رساله دکتری جنبه های بوم شناختی کاربرد کودهای زیستی و شیمیایی فسفره و ... |
2-2 -2-4 کنترل علف های هرز…………………………………………………………………………………………………… 10
2-2-2-5 بهبود حاصلخیزی و افزایش نیتروژن خاك………………………………………………………………………. 11
2-2-3 معایب کشت مخلوط………………………………………………………………………………………………………… 11
2-2-3-1 تفاوت نیازهای غذایی……………………………………………………………………………………………………. 11
2-2-3-2 تفاوت عملیات زراعی……………………………………………………………………………………………………. 12
2-2-3-3 محدودیت استفاده از ماشین آلات کشاورزی……………………………………………………………………. 12
2-2-3- 4 ایجاد رقابت بین گونهای……………………………………………………………………………………………… 12
2-2-4 ارزیابی کشت مخلوط……………………………………………………………………………………………………….. 13
2-2-4-1 نسبت برابری زمین………………………………………………………………………………………………………. 14
2-2-5 اهمیت کشت مخلوط لگوم و گراس……………………………………………………………………………………. 14
2-3-1 کاربرد کودهای شیمیایی و بیولوژیک در کشاورزی………………………………………………………………. 15
2-3-2 کودهای بیولوژیک……………………………………………………………………………………………………………. 17
2-3-3 باکتری های حل کننده فسفات…………………………………………………………………………………………. 19
2-3-4 کود فسفر زیستی……………………………………………………………………………………………………………… 20
2-3-5 اهمیت و نقش کود زیستی فسفر………………………………………………………………………………………… 21
2-3-6 مکانیسم عمل باکتریهای محرک رشد گیاه……………………………………………………………………….. 22
2-3-6-1 تثبیت بیولوژیکی نیتروژن…………………………………………………………………………………………….. 23
2-3-6-2 افزایش فراهمی عناصر غذایی……………………………………………………………………………………….. 23
2-3-6-3 حلالیت فسفر………………………………………………………………………………………………………………. 24
2-3-6-4 اثرات باکتریهای محرک بر رشد و مورفولوژی ریشه………………………………………………………… 25
2-3-6-5 تولید هورمون های گیاهی……………………………………………………………………………………………. 25
2-3-6-6 تحریک همزیستی بین گیاه و قارچ………………………………………………………………………………… 26
2-4 ذرت…………………………………………………………………………………………………………………………………… 26
2-4-1 گستردگی گیاه ذرت………………………………………………………………………………………………………… 27
2-4-2 دلایل اهمیت ذرت در بین گیاهان زراعی…………………………………………………………………………… .28
اکولوژی ذرت………………………………………………………………………………………………………………………………. 28
? فهرست مطالب |
? فهرست مطالب |
2-5 خلر…………………………………………………………………………………………………………………………………….. 29
2-5-1 اکولوژی خلر……………………………………………………………………………………………………………………. 30
2-5-2 ارزش غذایی و ترکیب شیمیایی گیاه خلر…………………………………………………………………………… 31
2-6 تأثیر کشت مخلوط بر عملکرد……………………………………………………………………………………………….. 32
2-7 تأثیر کشت مخلوط بر کیفیت علوفه………………………………………………………………………………………. 38
2-8 ارزیابی کشت مخلوط……………………………………………………………………………………………………………. 42
2-9 تأثیر کود فسفر زیستی بر عملکرد و کیفیت علوفه…………………………………………………………………… 43
فصل سوم: مواد و روش ها
3- 1 مشخصات محل انجام آزمایش……………………………………………………………………………………………… 52
3-1-1 موقعیت جغرافیایی…………………………………………………………………………………………………………… 52
3-1-2 اقلیم………………………………………………………………………………………………………………………………. 52
3-2-2 مشخصات خاک محل آزمایش………………………………………………………………………………………….. 53
3-3 طرح و تیمارهای آزمایشی…………………………………………………………………………………………………….. 53
3-4 ارقام مورد استفاده ……………………………………………………………………………………………………………… 54
3-5 مراحل انجام آزمایش……………………………………………………………………………………………………………. 55
3-5-1 تهیه زمین………………………………………………………………………………………………………………………. 55
3-5-2 کاشت…………………………………………………………………………………………………………………………….. 55
3- 5-3 تنک و وجین کردن………………………………………………………………………………………………………… 56
3-5-4 عملکرد و اجزای عملکرد دانه…………………………………………………………………………………………….. 56
3-5-5 ارزیابی کیفیت علوفه……………………………………………………………………………………………………….. 56
3-5-6 ارزیابی کشت مخلوط……………………………………………………………………………………………………….. 57
3-6 تجزیه آماری……………………………………………………………………………………………………………………….. 58
فصل چهارم : نتایج و بحث
4-1 ذرت……………………………………………………………………………………………………………………………………. 60
4-1-1 وزن هزار دانه…………………………………………………………………………………………………………………… 60
4-1-2 تعداد ردیف در بلال ذرت…………………………………………………………………………………………………. 62
4-1-3 تعداد دانه در ردیف ذرت………………………………………………………………………………………………….. 62
4-1-4 عملکرد دانه ذرت…………………………………………………………………………………………………………….. 64
4-1-5 عملکرد بیولوژیک ذرت…………………………………………………………………………………………………….. 68
4-1-6 شاخص برداشت……………………………………………………………………………………………………………….. 60
4-2 خلر……………………………………………………………………………………………………………………………………. 73
4-2-1 تعداد غلاف در بوته خلر…………………………………………………………………………………………………… 73
4-2-2 تعداد دانه در غلاف خلر……………………………………………………………………………………………………. 75
4-2-3 وزن هزار دانه خلر……………………………………………………………………………………………………………. 77
? فهرست مطالب |
4-2-4 عملکرد دانه خلر……………………………………………………………………………………………………………… .78
4-2-5 عملکرد بیولوژیک خلر……………………………………………………………………………………………………… 81
4-2-6 شاخص برداشت خلر………………………………………………………………………………………………………… 83
4-3 ارزیابی کشت مخلوط……………………………………………………………………………………………………………. 84
4-4 ویژگی های کیفی علوفه……………………………………………………………………………………………………….. 85
4-4-1 درصد ماده خشک قابل هضم (DMD)…………………………………………………………………………….. 85
4-4-2 الیاف نامحلول در شوینده های خنثی (NDF)………………………………………………………………….. 89
4-4-3 الیاف نامحلول در شوینده های اسیدی (ADF)…………………………………………………………………. 93
4-4-4 کربوهیدراتهای محلول در آب (WSC)……………………………………………………………………………… 94
4-4-5 پروتئین خام (CP)………………………………………………………………………………………………………… 97
4-4-6 در صد خاکستر (Ash)……………………………………………………………………………………………………. 101
4-5- نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………………… 102
پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………………………………. 104
فصل پنجم : منابع
5-1 منابع…………………………………………………………………………………………………………………………………. 106
? فهرست نمودار ها |
عنوان صفحه
فصل سوم: مواد و روشها
3-1 منحنی آمبروترمیک 50 ساله بارندگی و دما در ماههای مختلف سال به ترتیب بر حسب میلیمتر و
سانتیگراد در شهر کرمان (سایت هواشناسی کشور)…………………………………………………………………………. 52
فصل چهارم : نتایج و بحث
4-1: وزن هزار دانه ذرت تحت تاثیر مکان کاشت……………………………………………………………………………. 60
4-2: وزن هزار دانه ذرت تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت………………………………………………………….. 61
4-3: وزن هزار دانه ذرت تحت تاثیر تیمارهای کود فسفری………………………………………………………………. 62
4-4: تعداد دانه در ردیف ذرت تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت…………………………………………………. 63
4-5: تعداد دانه در ردیف ذرت تحت تاثیر تیمارهای کود فسفری……………………………………………………… 64
4-6: عملکرد دانه ذرت تحت تاثیر مکان کاشت……………………………………………………………………………… 65
4-7: عملکرد دانه ذرت تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت……………………………………………………………. 67
4-8: عملکرد دانه ذرت تحت تاثیر تیمارهای کود فسفری………………………………………………………………… 68
4-9: عملکرد بیولوژیک ذرت تحت تاثیر مکان کاشت……………………………………………………………………… 69
یک مطلب دیگر :
4-10: عملکرد بیولوژیک ذرت تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت…………………………………………………. 69
4-11: عملکرد بیولوژیک ذرت تحت تاثیر تیمارهای کود فسفری……………………………………………………… 70
4-12: شاخص برداشت ذرت تحت تاثیر مکان کاشت………………………………………………………………………. 71
4-13: شاخص برداشت ذرت تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت……………………………………………………. 72
4-14: شاخص برداشت ذرت تحت تاثیر تیمارهای کود فسفری………………………………………………………… 73
4-15: تعداد دانه در غلاف خلر تحت تاثیر مکان کاشت………………………………………………………………….. 76
4-16: وزن هزار دانه خلر تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت…………………………………………………………. 78
4-17: عملکرد دانه خلر تحت تاثیر مکان کاشت…………………………………………………………………………….. 79
4-18: عملکرد بیولوژیک خلر تحت تاثیر مکان کاشت……………………………………………………………………. 82
4-19: درصد قابلیت هضم ماده خشک تحت تاثیر مکان کاشت……………………………………………………….. 86
4-20: درصد قابلیت هضم ماده خشک تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت……………………………………… 87
4-21: قابلیت هضم ماده خشک تحت تاثیر تیمارهای کود فسفری…………………………………………………… 88
4-22: الیاف حاصل از شوینده خنثی تحت تاثیر مکان کاشت………………………………………………………….. 90
4-23: الیاف حاصل از شوینده خنثی تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت………………………………………… 91
4-24: الیاف حاصل از شوینده خنثی تحت تاثیر تیمارهای کود فسفری…………………………………………….. 91
4-25: الیاف حاصل از شوینده اسیدی تحت تاثیر مکان کاشت………………………………………………………… 92
4-26: الیاف حاصل از شوینده اسیدی تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت………………………………………. 93
4-27: الیاف حاصل از شوینده اسیدی تحت تاثیر تیمارهای کود فسفری…………………………………………… 94
4-28: کربوهیدراتهای کربن محلول در آب تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت………………………………… 95
4-29: کربوهیدراتهای کربن محلول در آب تحت تاثیر تیمارهای کود فسفری…………………………………….. 96
پروتئین خام تحت تاثیر مکان کاشت……………………………………………………………………………………………. 98
? فهرست نمودار ها |
4-31: میزان پروتئین خام تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت……………………………………………………….. 99
4-32: میزان پروتئین خام تحت تاثیر تیمارهای کود فسفری……………………………………………………………. 100
4-33: درصد خاکستر تحت تاثیر مکان کاشت……………………………………………………………………………….. 101
4-34: درصد خاکستر تحت تاثیر نسبتهای مختلف کشت…………………………………………………………….. 102
? فهرست جداول |
عنوان صفحه
فصل سوم: مواد و روشها
3-1 مشخصات آب و هوایی بردسیر در طول دوره تحقیق در سال 89-1388………………………………….. 52
3-2 مشخصات آب و هوایی بردسیر در طول دوره تحقیق در سال 89-1388………………………………….. 52
3-3 ویژگیهای فیزیكی و شیمیایی خاك مزرعه تحقیقاتی دانشگاه باهنر کرمان (1389)…………………. 53
3-4 ویژگیهای فیزیكی و شیمیایی خاك مزرعه کمیته امداد امام خمینی (ره) بردسیر (1389)……….. 53
3-5 تیمارهای مورد آزمایش…………………………………………………………………………………………………………. 54
فصل چهارم : نتایج و بحث
4-1: میانگین مربعات وزن هزار دانه، تعداد ردیف در بلال و تعداد دانه در ردیف بلال ذرت تحت تاثیر مکان،
نسبتهای کاشت و کود فسفری…………………………………………………………………………………………………….. 60
4-2: میانگین مربعات عملکرد دانه، بیولوژیک و شاخص برداشت ذرت تحت تاثیر مکان، نسبتهای کاشت
و کود فسفری………………………………………………………………………………………………………………………………. 65
4-3: میانگین مربعات تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف و وزن هزار دانه خلر تحت تاثیر مکان،
نسبتهای کاشت و کود فسفری…………………………………………………………………………………………………….. 74
4-4: برهمکنش نسبتهای مختلف کشت و کودهای فسفری بر تعداد غلاف در بوته…………………………… 75
4-5: برهمکنش نسبتهای مختلف کشت و کودهای فسفری بر تعداد دانه درغلاف……………………………. 77
4-6 : میانگین مربعات عملکرد دانه و بیولوژیک و شاخص برداشت خلر تحت تاثیر مکان، نسبتهای کاشت
و کود فسفری……………………………………………………………………………………………………………………………… 78
4-7: برهمکنش نسبتهای مختلف کشت و کودهای فسفری بر عملکرد دانه خلر……………………………….. 81
4-8: برهمکنش نسبتهای مختلف کشت و کودهای فسفری بر عملکرد بیولوژیک خلر………………………. 83
4-9: برهمکنش نسبتهای مختلف کشت و کودهای فسفری بر شاخص برداشت………………………………… 84
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 05:25:00 ق.ظ ]
|