کشاورزی بررسی دو روش استخراج بر اسانس و ترکیبات شیمیایی دو ... |
یک مطلب دیگر :
تکنیک های مبتنی بر کاهش تحریک تروریست ها
عنوان | صفحه |
چکیده | 1 |
فصل اول | |
مقدمه | 3 |
سطح زیر كشت گیاهان دارویی | 4 |
ارزش اقتصادی و صادرات گیاهان دارویی | 4 |
کاربرد گیاهان دارویی | 6 |
تاریخچه استخراج اسانس | 7 |
اسانسگیری با مایکروویو | 9 |
مکانیسم روش مایکروویو | 9 |
نکات مهم در روش اسانسگیری با امواج مایکروویو | 9 |
محاسن روش اسانسگیری همراه با امواج مایکروویو | 10 |
معایب روش اسانسگیری همراه با امواج مایکروویو | 10 |
اسانسها و خواص فیزیکی آنها | 11 |
کاربرد اسانس | 11 |
ترکیبات موجود در اسانسها | 13 |
تفاوت اسانسها با روغنهای معمولی | 14 |
استخراج اسانس از گیاهان | 15 |
آمادهسازی اندامهای گیاهی برای تقطیر | 16 |
تغییرات شیمیایی اسانسها در جریان تقطیر | 16 |
نگهداری اسانس | 17 |
انواع روشهای استخراج | 18 |
تشخیص ترکیبات موجود در اسانس با استفاده از روشهای جداسازی | 20 |
ترکیبات شیمیایی اسانسها | 21 |
بومادران | 23 |
عنوان | صفحه |
مشخصات گیاه | 24 |
تیمارهای مورد نیاز جهت برطرف کردن دوره خواب بذر | 25 |
واریتههای مختلف بومادران | 26 |
منشا بومادران | 26 |
محل رویش در ایران | 26 |
اقلیم مورد نیاز گیاه | 26 |
بافت خاک مناسب رشد گیاه | 27 |
ترکیبات شیمیایی | 27 |
اسانس بومادران | 27 |
اندام مورد استفاده | 27 |
خواص درمانی | 28 |
نکات احتیاطی | 28 |
فصل دوم | |
فرآیند خشک کردن قبل از اسانسگیری | 30 |
مروری بر تحقیقات انجام گرفته | 30 |
درمنه | 32 |
فلفل سیاه | 33 |
اسطخودوس | 33 |
نعناع | 34 |
مرزه | 34 |
مرزنگوش | 35 |
رزماری | 35 |
مرکبات | 36 |
مریم گلی | 36 |
برگ بو | 36 |
اکالیپتوس | 37 |
عنوان | صفحه |
گیاهان دیگر | 37 |
فصل سوم | |
مواد و وسایل مورد نیاز | 43 |
شناسایی و جمعآوری گیاه بومادران | 43 |
خشککردن جهت اسانسگیری | 43 |
تعیین درصد رطوبت گیاه | 44 |
استخراج به روش تقطیر با آب | 44 |
مشخصات دستگاه کلونجر | 44 |
روش کار با کلونجر | 45 |
استخراج با دستگاه مایکروویو | 45 |
مشخصات دستگاه مایکروویو | 46 |
روش کار با مایکروویو | 46 |
شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس بومادران | 47 |
مشخصات کروماتوگرافی گازی با طیف سنججرمی (GC/ MS) | 47 |
فصل چهارم | |
بررسی توانهای مختلف مایکروویو بر بازده اسانس دو گونه بومادران | 49 |
بررسی زمانهای مختلف مایکروویو بر بازده اسانس دو گونه بومادران | 50 |
بررسی ترکیبات شیمیایی شناسایی شده با دو روش کلونجر و مایکروویو در گونه Achillea santolina توسط دستگاه GC/MS | 51 |
بررسی ترکیبات شیمیایی شناسایی شده در گونه Achillea millefolium توسط دستگاه GC/MS | 54 |
رابطه میان توان دستگاه و مواد خروجی در زمان یکسان (15 دقیقه) | 57 |
رابطه میان زمان با مواد خروجی با قدرت 700 وات در زمانهای متفاوت | 58 |
مقایسه توان با مهمترین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس Achillea santolina | 59 |
مقایسه توان با مهمترین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس Achillea millefolium | 59 |
مقایسه زمان با مهمترین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس Achillea santolina | 60 |
عنوان |
صفحه |
مقایسه توان با مهمترین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس Achillea millefolium | 61 |
فصل پنجم | |
بررسی بازده اسانس در دو روش مایکروویو و کلونجر | 63 |
مقایسه ترکیبات شیمیایی اسانس دو گونه بومادران در دو روش مایکروویو و کلونجر | 65 |
رابطه توانهای متفاوت مایکروویو و مواد خروجی در زمان یکسان (15 دقیقه) | 67 |
رابطه زمانهای متفاوت مایکروویو با مواد خروجی در قدرت یکسان (700 وات) | 67 |
مقایسه ترکیبات شیمیایی اسانس در توانهای مختلف مایکروویو | 67 |
مقایسه ترکیبات شیمیایی اسانس در توانهای مختلف مایکروویو | 68 |
نتیجه گیری کلی | 69 |
پیشنهادات | 70 |
پیوستها | 71 |
منابع | 81 |
چکیده
استخراج، اولین مرحله اساسی را در تحقیقات گیاهان دارویی تشكیل میدهد و آمادهسازی عصارهها از گیاهان، نقطه شروعی برای جداسازی و خالصسازی اجزای شیمیایی در گیاهان هستند. روشهای مختلف استخراج به طور وسیعی به منظور بدست آوردن چنین تركیبهای طبیعی با ارزشی بررسی شدند. تقطیر با مایکروویو، فنآوری جهت استخراج سریع اسانسها از گیاهان معطر، ادویهای، بذور خشک و گیاهان دارویی میباشد.
دو گونه گیاه بومادران با نام santolina Achillea و Achillea millefolium از منطقه کوهستانی و ارتفاعات شهرستان طالقان، استان البرز جمعآوری شد. گیاهان پس از خشک شدن در سایه، با استفاده از روش سنتی تقطیر با آب و مایکروویو در زمانهای مختلف در سه سطح از توان (300، 500 و 700 وات)، اسانسگیری شدند و درصد بازده اسانسها با توجه به وزن خشک گیاه، محاسبه و با یکدیگر مقایسه گردید. بیشترین مقادیر بازده به ترتیب گونه و روش استخراج با کلونجر در 5/2 ساعت و مایکروویو در مدت زمان 30 دقیقه و توان 700 وات 32/0% و 88/0%، و 25/0% و 64/0% بود.
ترکیبات اسانس استخراج شده توسط دستگاه GC-MS مورد بررسی قرار گرفتند. در اسانس گیاه A. santolina مقدار ترکیبات اکسیژنداری مثل 1 و 8- سینئول، کریسانتنون، کامفور، برونئول، آلفاترپینئول نسبت به روش کلونجر بیشتر بود. همچنین هیدروکربنهای منوترپنی مثل پارازایلن، آلفاپینن، 1 و8 سینئول، پارامنتاتریئن، کریسانتنون، کامفور، برنئول، گاما ترپینن، آلفاترپینئول در روش مایکروویو افزایش یافت. در اسانس گیاه A. millefolium در روش مایکروویو مقدار ترکیبات اکسیژنداری مثل 1 و 8- سینئول، پینوکارون، آلفاترپینئول، لاواندولیلاستات نسبت به روش کلونجر بیشتر بود. همچنین هیدروکربنهای منوترپنی مثل پارازایلن، 1 و 8 سینئول، لاواندولیلاستات، گاماترپینن، آلفاترپینئول، گامازایلن، بتالاواندولل، پینوکارون، دی متیلآدامانتان در روش مایکروویو افزایش یافت. ترکیبات سسکوئیترپنی مثل کاریوفیلادیان، آرومادندرون، آلفاجورجوئن نیز در روش مایکروویو افزایش داشتند.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-08-10] [ 10:23:00 ق.ظ ]
|