1-3-1-2 پراکنش جغرافیایی بادام کوهی………………………………………………………………………………………………………….6
1-3-1-3 خواص ضد میکروبی بادام کوهی……………………………………………………………………………………………………….6
1-3-1-4 خواص درمانی بادام کوهی…………………………………………………………………………………………………………………..6
1-3-2 گیاه بومادران…………………………………………………………………………………………………………………………………………….6
1-3-2-1 سیستماتیک بومادران………………………………………………………………………………………………………………………….7
1-3-2-2 پراکنش جغرافیایی بومادران……………………………………………………………………………………………………………….7
1-3-2-3 خواص ضد میکروبی بومادران……………………………………………………………………………………………………………..7
1-3-2-4 خواص درمانی بومادران……………………………………………………………………………………………………………………….7
1-3-3 گیاه گلپر……………………………………………………………………………………………………………………………………………………8
1-3-3-1 سیستماتیک گلپر………………………………………………………………………………………………………………………………..8
1-3-3-2 پراکنش جغرافیایی گلپر………………………………………………………………………………………………………………………8
1-3-3-3 خواص ضد میکروبی گلپر…………………………………………………………………………………………………………………….9
1-3-3-4 خواص درمانی گلپر………………………………………………………………………………………………………………………………9
1-3-4 گیاه کلپوره………………………………………………………………………………………………………………………………………………..9
عنوان………………………………………………………………………………………………………………………………صفحه
1-3-4-1 سیستماتیک کلپوره……………………………………………………………………………………………………………………………..9
1-3-4-2 پراکندگی جغرافیایی کلپوره……………………………………………………………………………………………………………..10
1-3-4-3 خواص ضد میکروبی کلپوره……………………………………………………………………………………………………………..10
1-3-4-4 خواص درمانی کلپوره………………………………………………………………………………………………………………………..10
1-3-5 گیاه مریم گلی………………………………………………………………………………………………………………………………………..11
1-3-5-1 سیستماتیک مریم گلی……………………………………………………………………………………………………………………..11
1-3-5-2 پراکنش جغرافیایی مریم گلی……………………………………………………………………………………………………………11
1-3-5-3 خواص ضد میکروبی مریم گلی………………………………………………………………………………………………………..12
1-3-5-4 خواص درمانی مریم گلی…………………………………………………………………………………………………………………..12
1-4- عصاره­گیری……………………………………………………………………………………………………………………………………………….12
1-4-1 عصاره………………………………………………………………………………………………………………………………………………………12
1-4-2- انتخاب ماده گیاهی و نوع حلال…………………………………………………………………………………………………………..12
1-4-3 روش­های مختلف عصاره­گیری……………………………………………………………………………………………………………….13
1-4-3-1 روش ماسراسیون……………………………………………………………………………………………………………………………….13
1-4-3-2روش پرکولاسیون……………………………………………………………………………………………………………………………….13
1-4-3-3 روش سوکسله…………………………………………………………………………………………………………………………………….14
1-4-3-4 امواج فراصوت…………………………………………………………………………………………………………………………………….14
1-5 روش­های اندازه­گیری و بررسی اثرات ضد میکروبی…………………………………………………………………………………..15
1-5-1 روش­های نفوذی…………………………………………………………………………………………………………………………………….15
1-5-1-1 روش چاهک……………………………………………………………………………………………………………………………………….15
1-5-1-2 سیلندر پلیت………………………………………………………………………………………………………………………………………15
1-5-1-3 دیسک……………………………………………………………………………………………………………………………………………….16
1-5-2 روش­های رقیق­سازی………………………………………………………………………………………………………………………………16
1-5-2-1 روش رقت آگار…………………………………………………………………………………………………………………………………..16
1-5-2-2 روش لوله یا رقت مایع……………………………………………………………………………………………………………………….16
1-6 بررسی میکروارگانیسم­های مورد استفاده……………………………………………………………………………………………………17
1-6-1 تاریخچه میکروب­شناسی………………………………………………………………………………………………………………………..17
1-6-2 مورفولوژی باکتری­ها………………………………………………………………………………………………………………………………17
1-6-3 استافیلوکک­ها…………………………………………………………………………………………………………………………………………17
1-6-3-1 استافیلوکوکوس اورئوس…………………………………………………………………………………………………………………….18
1-6-4 باسیلوس­ها………………………………………………………………………………………………………………………………………………18
1-6-4-1 باسیلوس سرئوس……………………………………………………………………………………………………………………………….19
1-6-5 سالمونلاها……………………………………………………………………………………………………………………………………………….19
1-6-5-1 سالمونلا انتریتیدیس………………………………………………………………………………………………………………………….20
عنوان ……………………………………………………………………………………………………………………………..صفحه
1-6-6 اشرشیا کلی……………………………………………………………………………………………………………………………………………..20
1-7 بررسی آنتی­بیوتیک­های مورد استفاده……………………………………………………………………………………………………….21
1-7-1 تاریخچه آنتی­بیوتیک……………………………………………………………………………………………………………………………..21
1-7-2 پنی­سیلین……………………………………………………………………………………………………………………………………………….21
1-7-3 جنتامایسین……………………………………………………………………………………………………………………………………………22
1-7-4 تتراسایکلین…………………………………………………………………………………………………………………………………………….22
1-7-5 اریترومایسین………………………………………………………………………………………………………………………………………….23
1-7-6 تری متوپریم و سولفامتاکسازول…………………………………………………………………………………………………………….23
1-7-7 استرپتومایسین……………………………………………………………………………………………………………………………………….23
1-8 بررسی فیتوشیمیایی گیاهان مورد بررسی…………………………………………………………………………………………………24
1-8-1 آلکالوئیدها………………………………………………………………………………………………………………………………………………25
1-8-2 آنتوسیانین­ها…………………………………………………………………………………………………………………………………………..25
1-8-3 تانن­ها………………………………………………………………………………………………………………………………………………………26
1-8-4 ساپونین­ها……………………………………………………………………………………………………………………………………………….26
1-8-5 فنل­ها………………………………………………………………………………………………………………………………………………………26
1-8-6 فعالیت آنتی­اکسیدانی…………………………………………………………………………………………………………………………….27
1-9 اهداف پژوهش…………………………………………………………………………………………………………………………………………….28
فصل دوم : مواد و روش­ها………………………………………………………………………………………………………………………………29
2-1 مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز…………………………………………………………………………………………………………………..30
2-2 تهیه گیاهان مورد بررسی و تعیین نام علمی آن­ها…………………………………………………………………………………….31
2-3 استخراج عصاره متانولی………………………………………………………………………………………………………………………………31
2-4 روش تهیه محیط­های کشت………………………………………………………………………………………………………………………32
2-5 استریلیزاسیون محیط­های کشت میکروبی، ظروف و مواد مصرفی……………………………………………………………32
2-6 احیاء باکتری……………………………………………………………………………………………………………………………………………….32
2-7 تهیه کشت تازه (در فاز لگاریتمی) از میکروارگانیسم­ها…………………………………………………………………………….33
2-8 تهیه استاندارد نیم مک­فارلند……………………………………………………………………………………………………………………..33
2-9 تهیه سوسپانسیون میکروبی……………………………………………………………………………………………………………………….34
2-10 آزمون­های میکروبی………………………………………………………………………………………………………………………………….34
2-10-1 تست دیسک دیفیوژن………………………………………………………………………………………………………………………….34
2-10-2 تست آنتی­بیوگرام…………………………………………………………………………………………………………………………………35
2-10-3 تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی……………………………………………………35
2-10-3-1 تعیین MIC عصاره…………………………………………………………………………………………………………………………36
2-10-3-2 تعیین MBC عصاره……………………………………………………………………………………………………………………….37
2-11 بررسی خواص فیتوشیمیایی اولیه……………………………………………………………………………………………………………37
2-11-1 آلکالوئید……………………………………………………………………………………………………………………………………………….37
عنوان …………………………………………………………………………………………………………………………….صفحه
2-11-1-1 معرف مایر………………………………………………………………………………………………………………………………………..37
2-11-1-2 معرف بوشاردا…………………………………………………………………………………………………………………………………..38
2-11-2 آنتوسیانین……………………………………………………………………………………………………………………………………………38
2-11-3 تانن………………………………………………………………………………………………………………………………………………………38
2-11-4 ساپونین………………………………………………………………………………………………………………………………………………..38
2-11-5 اندازه­گیری میزان فنل عصاره­های گیاهی……………………………………………………………………………………………39
2-11-5-1 رسم منحنی استاندارد اسید گالیک………………………………………………………………………………………………..39
2-11-6 بررسی فعالیت آنتی­اکسیدانی………………………………………………………………………………………………………………39
2-11-6-1 توانایی به­دام اندازی DPPH…………………………………………………………………………………………………………..39
2-11-6-2 تعیین قدرت احیاکنندگی……………………………………………………………………………………………………………….40
2-12 تجزیه و تحلیل آماری………………………………………………………………………………………………………………………………41
فصل سوم : نتایج……………………………………………………………………………………………………………………………………………..42
3-1 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره­ها………………………………………………………………………………………………………..43
3-1-1 نتایج ضد میکروبی حاصل از تست دیسک دیفیوژن……………………………………………………………………………..43
3-1-1-1 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره بادام کوهی……………………………………………………………………………….44
3-1-1-2 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره بومادران……………………………………………………………………………………45
3-1-1-3 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره کلپوره……………………………………………………………………………………….46
3-1-1-4 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره گلپر………………………………………………………………………………………….47
3-1-1-5 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره مریم گلی…………………………………………………………………………………48
3-1-1-6 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره ترکیبی……………………………………………………………………………………..49
3-1-2 نتایج ضد میکروبی حاصل از تست آنتی­بیوگرام…………………………………………………………………………………….50
3-1-2-1 حساسیت سویه­های باکتریایی به آنتی­بیوتیک­های انتخابی……………………………………………………………..50
3-1-2-2 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره­ها و آنتی­بیوتیک­های مورد مطالعه علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………51
3-1-2-3 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره­ها و آنتی­بیوتیک­های مورد مطالعه علیه باکتری باسیلوس سرئوس………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..52
3-1-2-4 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره­ها و آنتی­بیوتیک­های مورد مطالعه علیه باکتری اشرشیاکلی…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..53
3-1-2-5 ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره­ها و آنتی­بیوتیک­های مورد مطالعه علیه باکتری سالمونلا انتریتیدیس………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….54
3-1-3 تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره­ها…………………………………………………………………………….55
3-1-4 تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MBC) عصاره­ها…………………………………………………………………………..56
3-2 ارزیابی خواص فیتوشیمیایی عصاره­ها………………………………………………………………………………………………………..57
3-2-1 تشخیص آلکالوئید………………………………………………………………………………………………………………………………….57
عنوان………………………………………………………………………………………………………………………………صفحه
 
3-2-2 تشخیص آنتوسیانین………………………………………………………………………………………………………………………………57
3-2-3 تانن………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..58
3-2-4 ساپونین…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..58
3-2-5 ارزیابی میزان فنل…………………………………………………………………………………………………………………………………..59
3-2-5-1 نتایج میزان فنل عصاره بادام کوهی………………………………………………………………………………………………….60
3-2-5-2 نتایج میزان فنل عصاره بومادران……………………………………………………………………………………………………….61
3-2-5-3 نتایج میزان فنل عصاره کلپوره………………………………………………………………………………………………………….62
3-2-5-4 نتایج میزان فنل عصاره گلپر……………………………………………………………………………………………………………..63
3-2-5-5 نتایج میزان فنل عصاره مریم گلی…………………………………………………………………………………………………….64
3-2-5-6 نتایج مقایسه­ای میزان فنل عصاره­ها و اسید گالیک………………………………………………………………………….65
3-2-6 ارزیابی فعالیت آنتی­اکسیدانی…………………………………………………………………………………………………………………66
3-2-6-1 توانایی مهار رادیکال­های آزاد DPPH عصاره­ها………………………………………………………………………………..66
3-2-6-1-1 نتایج مهار رادیکال­های آزاد عصاره بادام کوهی…………………………………………………………………………….67
3-2-6-1-2 نتایج مهار رادیکال­های آزاد عصاره بومادران………. ………………………………………………………………………68
3-2-6-1-3 نتایج مهار رادیکال­های آزاد عصاره کلپوره……………………………………………………………………………………69
3-2-6-1-4 نتایج مهار رادیکال­های آزاد عصاره گلپر……………………………………………………………………………………….70
3-2-6-1-5 نتایج مهار رادیکال­های آزاد عصاره مریم گلی………………………………………………………………………………71
3-2-6-1-6 نتایج مقایسه­ای درصد مهار عصاره­ها و اسیدآسکوربیک………………………………………………………………72
3-2-6-2 قدرت احیاکنندگی عصاره­ها………………………………………………………………………………………………………………74
3-2-6-2-1 نتایج تعیین قدرت احیاکنندگی عصاره بادام کوهی……………………………………………………………………..74
3-2-6-2-2 نتایج تعیین قدرت احیاکنندگی عصاره بومادران………………………………………………………………………….75
3-2-6-2-3 نتایج تعیین قدرت احیاکنندگی عصاره کلپوره…………………………………………………………………………….76
3-2-6-2-4 نتایج تعیین قدرت احیاکنندگی عصاره گلپر………………………………………………………………………………..77
3-2-6-2-5 نتایج تعیین قدرت احیاکنندگی عصاره مریم گلی……………………………………………………………………….78
3-2-6-2-6 نتایج مقایسه­ای قدرت احیاکنندگی عصاره­ها و اسیدآسکوربیک………………………………………………….79
فصل چهارم: بحث و نتیجه گیری.……………………………………………………………………………………………………………….80
4-1 فعالیت ضد میکروبی عصاره­های مورد بررسی……………………………………………………………………………………………81
4-1-1 فعالیت ضد میکروبی حاصل از تست دیسک دیفیوژن………………………………………………………………………….81
4-1-2 فعالیت ضد میکروبی حاصل از تست آنتی­بیوگرام…………………………………………………………………………………85
4-1-3 حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC)……………………………………………86
4-2 خواص فیتوشیمیایی عصاره­های مورد بررسی……………………………………………………………………………………………89
4-2-1 فیتوشیمیایی کمی…………………………………………………………………………………………………………………………………89
4-2-2 ارزیابی محتوی فنل………………………………………………………………………………………………………………………………..90
4-2-3 ارزیابی فعالیت آنتی­اکسیدانی………………………………………………………………………………………………………………..92
4-2-3-1 رادیکال­های آزاد DPPH…………………………………………………………………………………………………………………..93
عنوان………………………………………………………………………………………………………………………………صفحه
4-2-3-2 قدرت احیاکنندگی…………………………………………………………………………………………………………………………….95
نتیجه گیری کلی…………………………………………………………………………………………………………………………………………………98
پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………99
منابع…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………100
فهرست شکل­ها و تصاویر
 
 
شماره و عنوان شکل­ها……………………………………………………………………………………………………..صفحه
 
شکل (1-1): مشخصات سیستماتیکی گیاه بادام کوهی………………………………………………………………………………………5
شکل (1-2): مشخصات سیستماتیکی گیاه بومادران……………………………………………………………………………………………6
شکل (1-3): مشخصات سیستماتیکی گیاه گلپر………………………………………………………………………………………………….8
شکل (1-4): مشخصات سیستماتیکی گیاه کلپوره ……………………………………………………………………………………………..9
شکل (1-5): مشخصات سیستماتیکی گیاه مریم گلی……………………………………………………………………………………….11
شکل (2-1): اندازه­گیری قطر هاله عدم رشد با خط کش…………………………………………………………………………………35
شکل (3-1): ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره بادام کوهی………………………………………………………………………….44
شکل (3-2): ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره بومادران……………………………………………………………………………….45
شکل (3-3): ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره کلپوره…………………………………………………………………………………..46
شکل (3-4): ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره گلپر……………………………………………………………………………………..47
شکل (3-5): ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره مریم گلی…………………………………………………………………………….48
شکل (3-6): ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره ترکیبی…………………………………………………………………………………49
شکل (3-7): ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره­ها و آنتی­بیوتیک­های مورد مطالعه علیه استافیلوکوکوس اورئوس…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………51
شکل (3-8): ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره­ها و آنتی­بیوتیک­های مورد مطالعه علیه باسیلوس سرئوس…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………52
شکل (3-9): ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره­ها و آنتی­بیوتیک­های مورد مطالعه علیه اشرشیا کلی………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………53
شکل (3-10): ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره­ها و آنتی­بیوتیک­های مورد مطالعه علیه سالمونلا انتریتیدیس………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….54
شکل (3-11): نتایج میزان فنل عصاره بادام کوهی…………………………………………………………………………………………..60
شکل (3-12): نتایج میزان فنل عصاره بومادران………………………………………………………………………………………………..61
شکل (3-13): نتایج میزان فنل عصاره کلپوره……………………………………………………………………………………………………62
شکل (3-14): نتایج میزان فنل عصاره گلپر………………………………………………………………………………………………………63
شکل (3-15): نتایج میزان فنل عصاره مریم گلی………………………………………………………………………………………………64
شکل (3-16): نتایج مقایسه­ای میزان فنل عصاره­ها و اسیدگالیک……………………………………………………………………65
شکل (3-17): نتایج مهار رادیکال­های آزاد عصاره بادام کوهی…………………………………………………………………………67
شماره و عنوان شکل­ها……………………………………………………………………………………………………..صفحه
شکل (3-18): نتایج مهار رادیکال­های آزاد عصاره بومادران………………………………………………………………………………68
شکل (3-19): نتایج مهار رادیکال­های آزاد عصاره کلپوره…………………………………………………………………………………69
شکل (3-20): نتایج مهار رادیکال­های آزاد عصاره گلپر…………………………………………………………………………………….70
شکل (3-21): نتایج مهار رادیکال­های آزاد عصاره مریم گلی……………………………………………………………………………71
شکل (3-22): نتایج مقایسه­ای درصد مهار عصاره­ها و اسیدآسکوربیک……………………………………………………………72
شکل (3-23): نتایج مقایسه­ای میانگین IC50……………………………………………………………………………………………………73
شکل (3-24): نتایج تعیین قدرت احیاکنندگی عصاره بادام کوهی…………………………………………………………………..74
شکل (3-25): نتایج تعیین قدرت احیاکنندگی عصاره بومادران……………………………………………………………………….75
شکل (3-26): نتایج تعیین قدرت احیاکنندگی عصاره کلپوره…………………………………………………………………………..76
شکل (3-27): نتایج تعیین قدرت احیاکنندگی عصاره گلپر……………………………………………………………………………..77
شکل (3-28): نتایج تعیین قدرت احیاکنندگی عصاره مریم گلی…………………………………………………………………….78
شکل (3-29): نتایج مقایسه­ای قدرت احیاکنندگی عصاره­ها و اسیدآسکوربیک………………………………………………79
فهرست جدول­ها
 
 
شماره و عنوان جدول­ها……………………………………………………………………………………………………صفحه
جدول (3-1): حساسیت سویه­های باکتریایی به آنتی­بیوتیک انتخابی……………………………………………………………..50
جدول (3-2): تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره­ها………………………………………………………………….55
جدول (3-3): تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MBC) عصاره­ها………………………………………………………………..56
جدول (3-4): تشخیص آلکالوئید………………………………………………………………………………………………………………………..57
جدول (3-5): تشخیص آنتوسیانین……………………………………………………………………………………………………………………57
جدول (3-6): تشخیص تانن……………………………………………………………………………………………………………………………….58
جدول (3-7): تشخیص ساپونین………………………………………………………………………………………………………………………..58

  • گیاهان دارویی

1-1-1 صفات گیاهان دارویی
گیاهانی که حداقل دارای صفات زیر باشند، گیاه دارویی، نامیده می­شوند:
1- در پیکر این گیاهان مواد ویژه­ای به عنوان مواد موثر متابولیت­های ثانویه ساخته و ذخیره می­شوند که برای مداوای برخی از بیماری­ها مورد استفاده قرار می­گیرند. مواد مذکور طی فرآیندهای ویژه و پیچیده و به­ مقدار بسیار کم (به طور معمول کمتر از یک درصد وزن خشک گیاه)، ساخته می­شوند.
2- اغلب ممکن است اندام ویژه­ای چون ریشه، برگ­ها، ساقه، گل، میوه و غیره بیشترین مواد موثر را داشته باشند، بنابراین همیشه نمی­توان کل اندام گیاه را منبع ماده دارویی ویژه­ای دانست.
3- اندام گیاهی برداشت شده، آماده­سازی و فرآوری می­شوند، یعنی تحت تاثیر عملیات ویژه­ای مانند جداسازی، خرد شدن، خشک کردن، تخمیر و غیره قرار گرفته و سپس استفاده می­شوند.
تحقیقات زیادی نشان می­دهد با فرآوری صحیح گیاهان و داروهای گیاهی اثرات این داروهای طبیعی به شکل فزاینده­ای بیشتر و مقرون به صرفه­تر می­باشد [1].
1-1-2 تاریخچه گیاهان دارویی در جهان
ارسطو (330 ق. م) اولین کسی است که آثار و مطالبی مکتوب مربوط به شناخت گیاهان دارد. البته قبل از او در آثار کهن مصر (حدود 26 قرن ق. م) در پاپیروس­ها و ابرها مطالبی از گیاهان با شرح خاصی از موارد استفاده از آن­ها باقی مانده است. ولی ارسطو نخستین دانشمندی است که، از رشد و نمو گیاهان، ماده­سازی و از تفاوت آن­ها و چگونگی استفاده از مواد خاک (سیاه خاک) مطالبی نوشته است. نوشته او بدون هیچ مبنای علمی تا چندین قرن بعد از او مورد قبول همه بود و حتی تدریس می­شد. تئوفراست یا تئوفراستوس شاگرد ارسطو که در سال­های 258-370 قبل از میلاد طبیب بود و بعدها به او پدر گیاه­شناسی گفته­اند، علاوه بر آن­که، پیرو فلسفه استاد خود بود، تحت تاثیر نظریات افلاطون، استاد ارسطو قرار گرفت. او رده­بندی بسیار ابتدایی از روی ریخت یا شکل ظاهری گیاهان، چرخه رشد، شکل گل آذین و نحوه رشد آن­ها و هم­چنین وضع گلبرگ­های گل­ها در کتابی به نام هیستوریا پلانتاروم بر مبنایی مبهم و ناشی از استنباط­های خود دارد. باید اشاره کرد، که مکتب درمان با گیاه به وسیله تئوفراست بنیان­گذاری شد [2].
1-1-3 تاریخچه گیاهان دارویی در ایران
کشور ایران به واسطه سابقه تمدن چند هزار ساله، که حدود 14700 سال آن با فرهنگ غنی اسلام در آمیخته و نیز به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، شرایط اقلیمی و آب و هوایی متنوع که سبب رشد انواع گوناگونی از گیاهان گردیده و باعث اطلاق نام طلای سبز به فلور طبیعی ایران شده است، از جهت طب سنتی غنی می­باشد [3].
ابن سینا دانشمند و پزشک نامدار ایرانی در سال­های 428-370 هجری مطابق با 980-1037 میلادی که در غرب او را به نام آویسینیا می­شناسند و پس از انقراض تمدن یونان او را بزرگترین دانشمند جهان و به اشتباه عرب دانسته­اند؛ در جلد دوم کتاب قانون فی الطب بیش از 800 نمونه گیاه طبی و غذایی را نام می­برد که از آن میان 541 گیاه و مشتقات آن­ها دارای توصیف کاربردی و صفات ریخت­شناختی هستند. او اختلاف شکل و صفات گیاهان مشابه را (برای اجتناب اشتباه آن­ها از یکدیگر) با توجه خاصی در کتاب «قانون» توضیح می­دهد و در مورد چگونگی استفاده از مشتقات گیاهان دارویی و کاربرد آن­ها، با ترتیبی خاص، معین و نظام یافته به شرح و تفصیل آن­ها می­پردازد [2].
تعداد صفحه : 136
قیمت : 14700تومان

 

 

 

 

 

 

بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد

 

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

 

پشتیبانی سایت :        ****       serderehi@gmail.com

 

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

 

***  *** ***

 

 

دانشگاه آزاد اسلامی

 

واحد نجف آباد

 

دانشکده مواد

 

 

 

پایان­نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد«M.Sc.»

 

گرایش سرامیک

 

 

 

عنوان:

 

بررسی ساخت نانو کامپوزیت سیلیس و کاربید سیلیسیم و اکسید سریم با پیوند دهنده مناسب برای صیقل کاری شیشه ها

 

 

 

 

 

استاد راهنما:

 

دكتر احمد منشی

 

استاد مشاور:

 

دكتر امیر عباس نوربخش

 

 

 

 

 

زمستان 90

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(پایان نامه مقطع ارشد)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

فهرست مطالب
عنوان                                                                                                                 صفحه

 

 
   

چکیده                   ……………………………………………………………………………………………………………  1
فصل اول: مقدمه       ……………………………………………………………………………………………………………  2
فصل دوم: مروری بر تئوری ها و تحقیقات انجام شده ……………………………………………………………..  4
        2-1- مقدمه    ……………………………………………………………………………………………………………  4
        2-2- کامپوزیت ها……………………………………………………………………………………………………… 7
              2-2-1- مزایای استفاده از مواد کامپوزیت ……………………………………………………………  9
              2-2-2- تاریخچه صنعت کامپوزیتها …………………………………………………………………….  9
        2-3- نانو کامپوزیت ها …………………………………………………………………………………………….  10
              2-3-1- طبقه بندی نانو کامپوزیت ها ………………………………………………………………..  11
              2-3-2- سیلیکات های لایه ای …………………………………………………………………………  12
              2-3-3- ساختار نانو کامپوزیت …………………………………………………………………………  15
              2-3-4- خواص مکانیکی ………………………………………………………………………………..  17
              2-3-5- نانو کامپوزیت های پلیمری ………………………………………………………………….  18
        2-4-تعریف و طبقه بندی کاربیدها ……………………………………………………………………………  19
        2-5-کاربید سیلیسیم ……………………………………………………………………………………………….  20
              2-5-1-مقدمه …………………………………………………………………………………………………  20
              2-5-2-مشخصات عمومی کاربید سیلیسیم ………………………………………………………..  21
              2-5-3-ساختار و ترکیب کاربید سیلیسیم …………………………………………………………..  21

پایان نامه

 

              2-5-4-انواع کاربید سیلیسیم ……………………………………………………………………………  22
                      2-5-4-1-کاربید سیلیسیم نوع بتا () ……………………………………….  22
                      2-5-4-2-کاربید سیلیسیم نوع آلفا () ……………………………………..  22
              2-5-5- پایداری انواع مختلف SiC بلوری ………………………………………………………..  23
              2-5-6- وضعیت گذشته و فعلی کاربید سیلیسیم ………………………………………………… 24
              2-5-7- خلاصه ای از خواص SiC  ………………………………………………………………..  24
              2-5-8- برخی کاربرد های SiC ………………………………………………………………………  26
                      2-5-8-1- کاربرد به عنوان ساینده ………………………………………………………….  26
                      2-5-8-2- دیر گدازها و المنت های کوره ………………………………………………..  26
                      2-5-8- 3- کاربردهای الکترونی و نوری………………………………………………….. 27
                           2-5-8-3-1- نیمه هادی کاربید سیلیسیم ………………………………………….  28
فهرست مطالب
عنوان                                                                                                                 صفحه

 

 
   

                           2-5-8-3-2- کاربرد در صنعت IC ………………………………………………….  28
        2-6- شیشه     ………………………………………………………………………………………………………..  28
              2-6-1-تاریخچه شیشه …………………………………………………………………………………….  28
              2-6-2-تعریف شیشه ……………………………………………………………………………………….  29
        2-7- اکسید سریم …………………………………………………………………………………………………..  30

یک مطلب دیگر :

دانلود پایان نامه مدیریت درباره : همبستگی پیرسون

              2-7-1- کاربردهای اکسید سریم ……………………………………………………………………….  31

        2-8- اکسید سیلیسیم ………………………………………………………………………………………………  32
        2-9- ابزارهای برشی و سایند ها ………………………………………………………………………………  33
              2-9-1- ابزارهای برشی …………………………………………………………………………………..  33
              2-9-2- ساینده‌ها …………………………………………………………………………………………….  35
        2-10-ترکیب پولیش پایه سریم و فرآیند آماده سازی آن ……………………………………………..  38
        2-11- مشخصات اکسید سریک ………………………………………………………………………………  39
        2-12- فرایند آماده سازی ترکیب ……………………………………………………………………………..  40
        2-13- ابزارهای ساینده سرامیکی پیوند داده شده ……………………………………………………..  42
              2-13-1- مقدمه ……………………………………………………………………………………………..  42
              2-13-2- فرایند تولید ……………………………………………………………………………………..  42
              2-13-3- هدف از تولید ساینده های سرامیکی ………………………………………………….  43
              2-13-4- روش ساخت ترکیبات ………………………………………………………………………  43
فصل سوم: روش تحقیق ……………………………………………………………………………………………………..  44
        3-1- مواد اولیه ……………………………………………………………………………………………………….  44
              3-1-1- اکسیدسریم ………………………………………………………………………………………..  44
              3-1-2- کاربیدسیلسیم …………………………………………………………………………………….  45
              3-1-3- نانوسیلیس …………………………………………………………………………………………  45
              3-1-4- افزودنی ها …………………………………………………………………………………………  46
        3-2- تجهیزات آزمایشگاهی …………………………………………………………………………………….  46
              3-2-1- هیتر …………………………………………………………………………………………………..  46
              3-2-2- کوره ………………………………………………………………………………………………….. 46
              3-2-3- مگنت ………………………………………………………………………………………………..  46
              3-2-4- ترازو …………………………………………………………………………………………………  46
فهرست مطالب
عنوان                                                                                                                 صفحه

 

 
   

              3-2-5- خشک کن ………………………………………………………………………………………….  46
              3-2-6- CCS ………………………………………………………………………………………………..  46
        3-3- ابزار آزمایش و آنالیز نمونه‌ها …………………………………………………………………………..  47
              3-3-1- دستگاه پراش پرتو ایکس (XRD) ………………………………………………………  47
              3-3-2- میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) ………………………………………………  47
              3-3-3- آزمایش اندازه‌گیری استحکام ………………………………………………………………  47
        3-4- روش انجام آزمایش ………………………………………………………………………………………..  48
              3-4-1- تهیه نمونه‌های سری اول ……………………………………………………………………..  48
                      3-4-1-1- نمونه‌سازی مجموعه A ………………………………………………………….  48
                      3-4-1-2- نمونه‌سازی مجموعه B ………………………………………………………….  49
                      3-4-1-3- نمونه‌سازی مجموعه C ………………………………………………………….  51
              3-4-2- تهیه نمونه های سری دوم ……………………………………………………………………  51
                      3-4-2-1- نمونه‌ D ……………………………………………………………………………….  52
                      3-4-2-2- نمونه‌ E ……………………………………………………………………………….  53
                      3-4-2-3- نمونه‌ F ……………………………………………………………………………….  53
                      3-4-2-4- نمونه‌ G ……………………………………………………………………………….  54
                      3-4-2-5- نمونه‌ H ……………………………………………………………………………….  54
              3-4-3-تهیه نمونه‌ های سری سوم …………………………………………………………………….  55
                      3-4-3-1- نمونه سازی مجموعه I …………………………………………………………..  55
                      3-4-3-2- نمونه سازی مجموعه J ………………………………………………………….  57
                      3-4-3-3- نمونه سازی سریK ………………………………………………………………  58
                      3-4-3-4- نمونه سازی سریL ……………………………………………………………….  59
                      3-4-3-5- نمونه سازی سری M …………………………………………………………….  60
                      3-4-3-6- نمونه سازی سری N ……………………………………………………………..  61
              3-4-4- تعیین درصد وزنی جذب آب ……………………………………………………………..  62
              3-4-5- انجام آزمایش سایش …………………………………………………………………………..  63
              3-4-6- استفاده از نرم افزار Image Analyzer ……………………………………………..  64
فهرست مطالب
عنوان                                                                                                                 صفحه

 

 
   

فصل چهارم: روش تحقیق …………………………………………………………………………………………………..  65
        4-1- مقدمه    …………………………………………………………………………………………………………  65
        4-2- بررسی شکل ظاهری نمونه ها از نظر دمای پخت ………………………………………………  65
              4-2-1- نتایج نمونه های سری اول …………………………………………………………………..  65
              4-2-2- نتایج نمونه های سری دوم …………………………………………………………………..  66
              4-2-3- نتایج نمونه های سری سوم ………………………………………………………………….  67
                      4-2-3-1- نمونه های پخته شده در دمای ºc750 و ºc1000 …………………..  67
                      4-2-3-2- نمونه های پخته شده در دمای ºc850 …………………………………….  73
                      4-2-3-3- نمونه های پخته شده در دمای ºc1050 ………………………………….  77
                      4-2-3-4- نمونه های پخته شده در دمای ºc950 …………………………………….  79
        4-3- بررسی نتایج آنالیز XRD ……………………………………………………………………………….  82
              4-3-1- بررسی نتایج آنالیز XRD نمونه I15 …………………………………………………….  82
              4-3-2- بررسی نتایج آنالیز XRD نمونه I5 ………………………………………………………  82
              4-3-3- بررسی نتایج آنالیز XRD نمونه I2 ………………………………………………………  83
              4-3-4- بررسی نتایج آنالیز XRD نمونه I19 …………………………………………………….  84
              4-3-5- بررسی نتایج آنالیز XRD نمونه N1 …………………………………………………….  84
              4-3-6- بررسی نتایج آنالیز XRD نمونه N4 …………………………………………………….  85
              4-3-7- بررسی نتایج آنالیز XRD نمونه N17……………………………………………………. 86
              4-3-8- بررسی نتایج آنالیز XRD نمونه N11 …………………………………………………..  86
              4-3-9- بررسی و مقایسه نتایج آنالیز XRD نمونه N14 و I9 ………………………………  87
              4-3-10- بررسی و مقایسه نتایج آنالیز XRD نمونه N16 و I17 …………………………..  89

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...