دانلود 7. تاثیر ساختار مالكیت بر عملكرد شركتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار ... |
اول اینكه سهامداران عمده به طور معمول ریسكگریز هستند. مالكیت پراكنده، قابلیت نقد شوندگی بهتر سهام را موجب میشود و ایجاد تنوع به منظور ریسكپذیری كمتر را برای سرمایهگذاران فراهم میكند. در مقابل با وجود ریسك گریزی زیاد، وقتی كه شركت بزرگتر و بزرگتر میشود، تمركز مالكیت ریسك زیادی را به سهامداران عمده تحمیل میكند كه سبب بروز مشكلات بالقوه سرمایهگذاری میشود.
دوم اینكه وقتی كنترل بیش از حد توسط مالكیت متمركز صورت میگیرد، ذینفعان داخلی (مدیران و كاركنان) را از سرمایهگذاریهای پرهزینه دلسرد میكند.(البته ادعای مغایر با نظریه بالا میتواند بدین صورت باشد كه : شركتهایی كه دارای سهامداران عمده میباشند، تمایل بیشتری دارند كه از سرمایهگذاریهای تخصصی و پرهزینه حمایت كنند. سهامداران عمده چون دسترسی به اطلاعات دارند، لذا صبورانهتر سرمایهگذاری میكنند چون آنها دیدگاه بلند مدتتر دارند. این امر مدیریت را
تشویق میكند تا در طرحهای بلند مدت سرمایهگذاری كنند). لذا اثر تمركز مالكیت بر تصمیمهای سرمایهگذاری دو تئوری نامعلوم است.
سوم اینكه مالكیت متمركز ممكن است سبب بروز مشكل نمایندگی به نحوی دیگر شود و آن اینكه : تعارض و اختلاف بین سهامداران عمده و سهامداران جزء پدید آید.
یک مطلب دیگر :
بازسازی یک رویا، ساخت لکسوس نقش آفرین فیلم «گزارش اقلیت» بر روی شاسی پورشه
سهامداران عمده انگیزههای لازم را به منظور استفاده از موقعیت كنترلی خود را خواهند داشت تا منافع خاص خود را با هزینه سهامداران جزء بدست آورند.
علاوه بر بحث تمركز مالكیت ، ماهیت مالكان نیز در ارتباط با مساله نمایندگی میباشد. كنترلها وقتی اثر بخشی بیشتری خواهد داشت كه سهامداران كنترل كننده شركت ، دانش و تجربه كافی در زمینههای مالی و تخصصی مربوطه را داشته باشند كه عموما شركتهای سرمایهگذاری و سرمایهگذاران نهادی، منابع و توانایی لازم را جهت كنترل مدیریت به طور صحیح دارا هستند.
1-3) ضرورت و دلایل توجیهی تحقیق
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-29] [ 06:17:00 ب.ظ ]
|