کشاورزی تاثیر گیاه آویشن بر خصوصیات شیمیایی سوسیس در ... |
1-2-1- بیان مسأله اساسی تحقیق به طور كلی (تشریح مسأله و معرفی آن و. ..)
گوشت و فرآوردههای گوشتی جزء مواد غذایی اصلی در جوامع توسعه یافته هستند. این مواد منابع مهمی از پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین (A، D، E و K) و مواد معدنی (آهن، منگنز، مس و روی)، محسوب میگردند. در بین مواد معدنی موجود در گوشت، آهن از نظر تغذیهای بسیار با ارزش است. نیمی از آهن موجود در گوشت در ساختمان هموگلوبین وجود دارد که این آهن نه تنها خود به میزان 15 تا 35 درصد به خوبی در بدن جذب میگردد، بلکه جذب آهن موجود در سایر مواد غذایی که جذب آهن پایینی دارند از جمله غلات را تا میزان ده برابر افزایش میدهد. این مسأله در جامعهی ما که فقر آهن بسیار شایع است دارای اهمیت ویژهای است. علاوه بر مواد مفید ذکر شده، فرآوردههای گوشتی حاوی چربی، اسیدهای چرب اشباع، نمکهای کلرید، نیترات و نیتریت سدیم میباشند. بنابراین دارای اثرات مثبت و منفی بر سلامتی
انسان هستند (Bender, 1992;Jimenez- Colmenero et al., 2001) .
یک مطلب دیگر :
سوسیس و کالباس از معروف ترین فراورده های گوشتی است که مورد علاقه ی میلیون ها مصرف کننده در سراسر جهان است. در پاسخ به درخواست مصرفکنندهها برای محصولات طبیعی و تمایل آنها به پرداخت مبلغ بیشتر برای غذاهای طبیعی (Sebranek and Bacus, 2007)، صنعت گوشت بهدنبال یافتن راهحلهای طبیعی برای کاهش تندشدن اکسیداتیو و افزایش عمر ماندگاری محصولات خود میباشد (Naveena et al., 2008). گیاهان به عنوان منابع خوبی از آنتیاکسیدانهای طبیعی بوده و میتوانند جایگزین خوبی برای آنتیاکسیدانهای سنتزی مرسوم شوند (Nunez de Gonzalez et al., 2008a). اکسیداسیون چربی به دلیل اینکه باعث کاهش کیفیت محصولات گوشتی میشود دارای اهمیت میباشد (Raghavan and Richards, 2007) و باعث تأثیر منفی بر روی ویژگیهای حسی مانند رنگ، بافت، بو و مزه و نیز کیفیت تغذیهای محصول و تأثیر نامطلوب بر بدن انسان میگردد (Nunez de Gonzalez et al., 2008b). در نتیجه بهدلیل حفظ سلامت مصرفکننده و نیز دلایل اقتصادی، تحقیقات زیادی با هدف افزایش پایداری چربی و محصولات حاوی چربی انجام گرفته است. بهکارگیری آنتیاکسیدانها یکی از سادهترین راههای کاهش اکسیداسیون چربی است (Tomaino et al., 2005).
فرآوردههای گوشتی به دو دلیل دچار فساد میشوند: رشد میکروبی و فساد شیمیایی. رایجترین شکل فساد شیمیایی تندشدن اکسیداتیو است. این فرآوردهها دارای پایداری اکسیداتیو پایینی هستند و به تندشدن چربی در طی تولید و نگهداری حساس میباشند. در تمام محصولات گوشتی فرآوری شده برای کنترل تغییرات اکسیداتیو از آنتیاکسیدان استفاده میشود و مطالعههای زیادی نشان دادهاند که اکسیداسیون چربی در گوشت و محصولات گوشتی با استفاده از آنتیاکسیدانها قابل کنترل یا به حداقل رساندن است. یکی از نقشهای نیتریت سدیم در این محصولات نقش آنتیاکسیدانی آن است (Kanatt et al., 2008; Sebranek et al., 2005). این ترکیب از تندی اکسیداتیو چربیهای موجود جلوگیری میکند که احتمالاً به دلیل درگیر کردن آهن میوگلوبین به عنوان عامل پرواکسیدان است. امروزه در تولید فرآوردههای گوشتی عملآمده، استفاده از نیتریت به عنوان یک جزء ضروری رایج است؛ زیرا نیتریت دارای اثرات مثبت فراوان در این فرآوردهها میباشد از جمله:
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-08-10] [ 07:45:00 ق.ظ ]
|