دانلود ارشد رئالیسم جادویی در “عزاداران بیل” |
در فصل اول كلیات پایاننامه شامل بیان مسأله، سوابق تحقیق، فرضیهها، اهداف تحقیق و جنبهی نوآوری پژوهش بیان شده است. فصل دوم به معرفی غلامحسین ساعدی و شرح مختصری از زندگی و آثار وی اختصاص دارد. شناخت نویسندهی اثر برای درک ماهیت اثر اهمیت دارد. به ویژه در نقد سنتی شناخت نویسنده رکن اساسی نقد است. در فصل سوم رئالیسم جادویی معرفی خواهد شد. این کار با طرح مفهوم گستردهتر رئالیسم و وجوه مختلف آن شروع میشود و سپس به رئالیسم جادویی پرداخته میشود و توضیحی مختصر دربارهی مکاتب ادبی خویشاوند رئالیسم جادویی داده خواهد شد. فصل چهارم گزارشی دربارهی مجموعه داستان “عزاداران
بیل” و بیان دیدگاه چند نویسنده و منتقد برجسته در مورد این كتاب است. در فصل پنجم رئالیسم جادویی در عزاداران بیل به تفصیل مورد بررسی قرار میگیرد. در پایان، بخش كوتاهی به عنوان نتیجهگیری آورده شده است.
فصل اول
كلیات
- – بیان مسأله
آمریکای لاتین دارای آمیزهای از فرهنگهای متفاوت بومی آمریکایی، اروپایی و آفریقایی است. این پشتوانهی فرهنگی غنی همواره سبب خلق سبکهای ادبی – هنری بوده است. یکی از این سبکهای ادبی– هنری رئالیسم جادویی (Magic realism) است که به نام کشورهای جهان سوم و خصوصاً کشورهای آمریکای لاتین شناخته شده است.
رئالیسم جادویی از یک سو به دلیل بیان واقعیتهای اجتماع با مکتب رئالیسم پیوند دارد و از جانب دیگر به دلیل بهکارگیری پارهای از عناصر غیرطبیعی به قصهها و داستانهای عامیانه شبیه است. رئالیسم جادویی در قصه آن است که تمام عناصر داستان طبیعی و واقعی باشد و تنها یک عنصر غیرطبیعی یا جادویی در ساختار قصه گنجانیده شده باشد و نویسندهی رمان رئالیسم جادویی این عنصر غیرطبیعی و شگفتانگیز را آنقدر عادی در اثر خود جای دهد که نیازی به شرح و تفسیر احساس نشود و از آنجا که عناصر شگفتانگیز معمولاً ریشه در اسطورهها و عقاید خاص مردم هر منطقه دارد، مخاطب این عناصر غیرواقعی را درک میکند.
یکی از نمونههای فارسی رئالیسم جادویی، مجموعه داستان “عزاداران بیل” اثر غلامحسین ساعدی است. در این پژوهش، ما برآنیم که عناصر رئالیسم جادویی را که عبارتند از: تخیل، شگفتی، غلو و مبالغه، با بهکارگیری شیوههای علمی دقیق و جزیی برای بیان رویدادهای غیرواقعی در مجموعه داستان عزاداران بیل، مشخص و تحلیل
یک مطلب دیگر :
سلامت روان از نظر مکتب روان تحلیلی
نماییم، با این هدف که ابعاد این مکتب ادبی را در یکی از مجموعه داستانهای فارسی به نمایش بگذاریم و نشان دهیم که عناصر جادویی که به نظر انسان متمدن امروزی، خرافه به نظر میرسد، بخش عمدهای از زندگی مردم ساکن بیل را تشکیل میدهد که سبب بروز ویژگیهای خاصی در کردار شخصیتهای داستان است و شیوهی معیشت مردم این روستا ناشی از همین باورهای خرافه است.
1-2- سوابق مربوط
در رابطه با نویسندهی مجموعه داستان عزاداران بیل؛ یعنی غلامحسین ساعدی، کتابهای متعددی نوشته شده است، از جمله: “نقد و تحلیل و گزیده داستانهای غلامحسین ساعدی” اثر روحالله مهدیپور عمرانی و “شناختنامه ساعدی” اثر جواد مجابی. اما در مورد موضوع تحلیل؛ عزاداران بیل براساس مکتب رئالیسم جادویی اثر مستقلی دیده نشد.
- – فرضیه ها
تخیل، عوامل شگفتانگیز، مبالغه و بیان دقیق و جزیی عوامل غیرواقعی نمودهای رئالیسم جادویی در مجموعه داستان عزاداران بیل است.
خرافه یکی از اصلیترین مسائل جامعه روستایی بیل است.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-29] [ 08:09:00 ب.ظ ]
|