ارشد ارزیابی کشت مخلوط جو و نخود به عنوان محصول علوفه ای در شرایط ... |
2-10. شاخص برداشت …………………………………………………………………. 42
2-11. کشت مخلوط ………………………………………………………………….43
فصل سوم : مواد و روشها
3-1. مشخصات اقلیمی و زراعی منطقه اجرای طرح ………………………………. 45
3-2. فیزیوگرافی،زمین شناسی،بافت خاک ………………………………………… 46
3-3. مشخصات آماری طرح آزمایشی ……………………………………………….. 47
3-4. طرح آزمایشی و عملیات زراعی ………………………………………………. 47
3-5. صفات مورد بررسی و نحوه اندازه گیری آنها…………………………………… 50
3-6. روش های تجزیه آماری طرح ……………………………………………………. 54
فصل چهارم : نتایج و بحث
4-1. ارتفاع بوته………………………………………………………………………….. 57
4-2. علوفه تر و خشک مخلوط پایان رشد رویشی……………………………………. 65
4-3. عملکرد بیولوژیک………………………………………………………………….. 71
4-4. غلاف و سنبله در بوته…………………………………………………………….. 81
4-5. وزن هزار دانه……………………………………………………………………….. 93
4-6. عملکرد دانه…………………………………………………………………………. 100
4-7. شاخص برداشت ………………………………………………………………….. 107
4-8 . نسبت برابری زمین………………………………………………………………. 115
4-9. ضرایب همبستگی………………………………………………………………… 124
فصل پنجم : نتیجهگیری و پیشنهادات
نتیجهگیری کلی ……………………………………………………………………… 131
پیشنهادات ……………………………………………………………………………. 133
پیوستها ……………………………………………………………………………
منابع و مأخذ
فهرست منابع فارسی ……………………………………………………………..
فهرست منابع غیرفارسی ………………………………………………………..
یک مطلب دیگر :
چكیده انگلیسی …………………………………………………………………..
چکیده:
این تحقیق در سال زراعی 1388-1389 به ارزیابی کشت مخلوط جو و نخود به عنوان محصول علوفه ای در شرایط آب و هوایی بروجرد به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوكهای كاملا تصادفی در چهار تكرار به مدت یكسال زراعی در ایستگاه تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی بروجرد اجرا شد. در این بررسی 2 تیمار تراکم با سه سطح: برای نخود 50 کیلوگرم و برای جو 150 گیلوگرم (کم) ، برای نخود 75 کیلوگرم و برای جو 225 کیلوگرم (متوسط) ، برای نخود 100 کیلو گرم و برای جو 300 کیلوگرم (زیاد) تیمار اول و تیمار دوم نسبت های مختلف اختلاط دو گیاه در پنج ترکیب کاشت بودند که شامل :M1 = تک کشتی100% جو، M2= 75% جو+25%نخود، M3= 50% جو+50% نخود، M4 = 25 % جو+ 75% نخود، M5 = تک کشتی 100% نخود بودند. جهت بررسی کمی علوفه در مرحله آغاز سنبله دهی جو اندازه گیری هایی انجام گرفت و عملکرد علوفه نخود، عملکرد علوفه جو، عملکرد علوفه مخلوط اندازه گیری شد . صفات مورفولوژیک شامل ارتفاع بوته، تعداد سنبله در جو، تعداد دانه در سنبله، تعداد شاخه در نخود و اجزای عملکرد نخود شامل تعداد شاخه فرعی، تعداد غلاف در بوته، تعداد غلاف پر، وزن هزار دانه ، عملکرد دانه جو ، عملکرد کل ، ماده خشک ، نسبت برابری زمین، شاخص برداشت، محاسبه گردید . این طرح در شرایط دیم به اجرا درآمد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد كه کشت مخلوط دو گیاه عملکرد دانه کمتری نسبت به شاهد یا کشت خالص گیاه دارد. اما مخلوط علوفه عملکرد بیشتری نسبت به شاهد یا تک کشتی رایج دارد. همچنین کشت مخلوط باعث کاهش هزینه های نهاده های مصرفی در کشاورزی می گردد و با محیط زیست سازگاری خوبی دارد.
فصل اول: کلیات
1-1- مقدمه
امروزه بسیاری از کشورها در مناطق آسیایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی با کمبود مواد غذایی مواجه می باشند. بعضی کشورها در راستای تامین امنیت غذایی تاکید بر نیل به خودکفایی با خوداتکایی خصوصا در زمینه محصولات اصلی دارند و بعضی از کشورها با واردات مواد غذایی تلاش بر تامین امنیت غذایی خود دارند. به طور کلی امنیت غذایی به معنای فعلیت یافتن چهار اصل مهم زیراست:
1- فراهم بودن غذا : یعنی هر کشوری باید قادر باشد غذای کافی برای جمعیت موجود و در حال رشد خود تامین نماید.
2- ثبات و پایداری غذا : یعنی اینکه غذای فراهم شده بطور مداوم تهیه گردد.
3- قابل دسترس بودن غذا : یعنی اینکه غذای فراهم شده در هر زمانی و در هر مکانی در بازار وجود داشته باشد و مردم از نظر اقتصادی و فیزیکی قادر به تهیه آن باشند.
4- سلامت غذا : یعنی غذا به طور سالم و بهداشتی تهیه و در اختیار مردم قرار گیرد (کمالزاده ، 1382).
جمعیت جهان از سه میلیارد نفر در سال 1960 به شش میلیارد نفر در سال 2000 افزایش یافته و در حال حاضر نیز سالانه 90 میلیون نفر به جمعیت کره زمین افزوده می شود. در آسیا نسبت اراضی کشاورزی به جمعیت در مقایسه با چهل سال قبل به نصف کاهش یافته است. در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته به کیفیت مواد غذایی اهمیت بیشتری داده می شود زیرا مصرف بیش از حد کودهای ازته در کشت سبزی و صیفی منجر به تجمع نیترات در محصول شده و یا در گوشت مواد هورمونی و آنتی بیوتیکی برای سلامتی انسان مضر تشخیص داده شده است (سماوات ، 1382).
بیش از دو سوم جمعیت جهان در كشورهای در حال توسعه زندگی میكنند و متجاوز از 50 درصد این جمعیت فقر غذایی دارند. كشاورزی، مواد غذایی را به صورت مستقیم از طریق فرآوردههای گیاهی كه شامل 80 درصد است یا به صورت غیر مستقیم از طریق فرآوردههای دامی كه شامل 20 درصد است در اختیار انسان قرار میدهد. آن چه علم كشاورزی بخصوص زراعت عهدهدار آن است عبارت از تولید محصول زیادتر و با كیفیت بهتر كه بتواند جوابگوی ازدیاد جمعیت باشد (نور محمدی و همكاران، 1376).
یكی از راههایی كه برای افزایش تولید محصولات كشاورزی پیشنهاد شده افزایش عملكرد در واحد سطح است. بنابراین تغییر تراكم بوته و نحوه توزیع گیاهان در واحد سطح میتواند در عملكرد موثر باشد (براری ، 1375).
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-07-30] [ 08:46:00 ب.ظ ]
|