-17 خویش­آمیزی.. 14
1-18 اهداف خویش­آمیزی.. 14
1-19 ژنتیک پسروی خویش­آمیزی.. 14




هشت

1-20 تنوع ژنتیکی.. 14




 




 

1-21 اهمیت بررسی تنوع ژنتیكی.. 15
1-22 روش‌های بررسی تنوع ژنتیکی.. 15
1-22-1    نشانگر ژنتیکی.. 15
1-22-2    نشانگرهای مورفولوژیک…. 16
1-22-3    نشانگرهای آناتومیک…. 16
1-22-4    نشانگرهای بیوشیمیایی.. 16
1-22-5    نشانگرهای مولکولی.. 17
1-23 تقسیم­بندی نشانگرهای مولکولی.. 17
1-23-1    نشانگرهای اختصاصی.. 17
1-23-2    نشانگرهای تصادفی.. 17
1-24 نشانگر ISSR.. 17
1-25 كاربردهای نشانگر ISSR.. 18
1-25-1    مطالعات تنوع ژنتیكی.. 18
1-25-2    نقشه­یابی ژنتیكی.. 18
1-25-3    نشانمند كردن ژن و انتخاب به كمك نشانگر. 18
1-25-4    مشخص ساختن فراوانی توالی‌های ریزماهواره 18
1-25-5    مطالعات جمعیت‌های طبیعی و تمایز گونه‌ها 18
1-26 روش های تجزیه و تحلیل.. 18
1-26-1    تجزیه خوشه­ای.. 19
1-26-2    تجزیة به مؤلفه‌های متعادل. 19
1-27 مطالعات ژنتیک جمعیت… 19
1-28 مطالعات انجام شده در زمینه خویش­آمیزی.. 19
1-29 مطالعات انجام شده روی رازیانه. 20
1-30 اهداف این پژوهش…. 21
1-31 جنبه­های جدید بودن طرح.. 21
فصل دوم:  مواد و روش­ها……… 22
2-1   شمای کلی پژوهش…. 22
2-2   موقعیت و ویژگی­های مکان آزمایش…. 22
2-3   مواد گیاهی   22
2-4   نحوه اجرای این پژوهش…. 25
2-5   بررسی تأثیر خویش­آمیزی بر روی صفات… 25
2-6   صفات آناتومی مورد بررسی و نحوه اندازه­گیری آنها 25




نه

2-7   صفات مورفولوژی مورد بررسی و نحوه اندازه­گیری آنها 28
2-8   اندازه­گیری درصد اسانس و اجزای آن. 30
2-8-1      محاسبه درصد اسانس…. 30
2-8-2      تجزیه مواد مؤثره اسانس (اجزای اسانس) 30
2-9   اندازه­گیری فعالیت آنتی­اکسیدانی.. 31
2-9-1      تهیه و عصاره­گیری گیاه 31
2-9-2      تعیین ترکیبات فنولی.. 31
2-9-3      بررسی خاصیت آنتی­رادیکالی به روش DPPH   31
2-9-4      ارزیابی فعالیت آنتی­اکسیدانی به روش بی­رنگ شدن بتاکاروتن.. 32
2-9-5      بررسی قدرت احیاءکنندگی آهن.. 32

 

2-9-6      اندازه­گیری محتوی تام فلاونوئید عصاره‌ها 32
2-10 بررسی تنوع ژنتیکی بین لاین­های خودگرده افشان و آزاد گرده افشان گیاه رازیانه………………….. 32
2-10-1    استخراج DNA ژنومی از نمونه‌های گیاهی.. 32
2-11 اندازه‌گیری كیفیت و کمیت DNA.. 33
2-12 اندازه‌گیری غلظت DNA توسط اسپكتروفتومتری.. 33
2-13 اندازه‌گیری غلظت DNA توسط ژل آگارز. 34
2-14 تکنیک ISSR.. 35
2-15 تجزیه و تحلیل‌های آماری.. 37
2-16 تجزیه و تحلیل داده­های آناتومیک، مورفولوژیک و فیتوشیمیایی…………… 37
فصل سوم:  نتایج و بحث………. 40
3-1   مقایسه میانگین صفات مورد مطالعه در بخش آناتومیک ساقه. 41
3-2   تشریح ساقه در توده­های آزاد گرده افشان. 41
3-3   تشریح ساقه در توده­های خودگرده افشان. 42
3-4   تجزیه واریانس آناتومیک دمبرگ…. 51
3-5   مقایسه میانگین صفات آناتومیک دمبرگ…. 51
3-6   تشریح دمبرگ در توده­های آزاد گرده افشان. 51
3-7   تشریح دمبرگ در توده­های خودگرده افشان.. 52
3-8   تجزیه واریانس آناتومیک بذر. 61
3-9   مقایسه میانگین صفات مورد مطالعه در بخش آناتومیک بذر. 61
3-9-1      طول بذر. 61
3-9-2      عرض بذر. 61
3-9-3      نسبت طول به عرض بذر. 61
3-9-4      ضخامت اپیکارپ… 61




ده

3-9-5      تعداد لایه اپیکارپ… 62




 




 

3-9-6      حاشیه سطح دیواره سلولی آنتی­کلینال. 62
3-9-7      تعداد لایه دیواره سلولی پری­کلینال. 62
3-9-8      ضخامت کوتیکول. 62
3-9-9      تعداد لایه کوتیکول. 63
3-9-10    ضخامت پارانشیم مزوکارپ… 63
3-9-11    تعداد لایه پارانشیم مزوکارپ… 63
3-9-12    تعداد دستجات آوندی مزوکارپ… 63
3-9-13    اندازه دستجات آوندی مزوکارپ… 63
3-9-14    تعداد کانال ترشحی.. 64

یک مطلب دیگر :

 

3-9-15    تعداد لایه پوشش بذر. 64
3-9-16    تعداد لایه اندوکارپ… 64
3-9-17    تعداد لایه آندوسپرم. 64
3-10 مقایسه میانگین نتایج حاصل از پسروی خویش­آمیزی بر روی صفات آناتومی ساقه. 70
3-11 مقایسه میانگین نتایج حاصل از پسروی خویش­آمیزی بر روی صفات آناتومی دمبرگ…. 74
3-12 مقایسه میانگین نتایج حاصل از پسروی خویش­آمیزی بر روی صفات آناتومی بذر. 78
3-13 تجزیه خوشه­ای   81
3-14 تجزیه به عامل­ها 84
3-14-1    تجزیه به عامل­های صفات آناتومی مرتبط با ساقه. 84
3-14-2    تجزیه به عامل­های صفات آناتومی مرتبط با دمبرگ…. 88
3-14-3    تجزیه به عامل­های صفات آناتومی مرتبط با بذر. 93
3-15 ارزیابی صفات مورفولوژی در توده­های آزاد گرده افشان و خودگرده افشان. 104
3-16 آماره­های توصیفی، برآورد ضرایب تغییرات فنوتیپی، ژنوتیپی و وراثت پذیری عمومی.. 104
3-17 تجزیه واریانس صفات مورفولوژیک     107
3-17-1    درصد سبز شدن. 107
3-17-2    ارتفاع. 107
3-17-3    تعداد انشعاب فرعی.. 107
3-17-4    قطر گل­آذین.. 108
3-17-5    قطر تاج­پوش… 108
3-17-6    وزن تر بوته. 108
3-17-7    وزن خشک بوته. 108
3-17-8    نسبت قطر تاج پوش به ارتفاع. 109
3-17-9    نسبت ارتفاع به تعداد انشعاب فرعی.. 109




یازده

3-17-10  تعداد روز تا 50 درصد سبز شدن. 109
3-17-11  تعداد روز تا 50 درصد گل‌دهی.. 110
3-17-12  وزن هزار دانه. 110
3-17-13  تعداد بذر در چتر. 110
3-17-14  عملکرد دانه در بوته. 110
3-17-15  شاخص خودسازگاری.. 111
3-18 مقایسه میانگین نتایج حاصل از پسروی خویش­آمیزی بر روی صفات مورفولوژی.. 116
3-19 گروه­بندی (تجزیه خوشه­ای) 120
3-20 تجزیه واریانس صفات فیتوشیمیایی.. 126
3-20-1    درصد اسانس…. 126
3-20-2    عملکرد عصاره 126
3-20-3    فنول تام. 127
3-20-4    فلاونوئید تام. 127
3-20-5    آنتی­اکسیدان  (IC50) 127
3-21 مقایسه میانگین نتایج حاصل از پسروی خویش­آمیزی بر روی صفات فیتوشیمیایی.. 130
3-22 ترکیبات اصلی اسانس…. 132
3-23 همبستگی بین ترکیبات و عملکرد اسانس در رازیانه. 136
3-24 تیپ­های شیمیایی توده­های رازیانه بر اساس ترکیبات اصلی اسانس…. 138
3-25 تجزیه عامل­های ترکیبات اصلی اسانس بذر. 139
3-26 همبستگی صفات آناتومیک، مورفولوژیک و فیتوشیمیایی……………………………………………………………. 140
3-27 ارزیابی فعالیت آنتی­اکسیدانی توده­ها 143
3-28 روش به دام­اندازی رادیکال 1و1- دی­فنیل-2-پیکریل­هیدرازیل.. 143
3-29 آزمون قدرت احیاکنندگی.. 143
3-30 روش بی­رنگ شدن بتاکاروتن.. 144
3-31 همبستگی بین ترکیبات فنولیک و سه مدل سیستم سنجش ظرفیت آنتی­اکسیدانی 148
3-32 مطالعات فنولوژی.. 149
3-33 بررسی همبستگی بین پارامترهای اندازه­گیری شده در مراحل مختلف نمونه­برداری گیاه 152
3-34 بررسی تنوع بین توده­های خودگرده افشان و آزاد گرده افشان رازیانه با استفاده از نشانگرISSR   156
3-34-1    استخراج DNA ژنومی.. 156
3-35 الگوی نواری آغازگرها در توده­های خودگرده افشان. 158
3-36 تجزیه خوشه­ای……. 163
3-37 ضریب همبستگی کوفنتیک     163
3-38 ترسیم نمودارخوشه­ای.. 163

 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...