ارشد مقایسه فعالیت پاداکسایشی عصارههای اتانولی و متانولی ترکیبات فنولی در بخشهای خوراکی ... |
1-3-1-4-5- گیرندههای اکسیژن………………………………………………………………………………………………………………….. 9
1-4- ترکیبات فنولی در گیاهان…………………………………………………………………………………………………………………….. 10
1-4-1- اسیدهای فنولیک…………………………………………………………………………………………………………………………….. 10
1-4-2- فلاونوئیدها…………………………………………………………………………………………………………………………………….. 11
1-4-3- تاننها……………………………………………………………………………………………………………………………………………. 11
1-4-4- بیوسنتز ترکیبات فنولی و عملکرد آنها…………………………………………………………………………………………….. 12
1-5- کلیات گیاه شناسی……………………………………………………………………………………………………………………………… 12
1-5-1- منشاء وتاریخچه انگور…………………………………………………………………………………………………………………….. 12
1-5-2- سطح زیرکشت و میزان تولید انگور در جهان……………………………………………………………………………………. 13
1-5-3- سطح زیرکشت انگور در ایران…………………………………………………………………………………………………………. 13
1-5-4- گیاه شناسی انگور…………………………………………………………………………………………………………………………… 14
1-5-5- موارد مصرف انگور………………………………………………………………………………………………………………………… 14
1-5-6- ترکیبات شیمیایی……………………………………………………………………………………………………………………………. 15
1-5-7- خواص دارویی میوه انگور………………………………………………………………………………………………………………. 15
1-6- سابقه تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 19
1-7- هدف…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 20
2-فصل دوم: مواد و روش ها
2-1 جمعآوری نمونه ها ……………………………………………………………………………………………………………………………… 21
2-2 عصاره گیری ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 21
2-3-تعیین محتوای فنل کل …………………………………………………………………………………………………………………………. 21
2-4-تعیین محتوای فلاونوئیدی …………………………………………………………………………………………………………………… 22
2-5-ظرفیت جمع آوری رادیکال های نیتریک اکسید …………………………………………………………………………………….. 22
2-6-تعیین درصد جمع آوری رادیکال سوپراکسید ………………………………………………………………………………………… 22
2-7- ظرفیت جاروب کنندگی رادیکال های DPPH ……………………………………………………………………………………. 23
2-8-قدرت احیای آهن با استفاده از سنجش FRAP …………………………………………………………………………………… 24
2-9- تعیین فعالیت شکستگی زنجیر ……………………………………………………………………………………………………………. 24
2-10-سنجش ظرفیت مهار پراکسیداسیون چربی با روش تیوباربیوتیک اسید(TBA) ……………………………………… 24
یک مطلب دیگر :
2-11-آنالیز آماری ……………………………………………………………………………………………………………………………………… 25
3-فصل سوم: نتایج و بحث
3-1-انتخاب حلال مناسب ………………………………………………………………………………………………………………………….. 26
3-2-نتایج حاصل از سنجش میزان کل ترکیبات فنلی در عصاره های مختلف انگور………………………………………….. 26
3-3-نتایج حاصل از سنجش میزان کل فلاونوئیدها در عصاره های مختلف انگور…………………………………………….. 29
3-4-نتایج حاصل از آزمون DPPH در عصاره های مختلف انگور…………………………………………………………………. 31
3-5-نتایج حاصل از سنجش قدرت احیا در عصاره های مختلف انگور……………………………………………………………. 33
3-6-نتایج فعالیت شکستگی زنجیر رادیکال در عصاره های مختلف انگور……………………………………………………….. 35
3-7-نتایج مهار رادیکال نیتریک اکسید در عصاره های مختلف انگور………………………………………………………………. 36
3-8-نتایج میزان پراکسیداسیون چربی در عصاره های مختلف انگور………………………………………………………………. 39
3-9-نتایج درصد جمع آوری رادیکال سوپراکسید در عصاره های مختلف انگور………………………………………………. 40
3-10-نتیجه گیری کلی………………………………………………………………………………………………………………………………… 43
پیشنهادها…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 44
4-پیوستها…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 45
منابع…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 47
Abstract …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 57
فهرست شکلها و نمودارها
شکل 1-1: ویتامینها و مقابله با رادیکالهای آزاد …………………………………………………………………………………………….. 3
شکل 1-2: ساختار مولکولی 4 گروه مهم از فلاونوئیدها………………………………………………………………………………….. 11
نمودارها
نمودار 3-1: محتوای فنل کل (mgGAE/100GFW) بخشهای مختلف……………………………………………………… 27
نمودار 3-2: محتوای فلاونوئیدی کل (mgQE/100GFW) بخشهای مختلف ……………………………………………… 30
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-07-30] [ 07:10:00 ق.ظ ]
|