1-3-6-سطح پاکیزگی و شرایط بهداشتی.. 6

1-3-7-اندازه‌ی گله. 6

1-3-8-تراکم و ازدحام. 7

1-3-9-وضعیت تغذیه. 7

1-4- تعریف مساله (مبتنی برسابقه تحقیق): 7

1-5-اهداف تحقیق: 9

1-6-مشخصات جغرافیایی استان: 9

1-7-پتانسیل‌های استان گلستان  دربخش دام و طیور: 10

2-1-اهمیت ناهنجاری های متابولیک 14

2-2-عوامل مؤثر در ایجاد ناهنجاری های متابولیک 14

2-3-لنگش: 16

2-4-مکانیزم توسعه لنگش… 17

2-5-انواع لنگش… 19

2-6-اثرات نحوه تغذیه و توزیع خوراک و مدیریت آخور بر لنگش در گله‌های گاو شیری   20

2-6-1-تغذیه. 20

2-6-2-توزیع خوراک.. 20

2-6-3-تصحیح ماده خشک اجزای جیره 21

2-6-4-مقدار تغذیه اجزای جیره 21

2-6-5-مخلوط کردن. 22

2-7-اثرات مدیریت آخور برلنگش در گله‌های گاوشیری   : 23

2-7-1-الگوی وعده‌ای خوراک.. 23

2-7-2-انتخاب.. 24

2-8-خوراک‌دهی و مدیریت گاو در دوره انتقال. 25

2-9-رابطه بین اسیدوز و لنگش… 26

2-10-راهبردهای مدیریتی پیشگیری از اسیدوز. 27

2-11-مدیریت عوامل غیر تغذیه‌ای.. 28

2-11-1-استرس گرمایی.. 29

2-11-2-پوشش کف بستر و لنگش… 30

2-11-3-طرّاحی بهاربند و لنگش… 31

2-11-4-سم چینی و مراقبت از سم. 32

2-11-5-حوضچه‌های حمام پا 32

2-12-کاهش لنگش از طریق انتخاب ژنتیکی.. 34

2-13ساختار ظاهری دست و پا 34

2-14-برآوردهای ژنتیکی که برای عوامل غیرژنتیکی تنظیم شده اند: 36

2-15-انتخاب مستقیم برای به حداقل رساندن لنگش… 36

3 – فصل سوم (روش تحقیق) 39

3-1- جامعه‌ی آماری: 39

3-1-1- تهیه‌ی پرسش‌نامه: 39

3-2- جمع‌آوری اطّلاعات طرح: 39

3-3- رگرسیون چند‌متغیره: 40

3-3-1- آشنایی اوّلیه. 40

3-3-2- اهداف بررسی‌های علمی به‌روش‌های چند‌متغیره: 41

3-3-3-کاربرد روش‌های چند‌ متغیره: 41

3-3-4-الگوهای رگرسیون خطّی چند‌متغیره: 42

3-3-4-1-الگوی رگرسیونی خطّی چند‌متغیره با متغیرهای توضیحی ثابت: 42

3-3-4-2- الگوی رگرسیونی خطّی چند‌متغیره با متغیرهای توضیحی تصادفی: 44

3-3-5- همبستگی: 44

3-3-5-1- ضریب همبستگی ساده یا پیرسون: 46

3-3-5-2- برآورد پارامترρ: 46

3-3-6- بررسی تأثیر شاخص‌های شخصی-‌اجتماعی بر پارامترهای مدیریتی-‌اقتصادی: 49

3-3-6-1- نحوه‌ی نمره‌دهی به شاخص‌های شخصی و اجتماعی: 49

3-3-7- بررسی تأثیر راهبردهای مدیریتی تغذیه ای : 51

3-3-8- بررسی تأثیر راهبردهای مدیریتی غیر تغذیه ای: 51

3-3-9درمان و هزینه‌های بیماری: 52

4- فصل چهارم (نتایج و بحث) 54

4-1-گروه‌بندی مزارع پرورش گاو‌شیری: 54

4-2-خصوصیات اجتماعی و شخصی مالکان گاوداری‌ها: 55

4-2-1-سن: 55

4-2-2-تجربه‌ی کاری: 56

4-2-3-تحصیلات: 58

4-3-وضعیت صفات تولیدی و تولید مثلی مورد بررسی در گلّه‌های صنعتی گاوشیری شهرستان گرگان  59

4-4-بررسی تأثیر راهبردهای مدیریتی موثّر بر پیشگیری از لنگش بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی، اقتصادی و مدیریتی: 60

4-4-1-راهبردهای تغذیه‌ای: 60

4-4-1-1-رعایت نسبت مناسب علوفه به کنسانتره: 60

4-4-1-2-استفاده یا عدم استفاده از فیدر: 62

4-4-1-3-استفاده از سدیم بی‌کربنات: 64

4-4-1-4-استفاده از بیوتین: 67

4-4-1-5-استفاده از مکمل‌های معدنی و ویتامینی در دوره انتقال: 69

4-4-1-6-استفاده از جیره‌های کاملاً مخلوط: 71

پایان نامه

 

4-5-اثر عوامل غیر تغذیه‌ای بر روی شاخص‌های تولیدی، تولید مثلی و اقتصادی: 74

4-5-1-اثر جنس بستر: 74

4-5-2-تعداد دفعات جمع‌آوری فضولات بستر: 77

4-5-3-مدّت زمان ایستادن گاو برای شیردوشی: 79

4-5-4-تعداد دفعات شیردوشی در روز: 81

4-5-5-بهداشت سم، روش‌های سم‌چینی و نحوه درمان لنگش: 84

4-5-6-اهمیت دادن به انتخاب اسپرم مناسب جهت اصلاح ساختار دست و پا در دراز مدّت: 86

4-5-7-استفاده از حوضچه ضدعفونی و نوع مواد مصرفی.. 89

4-6-روش درمان لنگش: 91

4-7-همبستگی‌های مهم بین شاخص‌های تولیدی در مزارع پرورش گاو شیری شهرستان گرگان: 93

4-8- نتیجه گیری و پیشنهادات.. 95

منابع و مآخذ. 97

 

فهرست جداول

عنوان                                                                                          صفحه

جدول 1-1 اهداف گله های گاو شیری و سطح مورد نظر برای اقدامات دامپزشکی(محبی،1390) 3

جدول 1-2 پیامدهای بیماری‌ها و زیر ساخت‌های نامناسب در گاوداری‌های شیری(محبی،1390) 4

جدول 1-3 آماردام و تولیدات دامی استان گلستان در سال91. 12

جدول 1-4 میزان تولید محصولات دامی ومیزان مصرف و مازاد بر مصرف استان91. 12

جدول 2-1  برخی از ناهنجاری های متابولیک و سبب های آن ها(محبی، 1384) 15

جدول 2-2 عوارض و پیامدهای ناشی از اسیدوز شکمبه در گاوهای شیری.. 27

جدول3-1- نحوه‌ی امتیازدهی به شاخص‌های شخصی و اجتماعی.. 50

جدول4-1- تقسیم‌بندی دامداری‌ها به گروه‌های با ظرفیت‌های مختلف… 54

جدول4-2- فرآوانی گروه‌های سنی مالکان دامداری‌های مورد بررسی.. 56

جدول4-3- وضعیت تجربه‌ی کاری در دامداری‌های مورد بررسی.. 57

جدول4-4- وضعیت دامداری‌های مورد بررسی از نظر متغیر میزان تحصیلات مالک… 58

جدول 4-5- وضعیت صفات تولیدی و تولید مثلی در گلّه‌های صنعتی شهرستان گرگان  59

جدول4-6- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی برای متغیر اهمیّت فیبر جیره و نسبت آن با کنسانتره 60

یک مطلب دیگر :

 
 

جدول 4-7- تأثیر رعایت نسبت مناسب علوفه به کنسانتره بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 61

جدول4-8- ضرایب همبستگی بین رعایت نسبت مناسب علوفه به کنسانتره و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 62

جدول 4-9- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی برای متغیر استفاده از فیدر. 62

جدول 4-10- تأثیر استفاده از فیدر بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 63

جدول4-11- ضرایب همبستگی بین بکارگیری فیدر و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 64

جدول 4-12- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی برای استفاده از بی‌کربنات‌سدیم. 64

جدول 4-13- تأثیر استفاده از بی‌کربنات‌سدیم بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 66

جدول4-14- ضرایب همبستگی بین استفاده از بی کربنات سدیم و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 67

جدول 4-15- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی برای استفاده از بیوتین.. 67

جدول 4-16- تأثیر استفاده از بیوتین بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 68

جدول4-17- ضرایب همبستگی بین استفاده از بیوتین و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 69

جدول 4-18- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی برای استفاده از مکمل‌های ویتامینی و معدنی جهت پیشگیری از لنگش…. 69

جدول4-19- تأثیر استفاده از مکمل‌های ویتامینی و معدنی جهت پیشگیری از لنگش بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 70

جدول4-20- ضرایب همبستگی بین استفاده از مکمل‌های ویتامینی و معدنی جهت پیشگیری از لنگش و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 71

جدول 4-21- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی برای استفاده از مکمل‌های ویتامینی و معدنی جهت پیشگیری از لنگش…. 72

جدول4-22- تأثیر استفاده از جیره‌های کاملاً مخلوط جهت پیشگیری از لنگش بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 73

جدول4-23- ضرایب همبستگی بین استفاده از جیره‌های کاملاً مخلوط جهت پیشگیری از لنگش و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 74

جدول 4-24- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی از نظر جنس بستر جایگاه نگهداری گاو شیری   74

جدول4-25- تأثیر جنس بستر بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 76

جدول4-26- ضرایب همبستگی بین جنس بستر جایگاه نگهداری گاوهای شیری و متغیرهای تولیدی،.. 77

جدول 4-27- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی از نظر تعداد دفعات جمع‌آوری فضولات بستر  77

جدول4-28- تأثیر تعداد دفعات جمع‌آوری فضولات بستر بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 78

جدول4-29- ضرایب همبستگی بین جنس بستر جایگاه نگهداری گاوهای شیری و متغیرهای تولیدی… 79

جدول 4-30- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی از نظر مدّت زمان ایستادن گاو برای شیردوشی   79

جدول4-31- تأثیر مدّت زمان ایستادن گاو برای شیردوشی بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 80

جدول4-32- ضرایب همبستگی بین مدّت زمان ایستادن گاوهای شیری برای شیردوشی و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 81

جدول 4-33- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی از نظر تعداد دفعات دوشش در روز. 82

جدول4-34- تأثیر تعداد دفعات شیردوشی گاوها بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 82

جدول4-35- ضرایب همبستگی بین تعداد دفعات شیردوشی و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 83

جدول 4-36- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی از نظر تعداد دفعات سم چینی در سال. 84

جدول4-37- تأثیر تعداد دفعات سم‌چینی در سال بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 85

جدول4-38- ضرایب همبستگی بین تعداد دفعات سم‌چینی در سال و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 86

جدول 4-39- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی از نظر اهمیّت دادن به انتخاب اسپرم مناسب جهت اصلاح ساختار دست و پا 86

جدول4-40- تأثیر اهمیت دادن به انتخاب اسپرم مناسب جهت اصلاح ساختار دست و پا بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 87

جدول4-41- ضرایب همبستگی بین انتخاب اسپرم مناسب و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 88

جدول 4-42- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی از نظر استفاده از حوضچه ضدعفونی و نوع مواد مصرفی   89

جدول4-43- تأثیر استفاده از حوضچه ضدّعفونی سم  بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 90

جدول4-44- ضرایب همبستگی بین استفاده از حوضچه ضدّعفونی سم و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 91

جدول 4-45- فرآوانی گروه‌های مورد بررسی از نظر روش درمان لنگش…. 91

جدول4-46- تأثیر تعداد روش درمانی لنگش بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و … 92

جدول4-47- ضرایب همبستگی بین روش درمانی لنگش و متغیرهای تولیدی، تولید مثلی و … 93

جدول4-48-همبستگی بین صفات تولیدی و تولید مثلی در سطح گلّه‌های مورد بررسی شهرستان گرگان  94

 

فهرست شکل ها

عنوان                                                                                         صفحه

شکل3-1 –نمای شماتیک از انواع روابط همبستگی بین متغیرها 46

شکل 4-1-نمودار ظرفیت گاوداری‌های مورد مطالعه. 55

شکل 4-2- نمودار وضعیت سنّی دامداران. 56

شکل 4-3 تجربه کاری مالکان مزرعه. 57

شکل 4-4- وضعیت سطح سواد در بین گاوداران شهرستان گرگان. 58

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...