بررسی عوامل مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های کشاورزی شهرستان گرمسار |
1-5-واژگان تحقیق…………………………… 17
1-5-1-تعاونی تولید کشاورزی………………….. 17
1-5-2-تعاونی کشاورزی……………………….. 17
1-5-3- فناوری پسته ………………………… 17
1-6- محدوده های تحقیق………………………. 17
1-7-محدودیت های تحقیق ……………………… 18
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه پژوهشی تحقیق
2-مقدمه ………………………………….. 20
الف) تعاون………………………………… 21
2-1-تعاون…………………………………. 21
2-2-تاریخچه تعاونی…………………………. 22
2-3-تعاونیهای سنتی در ایران ………………… 22
2-4-تاریخچه تعاونی در ایران ………………… 23
2-5-سازمان مركزی تعاون روستایی (تشكیل شركت های تعاونی روستایی)………………………………………….. 27
2-6-وظایف تعاونی ها ……………………….. 34
2-6-1-وظایف فنی……………………………. 34
2-6-2-وظایف اقتصادی………………………… 34
2-6-3-وظایف اجتماعی………………………… 34
2-7-مزیت تعاونی …………………………… 36
عنوان……………………………………. صفحه
2-8-نقش تعاون در توسعه فرهنگی……………….. 38
2-9-ابعاد فرهنگی تعاونیها ………………….. 38
2-10-نقش تعاون در توسعه اقتصادی جوامع ……….. 39
2-11-آشنایی با نظام های بهره برداری کشاورزی و تأکید بر شرکتهای تعاونی تولید روستایی………………………………. 43
2-12-نظام بهره برداری شرکت های تعاونی تولید روستایی 44
2-13-تاریخچه شرکت های تعاونی های تولید روستایی… 44
2-14-اهداف شرکتهای تعاونی تولید …………….. 45
2-15-رسالت شرکتهای تعاونی تولید……………… 45
2-16-سازمان کار شرکتهای تعاونی تولید روستایی….. 46
2-17- نقش تعاونیها در مشارکت………………… 47
2-18-ضرورت توسعه تعاونی های تولید در توسعه بخش کشاورزی 47
2-19-اثرات تشکیل شرکتهای تعاونی تولید روستایی…. 48
2-20-تعاونیها به عنوان پیشگامان خصوصی سازی……. 49
2-21-مفهوم و اصول تعاون………………………. 50
ب) ترویج تعاون ……………………………. 52
2-22-ترویج تعاون…………………………… 52
2-23- اهداف خاص یا جزئی…………………….. 58
2-24- روش آموزش (شیوه آموزش تعاون)…………… 61
2-25- راهكارها و رویكردهای ویژه در توسعه و تقویت ترویج تعاون ………………………………………….. 62
2-26-توسعه پایدار و ترویج تعاون……………… 66
ج) الگوهای پذیرش و توسعه روش های تعاون ………. 71
2-27- مدل پذیرش و توسعه فناوری………………. 71
2-28-مدل رفتار منطقی………………………… 82
2-29-مدل رفتار برنامه ریزی شده………………… 83
2-30-مدل رفتاری برنامه ریزی شده تجزیه شده……….. 87
2-31-مدل تركیب شده………………………….. 89
عنوان……………………………………. صفحه
2-32-مدل انتشار نوآوری………………………. 89
2-33-تئوری کنش موجه…………………………. 92
2-34-مفهوم نوآوری…………………………… 94
2-35-ویژگی های نوآوری……………………….. 96
2-36-عوامل مؤثر در پذیرش نوآوری ها……………… 98
2-37-ویژگی های فردی مؤثر در پذیرش نوآوری ها………. 99
2-38-ویژگیهای اجتماعی – فرهنگی……………….. 101
د) اهمیت و وضعیت پسته کاری ……………….. 103
2-39-اهمیت پسته و پسته کاری ……………….. 103
2-40-سطح زیر کشت پسته ……………………… 105
2-41-تولید پسته در ایران و جهان ……………. 106
2-42-عملکرد پسته ………………………….. 108
2-43-پیشینه تحقیق………………………….. 109
2-44-چارچوب نظری و مدل پیشنهادی تحقیق ………. 123
فصل سوم: روش تحقیق
3-مقدمه…………………………………… 128
3-1-روش و نوع تحقیق………………………… 128
3-2- متغیرهای تحقیق………………………… 128
3-3-فرضیه های تحقیق………………………… 129
3-4-جامعه آماری و حجم نمونه تحقیق ………….. 130
3-5-ابزار تحقیق …………………………… 130
3-6-روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات…………….. 131
3-7-روایی و پایایی ابزار اندازه گیری………… 131
فصل چهارم: نتایج تحقیق
4-مقدمه…………………………………… 134
4-1-سن……………………………………. 134
4-2-سطح تحصیلات…………………………….. 135
4-3-رشته تحصیلی …………………………… 135
4-4-میزان زمین زراعی آبی……………………. 137
4-5-سابقه کار کشاورزی………………………. 137
4-6-سابقه عضویت در تعاونی…………………… 138
4-7-میزان زمین زراعی تحت پوشش تعاونی………… 139
4-8-تعداد قطعات زمین……………………….. 139
4-9-درآمد سالیانه از محل کار کشاورزی………… 140
4-10-عضویت در تشکل ها و شرکت ها…………….. 141
4-11-نظام بهره برداری ……………………… 142
4-12-دفعات شرکت در دوره های آموزشی………….. 142
4-13-مالکیت ادوات و ماشین های کشاورزی……….. 143
4-14-اولویت بندی متغیرهای آموزشی – ترویجی …… 144
4-15-اولویت بندی میزان فعالیت ……………… 146
4-16-منابع اطلاعاتی در پسته کاری…………….. 147
4-17-اولویت بندی متغیرهای منابع اطلاعاتی …….. 149
یک مطلب دیگر :
4-18-اولویت بندی راهکارهای توسعه پسته کاری …. 149
4-19-میزان علاقه مندی به توسعه پسته …………. 151
4-20-میزان بهره مندی از فعالیت های ترویج در توسعه کشت پسته 151
4-21-رگرسیون چندمتغیره …………………….. 155
4-22- رگرسیون چندگانه …………………….. 155
فصل پنجم: خلاصه، نتایج و پیشنهادات
5-1-خلاصه …………………………………. 159
5-2-نتایج ………………………………… 160
5-3-پیشنهادات……………………………… 165
فهرست جداول
عنوان……………………………………. صفحه
جدول 2-1. سرمایه گذاری در بخش تعاونی طی سالهای برنامه چهارم 41
جدول 2-2. مدل پذیرش فناوری………………….. 73
جدول 2-3. عوامل مؤثر بر پذیرش آی سی تی………….. 81
جدول 2-4 . برساختههای اصلی TPB………………. 86
جدول 2-5. جدول تئوری اشاعه نوآوریها IDT………. 91
جدول2-6 . سطح زیر کشت پسته در جهان ایران و نه کشور عمده تولیدکننده …………………………………………. 106
در سال های 2009-2000
جدول 2-7. میزان تولید پسته در جهان و ده کشور عمده تولیدکننده آن…………………………………………. 107
طی سالهای 2009-2000
جدول 2-8. بررسی میزان تولید پسته در ایران و جهان طی سالهای 2009 – 2000……………………………………. 108
جدول 2-9. عملکرد پسته در جهان و کشورهای عمده تولیدکننده در سال 2009-2000…………………………………. 109
جدول (4-1) . توزیع فراوانی سن افراد مورد مطالعه 134
جدول (4-2). توزیع فراوانی سطح تحصیلات افراد مورد مطالعه 135
جدول (4-3). توزیع فراوانی رشته تحصیلی افراد مورد مطالعه 136
جدول (4-4). توزیع فراوانی میزان زمین آبی افراد مورد مطالعه …………………………………………. 137
جدول (4-5). توزیع فراوانی سابقه کار کشاورزی افراد مورد مطالعه…………………………………………. 138
جدول (4-6). توزیع فراوانی سابقه عضویت در تعاونی افراد مورد مطالعه……………………………………. 138
جدول (4-7). توزیع فراوانی میزان زمین زراعی افراد مورد مطالعه…………………………………………. 139
جدول (4-8). توزیع فراوانی تعداد قطعات زمین افراد مورد مطالعه …………………………………………. 140
جدول (4-9). توزیع فراوانی درآمد سالیانه از محل کار کشاورزی افراد مورد مطالعه ………………………………. 140
جدول (4-10). توزیع فراوانی عضویت در تشکل ها و شرکت ها افراد مورد مطالعه……………………………….. 141
جدول (4-11). توزیع فراوانی نوع نظام بهره برداری افراد مورد مطالعه……………………………………. 142
جدول (4-12). توزیع فراوانی دفعات شرکت در دوره های آموزشی افراد مورد مطالعه ………………………………. 143
جدول (4-13). توزیع فراوانی مالکیت ادوات و ماشین های کشاورزی افراد مورد مطالعه …………………………. 144
جدول (4-14). رتبه بندی متغیرهای آموزشی – ترویجی با استفاده از شاخص ضریب تغییرات (C.V)………………………………. 145
جدول (4-15). رتبه بندی فعالیت با استفاده از شاخص ضریب تغییرات (C.V)……………………………………… 146
جدول (4-16). منابع اطلاعاتی در خصوص پسته کاری در افراد مورد مطالعه…………………………………………. 148
جدول (4-17). رتبه بندی متغیرهای منابع اطلاعاتی با استفاده از شاخص ضریب تغییرات (C.V)………………………………. 149
جدول (4-18). رتبه بندی متغیرهای نگرشی با استفاده از شاخص ضریب تغییرات (C.V)…………………………………… 150
جدول (4-19). توزیع فراوانی میزان علاقه مندی به توسعه پسته 151
جدول (4-20). توزیع فراوانی میزان بهره مندی از فعالیت های ترویج در توسعه کشت پسته………………………….. 152
جدول (4-21) . همبستگی متغیرها با استفاده از ضرایب همبستگی 153
جدول (4-22) . آزمون فریدمن برای بررسی وجود تفاوت بین گویه نگرش کشاورزان………………………………….. 154
جدول (4-23) . خلاصه مدل رگرسیونی ……………. 157
جدول (4-24) رگرسیون گام به گام به منظور تحلیل متغیرهای تأثیرگذار بر متغیر وابسته …………………………… 157
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 03:28:00 ب.ظ ]
|