پایان نامه و مقاله

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یک مطلب دیگر :

 

پایان نامه ادغام وتجزیه شرکتها/تحلیل ادغام و تجزیه

 

عنوان صفحه
چکیده 1
فصل اول 2
مقدمه 2
فصل دوم 5
2- کلیات و بررسی منابع 5
2-1- تاریخچه کشت 5
2-2- رده­بندی گیاهی 6
2-3- طبقه بندی موهای ایران از نظر سیستماتیک 6
2-4- مشخصات گیاهشناسی ویتیس وینیفرا 7
2-5- مشخصات گیاهشناسی انگور عسکری 7
2-6- ساختار اندام های مو 8
2-6-1- ریشه 8
2-6-2- تنه و شاخه 8
2-6-3- قسمت انتهایی شاخه مو 8
2-6-4- گره ها و جوانه ها 9
2-6-5- پیچک 9
2-6-6- برگ 9
2-6-7- گل 10
2-6-8- خوشه و میوه 10
2-6-9- تکثیر مو 11
2-7- نیازهای اکولوژیکی انگور 11
2-8- اهمیت و ارزش غذایی انگور 12
2-9- سطح زیر کشت و تولید انگور در دنیا و ایران 13
2-10- سطح زیر کشت و تولید انگور در كاشمر 13
2-11- مصرف کودهای شیمیایی و آلی 14
عنوان صفحه
2-12- ازدیاد مو 15
2-12-1- ازدیاد غیرجنسی 15
2-12-2- ازدیاد جنسی 16
2-13- پیش رس کردن انگور 16
2-14- تعویق انداختن رسیدگی 16
2-15- ازدیاد حجم حبه های انگور 16
2-16- جلوگیری از ریزش گل انگور 17
2-17- تاثیر مواد تنظیم کننده رشد بر انگور 18
2-18- جیبرلیک 18
2-18-1- نقش جیبرلیک در گیاه 18
2-18-2- کاربرد جیبرلیک در باغبانی 19
2-19- حلقه برداری انگور 21
2-19-1- اهداف حلقه برداری 21
2-20- تنک کردن انگور 22
2-20-1- تنک کردن خوشه میوه 22
2-20-2- تنک کردن حبه 23
2-20-3- تنک کردن گل 23
2-21- آشنائی با تعدادی از اصطلاحات و اندام های انگور 23
2-22- زمان برداشت محصول 25
2-23- فیزیولوژی رشد ونمو انگور 26
2-23-1- فتوسنتز 26
2-23-2- تنفس 26
2-23-3- تعرق 26
2-23-4- اشک مو 26
2-23-5- جذب مواد کانی 27
فصل سوم 33
3- مواد و روش­ها 33
عنوان صفحه
3-1- موقعیت جغرافیایی محل اجرای طرح 33
3-2- وضعیت آب و هوایی منطقه 33
3-3- روش اجرا 35
3-4- ویژگی های مورد ارزیابی، محاسبات و اندازه گیری ها 36
3-4-1- مواد جامد محلول کل(total soluble solid, tss) 36
3-4-2- اندازه گیری pH 37
3-4-3- اسیدیته قابل تیتر(اسید تارتاریک) 38
3-4-4- وزن حبه‌ها 38
3-4-5- طول حبه‌ها 38
3-4-6- عرض حبه 39
3-4-7- طول خوشه 39
3-4-8- میانگین عملکرد 39
3-4-9- آنالیز خاك 40
3-5- استخراج داده ها و تجزیه و تحلیل داده های آزمایشی 40
فصل چهارم 41
4- نتایج 41
4-1- محلول پاشی اسید جیبرلیک 41
4-1-1- عملکرد کل تاک 42
4-1-2- تعداد خوشه 42
4-1-3- وزن خوشه 42
4-1-4- طول خوشه 43
4-1-5- عرض خوشه 44
4-1-6- تعداد حبه درخوشه 44
4-1-7- وزن حبه 45
4-1-8- طول حبه 45
4-1-9- عرض حبه 46
4-1-10- تعداد بذر در حبه 46
عنوان صفحه
4-1-11- وزن بذر درحبه 46
4-1-12- pH 47
4-1-13- میزان اسید تارتاریک 47
4-1-14- درصد مواد جامد محلول 48
4-2- حلقه برداری 53
4-2-1- عملکرد کل تاک 53
4-2-2- تعداد خوشه 53
4-2-3- وزن خوشه 54
4-2-4- طول خوشه 54
4-2-5- عرض خوشه 55
4-2-6- تعداد حبه درخوشه 55
4-2-7- وزن حبه 56
4-2-8- طول حبه 56
4-2-9- عرض حبه 56
4-2-10- تعداد بذر در حبه 56
4-2-11- وزن بذر درحبه 57
4-2-12- pH 57
4-2-13- میزان اسید تارتاریک 57
4-2-14- درصد مواد جامد محلول 58
4-3- تنک حبه 63
4-3-1- عملکرد کل تاک 63
4-3-2- تعداد خوشه 63
4-3-3- وزن خوشه 64
4-3-4- طول خوشه 64
4-3-5- عرض خوشه 65
4-3-6- تعداد حبه درخوشه 65
4-3-7- وزن حبه 65
عنوان صفحه
4-3-8- طول حبه 66
4-3-9- عرض حبه 66
4-3-10- تعداد بذر در حبه 66
4-3-11- وزن بذر درحبه 67
4-3-12- pH 67
4-3-13- میزان اسید تارتاریک 68
4-3-14- درصد مواد جامد محلول 68
4-4- تنک خوشه 74
4-4-1- عملکرد کل تاک 74
4-4-2- تعداد خوشه 74
4-4-3- وزن خوشه 75
4-4-4- طول خوشه 76
4-4-5- عرض خوشه 76
4-4-6- تعداد حبه درخوشه 77
4-4-7- وزن حبه 77
4-4-8- طول حبه 78
4-4-9- عرض حبه 78
4-4-10- تعداد بذر در حبه 78
4-4-11- وزن بذر درحبه 78
4-4-12- pH 79
4-4-13- میزان اسید تارتاریک 79
4-4-14- درصد مواد جامد محلول 80
فصل پنجم 85
5- بحث 85
منابع 93

چکیده

به منظور بررسی تاثیر اسید جیبرلیک، حلقه برداری، تنک خوشه و تنک حبه بر خصوصیات کیفی و کمی انگور رقم عسکری، آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تیمار در پنج سطح مختلف و در چهار تکرار در سال 1391 در شهرستان کاشمر روستای نصرآباد اجرا شد. در این آزمایش تاثیر اسید جیبرلیک در غلظت های صفر، 50، 100 ، 150و ppm 200 در دو زمان محلول پاشی قبل از گلدهی و بعد از گلدهی، حلقه برداری درزمان های دو هفته قبل از گلدهی، دو هفته بعد از گلدهی، چهار هفته بعد از گلدهی و شش هفته بعد از گلدهی، تیمار تنک حبه هم در زمان های دو هفته بعد از گلدهی، چهار بعد از گلدهی، شش هفته بعد از گلدهی و هشت هفته بعد از گلدهی به میزان 30 درصد و در نهایت تنک خوشه هم در یک زمان به میزان 5، 10، 15 و20 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمارهای جیبرلیک، حلقه برداری، تنک حبه و خوشه باعث افزایش میزان pH نسبت به تیمار شاهد شده بیشترین pH مربوط به تیمار جیبرلیک درغلظت ppm 200 با میانگین (3.85) در حالی که کمترین pH مربوط به تیمار شاهد (3.2) می­باشد. همچنین بیشترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون مربوط به تیمار تنک خوشه به تعداد 20 خوشه در تاک با میانگین0.965 و کمترین میزان هم مربوط به تیمار شاهد با میانگین 0.6107 بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول (TSS) هم در تیمار تنک خوشه به تعداد 20 خوشه در تاک با میانگین 18.75 و کمترین هم مربوط به تیمار شاهد با میانگین 14.75 بوده. نتایج تعدادی از فاکتور های کمی اندازه گیری شده هم نشان داد که بیشترین عملکرد درخت مربوط به تیمار حلقه برداری در زمان 2 هفته بعد از گلدهی با میانگین 40.38 کیلوگرم و کمترین عملکردمربوط به تیمار شاهد با میانگین 19.78 روی عملکرد داشته. تیمارجیبرلیک در غلظت ppm 200 کمترین عملکرد را در بین تمام تیمار ها داشته با میانگین2.223 کیلوگرم در هر درخت بوده. البته تیمار تنک خوشه بعد از تیمار حلقه برداری، هم باعث افزایش عملکرد شده است. بیشرین تعداد خوشه در تیمار حلقه برداری در زمان دوهفته قبل از گلدهی با میانگین 116.5 خوشه و کمترین هم مربوط به تیمار جیبرلیک با غلظت ppm 200 با میانگین 26 خوشه بود. همچنین بیشترین وزن خوشه مربوط به تیمار تنک خوشه به تعداد 20 خوشه در تاک با میانگین 432.25 و کمترین مربوط به تیمار جیبرلیک در غلظت ppm 200 با میانگین 82.25 بود ولی بین غلظت های ppm 200 و150 اختلاف معنی دار نبود. جیبرلیک تاثیر زیادی روی طول خوشه گذاشت به طوری که با غلظت های بالای ppm 50 طول خوشه به 33 سانتی متر هم رسید و کمترین طول خوشه هم در تیمار شاهد به ثبت رسید با 16 سانتی متر، همچنین بیشترین تعداد حبه در تیمار تنک خوشه به تعداد 20 خوشه در تاک با میانگین 124.25 عدد و کمترین هم در تیمار جیبرلیک در غلظت ppm 200 با میانگین 30.5 ثبت شد.

کلمات کلیدی : اسید جیبرلیک، حلقه برداری، تنک حبه، تنک خوشه، انگور عسکری، مواد جامد محلول

فصل اول

مقدمه

ایران به علت برخورداری از شرایط جغرافیایی و اقلیمی مناسب یکی از مهمترین مناطق پرورش انگور در جهان محسوب می شود.

انگور یکی از میوه هایی است که بشر آن را از دیر باز شناخته و در طول قرون به روش های مختلف از آن بهره گیری نموده است. درخت انگور که در ایران آن را تاک یا مو می نامند بر اساس آمار سازمان خواروبار و کشاورزی جهانی در سال ۲۰۰۹ سطح زیر کشت انگوردر جهان ۷۵۱۸ هزار هکتار گزارش شده است. در بین کشورهای جهان اسپانیا از نظر سطح زیر کشت انگور مقام اول و ایتالیا و فرانسه در مقام های بعدی قرار دارند(خوشخوی و همکاران، 1381).

ایران به علت برخورداری از شرایط جغرافیایی و اقلیمی مناسب یکی از مهمترین مناطق پرورش انگور در جهان محسوب می شود . کشور ایران ششمین کشور تولید کننده این محصول در جهان می باشد.

انگور با نام علمی vitis sppاز نظر میزان تولید یکی از مهمترین میوه های دنیا و ایران می باشد.

عدم آگاهی از خصوصیات ارقام انگوراز جمله مسائلی است که اکثر تولیدکنندگان بدون توجه به آنها به تولید حداقل محصول بسنده میکنند، در صورتیکه با شناخت ارقام مناسب یک منطقه میتوان میزان محصول را تا حد زیادی افزایش داد(جلیلی مرندی، 1386).

با توجه به گستردگی آب و هوایی مناطق انگورکاری نمی­توان ارقام محدود تجاری موجود را جهت كلیه مناطق توصیه نمود، بنابراین بایستی ارقام و ژنوتیپ­های مختلف در شرایط آب و هوایی متفاوت مورد بررسی قرار گرفته و ارقام مناسب برای هر نوع آب و هوا مشخص و توصیه شود(جلیلی مرندی، 1386).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...