مکانیابی و اعتبارسنجی ژنهای کمّی کنترلکننده تحمل به شوری در مرحله ... |
1-2-5- طبقهبندی زراعی برنج. 10
1-2-6- واریتههای محلی و پرمحصول. 10
1-2-7- اندامهای رویشی گیاه برنج 10
1-2-8- اندامهای زایشی گیاه برنج. 11
1-2-9- خواص دانه برنج. 12
1-2-10-مدت رویش گیاه 13
1-2-11- شرایط محیطی مناسب برای رویش برنج. 13
1-2-12- اهمیت اقتصادی برنج. 14
1-3- مروری بر شوری. 14
1-3-1- تعریف شوری. 15
1-3-2- مشکلات ناشی از شوری در گیاهان. 16
1-3-3- اثرات شوری. 17
الف- اثر شوری بر جوانه زنی گیاه 17
ب- اثر شوری بر رشد رویشی. 17
ج- شوری و فتوسنتز. 18
د- اثر شوری بر غلظت قندهای احیا شونده 19
1-3-4- چگونگی درک تنش در گیاه 19
1-3-5- مکانیسمهای تحمل به شوری. 20
الف- کنترل شوری در سطح گیاه کامل. 20
ب- کنترل شوری در سطح سلولی. 21
ج- کنترل شوری در سطح مولکولی (مکانیسم ژنتیکی تحمل به شوری) 23
1-3-6- علایم شوری و تأثیر آن بر رشد گیاه برنج. 24
1-3-7- تحمل به شوری در گیاه برنج. 24
1-3-8- اصلاح تحمل به شوری. 27
1-3-9- ضرورت اصلاح تحمل به شوری. 28
1-3-10- تنوع ژنتیکی در تحمل به شوری. 29
1-3-11- ارزیابی تحمل به شوری. 30
1-3-12- رهیافت بیوتکنولوژیکی برای تحمل به شوری. 31
1-4- نشانگرهای مورد استفاده در تجزیه QTL. 33
1-4-1- نشانگرهای ژنتیكی. 33
1-4-1-1- نشانگرهای مورفولوژیكی. 33
1-4-1-2- نشانگرهای مولكولی. 34
الف – نشانگرهای بیوشیمیایی. 34
ب- نشانگرهای DNA. 35
1-5- نشانگرهای SSR. 37
1-5-1- مزایا و خصوصیات نشانگرهای SSR. 38
1-5-2-كاربردهای ماركر SSR. 39
1-6- نشانگرهای مبتنی بر ژنهای كاندید. 39
نقشههای پیوستگی ژنتیکی. 40
1-8- تجزیه ژنتیکی صفات کمی. 41
یک مطلب دیگر :
1-9- اصول مکانیابی QTL. 41
1-9-1- جمعیتهای در حال تفرق 41
1-9-2 مقایسه انواع مختلف جمعیتهای نقشهیابی. 43
1-9-3- روشهای آماری برای مکانیابی QTL. 45
الف- روشهای مبتنی بر صفت.. 45
ب- روش های مبتنی بر نشانگر. 46
1-10- روش تجزیه تک نشانگری. 46
1-11- روش نقشهیابی فاصلهای. 46
1-12- نقشهیابی فاصلهای مركب 47
1-13- نرمافزارهای مورد استفاده در تجزیه QTL. 51
1-14- انتخاب به کمک نشانگر. 53
1-15- تنوع هاپلوتیپی. 54
فصل دوم
2-1- تهیه نمونههای گیاهی. 56
2-2- ارزیابی فنوتیپی جمعیت اینبرد نوترکیب.. 56
2-3- ارزیابی فنوتیپی ارقام ایرانی. 58
2-4- استخراج DNAژنومی. 59
2-4-1- تعیین كمیت و كیفیت DNA. 60
2-4-1-الف- روش اسپكتروفتومتری. 60
2-4-1-ب- روش الكتروفورز ژل آگاروز 61
2-5- ریزماهوارهها 61
2-6- محتویات و برنامه واکنش زنجیره ای پلیمراز(PCR) 63
2-7- تهیه ژل پلیاکریلآمید. 64
2-8- الکتروفورز و رنگآمیزی. 65
2-9- تجزیه آماری دادهها 65
2-9-1- بررسی تنوع ژنتیکی ارقام ایرانی. 65
2-9-2- ترسیم نقشه یابی ژنتیکی و مکان یابی QTLها 67
فصل سوم
3-1- مکانیابی ژنهای کنترلکننده تحمل به شوری در جمعیت اینبرد نوترکیب برنج. 69
3-1-1- ارزیابی فنوتیپی جمعیت اینبرد نوترکیب.. 69
3-1-2- ترسیم نقشه پیوستگی. 73
3-1-3- نتایج تجزیه تک نشانگری. 74
3-1-4- نتایج مکانیابی فاصلهای مرکب.. 75
3-2- بررسی تنوع هاپلوتایپی ناحیه Saltol و ناحیه پایین آن در ارقام برنج ایرانی. 79
3-2-1- ارزیابی تنوع فنوتیپی ارقام برنج ایرانی. 79
3-2-2- ارزیابی ارقام برنج ایرانی با استفاده از شاخصهای تحمل به شوری. 87
3-2-3- بررسی تنوع هاپلوتایپی ناحیه کروموزومی Saltol ارقام برنج ایرانی. 91
پیشنهادات.. 95
منابع و مآخذ: 96
1-1- مقدمه و اهداف
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 04:18:00 ب.ظ ]
|