عنوان صفحه
چکیده 1
مقدمه 2
فصل اول: مروری بر تحقیقات گذشته  
1- گیاهشناسی سیب زمینی 4
1-1) برگ 4
1-2) ساقه 4
1-3) غده 5
1-4) جوانه 5
1-5) ریشه 5
1-6) گل 5
2- ارقام سیب زمینی 5
2-1) رقم‌هاى خیلى ‌زودرس و زودرس 5
2-2) رقم­‌هاى متوسط رس یا میان‌رس 6
2-3) رقم­‌هاى دیررس 6
3- تاریخچه 7
4- مواد موجود در سیب زمینی 8
5- مراحل کشت سیب زمینی 8
5-1) آماده كردن زمین برای كاشت سیب­زمینی 8
5-2) آماده‌کردن غده­‌ها براى کاشت سیب­زمینی 9
5-3) کاشتن غده­‌ها 10
5-4) آبیاری سیب زمینی 11
5-5) كوددهی سیب­زمینی 11
       5 -6) وجین كردن و خاك دادن سیب­زمینی 12
5-7) برداشت 13
6- مراحل پس از برداشت و فرآوری سیب زمینی 14
7- اهمیت اقتصادی سیب­زمینی 15
8- ویروس­های بیماریزای سیب­زمینی 17
9- ویروس ایكس سیب­زمینی Potato virus X 20
9-1) آرایه­بندی 20
9-2) علائم 21
9-3) دامنه میزبانی طبیعی ویروس ایكس سیب­زمینی 22
9-4) گونه های میزبانی بكار رفته جهت تشخیص PVX 23
9-5) انتقال و انتشار ویروس 23
9-6) پراکنش جغرافیایی 24
9-7) خصوصیات ژنوم 24
9-8) خصوصیات پیكره ویروس 26
9-9) تکثیر ویروس ایکس سیب­زمینی در گیاه 27
9-10) تنوع ژنتیكی ویروس ایكس سیب­زمینی 28
10- روش­های ردیابی ویروس ایكس سیب­زمینی 30
10-1) سرولوژی 30
10-2) بررسی­های مولكولی واکنش زنجیره­ای پلی­مراز Polymerase Chain Reaction (PCR) 32
11- مطالعات انجام شده در ایران 37
12- هدف از این تحقیق 40
فصل دوم:مواد و رو ش­ها  
1- جمع آوری نمونه از مزارع سیب­زمینی 42
2- آزمون الایزا Enzyme-Linked Immunosorbent Assay- ELISA)) 42
2-1) تهیه بافرها 42
2-1-1) بافرفسفات پتاسیم(PH, 7.4), (phosphate buffered saline-PBS) 43
2-1-2) بافر پوششی کربنات سدیم(PH, 9.6) , (Coating buffer) 43
2-1-3) بافر شستشو (PH,7.4),(Washing buffer) 43
2-1-4) بافر عصاره گیری (PH,7.4),(Extraction buffer) 43
2-1-5) بافر ترکیب پادتن-آنزیم (PH,7.4),(Conjugate buffer) 43
2-1-6) بافر زمینه (سوبسترا)(PH, 9.8),(Substrate buffer) 44
3- بررسی­های گلخانه­ای 45
4- بررسی انتقال 46
4-1) بررسی انتقال با سس 46
4-2) انتقال با تماس 46
5- بررسی خصوصیات مولكولی 46
5-1) استخراج آر.ان.ای (RNA Extraction) 46
5-2) واکنش زنجیره­ای پلی­مراز به روش رونوشت برداری برگردان (RT-PCR) 48
5-2-1) مرحله رونوشت برداری برگردان (Reverse transcriptase) 48
5-2-2) مرحله واکنش زنجیره ای پی. سی. آر 48
5-3) مشاهده محصول واكنش 49
5-4) خالص سازی قطعات تکثیر شده 49
5-4-1) جدا کردن قطعه ژل حاوی DNA تکثیر شده 49
5-4-2) حل کردن قطعه ژل و آزاد شده قطعه DNA 49
5-4-3)رسوب دادن DNA 50
5-4-4)شستشوی رسوب با بافر شستشو 50
5-4-5) حل شدن DNA در آب 50
5-6) آنالیز تبارازیی 51
6- خالص سازی ویروس PVX 53
7- اسپکتروفتومتری و تعیین غلظت ویروس جدا شده در آموده های(پرپارسیون) خالص شده 55
فصل سوم:نتیجه گیری  
1- بررسی علائم آلودگی­های موجود روی سیب زمینی 56
1-1) علائم آلودگی روی سیب زمینی 56
1-2) نشانه­های آلودگی روی گوجه فرنگی 57
2- آزمون بیولوژیکی (واکنش گیاهان محک در مقابل عصاره حاوی ویروس ایکس) 58
2-1) گل تکمه­ایی Gomphrena globosa L. 58
2-2) داتوره Datura stramonium 59
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پایان نامه و مقاله

 

2-3) سلمکChenopodium amaranticolor 59
2-4) توتون Nicotiana glutinosa L 60
2-5) توتون Nicotiana tabacum. cv. White Burley 60
2-6) توتون Nicotiana tabacum. cv. Samsun 61
2-7) گوجه فرنگی Lycopersicum esculentum Mill 61
2-8) لوبیا Phaseolus vulgaris L.cvBountiful 61
2-9) باقلا. Vicia faba 61
2-10) ماش. Vicia sativa L. 62
2-11) دامنه میزبانی و علائم 62
3- درجه حرارت غیر فعال شدن (TIP) 63
4- آخرین حد رقت (DEP) 63
5- پایداری ویروس در شرایط آزمایشگاه (LIV) 63
6- مطالعه روش های انتقال 63
6-1) انتقال با سس 63
6-2) انتقال با تماس 63
7- خالص سازی 63
7-1) روشShepard, 1972 63
7-2) روشFribourg,1975 64
7-3) روشMoreira, 1980 65
8- تعیین پراکنش ویروس بر اساس آزمون الایزاELISA 65
9- بررسی خصوصیات مولكولی 72
9-1) نتایج حاصل از استخراج آر.ان.ای كل گیاه (RNA Extraction) 72
9-2) نتایج واکنش رونوشت برداری برگردان زنجیره­ای پلی­مراز
(RT-PCR)
73
10) آنالیز تبازایی 74

 

 

 

 

 

 

یک مطلب دیگر :

[اینفوگرافی]: ۱۰ ستون اصلی و پایه‌ای کارآفرینی

 

فصل چهارم:بحث، نتیجه گیری و پیشنهادات 76
فهرست منابع فارسی 84
فهرست منابع انگلیسی 85
چکیده انگلیسی 96

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست جداول    
عنوان صفحه  
جدول1-1 اسامی ویروس های سیب زمینی

 

18

 
جدول 1-2 مقایسه بین ELISA, PCR, IC-PCR, RT-PCR-ELISA 35  
جدول1-3 توالی آغازگرهای استفاده شده برای سنتز cDNA جهت ردیابی ویروس ایكس سیب­زمینی 37  
جدول2-1 منطقه و تعداد نمونه های جمع آوری شده از مزارع سیب زمینی در همدان 42  
جدول2-2 گیاهان میزبانی که برای مایه زنی ویروس ایکس سیب زمینی استفاده شد 45  
جدول2-3 آغازگرهای استفاده شده در آزمون RT-PCR 49  
جدول2-4 لیست توالی‌های کامل پروتئین پوششی PVX موجود در بانك ژن كه برای مقایسه با جدایه‌های ایرانی مورد استفاده قرار گرفته‌اند 52  
جدول3-1درصد نمونه های علائم دار جمع آوری شده از مزارع همدان 57  
جدول3-2 علائم ویروس ایکس بروی گیاهان محک 62
جدول 3-3 درصد آلودگی به چهار ویروس PVX، PVY، PVS و PLRV در مناطق بهار، رزن و کبودرآهنگ 65  
جدول3-4 درصد آلودگی همزمان در مزارع استان همدان 66  

 

 

 

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...