ابداع دستگاه جدید اسانس گیری از گیاه با بخار سرد ایجاد شده ... |
1-2- استخراج مواد موثرگیاهان. 5
1-2-1- روشهای استخراج.. 5
1-2-2- تهیه نمونه گیاه مورد آزمایش…. 5
1-3- طبقه بندی مواد موثر گیاهان. 5
1-3-1- آلکالوئیدها 6
1-3-2- گلیکوزیدها 6
-3-3-1 اسانسها 6
1-3-4- مواد تلخ.. 6
1-3-5- فلاونها و فلاونوئیدها 7
1-3-6- موسیلاژها 7
1-3-7- ساپونین ها 8
1-3-8- تاننها 8
1-3-9- ویتامینها 8
1-4- معرفی تفصیلی آلکالوئیدها 8
1-4-1- تعریف آلکالوئیدها 8
1-4-2- پراکندگی آلکالوئیدها در گیاهان. 9
1-4-3- نقش آلکالوئیدها در گیاهان. 9
1-4-4- مکان بیوسنتز و ذخیره آلکالوئیدها در گیاهان. 10
1-4-5- ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آلکالوئیدها 11
1-4-6- طبقه بندی آلکالوئیدها 11
1-5- معرفی تفصیلی فلاونوئیدها 12
1-5-1- مقدمه. 12
1-5-2- خصوصیات فیزیکی و شیمیایی فلاونوئیدها 13
1-5-3- آثار و نقش فلاونوئید ها در گیاهان. 13
1-5-4- طبقه بندی فلاونوئید ها 13
1-5-4-1- فلاونوئیدهای -Oگلیکوزیده 14
1-5-4-2- فلاونوئیدهای – C گلیکوزیده 14
1-5-4-3- فلاونوئیدها (بر اساس ساختار مولکولی[ 14
1-5-5- استخراج و جداسازی فلاونوئیدها 16
1-5-6- روشهای شناسایی فلاونوئیدها 17
1-6- معرفی تفصیلی تاننها 17
1-6-1- مقدمه. 17
1-6-2- نقش تانن ها در گیاهان. 18
1-6-3- ماهیت شیمیایی تانن ها 18
1-6-4- خواص دارویی تانن ها 18
1-6-5- کاربرد تانن ها 19
1-6-6- طبقه بندی تاننها براساس خواص ساختاری.. 19
1-6-6-1- تاننهای متراکم ( Condensed tannins] 19
1-6-6-2- تاننهای کمپلکس شونده (Complex Tanins] 20
1-6-6-3- تاننهای دروغین ( Pseudotannins] 20
1-6-6-4- تاننهای هیدرولیزشونده (Hydrolysable tannins] 21
1-6-7- استخراج تاننها 22
1-6-8- اندازه گیری تاننها 22
1-7- معرفی تفصیلی روغنهای اسانسی.. 23
1-7-1- مقدمه. 23
1-7-2- نقش روغنهای اسانسی در گیاه 23
1-7-3- خواص مشترک روغنهای اسانسی.. 23
1-7-4- دسته بندی تركیبات اسانسی.. 24
1-7-4-1- طبقهبندی اسانسها بر اساس تركیبات شیمیایی.. 25
1-7-4-2- طبقهبندی اسانسها بر اساس مبدأ بیوسنتز. 25
1-7-5- روشهای استخراج روغنهای اسانسی.. 25
1-7-6- روشهای تجزیه و شناسایی اسانسها 25
1-8- خواص بیولوژیک… 27
1-8-1- خواص آنتی اکسیدانی.. 27
1-8-2- خواص ضدسرطانی.. 28
1-8-3- خواص ضد میکروبی.. 29
1-8-3-1- منابع طبیعی آنتی بیوتیک ها 30
1-8-3-2- ساز و کار عمل داروهای ضد میکروبی.. 30
1-9- مبانی علمی دستگاه اسانس گیری با بخار سرد. 30
1-9-1- تاریخچه امواج فراصوت… 30
1-9-2- تعریف صوت… 31
1-9-3- اصول عملی مبدل فراصوت… 31
1-9-4- تعریف کاویتاسیون. 32
1-9-5- انواع کاویتاسیون. 35
1-9-6- روشهای تولید امواج فراصوت… 36
1-9-6-1- روش پیزو الكتریسیته. 37
1-9-6-2- روش مگنتو استریكسیون ( Magnetostrictive ] 38
2- فصل دوم. 40
1-2- شرح کلی.. 40
برای دیدن جزییات بیشتر و دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
2-2- وسایل، مواد و دستگاههای مورد استفاده 41
2-2-1- وسایل آزمایشگاهی.. 41
2-2-2- مواد شیمیایی.. 41
2-2-3- دستگاههای مورد استفاده 42
2-3- طراحی دستگاه اسانس گیری با بخار سرد. 43
2-3-1- استخراج اسانس از نمونههای گیاهی.. 44
2-3-2- جداسازی و شناسایی ترکیبهای اسانسی.. 44
2-4- شناسایی متابولیتهای ثانویه غیرفرار موجود در گیاه 45
2-4-1- آزمون شناسایی آلکالوئیدها 45
2-4-2- آزمون سیانیدین برای تعیین آنتوسیانین ها و فلاونوئیدها 45
2-4-3- آزمون حضور تانن ها 46
2-5- عصاره گیری از نمونههای گیاهی.. 47
2-6- ارزیابی اثرات بیولوژیكی.. 48
2-6-1- بررسی اثر آنتی اکسیدانی.. 48
2-6-1-1– بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH.. 48
2-6-1-2- بررسی محتوای تركیبات فنلی به روش فولین سیکالتو. 51
2-6-1-3- آزمون بی رنگ شدن بتاکاروتن در حضور لینولئیک اسید. 54
2-6-1-4- آزمون های میکروبی.. 57
2-6-1-5- آزمون تعیین سمیّت سلولی.. 58
3- فصل سوم. 60
یک مطلب دیگر :
3-1- آماده سازی نمونه گیاهی.. 60
3-2- معرفی اجزای درونی دستگاه اسانس گیری با بخار سرد. 61
3-2-1- شرح وظایف هر قسمت از دستگاه اسانس گیری به کمک مبدل امواج فراصوت… 62
3-3- استخراج و شناسایی اجزای اسانس 64
3-3-1- استخراج اسانس…. 64
3-3-1-1- اجزای تشکیل دهنده اسانس گیاه بومادران. 65
3-3-1-2- اجزای تشکیل دهنده اسانس گیاه مینای دماوندی.. 69
3-3-1-3- مقایسه روش اسانس گیری فراصوت و تقطیر با بخار آب… 72
3-4- آزمونهای فیتوشیمیایی.. 77
3-4-1- بررسی آزمونهای فیتوشیمیایی در گیاه بومادران. 77
3-4-2- بررسی آزمونهای فیتوشیمیایی در گیاه مینای دماوندی.. 78
3-5- بررسی اثرات بیولوژیکی.. 79
3-5-1- بررسی فعالیت های آنتی اکسیدانی.. 79
3-5-1-1- نتایج ارزیابی اثر آنتی اکسیدانی به روش DPPH.. 79
3-5-1-2- ارزیابی میزان فعالیت عصاره متانولی برگ گیاه بومادران. 80
3-5-1-3- عصاره متانولی سرشاخه گیاه مینای دماوندی.. 82
3-5-2- بررسی تركیبات فنولی به روش Folin-Ciocalteus 84
3-5-2-1- بررسی تركیبات فنولی نمونه استاندارد گالیک اسید. 84
3-5-2-2- بررسی تركیبات فنلی عصاره گیاه بومادران. 85
3-5-2-3- بررسی تركیبات فنلی عصاره گیاه Tanacetum pinnatum.. 85
3-5-3- آزمون بی رنگ شدن β- کاروتن در حضور لینولئیک اسید. 86
3-5-3-1- آزمون بی رنگ شدن β- کاروتن در حضور BHT. 86
3-5-3-1- آزمون بی رنگ شدن β– کاروتن در حضور عصاره متانولی گیاه بومادران. 87
3-5-3-1- آزمون بی رنگ شدن β- کاروتن در حضور عصاره متانولی گیاه Tanacetum pinnatum.. 87
3-6- بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس و عصاره 89
3-6-1- گیاه مینای دماوندی.. 92
3-7- ارزیابی میزان سمیت سلولی عصاره ها 94
3-8- نتیجه گیری.. 95
4- منابع. 96
پیوستها……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….101
فهرست شکل ها
شکل 1‑1: گیاه بومادران. 4
شکل 1‑2: مینای دماوندی.. 4
شکل 1‑3: پدیده کاویتاسیون. 32
شکل 1‑4: انواع ترکیدن حباب و تشکیل حباب الف) حباب نیم دایره ای چسبیده به سطح ب) حباب در حال حرکت به منطقه گرادیان مثبت ج) ترکیدن حباب در نزدیکی سطح.. 33
شکل 1‑5: نمودار فاز آب… 34
شکل 1‑6: وابستگی بخار خروجی از دستگاه به دما و سطح آب… 35
شکل 1‑7: انواع راه های ایجاد کاویتاسیون. 35
شکل 1‑8: پیزوالکتریک سرامیکی.. 37
شکل 1‑9: نحوه ایجاد نوسان توسط بلور پیزو الكتریسیته. 38
شکل 1‑10: نحوه ایجاد نوسان توسط مواد فرومغناطیس…. 38
شکل 2‑1: نمونه های ساخته شده دستگاه اسانس گیری بخار سرد. 43
شکل 3‑1: دستگاه اسانس گیری با بخار سرد. 61
فهرست جدول ها
جدول 2‑1: انواع مواد شیمیایی مورد استفاده 41
جدول 2‑2: انواع دستگاه های مورد استفاده 42
جدول 3‑1: مقایسه بازده استخراج اسانس از دو گیاه به تفکیک روش استخراج.. 64
جدول 3‑2: اجزاء تشکیل دهنده اسانس سرشاخه های هوایی بومادران. 65
جدول 3‑3: اجزاء تشکیل دهنده اسانس سرشاخههای هوایی گیاه مینای دماوندی.. 69
جدول 3‑4: اجزاء تشکیل دهنده اسانس سرشاخههای هوایی گیاه مینای ذماوندی.. 72
جدول 3‑5: اجزای تشکیل دهنده گیاه بومادران در دو روش تقطیر با بخار آب و روش فراصوت… 74
جدول 3‑6: بررسی وجود فیتوترکیبات در گیاه بومادران. 77
جدول 3‑7: بررسی وجود فیتوترکیبات در گیاه مینای دماوندی.. 78
جدول 3‑8: جذب و درصد مهار رادیکال DPPH برای نمونه استاندارد BHT. 79
جدول 3‑9: جذب و درصد مهار عصاره آبی برگ گیاه بومادران. 81
جدول 3‑10: مقایسه 50IC عصاره گیاه بومادران و نمونه استاندارد. 82
جدول 3‑11: جذب و درصد مهار عصاره متانولی سرشاخه گلدار گیاه مینای دماوندی.. 83
جدول 3‑12: مقایسه IC50 عصاره گیاه مینای دماوندی و نمونه استانداردBHT. 84
جدول 3‑13: نتایج ارزیابی معادل گالیک اسید فنلهای تام موجود در عصاره متانولی گیاه بومادران. 85
جدول 3‑14: نتایج ارزیابی معادل گالیک اسید فنلهای تام موجود در عصاره متانولی گیاه مینای دماوندی.. 85
جدول 3‑15: بیان نتایج آزمون بی رنگ شدن β-کاروتن در حضور لینولئیک اسید. 87
جدول 3‑16: نتایج مربوط به فعالیت ضدمیکروبی اسانس و عصاره گیاه بومادران. 90
جدول 3‑17: نتایج مربوط به تعیین فعالیت ضدمیکروبی اسانس و عصاره گیاه مینای دماوندی.. 92
فهرست نمودارها
نمودار 3‑1: اجزاء تشکیل دهنده اسانس گیاه مینای دماوندی در روش تقطیربا بخار آب و روش فراصوت… 73
نمودار 3‑2: اجزاء تشکیل دهنده اسانس گیاه بومادران در دو روش تقطیر با بخارآب و روش فراصوت… 75
نمودار 3‑3: نموداردرصد مهار نسبت به غلظت نمونه استاندارد BHT. 80
نمودار 3‑4: نموداردرصد مهار نسبت به غلظت عصاره متانولی گیاه بومادران. 81
نمودار 3‑5: نموداردرصد مهار نسبت به غلظت عصاره متانولی سرشاخه گیاه مینای دماوندی.. 83
نمودار 3‑6: نمودار جذب بر حسب غلظت استاندارد گالیك اسید. 84
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-08-07] [ 09:20:00 ب.ظ ]
|