جغرافیا و برنامه ریزی روستایی عوامل بازدارنده توسعه کشاورزی در مناطق روستایی -شهرستان خنداب- ... |
2-1- مفاهیم.. 39
2-1- 1- توسعه کشاورزی.. 39
2-1- 2- عوامل نهادی.. 43
2-1-3- عوامل طبیعی.. 44
2-2- چارچوب نظری.. 45
2-2- 1- ساختار قدرت در ایران.. 48
2-2-2- اقتصاد سیاسی در ایران.. 50
2-2-3- ماهیت نهاد دولت در ایران.. 52
2-2-4- الگوی رفتاری دولت و توسعه کشاورزی.. 63
2-2-5- تبیین الگوی رفتاری دولت در محیط برنامه ریزی توسعه بخش کشاورزی 66
2-3- سرمایه گذاری در فرایند تولید و کنترل ترتیبات قیمتی بازار انعکاس عملکرد برنامه ریزی توسعه کشاورزی.. 77
2-3- 1- زمینه های سرمایه گذاری دولت در فرایند تولید بخش کشاورزی 79
2-3- 1- 1- زیرساخت های عمومی در بخش کشاورزی.. 79
2-3- 1- 2- انتشار و گسترش فناوری های نوین در بخش کشاورزی.. 80
2-3- 1- 3- بهره وری منابع آب در بخش کشاورزی.. 82
2-3- 1- 4- آموزش و ترویج در راستای شکل گیری مهارت و دانش فردی 84
2-3- 1- 5- اصلاح ساختار اراضی در بخش کشاورزی.. 85
2-3- 1- 6- جذب سرمایه و اعتبارات در بخش کشاورزی.. 86
2-3- 1- 7- بازاریابی و بازاررسانی در بخش کشاورزی.. 88
2-3- 2- تنظیم ترتیبات قیمتی بازار محصولات کشاورزی.. 90
2-4- مولفه های طبیعی موثر در توسعه کشاورزی.. 92
2-4-1- منابع خاک.. 94
2-4-1- 1- بافت خاک.. 95
2-4-1- 2- عمق خاک.. 96
2-4-1-3- شوری خاک.. 97
2-4-1- 4- موادآلی خاک.. 98
2-4-1- 5- فرسایش خاک.. 98
2-4-1- 6- ارزیابی تناسب اراضی.. 99
2-4-2- منابع آب.. 100
2-4-3- وضعیت آب و هوایی.. 103
2-4-4- عوامل زیستی(مفید و خسارت زا).. 105
2-5- جمع بندی.. 106
فصل سوم: معرفی منطقه
3-1- موقعیت جغرافیایی منطقه.. 110
3-1- 1- موقعیت جغرافیایی شهرستان.. 110
3-1- 2- موقعیت جغرافیایی سکونتگاه های روستایی.. 113
3-2- ویژگی های طبیعی.. 117
3-2-1- منابع خاک.. 118
3-2-2- منابع آب.. 120
3-2-2-1- منابع آب سطحی.. 121
3-2-2-2- منابع آب زیر زمینی.. 123
3-2-2-3- وضعیت قنوات منطقه.. 123
3-2-2-4- وضعیت چشمه های منطقه.. 123
3-2-2-5- وضعیت چاه های منطقه.. 124
3-2-2-6- كیفیت منابع آب منطقه.. 124
3-2-2-7- تعیین نیاز آبی بخش كشاورزی(زراعت و باغ).. 124
3-2-2-8- آب مورد نیاز بخش دامداری.. 125
3-2-2-9- تعیین كمبود یا مازاد آب در منطقه.. 125
3-2-3- وضعیت آب و هوایی.. 126
3-2-3-1- بارش.. 126
3-2-3- 2- تعداد روزهای یخبندان.. 128
3-2-3-3- تبخیر و تعرق پتانسیل و واقعی.. 129
3-2-3-4- رطوبت نسبی.. 131
3-2-3-5- دما.. 132
3-2-3-5- 1- میانگین سالانه دما و توزیع جغرافیایی آن.. 132
3-2-3-5-2- میانگین سالانه حداكثر دما و توزیع جغرافیایی آن.. 133
3-2-3-5-3- میانگین حداقل دما و توزیع جغرافیایی آن.. 133
3-2-4- عوامل زیستی(خسارت زا).. 135
3-3- ویژگی های جمعیتی منطقه.. 135
3-3-1- جمعیت و پراكندگی آن در استان.. 136
3-3-2- تحولات جمعیتی منطقه.. 137
3-3-3- ساختار سنی و جنسی.. 139
3-3-4- وضعیت سواد.. 145
3-3-5- توزیع و پراکندگی خدمات روستایی.. 146
3-4- ویژگی های اقتصادی.. 147
3-4- 1- وضعیت جمعیت فعال.. 148
3-4- 1-1- بخش کشاورزی.. 150
3-4- 1-1- 1- بخش زراعت.. 151
3-4- 1-1-2- بخش باغداری.. 154
3-4- 1-1-3- بخش دام.. 158
3-4- 1-1-4- نظام های بهره برداری کشاورزی.. 160
3-4- 1-1-5- سطح مکانیزاسیون بخش کشاورزی.. 162
3-4- 1-1-6- زیرساخت های عمومی در بخش کشاورزی.. 164
3-4- 1-1-7- خدمات اعتباری.. 167
3-4- 1-1-8- دوره های آموزشی و ترویجی.. 169
3-4- 1-1-9- تشکل های کشاورزی فعال در شهرستان خنداب.. 172
3-4- 1-1-9-1- شرکت های تعاونی روستایی.. 172
3-4- 1-1-9- 2- شرکت های تعاونی کشاورزی.. 173
3-4- 1-1-9-3- شرکت های تعاونی تولید روستایی.. 173
3-4- 1-2- بخش صنعت(صنایع تبدیلی).. 174
3-4- 1-3- بخش خدمات.. 175
3-5- جمع بندی(تنگناها و فرصت ها).. 176
فصل چهارم: توصیف و تحلیل داده ها و آزمون فرضیات
4-1- توصیف یافته های تحقیق.. 181
4-1-1- نرمال بودن توزیع داده های تحقیق.. 182
4-1-2- سنجش واقعی بودن داده های تحقیق.. 182
4-1-3- توسعه کشاورزی.. 183
4-1-3-1- سنجش و ارزیابی میزان توسعه کشاورزی.. 183
4-1-4- عوامل طبیعی.. 185
4-1-4- 1- ارزیابی توان طبیعی.. 185
4-1-5- عوامل نهادی.. 188
4-1-5- 1- وضعیت الگوی رفتاری دولت در محیط برنامه ریزی توسعه کشاورزی 188
4-1-5-2- عملکرد برنامه ریزی توسعه کشاورزی در سکونتگاه های روستایی شهرستان خنداب.. 189
4-2- تحلیل یافته های تحقیق.. 193
4-2-1- تحلیل میزان توسعه بخش کشاورزی.. 193
4-2- 2- تحلیل الگوی مکانی- فضایی توسعه کشاورزی در سکونتگاه های روستایی شهرستان خنداب.. 194
4-2-3- تحلیل مقایسه اهمیت نسبی معیارهای تاثیرگذار بر توسعه کشاورزی 203
4-2- 4- تحلیل مقایسه اهمیت نسبی معیارهای طبیعی تاثیرگذار بر توسعه کشاورزی.. 204
4-2- 4- 1- منابع خاک و توسعه کشاورزی.. 205
4-2- 4- 2- منابع آب و توسعه کشاورزی.. 207
یک مطلب دیگر :
4-2- 4- 3- شرایط آب و هوا و توسعه کشاورزی.. 208
4-2- 4- 4- عوامل زیستی(خسارت زا) و توسعه کشاورزی.. 210
4-2-5- تحلیل مقایسه اهمیت نسبی ابعاد تاثیرگذار الگوی رفتاری دولت بر عملکرد برنامه ریزی توسعه کشاورزی(عوامل نهادی).. 212
4-2-6- تحلیل عملکرد برنامه ریزی توسعه کشاورزی در سکونتگاه های روستایی 218
4-2-6-1- مقایسه میزان اهمیت نسبی ابعاد عملکرد برنامه ریزی توسعه کشاورزی.. 220
4-2-6-1-1- تحلیل سرمایه گذاری دولت در فرایند تولید بخش های مختلف کشاورزی.. 220
4-2-6-2- تحلیل مقایسه اهمیت نسبی عملکرد برنامه ریزی توسعه کشاورزی در فرایند تولید.. 221
4-2-6-2-1- زیرساخت های عمومی و میزان توسعه کشاورزی.. 222
4-2-6-2-2- انتشار نوآوری و تجهیزات جدید و میزان توسعه کشاورزی 224
4-2-6-2-3- بهره وری منابع آب و میزان توسعه کشاورزی.. 227
4-2-6-2-4-آموزش و ترویج و میزان توسعه کشاورزی.. 229
4-2-6-2-5- اصلاح ساختار زمین و میزان توسعه کشاورزی.. 231
4-2-6-2-6- جذب سرمایه و میزان توسعه کشاورزی.. 233
4-2-6-2-7- بازاررسانی و بازاریابی و میزان توسعه کشاورزی.. 235
4-2-6-3- تحلیل تنظیم ترتیبات قیمتی بازار در بخش کشاورزی.. 237
4-2-6-4- تحلیل عملکرد برنامه ریزی توسعه کشاورزی در فرایند تنظیم ترتیبات قیمتی بازار.. 239
4-2-6-4-1- تنظیم ترتیبات قیمتی بازار و میزان توسعه کشاورزی.. 239
4-3- آزمون فرضیات تحقیق.. 243
4-3-1- فرضیه اول:.. 243
4-3-2- فرضیه دوم:.. 245
فصل پنجم: نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات
5-1- نتیجه گیری.. 250
5-2- پیشنهادات.. 258
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول(1-1): سوابق مطالعاتی در داخل کشور.. 16
جدول (1-2): سوابق مطالعاتی در خارج از کشور.. 19
جدول(1-3): متغیرهای سنجش سطح توسعه کشاورزی.. 24
جدول(1-4): متغیرهای مستقل مربوط به خصوصیات طبیعی.. 25
جدول(1-5): متغیرهای مستقل مربوط به ویژگی های نهادی دولت در محیط برنامه ریزی توسعه کشاورزی.. 25
جدول(1-6): متغیرهای مستقل مربوط به عملکرد برنامه ریزی توسعه بخش کشاورزی.. 26
جدول(1-7): سنجش پایایی تحقیق.. 27
جدول(1-8): ماتریس تصمیم گیری.. 27
جدول (1-10): طبقه بندی روستاها.. 33
جدول (1-11): روستاهای منتخب.. 36
جدول(2-1): سهم نفت در تامین هزینه های برنامه های عمرانی و توسعه دولت 50
جدول(2-2): مقایسه بخش های مختلف اقتصادی ایران در مقادیر نسبی تولید ناخالص ملی در سال های 1340- 1381.. 56
جدول(2-3): گروه بندی خاک های شور.. 97
جدول(2-4): گروه بندی مواد آلی خاک.. 98
جدول(2-5): کیفیت و کلاس آب بر اساس طبقه بندی ویلکوکس.. 103
جدول(3-1): وضعیت تقسیمات کشوری شهرستان خنداب در سال 1390.. 111
جدول(3-2): دهستان های شهرستان خنداب.. 112
جدول(3-3): روستاهای شهرستان خنداب به تفکیک دهستان(1390).. 113
جدول(3-5): وضعیت منابع آب شهرستان خنداب.. 121
جدول(3-6): آمار رودخانه منطقه.. 122
جدول(3-7): آمار قنات های منطقه.. 123
جدول(3-8): آمار چشمه های منطقه.. 124
جدول(3-9): آمار چاه های منطقه.. 124
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 11:39:00 ب.ظ ]
|