اثرهای منابع کودی آهن و روی بر ویژگی های فیزیو مورفولوژیکی شمعدانی ... |
4-1- نیازهای رشدی شمعدانی………………………………………………………………………………………………6
1-4-1- دما 6
2-4-1- نور 7
3-4-1- آبیاری……………………………………………………………………………………………………………………7
4-4-1- خاك 7
5-4-1- تغذیه 8
5-1- گلدهی…………………………………………………………………………………………………………………………..8
6-1- گیاهافزایی………………………………………………………………………………………………………………………8
7-1- بیماریها………………………………………………………………………………………………………………………..9
8-1- عارضه های فیزیولوژیك……………….………………………………9
9-1- نانو کودها……………………………………………………………………………………………………………………10
1-9-1- جایگاه و نقش نانوكودها در بهبود كارآیی مصرف عناصر غذایی 11
2-9-1- موارد کاربرد نانو کودها 12
10-1- اهمیت و اهداف پژوهش…………………………………………………………………………………………..13
فصل دوم: مروری بر پژوهشهای پیشین
1-2- تغذیه برگسارهای………………………………………………………………………………………………………..17
2-2- تاریخچه تغذیه برگسارهای………………………………………………………………………………………….18
3-2- وضعیت آهن در خاک و نقش آن در گیاهان…………………………………………………………….19
1-3-2- آهن خاک 19
2-3-2- نقشهای زیست شیمیایی آهن 20
3-3-2- نشانههای کمبود آهن 21
4-3-2- جذب و انتقال آهن از برگ 21
5-3-2- اثر آهن بر عملکرد و ویژگیهای رشدی گیاه 22
4-2- وضعیت روی در خاک و نقش آن در گیاهان…………………………………………………………….23
1-4-2- روی در خاک 23
2-4-2- تداخل روی با سایر عناصر و عوامل محیطی 24
3-4-2-نقش، جذب و انتقال روی در گیاه 25
4-4-2- نشانههای کمبود و سمیت 25
5-4-2- اثر روی بر عملکرد و ویژگیهای رشدی گیاه 26
فصل سوم: مواد و روشها
1-3- مکان آزمایش………………………………………………………………………………………………………………30
2-3- مواد گیاهی و کودی……………………………………………………………………………………………………30
3-3- محیط کشت……………………………………………………………………………………………………………….30
4-3- مراقبتهای لازم پیش از کاربرد تیمارها در فصل رشد……………………………………………..31
5-3- تیمارها و روش کار……………………………………………………………………………………………………..31
6-3- جمعآوری دادهها………………………………………………………………………………………………………..32
1-6-3- ویژگیهای مورفولوژیکی 32
2-6-3- ویژگیهای فیزیولوژیکی 33
7-3- اثر سال بر ویژگیهای گل شمعدانی………………………………………………………………………….36
8-3- طرح آزمایش و واکاوی دادهها……………………………………………………………………………………37
فصل چهارم: نتایج
1-4- وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﻣﻮرﻓﻮﻟﻮژﻳﻚ………………………………………………………………………………………………39
1-1-4- وزن تر و خشک شاخساره 41
2-1-4- وزن تر و خشک ریشه 43
3-1-4- تعداد گل و زمان گلدهی 46
4-1-4- سطح برگ 48
5-1-4- طول و قطر ساقه گلدهنده 49
2-4- وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻚ………………………………………………………………………………………………53
1-2-4- سبزینه 54
2-2-4- نورساخت، تعرق و هدایت روزنهای 55
3-2-4- غلظت آهن و روی 59
فصل پنجم: بحث
1-5- ویژگیهای مورفولوژیک……………………………………………………………………………………………..63
1-1-5- وزن تر و خشک شاخساره……. 63
2-1-5- وزن تر و خشک ریشه 64
3-1-5- تعداد گل و زمان گلدهی 65
4-1-5- طول و قطر ساقه گلدهنده 67
5-1-5- سطح برگ 68
2-5- ویژگیهای فیزیولوژیک………………………………………………………………………………………………70
1-2-5- سبزینه 70
2-2-5- نورساخت، تعرق و هدایت روزنهای 72
3-2-5- غلظت عناصر آهن و روی 73
3-5- نتیجهگیری…………………………………………………………………………………………………………………75
4-5- پیشنهادها…………………………………………………………………………………………………………………. 76
فهرست منابع
منابع……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….78
فهرست جدولها
عنوان صفحه
جدول 1-3- ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک 36
جدول 1-4- نتایج حاصل از تجزیه واریانس در تجزیه مرکب برای ویژگیهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک گل شمعدانی…………………. 40
جدول 2-4- مقایسه میانگین تاثیر تیمار بر برخی از ویژگیهای مورفولوژیک گل شمعدانی 41
جدول 3-4- مقایسه میانگین برهمکنش غلظتهای منابع کودی و رقم بر وزن خشک شاخساره و ریشه در شمعدانی….. 45
جدول4-4- مقایسه میانگین تاثیر تیمار بر تعداد گل، زمان گلدهی و سطح برگ گل شمعدانی 46
جدول5-4- مقایسه میانگین تاثیر تیمار بر طول و قطر ساقه گلدهنده گل شمعدانی 50
جدول 6-4- نتایج حاصل از تجزیه واریانس برای ویژگیهای فیزیولوژیک گل شمعدانی 53
جدول7-4- مقایسه میانگین تاثیر تیمار بر نورساخت، تعرق و هدایت روزنهای گل شمعدانی 56
جدول8-4- مقایسه میانگین تاثیر تیمار بر غلظت آهن و روی در برگ گل شمعدانی 60
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار 1- 4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر میزان وزن تر و خشک شاخساره در گلهای شمعدانی. 42
نمودار 2-4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر میزان وزن تر و خشک ریشه در گلهای شمعدانی. 44
نمودار 3-4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر تعداد گل در گلهای شمعدانی. 47
یک مطلب دیگر :
نمودار 4-4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر زمان گلدهی در گلهای شمعدانی. 48
نمودار 5-4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر سطح برگ در گلهای شمعدانی. 49
نمودار 6-4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر طول و قطر ساقه گلدهنده در گلهای شمعدانی. 51
نمودار 7-4- مقایسه میانگین برهمکنش غلظتهای منابع کودی و رقم بر طول ساقه گلدهنده در شمعدانی …………………………………. 52
نمودار 8-4- مقایسه میانگین تاثیر غلظت منابع کودی بر میزان سبزینه در گلهای شمعدانی. 54
نمودار 9-4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر میزان سبزینه در گلهای شمعدانی. 55
نمودار 10-4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر میزان نورساخت در گلهای شمعدانی. 57
نمودار 11-4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر میزان تعرق در گلهای شمعدانی. 58
نمودار 12-4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر میزان هدایت روزنهای در گلهای شمعدانی. 59
نمودار 13-4- مقایسه میانگین تاثیر رقم بر میزان غلظت آهن و روی در گلهای شمعدانی. 61
فصل اول
1- مقدمه
با توجه به جهانی شدن باغبانی و اثرهای آن بر افزایش درآمدها در قسمتهای مختلف جهان، استفاده از گلها روز به روز افزایش مییابد (Prasad, 2004).
ﻧﺎم ﮔﻞﻫﺎ در ادﺑﻴﺎت زﺑﺎن ﻓﺎرﺳﻲ، در ﻗﺎﻟﺐ ﺷﻌﺮ و ﻧﺜﺮ، ﺑﺴﻴﺎر ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪه اﺳﺖ و ﭼﻨﻴﻦ ﺑﺮﻣﻲآﻳﺪ ﻛﻪ اﻳﺮاﻧﻴﺎن از ﻗﺪﻳﻢ ﺑﺎ ﺑﺴﻴﺎری از ﮔﻴﺎﻫﺎن ﻛﻪ اﻣﺮوزه در ﺑﺎﻏﭽﻪﻫﺎ کاشته میشوند آﺷﻨﺎﻳﻲ ﻛﺎﻓﻲ داﺷﺘﻪاﻧﺪ و ﺑﺴﻴﺎری از اﻳﻦ ﮔﻴﺎﻫﺎن از زﻣﺎنﻫﺎی ﻛﻬﻦ در اﻳﻦ ﺳﺮزﻣﻴﻦ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪهاﻧﺪ. ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﺣﻜﻴﻢ ﻓﺮدوﺳﻲ زﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺳﻌﻲ دارد اﻳﺮاﻧﻴﺎن را ﺑﻪ وﻃﻦ ﭘﺮﺳﺘﻲ و ﻋﺸﻖ ﺑﻪ اﻳﻦ ﺳﺮزﻣﻴﻦ و اﻳﻦ آب و ﺧﺎك ﺑﺮاﻧﮕﻴﺰد، در ﺷﻌﺮﻫﺎی زﻳﺒﺎﻳﺶ از ﮔﻞﻫﺎ ﻳﺎد ﻣﻲﻛﻨﺪ. ﮔﻞﻫﺎ و ﮔﻴﺎﻫﺎنزﻳﻨﺘﻲ ﺑﺎ ﺗﻨﻮع و زﻳﺒﺎﻳﻲ ﻓﺮاوان ﺧﻮد در آراﻳﺶ و زﻳﺒﺎ ﺳﺎزی ﻣﺤﻴﻂ و ارﺿﺎی ﺣﺲ زﻳﺒﺎﺷﻨﺎﺳﻲ ﺑﺸﺮ ﻧﻘﺶ بزرگی دارند (ﻋﻴﺪﻳﺎن، 1387). اﻓﺰاﻳﺶ ﺗﻔﺎﻫﻢ و رواﺑﻂ ﺧﻮب ﺧﺎﻧﻮادﮔﻲ و اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺣﺎﺻﻞ از ﻫﺪﻳﻪ دادن ﮔﻞ، در ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﺎﺷﻴﻨﻲ و آﭘﺎرﺗﻤﺎن ﻧﺸﻴنی اﻣﺮوزه اﻫﻤﻴﺖ ﺑﺴﻴﺎری دارد. ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ، ﺗﻮﻟﻴﺪ ﮔﻞﻫﺎ و ﮔﻴﺎﻫﺎن زﻳﻨﺘﻲ در ﺟﻬﺎن، اﻓﺰون ﺑﺮ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻧﻴﺎزﻫﺎی رواﻧﻲ، ﻫﻤﻪ ﺳﺎﻟﻪ ﺳﻮد زﻳﺎدی را ﻧﻴﺰ ﻧﺼﻴﺐ ﻛﺸﻮرﻫﺎی ﺗﻮﻟﻴﺪﻛﻨﻨﺪه ﻣﻲﻛﻨﺪ (ﺻﻔﺎ، 1377). ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﺷﺘﻐﺎل زاﻳﻲ ﺻﻨﻌﺖ ﮔﻞ (61 ﻧﻔﺮ در ﻫﺮ ﻫﻜﺘﺎر) و اﻓﺰاﻳﺶ ﺗﻌﺪاد داﻧﺶآﻣﻮﺧﺘﮕﺎن ﻛﺸﺎورزی و ﻧﺰدﻳﻚﺗﺮ ﺷﺪن ارﺗﺒﺎط داﻧﺸﮕﺎهﻫﺎ و ﻣﺮاﻛﺰ ﺗﻮﻟﻴﺪ، ﻧﻮﻳﺪ دﻫﻨﺪه ﺷﻜﻮﻓﺎﻳﻲ اﻳﻦﺻﻨﻌﺖ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ (ﻋﻴﺪﻳﺎن، 1387).
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 05:40:00 ب.ظ ]
|