بررسی اثرات محافظت کبدی گیاه کرفس بر سمیّت القا شده توسط تترا ... |
1-1-8-1.سوپراکسید دیسموتاز (SOD)……………………………………………………………………. 10
1-1-8-2.کاتالاز……………………………………………………………………………………………………. 11
1-1-8-3.گلوتاتیون پراکسیداز(GSH)………………………………………………………………………. 11
1-1-9. پلی فنول…………………………………………………………………………………………………… 12
1-1-9-1-گروه های اصلی ترکیبات فنولی………………………………………………………………….. 13
1-1-10. فلاونوئیدها……………………………………………………………………………………………… 13
1-1-10-1.خواص آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها……………………………………………………………… 13
1-1-10-2. شیمی گیاه فلاونوئیدها……………………………………………………………………………. 15
1-1-10-3. آپیژنین……………………………………………………………………………………………….. 16
1-1-10-4. فلاوونوئید ها معمولا به روش های زیر عمل می کنند…………………………………….. 16
1-1-10-5. فارماکودینامی فلاونوئیدها……………………………………………………………………….. 17
1-1-10-6. جهش زایی و سمیّت ژنی مصرف زیاد فلاونوئیدها……………………………………….. 17
1-1-11. رادیکال های آزاد……………………………………………………………………………………… 18
1-1-11-1. استرس اکسیداتیو………………………………………………………………………………….. 18
1-1-11-2. واکنش های رادیکال های آزاد………………………………………………………………….. 20
1-1-11-3. تقسیم بندی انواع رادیکال های آزاد…………………………………………………………… 21
1-1-11-4. انواع گونه های رادیکالی اکسیژن و نیتروژن…………………………………………………. 22
1-1-11-5. روش های مختلف تولید گونه های اکسیژن و نیتروژن……………………………………. 22
1-1-11-6. اثر رادیکال های آزاد بر روی چربی ها………………………………………………………. 23
1-1-11-7. سیستم های مقابله با آسیب رادیکال های آزاد………………………………………………. 23
1-2. کبد………………………………………………………………………………………………………………. 24
1-2-1. ساختمان کبد……………………………………………………………………………………………… 24
1-2-2. تشریح و آناتومی کبد……………………………………………………………………………………. 25
1-2-3. بافت شناسی کبد…………………………………………………………………………………………. 27
1-2-4. سلول های كبدی………………………………………………………………………………………….. 27
1-2-5. نقش سیستم لنفاوی در عملکرد کبد…………………………………………………………………. 30
1-2-6. ترمیم بافت در کبد افراد بزرگسال……………………………………………………………………. 31
1-2-7. اعمال ترشّحی و دفع كبد……………………………………………………………………………….. 31
1-2-7-1. متابولیسم و دفع گزنوبیوتیک ها…………………………………………………………………… 32
1-2-8. متابولیسم کربوهیدرات ها………………………………………………………………………………. 33
1-2-9. متابولیسم لیپید ها………………………………………………………………………………………… 34
1-2-10. اختلال هموستاز در بیماری های کبدی…………………………………………………………… 35
1-2-10-1. آنزیم های رها شده از بافت کبدی بیمار……………………………………………………… 36
1-2-10-2. ویژگی بافتی………………………………………………………………………………………… 37
1-2-10-3. توزیع داخل سلولی آنزیم ها……………………………………………………………………. 38
1-2-10-4. فعایت نسبی در کبد و پلاسما………………………………………………………………….. 38
1-2-10-4. مکانیسم آزاد سازی……………………………………………………………………………….. 39
1-2-10-5. سرعت پاکسازی آنزیم ها از پلاسما…………………………………………………………… 40
1-2-11. انواع بیماری های کبد………………………………………………………………………………….. 40
1-2-11-1. مکانیسم ها و الگو های آسیب………………………………………………………………….. 41
1-2-12. آنزیم آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) (GPT) (SGPT) (ALAT)……………………… 42
1-2-13. آنزیم آسپارات آمینوترانسفراز (AST)…………………………………………………………….. 43
1-2-14. آنزیم الكالین فسفاتاز (ALP)……………………………………………………………………….. 44
1-2-15. پروتئین تام……………………………………………………………………………………………….. 46
1-2-15-1. میزان پروتئین های خون……………………………………………………………………………. 46
1-2-16. اندازه گیری آلبومین پلاسما……………………………………………………………………………. 48
1-2-17. بیلی روبین پلاسما………………………………………………………………………………………. 48
1-2-17-1. بیلی روبین و انواع آن………………………………………………………………………………. 49
1-2-18. وظایف عملی پروتئین های پلاسما…………………………………………………………………. 49
1-2-19. ساخت پروتئین های پلاسما………………………………………………………………………….. 50
1-2-20. ازت اوره خون…………………………………………………………………………………………. 51
1-2-21. کراتینین………………………………………………………………………………………………….. 51
1-3. تتراکلرید کربن و سمّیت آن……………………………………………………………………………….. 53
1-3-1. مکانیسم ها ی فعال سازی متابولیکی تتراکلرید کربن…………………………………………….. 54
1-3-2. پراکسیداسیون چربی ها…………………………………………………………………………………. 56
1-3-3. نقص در ساخت پروتئین………………………………………………………………………………. 57
1-3-4. به هم خوردن تعادل کلسیم……………………………………………………………………………. 57
فصل دوم: مواد و روش ها
2-1. دستگاهها و لوازم و تجهیزات مورد استفاده…………………………………………………………….. 60
2-2. تركیبات شیمیایی و مواد مصرفی…………………………………………………………………………. 61
2-3.دستگاه پرکولاتور……………………………………………………………………………………………………………62
2-4. روش تهیه عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس…………………………………………………………….. 63
یک مطلب دیگر :
2-5. حیوانات مورد استفاده و نحوة نگهداری آنها…………………………………………………………… 65
2-6. گروه بندی حیوانات…………………………………………………………………………………………. 66
2-7. روش دادن عصاره…………………………………………………………………………………………… 68
2-8. روش تجویز دارو……………………………………………………………………………………………. 68
2-9. خونگیری از قلب …………………………………………………………………………………………… 69
2-10. روش تعیین فعالیت آنزیم آسپارتات آمنیوترانسفراز (AST/GOT) و آنزیم الانین آمینوترانسفراز (GPT/ALT)……………… 70
2-11. روش تعیین فعالیت آنزیم الكالین فسفاتاز (ALP)……………………………………………….. 71
2-12. روش تعیین میزان آلبومین و بیلی روبین در سرم خون………………………………………….. 71
2-12. روشهای تجزیه و تحلیل آماری………………………………………………………………………… 73
فصل سوم: نتایج
3-1. نتایج مربوط به غلظت آنزیم AST در گروه های آزمایشی………………………………………. 75
3-2. نتایج مربوط به غلظت آنزیم ALT در گروه های آزمایشی………………………………………. 78
3-3. نتایج مربوط به غلظت آلکالین فسفاتاز در گروه های آزمایشی……………………………………. 82
3-4. نتایج مربوط به غلظت آلبومین در گروه های آزمایشی………………………………………………. 85
3-5. نتایج مربوط به غلظت بیلی روبین توتال (T.Billi) در گروه های آزمایشی…………………… 88
3-6. نتایج مربوط به غلظت بیلی روبین مستقیم (D.Billi) در گروه های آزمایشی………………… 91
3-7. مقایسه نتایج مربوط به وزن موشهای صحرایی در پایان آزمایش در گروه های آزمایشی…… 93
فصل چهارم: بحث و نتیجه گیری
4-1. بحث……………………………………………………………………………………………………………. 98
4-2. نتیجه گیری………………………………………………………………………………………………….. 107
4-3.پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………. 108
فهرست منابع
منابع فارسی…………………………………………………………………………………………………………. 110
منابع لاتین………………………………………………………………………………………………………………………….112
Abstract…………………………………………………………………………………………………………. 122
فهرست جداول
جدول2 -1: گروه بندی نمونه ها بر اساس مصرف عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس و تتراکلرید کربن…………………………………….. 66
جدول 3-1 مقایسه میانگین غلظت آنزیم AST در گروه کنترل و شاهد………………………………………..76
جدول 3-2: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصاره هیروالکلی گیاه کرفس بر میزان غلظت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز……………………………….. 77
جدول 3-3 : مقایسه میانگین غلظت آنزیم ALT در گروه کنترل و شاهد……………………………………..79
جدول3-4: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصارههیدروالکلی گیاه کرفس بر میزان غلظت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز 80
جدول 3-5: مقایسه میانگین غلظت آنزیم آلکالین فسفاتاز در گروه کنترل و شاهد…………………………82
جدول 3-6: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس با مقادیر مختلف بر میزان غلظت آنزیم آلکالین فسفاتاز…………………………….. …..83
جدول 3-7: مقایسه میانگین غلظت آلبومین در گروه کنترل و شاهد…………………………………………….85
جدول 3-8: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس با مقادیر مختلف بر میزان غلظت آلبومین 86
جدول 3-9: مقایسه میانگین غلظت بیلی روبین توتال در گروه کنترل و شاهد………………………………..88
جدول3-10: اثر تزریق درن صفاقی(IP) عصاره هیدروالکی گیاه کرفس با مقادیر مختلف بر میزان غلظت بیلی روبین توتال……………………… 89
جدول 3-11: مقایسه میانگین غلظت بیلی روبین مستقیم در گروه کنترل و شاهد…………………………..91
جدول3-12: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس با مقادیر مختلف بر میزان بیلی روبین مستقیم………………………… 92
جدول 3-13: مقایسه میانگین وزن موش های صحرایی در گروه کنترل و شاهد……………………………94
جدول3-14: اثر تزریق درون صفاقی(IP) عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس با مقادیر مختلف بر میزان وزن………………………… 95
فهرست نمودارها
نمودار (3-1): نتایج مربوط به میانگین غلظت آنزیم AST در گروه کنترل و شاهد…………………………76
نمودار (3-2): نتایج مربوط به میانگین غلظت آنزیم AST……………………………………………….. …………78
نمودار(3-3): نتایج مربوط به میانگین غلظت آنزیم ALT در گروه کنترل و شاهد………………………….80
نمودار (3-4): نتایج مربوط به میانگین غلظت آنزیم ALT ……………………………………………………….81
نمودار(3-5): نتایج مربوط به میانگین غلظت آنزیم ALP در گروه کنترل و شاهد……………………….83
نمودار (3-6): نتایج مربوط به میانگین غلظت آلکالین فسفاتاز ………………………………………………………84
نمودار(3-7): نتایج مربوط به میانگین غلظت آلبومین در گروه کنترل و شاهد…………………………………86
نمودار (3-8): نتایج مربوط به میانگین غلظت آلبومین …………………………………………………………………87
نمودار(3-9): نتایج مربوط به میانگین غلظت بیلی روبین توتال در گروه کنترل و شاهد………………….89
نمودار (3-10): نتایج مربوط به میانگین غلظت بیلی روبین توتال …………………………………………………90
نمودار(3-11): نتایج مربوط به میانگین غلظت بیلی روبین مستقیم در گروه کنترل و شاهد……………..92
نمودار (3-12): نتایج مربوط به میانگین غلظت بیلی روبین مستقیم ……………………………………………….93
نمودار(3-13): نتایج مربوط به میانگین وزن موش های صحرایی در گروه کنترل و شاهد……………..95
نمودار (3-14): نتایج مربوط به میانگین وزن موش های صحرایی در پایان آزمایش……………………….. 96
فهرست شکل ها
شکل (1-1): گیاه کرفس………………………………………………………………………………………………………………… 7
شکل (1-2-): ساختار فلاونوئیدها………………………………………………………………………………………….. 16
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-08-02] [ 12:44:00 ق.ظ ]
|