مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………………………………1

 

فصل اول:  بررسی منابع

1-1- تاریخچه، تولید و مصرف گیاه ذرت…………………………………………………………………………………………………….4

1-2- سطح زیر کشت ذرت در ایران و استان همدان……………………………………………………………………………………….4

1-3- رده بندی و ریخت شناسی………………………………………………………………………………………………………………….5

1-4- مراحل رشد گیاه ذرت …………………………………………………………………. ………………….. ……………………………6

1-5- آب و گیاه ذرت………………………………………………………………….. …………………………………………………………7

1-5-1- پتانسیل آب در گیاه…………………. …………………………………………………………………………………………….8

1-5-2- پتانسیل آب در خاک……………………………………….. …………………………………………………………………..8

1-5-3- ذرت در شرایط تنش خشکی…………………………………………………………………………………………………….9

1-6- نیتروژن و گیاه ذرت………………………………………………………………………………………………………………………..13

1-7.- اهداف ………………………………………………….. ………………………….. ……………………………………………………..23

 

فصل دوم: مواد و روش‌ها

2-1- موقعیت محل اجرا ی طرح………………………………………………………………………………………………………………..24

2-2- طرح آزمایشی………………………………………………………………………….. ……………………………………………………24

2-3- آماده­سازی زمین و کوددهی……………………………………………………………………………………………………………..25

2-4- کاشت و مراقبت­های زراعی………………………………………………………………………………………………………………25

2-5- آبیاری و تعیین نیاز آبی…………………………………………………………………………………………………………………….25

2-6- نمونه برداری در طول فصل رشد…………………………………………………………………………………….. ………………..26

2-7- اندازه­گیری عملکرد و اجزای عملکرد ………………………………………………………………………………………………..26

2-8- محاسبات……………………………………………………………………………………………………………………………………….27

2-8-1- درجه روزهای رشد………………………………………………………………………………………………………………..27

2-8-2- آنالیزهای رشد……………………………….. …………………………………. ……………………………………………….27

2-8-3- کارایی مصرف آب و شاخص برداشت…… ……………………………………………………………………………….29

2-8-4- سرعت و دوره پرشدن دانه ………………………………………………… ………………………………………………….29

2-8-5- دریافت و کارایی مصرف نور………………………………. ………… …………………………………………………….30

2-8-6- اعداد کلروفیل متر (اسپاد) و جذب نور…………………………………… ……………………………………………….30

 

فصل سوم: نتایج و بحث

3-1- مراحل فنولوژیکی …………………………………………….. …………………………………………………………………………32

3-2- شاخص­های رشد……………………………………………………………………………………………………………………………35

3-2-1- روند شاخص سطح برگ……………………………………………………………………………………………………….35

3-2-2- بیشینه شاخص سطح برگ………………………………………………………………………………………………………35

3-2-3- دوام سطح برگ کل……………………………………………………………………………………………………………..39

3-2-4- دوام سطح برگ بعد از کاکل­دهی……………………………………………………………………………………………39

3-2-5- روند تغییرات سرعت رشد محصول………………………………………………………………………………………….40

3-2-6- سرعت خطی رشد محصول…………………………………………………………………………………………………….41

3-2-7- سرعت رشد گیاه در گلدهی……………………………………………………………………………………………………43

3-2-8- سرعت رشد گیاه در گلدهی به ازای دانه…………………………………………………………………………………..44

3-2-9- سرعت رشد گیاه در زمان پر شدن دانه به ازای دانه……………………………………………………………………..47

3-2-10- سرعت جذب خالص…………………………………………………………………………………………………………..50

3-2-11- روند تجمع ماده خشک……………………………………………………………………………………………………….52

3-2-12- عملکرد بیولوژیک……………………………………………………………………………………………………………..54

3-2-13- عملکرد دانه…………………………………………………………………………………………………………………….. 56

3-2-14- شاخص برداشت…………………………………………………………………………………………………………………59

3-3- سایر صفات مرفولوژیکی…………………………………………………………………………………………………………………60

3-3-1- ارتفاع بلال از سطح زمین……………………………………………………………………………………………………….60

3-3-2- قطر ساقه……………………………………………………………………………………………………………………………..62

3-3-3- ارتفاع گیاه………………………………………………………………………………………………………………………….63

3-4- همبستگی صفات و شاخص­های رشد با عملکرد دانه…………………………………………………………………………….64

3-5- صفات مرفولوژیکی بلال…………………………………………………………………………………………………………………66

3-5-1- طول بلال…………………………………………………………………………………………………………………………….66

3-5-2- قطر بلال……………………………………………………………………………………………………………………………..68

3-6- اجزاء عملکرد دانه ………………………………………………………………………………………………………………………..69

3-6-1- تعداد ردیف دانه در بلال……………………………………………………………………………………………………….69

3-6-2- تعداد دانه در ردیف بلال……………………………………………………………………………………………………….69

3-6-3- تعداد دانه در بلال ………………………………………………………………………………………………………………..71

3-6-4- وزن دانه……………………………………………………………………………………………………………………………..73

3-7- روند پر شدن دانه ………………………………………………………………………………………………………………………….75

3-7-1- سرعت پرشدن دانه ………………………………………………………………………………………………………………75

3-7-2- دوره موثر پرشدن دانه ………………………………………………………………………………………………………….76

3-8- قرائت عدد اسپاد……………………………………………………………………………………………………………………………78

3-8-1- قرائت عدد اسپاد پس از تنش کم آبی  در مرحلة رویشی…………………………………………………………….78

3-8-2- قرائت عدد اسپاد پس از تنش کم آبی  در مرحلة زایشی……………………………………………………………..79

3-9- صفات و شاخص­های مرتبط با نور……………………………………………………………………………………………………81

3-9-1- دریافت نور ………………………………………………………………………………………………………………………81

3-9-2- دریافت تششع فعال فتوسنتزی در محدوده گلدهی……………………………………………………………………..83

3-9-3- جذب نور………………………………………………………………………………………………………………………….84

3-9-4-کارایی مصرف نور………………………………………………………………………………………………………………86

3-10- کارایی مصرف آب…………………………………………………………………………………………………………………….88

3-11- همبستگی صفات با عملکرد دانه……………………………………………………………………………………………………90

3-12- نتیجه­گیری نهایی………………………………………………………………………………………………………………………………………………..94

3-13- پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………………………………95

منابع……………………………………………………………………………………………………………………………………………………96

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جدول 1-1- مراحل رشد گیاه ذرت بر اساس تقسیم بندی امام و ثقه الاسلامی . ………………………………………. 6
جدول 1-2- مراحل رشد و نمو گیاه ذرت بر اساس تقسیم­بندی ریچی و همکاران …………………………………… 7
جدول 3-1- مراحل مهم رشد و نمو گیاه ذرت براساس روزهای پس از کاشت ………………………………………. 34
جدول 3-2- خلاصه تجزیه واریانس بیشینه شاخص سطح برگ، دوام شاخص سطح برگ کل و دوام شاخص سطح برگ بعد از کاکل­دهی ……………………………………………………………………………………………………. 36
جدول 3-3- ضرایب معادله شاخص سطح برگ ارقام ذرت در سطوح مختلف مصرف نیتروژن و آبیاری ……. 37
جدول 3-4- خلاصه تجزیه واریانس شاخص­های سرعت خطی رشد محصول، سرعت رشد گیاه در گل­دهی، سرعت رشد گیاه در گل­دهی به ازای دانه و سرعت رشد گیاه در پرشدن دانه به ازای دانه در ارقام ذرت در شرایط متفاوت نیتروژن و آبیاری ……………………………………………………………………………………………….. 42
جدول 3-5-ضرایب معادله سرعت جذب خالص ارقام ذرت در سطوح متفاوت نیتروژن و آبیاری ……………… 51
جدول 3-6- ضرایب معادله روند تجمع ماده خشک ارقام ذرت در سطوح متفاوت نیتروژن و آبیاری …………. 54
جدول 3-7- خلاصه تجزیه واریانس صفات عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه و شاخص برداشت ارقام ذرت در سطوح متفاوت نیتروژن و آبیاری …………………………………………………………………………………………… 55
جدول 3-8- خلاصه تجزیه واریانس صفات ارتفاع بلال، قطر ساقه و ارتفاع گیاه ارقام ذرت در سطح متفاوت نیتروژن و آبیاری ……………………………………………………………………………………………………………………. 61
جدول 3-9- ضرایب همبستگی بین صفات و شاخص­های مورد ارزیابی ………………………………………………… 65
جدول 3-10- خلاصه تجزیه واریانس صفات طول بلال، قطر بلال، تعداد ردیف دانه در بلال و تعداد دانه در ردیف بلال ارقام ذرت در سطح متفاوت نیتروژن و آبیاری . …………………………………………………………… 66
جدول3-11- خلاصه تجزیه واریانس صفات و شاخص­های تعداد دانه در بوته، وزن دانه، سرعت پرشدن دانه و دوره موثر پرشدن دانه ارقام ذرت در سطوح متفاوت نیتروژن و آبیاری . …………………………………………… 71
جدول3-12- خلاصه تجزیه واریانس عدد اسپاد پس از تنش در مرحلة رویشی، عدد اسپاد پس ازتنش در مرحله زایشی و دریافت نور در محدوده گل­دهی ارقام ذرت در سطوح متفاوت نیتروژن و آبیاری  ………… 78
جدول 3-13- ضرایب معادله دریافت نور در تیمار های مورد بررسی ……………………………………………………. 82
جدول 3-14- خلاصه تجزیه واریانس شاخص­های جذب نور پس از تنش کم­آبی درمرحله رویشی، جذب نور پس از تنش کم­آبی در مرحله زایشی، کارایی مصرف نور و کارایی مصرف آب در ارقام ذرت در سطوح متفاوت نیتروژن و آبیاری ……………………………………………………………………………………………….. 84
جدول 3-15- ضرایب همبستگی بین صفات مورد مطالعه ……………………………………………………………………. 93

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پایان نامه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یک مطلب دیگر :

 

اندازه ­گیری کیفیت­ خدمات: مقیاس سروکوال

 

شکل 2-1- ساعت­های آفتابی و بارندگی، تبخیر و تعرق گیاه مرجع، نیاز آبی ذرت و متوسط دمای هوا …………. 24
شکل 3-1- مقایسه میانگین بیشینه شاخص سطح برگ ………………………………………………………………………….. 36
شکل3-2- روند شاخص سطح برگ ارقام ذرت در سطوح مختلف مصرف نیتروژن و آبیاری . ……………………. 37
شکل 3-3- مقایسه میانگین دوام سطح برگ کل . ……………………………………………………………………………….. 39
شکل 3-4- مقایسه میانگین دوام شاخص سطح برگ بعد از کاکل­دهی . …………………………………………………. 40
شکل 3-5- روند سرعت رشد محصول  ارقام ذرت در سطوح مختلف نیتروژن و آبیاری …………………………….. 41
شکل 3-6- مقایسه میانگین سرعت خطی رشد محصول ……………………………………………………………………….. 43
شکل 3-7- مقایسه میانگین سرعت رشد گیاه در گل­دهی …………………………………………………………………….. 44
شکل 3-8- مقایسه میانگین سرعت رشد گیاه در گل­دهی به ازای دانه …………………………………………………….. 46
شکل 3-9- مقایسه میانگین سرعت رشد گیاه در محدوده شیری شدن تا رسیدگی دانه ……………………………….. 49
شکل3-10- روند شاخص سرعت جذب خالص ارقام ذرت در سطوح مختلف نیتروژن و آبیاری . ……………….. 50
شکل 3-11- روند تجمع ماده خشک کل ارقام ذرت در سطوح مختلف مصرف نیتروژن و آبیاری . …………….. 53
شکل 3-12- مقایسه میانگین عملکرد بیولوژیک ………………………………………………………………………………… 55
شکل 3-13- مقایسه میانگین عملکرد دانه ………………………………………………………………………………………….. 57
شکل 3-14- مقایسه میانگین شاخص برداشت …………………………………………………………………………………….. 60
شکل 3-15- مقایسه میانگین ارتفاع بلال از سطح زمین………………………………………………………………………….. 61
شکل 3-16- مقایسه میانگین قطر ساقه ………………………………………………………………………………………………. 62
شکل 3-17- مقایسه میانگین ارتفاع گیاه ……………………………………………………………………………………………. 63
شکل 3-18- مقایسه میانگین طول بلال ……………………………………………………………………………………………… 67
شکل 3-19- مقایسه میانگین قطر بلال ………………………………………………………………………………………………. 68
شکل 3-20- مقایسه میانگین تعداد دانه در ردیف بلال ………………………………………………………………………… 70
شکل 3-21- مقایسه میانگین تعداد دانه در بلال ………………………………………………………………………………….. 72
شکل 3-22- مقایسه میانگین وزن هزار دانه ……………………………………………………………………………………….. 74
شکل 3-23- مقایسه میانگین سرعت پرشدن دانه ………………………………………………………………………………… 75
شکل 3-24- مقایسه میانگین دوره موثر پرشدن دانه ……………………………………………………………………………. 77
شکل 3-25- مقایسه میانگین قرائت عدد اسپاد پس از تنش کم­آبی در مرحله رویشی ………………………………… 79
شکل 3-26- مقایسه میانگین قرائت اسپاد درمرحله خمیری دانه …………………………………………………………….. 80
شکل 3-27- روند دریافت نور ارقام ذرت در شرایط مختلف مصرف نیتروژن و آبیاری ……………………………… 82
شکل 3-28- مقایسه میانگین نور دریافتی در محدوده کاکل­دهی ذرت …………………………………………………… 83
شکل 3-29- مقایسه میانگین درصد جذب نور پس از تنش رویشی ………………………………………………………… 85
شکل 3-30- مقایسه میانگین درصد جذب نور پس از تنش کم­آبی در مرحله زایشی . ……………………………….. 86
شکل3-31- مقایسه میانگین کارایی مصرف نور  …………………………………………………………………………………
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...