بررسی تاثیر متیل جاسمونات بر متابولیتهای ثانویه و اثرآنتیاکسیدانی گیاه نعنا ... |
عنوان:
بررسی تاثیر متیل جاسمونات بر متابولیتهای ثانویه و اثرآنتیاکسیدانی گیاه نعنا فلفلی ومیزان اسانس آن Mentha piperitaL.
استاد راهنما:
سرکار خانم دکتر آزیتا شبرنگی
استاد مشاور:
جناب آقای دکتر سعید محمدی معتمد
سال تحصیلی93-1392
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده 1
فصل اول – کلیات
- پیشگفتار3
- اهمیت موضوع3
- اهداف تحقیق 4
فصل دوم – بررسی متون و مطالعات دیگران در این زمینه
بخش اول – گیاه شناسی
2-1-1 تیره نعنا 7
2-1-2 اختصاصات تشریحی تیره نعنا8
2-1-3 رده بندی گیاه نعنا فلفلی 8
2-1-4 اسامی مختلف 8
2-1-5 ریخت شناسی و مرفولوژی گیاه نعنا فلفلی 9
2-1-6 کشت گیاه 11
2-1-7 برداشت محصول 12
2-1-8 ترکیبات شیمیایی 12
2-1-9 اسانس نعنا فلفلی 13
2-1-10 مشخصات 14
2-1-11 تاریخچه 15
2-1-12 خواص درمانی 15
2-1-13 فرآورده های دارویی L.) Mentha piperita)16
بخش دوم –آنتی اکسیدان ها، فلانوئید ها، فنل ها واثرات آنها
2- 2-1 رادیکال آزاد 18
2-2-2 عوامل مؤثر در تشکیل رادیکال آزاد 19
2-2-3 انواع رادیکال های آزاد 20
2-2-4 رادیکال های آزاد و بیماریها 22
2-2-5 ترکیبات آنتی اکسیدانی 23
2-2-6 آنتی اکسیدانهای طبیعی و اهمیت آن23
2-2-7 نحوه طبقه بندی آنتی اکسیدنها بر حسب عملکرد 24
2-2-8 مکانیسم علمکرد آنتی اکسیدانها محافظ 25
2-2-9 مکانیسم عملکرد آنتی اکسیدانهای شکننده زنجیره27
2-2-10 انواع آنتی اکسیدانها از نظر منشأ 29
2-2-11 نقش گیاهان به عنوان منابع آنتی اکسیدانی 30
2-2-12 کاربرد آنتی اکسیدانها 31
2-2-13 فلاونوئیدها 32
2-2-14 پراکندگی فلاونوئیدها در طبیعت 33
2-2-15 نقش فلاونوئیدها در طبیعت 34
2-2- 16 ا نواع فلاونوئیدها 35
2-2-17 خواص فیزیکو شیمیایی فلاونوئیدها 36
2-2-18 نقشهای بیولوژیک فلاونوئیدها 37
2-2- 19خواص درمانی و صنعتی و اثرات فلاونوئیدها 38
2-2- 20منابع مهم غذایی 40
2-2-21 ترکیبات فنلی 40
2-2-22 ساختار شیمیایی ترکیبات فنلی 41
2-2-23 جایگاه ترکیبات فنلی و عملکرد آنها 41
بخش سوم– روشهای استخراج مواد موجود در گیاهان
2-3-1 تأثیر شرایط اکولوژیک بر مواد و خواص گیاهان دارویی 44
2-3-2 زمان برداشت 46
2-3-3 روش های خشک کردن گیاهان دارویی 46
2-3-4 آسیاب کردن 47
2-3-5 عصاره 48
2-3-6 عصاره تام 48
2-3-7 استخراج مواد گیاهی 49
2-3-8 روشهای استخراج50
2-3-9 روش های تصفیه و جدا سازی عصاره 55
2-3-10 روش های مختلف تغلیظ عصاره 56
2-3-11 روش محاسبه میزان عصاره براساس در صد 57
2-3-12 ارزیابی عصاره های گیاهی 57
بخش چهارم – اسانس و روش های استخراج آن
2-4-1 اسانس چیست 59
2-4-2 عوامل مؤثر بر کیفیت و کمیت اسانس 59
2-4-3 محل اسانس در گیاه 60
2-4-4 ویژگی فیزیکی اسانس 60
2-4-5 جنس اسانس 61
2-4-6 شیمی اسانس62
2-4-7طبقه بندی اسانس براساس عامل شیمیایی 63
2-4-8 روش های جدا سازی اسانس از گیاه 65
2-4-9 کاربرد اسانس ها و اثرات درمانی 67
2-4-10 عوارض جانبی اسانس ها 69
2-4-11 دلیل استفاده از اسانس ها به جای گیاهان دارویی 70
بخش پنجم – متیل جاسمونات
2-5-1 هورمون های گیاهی72
2-5-2 متیل جاسمونات 72
2-5-3 ترکیبات شیمیایی متیل جاسمونات 73
2-5-4 محل تولید 73
2-5-5 روش های کاربرد 74
2-5-6 اثرات متیل جاسمونات در گیاهان 74
فصل سوم – مواد و روش ها
بخش اول – مواد و وسایل لازم
3-1-1 مواد و وسایل مورد نیاز 79
3-1-2 تهیه نمونه 80
3-1-3 نحوه اسپری نمونه 81
یک مطلب دیگر :
3-1-4 جمع آوری و خشک کردن 81
3-1-5 پودر کردن 82
3-1-6 تهیه عصاره به روش خیساندن(ماسراسیون) 82
3-1-7 اسانس گیری83
3-1-8 مواد و وسایل لازم برای تهیه اسانس83
3- 1-9 روش تهیه اسانس 84
بخش دوم – روش های اندازه گیری
3-2-1 روش اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی 87
3-2 -2 روش DPPH 87
3-2- 3تست DPPH 90
3-2-4روش کار تعیین محتوای تام فنلی 93
3-2-5 روش کار تعیین محتوای تام فلاونوئیدی94
فصل چهارم – تحلیل و آنالیز نتایج
4-1 نتایج حاصل از رشد گیاه97
4-2 نتایج استخراج اسانس 99
4-3 میزان عصاره و درصد عصاره 100
4-4 بررسی نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی 100
4-5 بررسی نتایج حاصل از محتوای تام فنلی عصاره ها 106
4-6 بررسی نتایج حاصل از محتوای تام فلاونوئیدی عصاره ها108
فصل پنجم – بحث و پیشنهادات
5-1 بحث 112
5-2 پیشنهادات 116
منابع119
چکیده انگلیسی 130
ضمائم 131
فهرست اشکال
عنوان صفحه
شکل (1-2) گیاه نعنا فلفلی 9
شکل (2-2) گیاه نعنا فلفلی به همراه گل آذین آن 11
شکل (2-3) عوامل خارجی در تولید رادیکال آزاد 20
شکل (2-4) ساختار موکلولی گلوتاتیون GS 26
شکل (2-5) ساختار فلاونوئیدی 32
شکل (2-6) ساختار متیل جاسمونات 73
شکل (3-1) نمونه دریافت شده از مرکز تحقیقات ولنجک 80
شکل (3-2) دکانتور های حاصل از چهار گروه برای تهیه ی عصاره 83
شکل (3-3) دستگاه کلونجر 84
شکل (3-4) ساختار DPPH 88
شکل (3-5)واکنش احیا رادیکال DPPH88
شکل(3-6)دستگاه اسپکتروفوتومتر 92
شکل (3-7)اثر رادیکال DPPH بر غلظت های مختلف عصاره نعنا فلفلی92
شکل(3-8) اثر فولین –سیوکالیتو بر عصاره گیاه نعنا فلفلی94
شکل (4-1) میزان رشد نمونه شاهد با آب 97
شکل (4-2) میزان رشد نمونه شاهد با الکل98
شکل (4-3) میزان رشد نمونه تیمار 50 میکرو مولار99
شکل (4-4) میزان رشد نمونه تیمار 100 میکرو مولار100
شکل (4-5) نموداردرصد مهار DPPH در غلظت های مختلف نمونه شاهد با آب101
شکل(4-6) نمودار نموداردرصد مهار DPPH در غلظت های مختلف نمونه شاهد با الکل101
شکل (4-7) نموداردرصد مهار DPPH در غلظت های مختلف نمونه تیمار 50 میکرو مولار102
شکل(4-8) نموداردرصد مهار DPPH در غلظت های مختلف نمونه تیمار 100 میکرو مولار102
شکل (4-9) مقایسه میانگینIC50 ±STD error در نمونه های مختلف شاهدها و تیمارها103
شکل(4-10) نمودار مقایسه میانگین جذب نمونه ها در غلظت مختلف ±STD Error در سطح p*≤0.01104
شکل (4-11) نمودارحاصل از منحنی کالیبراسیون استاندارد گالیک اسید106
شکل (4-12)نمودارمیانگین جذب نمونه ها در بررسی محتوای تام فنلی±STD Error 107
شکل(4-13) نمودار حاصل از منحنی کالیبراسیون استاندارد روتین 108
شکل (4-14) نمودار میانگین جذب نمونه ها در بررسی محتوای تام فلاونوئیدی ±STD Error 109
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول (4-1) میزان اسانس تولید شده99
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-01] [ 03:56:00 ب.ظ ]
|