2- 3- 2- برخی گونه‏های جنس……………………………………………………………………………..18

2-4-گیاه‏شناسی Tanasetum persicum……………………………………………………………….

2 -5-گیاه‏شناسیTanacetumpolycephalum…………………………………………………………

2-6 استخراج موادموثره از گیاه………………………..…………………………………………………….22

2-6-1-روش‏های استخراج…………………………..………………………………………………………23

2-7- بیو‌شیمی اسانس.………………………..………………………………………………………………24

2-8- عوامل مؤثر بر ماده موثره……………………………………………………………………………… 25

2-8-1- انواع ترکیبات ثانویه…..…………………………………………………………………………….27

2-9- فیتوشیمی گیاهان……………………..………………………………………………………………..30

2-9-1- کاربرد فیتوشیمی ……………………..…………………………………………………………….30

2-10- و یژگی‏های آنتی اکسیدان­ها …….………………………………………………………………….31

2-11- خواص ضد میکروبی اسانس‏ها…..………………………………………………………………….32

2-12- بررسی منابع……..…………………………………………………………………………………….33

2- 13- اهداف مورد مطالعه……..…………………………………………………………………………..39

فصل سوم: مواد و روش‏ها

3-1- موقعیت جغرافیایی استان چهارمحال و بختیاری……………..………………………….41

3-1-1- موقعیت و مختصات جغرافیایی……………………………………………………………….41

3-1-2-ناهمواری‏ها…………………………..………………………………………………….…………..41

3-1-3-آب وهوا……………………………………………………………………………………………. 42

برای دیدن جزییات بیشتر و دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید

 

3-1-4- بادها……………………..………..…………………………………………………………………42

3-1-5– منابع آب……………………………………………………………………………………..43

3-2- خصوصیات مناطق مورد مطالعه……..…………………………………………………………………44

3-2-1- خصوصیات جغرافیایی مناطق مورد مطالعه………………..……………………………….……..44

3-2-2-خصوصیات خاکشناسی مناطق موردمطالعه.……..……………………………………………….. 45

3-2-3- خصوصیات هواشناسی مناطق مورد مطالعه………..………………………………………………46

3-3- روش بررسی خصوصیات گیاه‏شناسی…………..…………………………………………………….46

3-3-1- زمان جمع‏آوری گیاه………………..………………………………………………………………47

3-3-2- روش جمع‏آوری گیاه……………………………………………………………………………….47

3-3-3- روش آماده‏سازی گیاهان……………..…………………………………………………………….48

3-3-4- جداسازی اندام های مور نیاز……………….………………………………………………………48

3-4- مراحل آزمایشی اندازه­گیری قدرت آنتی اکسیدانی به روش……………..…………….….DPPH

3-4-1- تهیۀ محلول DPPH استوک……………..…………………………………………………………49

3-4-2- روش انجام تست ……………..……………………………………………………………DPPH49

3-4-3- محاسبۀ50 ……………..………………………………………………………………………….IC50

3-5- مراحل آزمایشی اندازه گیری خاصیت ضدباکتریایی.…………….…………………………………51

3-5-1- تهیه سویه های میكروبی…………..………………………………………………………………..51

 3-5-2- استریلیزاسیون…………..……………………………………………………………………………51

3-5-3- تهیه سوسپانسیون میكروبی…………..……………………………………………………………..52

3-5-4- روش بررسی اثرات ضد میكروبی………..………………………………………………………..52

یک مطلب دیگر :

 
 

3-6- روش بررسی فیتوشیمیایی گیاهان………..………..………………………………………………….53

3-6-1- دستگاه كروماتوگرافی گازی متصل به طیف‏سنج جرمی ..…………………………(GC/MS) 53

3-6-2- روش کاربا دستگاه……..…………………………………………………………………………..54

3-6-3- مشخصات دستگاه مورداستفاده.……..…………………………………………………………….54

3 -6-4- کاربرد ها………..………………………………………………………………………………….55

3 -7-روش محاسبات آماری………..……………………………………………………………………….56

فصل چهارم: نتایج و بحث

4-1- اکولوژی گونه مورد مطالعه…………………………………………………………………………… 58

4-2-عملکرداسانس T.polycephalumو ………..………………………………………….T.persicum61

4 -3- فیتوشیمیایی اسانس………..…………………………………………………………………………..62  

4-3-1-گونه …………..……………………………………………………………………..T.persicum62

4 -3-2-گونه……….…..……………………………………………………………….T.polycephalum67

4-3-2-1- عملکرد اسانس……………..……………………………………………………………………75

4-3-2-2- آلفاپینن……………..…………………………………………………………………………….77

4-3-2-3-  1و8 سینئول……………..……………………………………………………………………….78

4-3-2- 4-کامفن……………..……………………………………………………………………………..80

4-3-2- 5- بورنئول…………..………………………………………………………………………………81

4-3-2-6-کامفور…………..………………………………………………………………………………..82

4-3-2-7-کریسانتنیل استات……………..………………………………………………………………….84

4-3-2-8- بورنیل استات……………..………………………………………………………………………85

4-3-2-9-کریستانتنون……………..………………………………………………………………………..86

4-4-ضد میکروبی……………..……………………………………………………………………………..87

4-5- آنتی اکسیدانی…………..……………………………………………………………………………..91

4-6- نتیجه گیری کلی………..………………………………………………………………………………92

4-7-پیشنهادات…………..…………………………………………………………………………………..93

منابع………..…………………………………………………………………………………………………103

چکیده:

مخلصه با نام علمی Tanacetum persicum(Boiss)) و مینای صخره‏زی با نام علمی Tanacetum polycephalum(L) Schultz-Bip گیاهانی چند‏ساله، ازخانواده ستاره‏آسا (Asteraceae) به طورطبیعی دردامنه‏های صخره‏ای در ارتفاعات 2500 تا3000 متر از سطح دریا رشد می‏کنند. جنس Tanacetum در، درمان بیماری‏های میگرن، روماتیسم، و ضدالتهاب استفاده می‏شود. در این روش ابتدا اندام هوایی گیاه persicum T. درمرحله گلدهی کامل از کوه کلار و polycephalum T. درمرحله گلدهی کامل به طور تصادفی از سه منطقه سبزکوه، قلعه تک وکرسنک درخرداد ماه سال 1391 جمع‏آوری شدند. عمل اسانس‏گیری با استفاده از روش تقطیر با آب به کمک دستگاه کلونجر انجام شد. در نهایت پس ازآب‏گیری از اسانس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف­سنجی جرمی تجزیه شیمیایی شد. خاصیت آنتی‏اکسیدانی به روش DPPH مورد بررسی قرار گرفت. عملکرد اسانس  T. persicum 35/0 میلی لیتر در 100 گرم ماده‏ خشک و برگ-گل   T.polycephalum 48/0 و 50/0 میلی لیتر در 100 گرم ماده خشک به دست آمد. از کل ترکیبات موجود در اسانس 43 و44 ترکیب به میزان 81 ،85 و 81 % شناسایی شد. مهم‏ترین ترکیبات در اسانس گل polycephalum .T  بورنئول (42/22%)، 1و8 سینئول(21/16%)، کامفور(39/8%)، بورنیل‏استات (79/4%) و در اسانس برگ polycephalum.T بورنئول0(/17%)،1و8سینئول(31/12%) کامفور(53/5%) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد از نظر عملکرد اسانس تفاوت معنی‏داری بین جمعیت‏های مختلف polycephalum T. وجود نداشت. نتایج آزمون ضد میکروبی نشان داد که اسانس برگ polycephalum T. منطقه کرسنک  بر روی باکتری Listeria monocytogenes وBacillus cereus و اسانس گل و برگ قلعه تک بر روی باکتری Listeria monocytogenes  Proteus vulgaris و tifymoriom Salmonella  اثر بازدارندگی داشته هم‏چنین نتایج آزمون آنتی اکسیدانی نشان داد که اسانس این گیاه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی چندانی  نمی‏باشد.

فصل اول: مقدمه و هدف

1-1- مقدمه

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...