1-5-1-1-1- کاروتنوئید ها                                                                                                        13

1-5-1-1-2-آنتوسیانین ها                                                                                                             13

1-5-1-2- دفاع آنزیمی                                                                                                                14

1-5-1-2-1- تنظیم اسمزی                                                                                                         14

1-5-1-2-2- پرولین                                                                                                                      14

1-6-کاربردهای امواج مایکروویو                                                                                                   15

1-7-گیاهان دارویی                                                                                                                      16

1-7-1- تاریخچه                                                                                                                           16

1-7-2- شیرین بیان                                                                                                                        17

1-7-3-خصوصیات گیاهشناسی                                                                                                         17

1-7-4- اندام های مورد استفاده                                                                                                  18

 

 

1-7-5- مواد وترکیبات                                                                                                                     19

1-7-6-کاربرد های دارویی                                                                                                          20

1-7-7- روش های تکثیر                                                                                                                 20

1-7-8- خواب بذر                                                                                                                        20

1-7-8-1- خواب اولیه                                                                                                                   21

1-7-8-2- خواب ثانویه                                                                                                                   22

1-7-8-3-برطرف کردن خواب                                                                                                      22

1-8- اصطلاحات                                                                                                                             22

فصل دوم                                                                                                                                        25

2- نتایج یافته های دیگران                                                                                                             26

2-1- اثر تیمارهای مختلف در شکستن خواب بذر                                                                          26

2-2- اثر امواج الکترومغناطیس بر پارامترهای رشد                                                                       26

2-3- اثر امواج الکترومغناطیس بر پارامترهای بیوشیمیایی                                                              28

فصل سوم                                                                                                                                         30

3- مواد وروش ها                                                                                                                        31

3-1- زمان ومحل آزمایش                                                                                                           31

3-2- مواد گیاهی                                                                                                                        31

3-3-تیمار اسید سولفوریک                                                                                                           31

3-4- نحوه اعمال تیمارها                                                                                                            31

3-4-1- گروه بندی تیمارها                                                                                                         31

3-4-2- تیمار امواج مایکروویو                                                                                                      31

3-5- مطالعه صفات مورفولوژیک                                                                                                   32

3-5-1- محاسبه درصد جوانه زنی                                                                                                 32

3-5-2- محاسبه سرعت جوانه زنی                                                                                               32

3-5-3- محاسبه شاخص بنیه بذر                                                                                                     33

3-5-4-محاسبه شاخص استرس                                                                                                       33

3-5-5- اندازه گیری طول ریشه چه وساقه چه                                                                               34

3-5-6- محاسبه وزن تر وخشک                                                                                                       34

3-6- مطالعات بیوشیمیایی                                                                                                                 34

 

 

 

3-6-1- اندازه گیری مقدار رنگیزه های گیاهی                                                                           34

3-6-1-1- سنجش کلروفیل و کاروتنوئید                                                                                       34

3-6-1-2- سنجش آنتوسیانین                                                                                                       35

3-6-1-3- سنجش پرولین                                                                                                           35

3-6-1-3-1- روش تهیه معرف                                                                                                     35

3-6-1-3-2-روش اندازه گیری پرولین                                                                                       35

3-6-1-3-3- منحنی استاندارد                                                                                                     36

3-7- عملیات آماری                                                                                                                         36

فصل چهارم                                                                                                                                    37

4- نتایج                                                                                                                                         38

4-1-اثر تیمارهای مایکروویو بر پارامترهای جوانه زنی                                                                      38

4-1-1- درصد جوانه زنی                                                                                                             38

4-1-2- سرعت جوانه زنی                                                                                                            39

4-1-3- شاخص بنیه بذر                                                                                                               39

4-1-4- شاخص استرس جوانه زنی                                                                                                40

4-2- اثر تیمارهای مایکروویو بر پارامترهای مورفولوژیک                                                             41

4-2-1-طول ریشه چه                                                                                                                  41

4-2-2- طول ساقه چه                                                                                                                 42

4-2-3- وزن تر ریشه چه                                                                                                              43

4-2-4- وزن خشک ریشه چه                                                                                                       43

4-2-5-وزن تر ساقه چه                                                                                                                44

4-2-6- وزن خشک ساقه چه                                                                                                         45

4-3- اثر تیمارهای مایکروویو بر پارامترهای بیوشیمیایی                                                                45

4-3-1- محتوای کلروفیل a                                                                                                         45

4-3-2- محتوای کلروفیل b                                                                                                        46

4-3-3-محتوای کاروتنوئید                                                                                                         47

4-3-4- محتوای کل رنگدانه ها                                                                                                  47

4-3-5-محتوای آنتوسیانین ریشه چه                                                                                             48

4-3-6- محتوای آنتوسیانین ساقه چه                                                                                              49

4-3-7- محتوای پرولین ریشه چه                                                                                                 50

4-3-8- محتوای پرولین ساقه چه                                                                                                  51

 

فصل پنچم                                                                                                                                     53

5- بحث ونتیجه گیری                                                                                                                54

پایان نامه و مقاله

 

5-1- اثر تیمارهای مایکروویو بر پارامترهای جوانه زنی                                                                     54

5-2- اثر تیمارهای مایکروویو بر پارامترهای مورفولوژیک                                                               56

5-3- اثر تیمارهای میکروویو بر رنگیزه‌های گیاهی                                                                                   59

5-3-1- محتوای کلروفیل وکاروتنوئید                                                                                        59

5-3-2- محتوای آنتوسیانین                                                                                                           61

5-4- پرولین                                                                                                                                62

5-5- نتیجه گیری کلی                                                                                                                     63

5-6- پیشنهادات                                                                                                                               65

5-7-منابع علمی                                                                                                                            67

5-8- چکیده انگلیسی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یک مطلب دیگر :

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چکیده

مایكروویو یا ریز موج نوعی از امواج الكترومغناطیس با طول موج کوتاه و تعداد نوسانات (فرکانس) بسیار بالا بین۳۰۰ مگاهرتز تا چند گیگاهرتز در ثانیه می باشد. در این تحقیق، از مگنترون2M226 با طول موج ۱۲سانتی مترو تابش امواج درباند فرکانس GHz۲.45 با حداکثر قدرت خروجی ۱۰۰۰وات (W) و تراکم تابش kW/m3۴۱ به عنوان منبع تابش امواج مایکروویو استفاده شد. بذرهای گیاه شیرین بیان درمعرض امواج مایکروویو بادو قدرت ۱۰۰ و ۵۰۰ وات با حداکثر شدت kW/m3 ۴.2 و kW/m3۲۱ به مدت ۰،۳۰،۶۰ و۹۰ ثانیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اعمال امواج مایکروویو عملکرد بذرها را در محیط كشت آزمایشگاهی افزایش می دهد. درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول کل گیاهچه،وزن تروخشک، شاخص بنیه گیاهچه و شاخص استرس جوانه زنی به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش یافت. در طی تیمار ترکیبی شامل قدرت امواج مایکروویو و مدت زمان، تیمار امواج مایکروویو با قدرت ۱۰۰ وات در مدت ۳۰و۶۰ ثانیه نسبت به شاهد نتایج بهتری نشان داد . همچنین در بذرهای در حال جوانه زنی تحت تاثیر امواج مایکروویو میزان کلروفیل و محتوای کل رنگدانه های فتوسنتزی به طور معنی داری بیشتر از شاهد بود. با افزایش مدت زمان و قدرت امواج مایکروویو، میزان پرولین وآنتوسیانین ریشه چه وساقه چه نسبت به شاهد تغییرات معنی داری نشان داد.

واژه های کلیدی: امواج مایکروویو، آنتوسیانین، پرولین، جوانه زنی بذر، رنگدانه های فتوسنتزی ،شیرین بیان.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل اول

 

مقدمه وکلیات

 

 

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...