مقالات و پایان نامه ارشد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یک مطلب دیگر :

 

پایان نامه درباره احراز تقصیر:مفهوم تقصیر

 

عنوان شماره صفحه
چکیده 1
فصل اول: مقدمه 2
فصل دوم: تاریخچه نیشکر در ایران و جهان 6
2- تاریخچه نیشکر در ایران و جهان 7
1-2 تاریخچه نیشکر در جهان 7
2-2 تاریخچه نیشکر در ایران 7
3-2 اکولوژی نیشکر 9
4-2 مورفولوژی نیشکر 10
1-4-2 ریشه 10
1-1-4-2 ریشه های سطحی 10
2-1-4-2 ریشه های میانی 10
3-1-4-2 ریشه های عمیق 10
2-4-2 ساقه 10
3-4-2 برگ 11
4-4-2 گل 11
5-2 زمان کاشت قلمه های نیشکر 11
6-2 محصولات جانبی نیشکر 12
7-2 ارقام تجاری نیشکر 12
1-7-2 رقم CP48-103 12
2-7-2رقمCp57-614 12
3-7-2 رقم Cp65-315 13
4-7-2 رقم Cp69-1062 13
5-7-2 رقم Cp70-321 13
6-7-2 رقم Sp70-1143 14
7-7-2 رقم Cp73-21 14
8-7-2 رقم IRC99-01 14
8-2 بیماری های نیشکر 15
9-2 بیماریهای نیشکر ایران 15
1-9-2 بیماریهای عفونی 15
2-9-2 بیماریهای غیرعفونی 16
10-2 تنش های گیاهی 16
11-2 فیزیولوژی تنش های گیاهی 17
12-2 تنش های گیاهی از نظر موقعیت جغرافیایی و زیست محیطی در ایران 17
13-2 تنش شوری 18
14-2 علائم خسارت زای شوری 19
15-2 اثرات شوری بر گیاه نیشکر 20
16-2 مبانی سمیت سدیم 22
17-2 مکانیسم های تحمل شوری 23
18-2 سازوکارهای تحمل به شوری 24
19-2 سازگاری کل گیاه به تنش شوری 27
1-19-2 تنظیم انتقال Na به اندام هوایی 27
20-2 مسیرهای اولیه ورود به ریشه 28
1-20-2 مسیر حساس به Ca 28
2-20-2 مسیرهای غیرحساس به Ca 29
3-20-2 مسیر انحرافی 29
21-2 دقع Na به خارج از ریشه 30
1-21-2 کنترل میزان برداشت خالص 30
2-21-2 کنترل بارگیری آوند چوب 31
22-2 عوامل موثر در مقاومت گیاهان به شوری 31
23-2 مطالعات سلول شناختی و ژنتیکی 31
24-2 آنزیم فنیل آلانین آمونیا- لیاز 32
25-2 روش های ارزیابی بیان ژن 34
1-25-2 روش لکه گذاری نورترن 35
2-25-2 ارزیابی حفاظت در برابر R-Nase 35
3-25-2 هیبریدیزاسیون درجا 36
4-25-2 روش RT-PCR 36
5-25-2 روش PCR در زمان حقیقی 36
6-25-2 اصول PCR در زمان حقیقی 37
7-25-2 روش های مختلف آزمون PCR در زمان حقیقی 39
1-7-25-2 روش مبتنی بر کاربرد رنگ های فلئورسنت آزاد 39
2-7-25-2 روش های مبتنی بر پروب 40
3-7-25-2 پروب های هیدرولیز شوند یا TaqMan 40
4-7-25-2 پروب های هیبرید شونده 41
26-2 اصول کاربرد PCR در زمان حقیقی در ارزیابی های کمی 42
27-2 روش عمومی برای محاسبه ی نسبت سنجش نسبی بیان ژن 43
فصل سوم: مواد و روشها 44
1-3 وسایل مورد استفاده 45
2-3 مواد مورد استفاده 45
3-3 روش کار 45
1-3-3 نمونه گیری 45
2-3-3 استخراج RNA 46
1-2-3-3 محلولهای مورد نیاز 46
4-3 واکنش سنتز CDNA (RT) 47
1-4-3 روش ساخت CDNA 47
5-3 واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) 48
1-5-3 روش تهیه محلول (PCR) 48
2-5-3 تهیه ی ژل و ارزیابی محصول PCR 49
3-5-3 روش تهیه ی محلول TAE 49
4-5-3 ساخت رنگ بارگذاری 49
5-5-3 بارگذاری نمونه ها 49
6-3 ارزیابی مقایسه کارایی تکثیرژن کنترل داخلی (GaPDH) و ژنPAL 50
7-3 واکنش PCR در زمان حقیقی 50
1-7-3 روش انجام PCR در زمان حقیقی 50
2-7-3 روش تهیه محلول PCR در زمان حقیقی 50
8-3 بررسی مقایسه ای بیان ژن ها 51
9-3 آنالیز آماری داده ها 51
فصل چهارم: نتایج 52
1-4 تعیین کارایی تکثیر ژن PAL و GAPDH 53
فصل پنجم: بحث 60
پیشنهادات 65
منابع فارسی 66
منابع خارجی 67

چکیده :

آنزیم فنیل آلانین (PAL) یکی از مهمترین آنزیمها در مسیر تولید پروپانوئیدها در گیاهان می باشد که نقش کلیدی در تولید این ترکیبات دارد. بیان ژن PAL در پاسخ به طیف وسیعی از محرک های محیطی شامل اشعه ی فرابنفش، دمای بالا و سایر شرایط تنشی افزایش می یابد. در این مطالعه تغییرات بیان ژن و فعالیت آنزیم PAL در ریشه، ساقه و برگ در نیشکر تحت 3 تیمار تنشی ds/m 5/3-5/2 و 6/3-6 و 1/6-8 ارزیابی شد. بمنظور ارزیابی بیان ژن PAL از روش PCR زمان حقیقی رنگ SyberGreen و روش مقایسه ای ΔΔCt استفاده شد. همچنین ژن GAPDH بعنوان کالیبراتور در نظر گرفته شد. میزان فعالیت آنزیم بر اساس تغییر فنیل آلانین به ترانس سینامیک اسید و با استفاده از روش اسپکتروفتومتری سنجیده شد.

نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش میزان شوری میزان بیان ژن PAL و فعالیت آن در بافت ریشه افزایش یافت. تغییرات یکسانی در بافت برگ و ساقه در پاسخ به شوری در بیان ژن و فعالیت آنزیم مشاهده گردید. در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش میزان شوری میزان بیان ژن PAL و فعالیت آن در بافتهای مختلف نیشکر افزایش می یابد.

واژه های کلیدی: فنیل آلانین آمونیا لیاز، تنش شوری، نیشکر

نیشکر (Saccharum officinarum L.)از گونه Andropogoneae و جزء خانواده گندمیان و جزء گیاهان C4 بطور وسیعی در اطراف زمین در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت می شود. نیشکر بعنوان منبع شکر و بسیاری فراورده های دیگر دارای اهمیت اقتصادی بالائی است و در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی از نقطه نظر راندمان تثبیت انرژی در واحد سطح در درجه اول اهمیت قرار دارد. نیشکر حدود 45 تن وزن خشک و 22 تن شکر در هکتار در سال تولید می کند.

بخش جلگه اى خوزستان به علت دارا بودن شرایط مناسب از جمله: خاكهاى رسوبى(علی رغم وجود املاح شور)آب كافی، آفتاب درخشان روزهاى طولانى تنها منطقه در ایران است که نیشکر در آنجا بصورت انبوه کشت می شود، بنا به گفته بسیارى از مورخین رواج كشت نیشكر در ایران از زمان اشكانیان شروع شده است و اوج اهمیت نیشكر در خوزستان را قبل از اسلام و دوره ساسانیان باید جست.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...