بررسی اثر متقابل قارچ Colletotrichum coccodes عامل بیماری خال سیاه |
1-1-5- تاکسونومی R. solanacearum.. 11
1-1-6- علائم بیماری پژمردگی باکتریایی ناشی از R. solanacearum.. 13
الف- روی سیبزمینی.. 13
ب- روی گوجهفرنگی.. 14
ج- روی شمعدانی.. 14
د- روی توتون.. 14
1-1-7- چرخه بیماری و اپیدمیولوژی.. 15
1-1-8- تشخیص و شناسایی باکتری R. solanacearum.. 16
1-1-9- راههای پراکنش باکتری R. solanacearum.. 17
1-1-10- اهمیت اقتصادی بیماری پژمردگی باکتریایی سیبزمینی.. 17
1-1-11- میزبانهای باکتری R. solanacearum.. 18
1-1-12- مدیریت بیماری پژمردگی باکتریایی سیبزمینی.. 20
1-2- قارچ Colletotrichum coccodes. 24
1-2-1- مقدمه. 24
1-2-2- خصوصیات قارچ عامل بیماری خال سیاه سیبزمینی.. 25
1-2-3- تاریخچه بیماری خال سیاه سیبزمینی در ایران و جهان.. 26
1-2-4- موقعیت تاکسونومیکی.. 27
1-2-5- آلودگی و توسعه علائم.. 29
1-2-6- علائم بیماری خال سیاه. 31
1-2-7- جداسازی، تشخیص و شناسایی قارچ عامل بیماری خال سیاه سیبزمینی.. 32
1-2-8- اهمیت بیماری خال سیاه سیبزمینی.. 33
1-2-9- اپیدمیولوژی بیماری خال سیاه سیبزمینی.. 34
1-2-10- پراکنش ودامنه میزبانی بیماری خال سیاه سیبزمینی.. 35
1-2-11- تنوع قارچ C. coccodes. 36
1-2-12- کنترل بیماری خال سیاه سیبزمینی.. 38
الف- کنترل زراعی.. 38
ب- کنترل شیمیایی.. 39
ج- ارقام مقاوم. 40
1-3- اثر متقابل بین دو بیمارگر. 40
1-4- بررسیهای ژنتیکی عوامل بیماریزای گیاهی.. 44
1-4-1- مارکرهای مولکولی.. 44
الف- نشانگر RAPD.. 45
1-4-2- مارکرهای بیوشیمیایی.. 45
الف- SDS-PAGE.. 45
فصل دوم: مواد و روشها
2-1- نمونه برداری از مزارع آلوده سیبزمینی.. 47
2-2- جداسازی عوامل بیماریزای قارچی و باکتریایی از قسمتهای آلوده. 47
2-2-1- جداسازی جدایههای C. coccodes. 47
2-2-2- جداسازی استرینهای باکتری R. solanacearum.. 49
2-3- خالصسازی و نگهداری.. 49
2-3-1- خالصسازی و نگهداری جدایههای C. coccodes. 49
2-3-2- خالصسازی و نگهداری استرینهای باکتری R. solanacearum.. 50
2-4- شناسایی.. 51
2-4-1 – شناسایی Colletotrichum coccodes. 51
الف- بررسی ویژگیهای ماکروسکوپی.. 51
ب- بررسی ویژگیهای میکروسکوپی.. 51
2-4-2- شناسایی Ralstonia solanacearum.. 52
الف- بررسی خصوصیات فنوتیپی.. 52
2-5- تهیه محیط کشتها و محلولهای مورد استفاده در آزمونهای.. 53
2-5-1- محیط پایه گلوکز- پپتون- آگار. 53
2-5-2- محیط Ayer’s. 53
2-5-3- محیط TTC.. 54
2-6- آزمون بیماریزایی.. 54
2-6-1- آزمون بیماریزایی قارچ C. coccodes. 54
الف- روی میوه گوجهفرنگی.. 54
ب- روی گیاه سیبزمینی.. 55
2-6-2- آزمون بیماریزایی باکتری R. solanacearum.. 55
2-7- تهیه مایه تلقیح.. 55
2-7-1- تهیه اینوکولوم قارچ C. coccodes. 55
2-7-2- تهیه سوسپانسیون اسپور قارچ C. coccodes. 56
2-7-3- تهیه سوسپانسیون باکتری R. solanacearum.. 56
2-8- بررسیهای گلخانهای.. 57
2-8-1- تهیه خاک و غده سیبزمینی.. 57
2-8-2- كاشت غدههای سیبزمینی و تلقیح عوامل بیماریزا 57
الف- اضافه کردن اینوکولوم قارچ C. coccodes و باکتری R. solanacearum به خاک…. 57
ب- آغشتهسازی غدههای سیبزمینی با قارچ C. coccodes و باکتری R. solanacearum.. 58
2-8-3- طرح آزمایش و آنالیز نتایج حاصل.. 58
2-9- استخراج DNA ژنومی قارچ C. coccodes. 59
2-9-1- تولید میسلیوم. 59
2-9-2 استخراج DNA به روش لی و تیلر. 60
یک مطلب دیگر :
2-9-3- تعیین كمیت و كیفیت DNA.. 61
2-10- نشانگر RAPD برای بررسی تنوع قارچ C. coccodes. 62
2-10-1- تنظیم شرایط PCR.. 62
الف- آغازگرهای واکنش RAPD.. 63
ب- dNTPs. 64
ج- كلرید منیزیم MgCl2 64
د- بافر PCR (با غلظت 10 برابر). 64
ه- آنزیم Taq DNA polymerase. 64
2-11- الكتروفورز فرآوردههای تكثیر شده. 65
2-12- تجزیه و تحلیل دادههای RAPD.. 65
2-13- استخراج پروتئین باکتری R. solanacearum.. 65
2-13-1- محلولهای مورد نیاز برای استخراج پروتئینهای محلول سلولی باکتری R. solanacearum.. 66
الف- بافر Tris-Hcl 5/1 مولار با pH: 6.8. 66
2-13-2- تهیه بافر استخراج.. 66
2-14- الکتروفورز پروتئینهای محلول سلولی باکتری R. solanacearum.. 67
2-14-1- تهیه ژل اکریلآمید.. 67
الف- ژل زیرین.. 67
ب- ژل بالایی.. 68
2-14-2- بافر تانک….. 68
2-15- رنگآمیزی ژل اکریلآمید.. 69
2-15-1- تهیه محلول رنگآمیزی.. 69
2-16- رنگبری ژل اکریلآمید.. 69
2-16-1- تهیه محلول رنگبر. 69
2-17- نگهداری ژل.. 69
فصل سوم: نتایج و بحث
3-1- جداسازی و شناسایی.. 70
3-1-1 – قارچ Colletotrichum coccodes. 70
الف- ریخت شناسی پرگنه. 70
ب- ویژگیهای میکروسکوپی.. 71
3-1-2- باکتری Ralstonia solanacearum.. 73
الف- تستهای فنوتیپی.. 73
ب- واکنش فوق حساسیت در توتون.. 74
3-2- آزمون بیماریزایی.. 75
3-2-1- آزمون بیماریزایی قارچ C. coccodes. 75
3-2-2- آزمون بیماریزایی باکتری R. solanacearum.. 78
3-3- بررسی اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum.. 79
3-3-1- بررسی اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum در رقم آگریا 83
الف- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی طول ساقه سیبزمینی رقم آگریا 83
ب- اثرمتقابل C. coccodes و R. solanacearum روی طول ریشه سیبزمینی رقم آگریا 85
ج- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن تر ساقه سیبزمینی رقم آگریا 86
د- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن تر ریشه سیبزمینی رقم آگریا 87
ه- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن خشک ساقه سیبزمینی رقم آگریا 87
و- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن خشک ریشه سیبزمینی رقم آگریا 88
ز- اثر تیمارهای مختلف روی کلونیزاسیون ریشه توسط میکرواسکلروت قارچ C. coccodes. 89
ح- بحث در مورد بررسی اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum در رقم آگریا 90
3-3-2- بررسی اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum در رقم بورن.. 91
الف- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی طول ساقه سیبزمینی رقم بورن.. 91
ب- اثرمتقابل C. coccodes و R. solanacearum روی طول ریشه سیبزمینی رقم بورن.. 92
ج- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن تر ساقه سیبزمینی رقم بورن.. 94
د- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن تر ریشه سیبزمینی رقم بورن.. 95
ه- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن خشک ساقه سیبزمینی رقم بورن.. 96
و- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن خشک ریشه سیبزمینی رقم بورن.. 97
ز- اثر تیمارهای مختلف روی کلونیزاسیون ریشه توسط میکرواسکلروت C. coccodes. 98
ح- بحث در مورد بررسی اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum در رقم بورن.. 99
3-3-3- بررسی اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum در رقم دیامانت… 100
الف- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی طول ساقه سیبزمینی رقم دیامانت… 100
ب- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی طول ریشه سیبزمینی رقم دیامانت… 102
ج- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن تر ساقه سیبزمینی رقم دیامانت… 102
د- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن تر ریشه سیبزمینی رقم دیامانت… 103
ه- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن خشک ساقه سیبزمینی رقم دیامانت… 104
و- اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum روی وزن خشک ریشه سیبزمینی رقم دیامانت… 105
ز- اثر تیمارهای مختلف روی کلونیزاسیون ریشه توسط میکرواسکلروت قارچ C. coccodes. 106
ح- بحث در مورد بررسی اثر متقابل C. coccodes و R. solanacearum در رقم دیامانت… 106
3-3-4- بحث کلی راجع به اثر متقابل R. solanacearum و C. coccodes در گیاه سیبزمینی.. 107
3-4- بررسیهای ژنتیکی.. 110
3-4-1- بررسیهای مولكولی.. 110
الف- نشانگر RAPD.. 111
3-4-2- بررسیهای بیوشیمیایی باکتری R. solanacearum.. 115
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-08-07] [ 05:19:00 ب.ظ ]
|