تنوع اکولوژیکی و فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی دو گونه مخلصه و مینای صخره ... |
2- 3- 2- برخی گونههای جنس……………………………………………………………………………..18
2-4-گیاهشناسی Tanasetum persicum……………………………………………………………….
2 -5-گیاهشناسیTanacetumpolycephalum…………………………………………………………
2-6 استخراج موادموثره از گیاه………………………..…………………………………………………….22
2-6-1-روشهای استخراج…………………………..………………………………………………………23
2-7- بیوشیمی اسانس.………………………..………………………………………………………………24
2-8- عوامل مؤثر بر ماده موثره……………………………………………………………………………… 25
2-8-1- انواع ترکیبات ثانویه…..…………………………………………………………………………….27
2-9- فیتوشیمی گیاهان……………………..………………………………………………………………..30
2-9-1- کاربرد فیتوشیمی ……………………..…………………………………………………………….30
2-10- و یژگیهای آنتی اکسیدانها …….………………………………………………………………….31
2-11- خواص ضد میکروبی اسانسها…..………………………………………………………………….32
2-12- بررسی منابع……..…………………………………………………………………………………….33
2- 13- اهداف مورد مطالعه……..…………………………………………………………………………..39
فصل سوم: مواد و روشها
3-1- موقعیت جغرافیایی استان چهارمحال و بختیاری……………..………………………….41
3-1-1- موقعیت و مختصات جغرافیایی……………………………………………………………….41
3-1-2-ناهمواریها…………………………..………………………………………………….…………..41
3-1-3-آب وهوا……………………………………………………………………………………………. 42
برای دیدن جزییات بیشتر و دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
3-1-4- بادها……………………..………..…………………………………………………………………42
3-1-5– منابع آب……………………………………………………………………………………..43
3-2- خصوصیات مناطق مورد مطالعه……..…………………………………………………………………44
3-2-1- خصوصیات جغرافیایی مناطق مورد مطالعه………………..……………………………….……..44
3-2-2-خصوصیات خاکشناسی مناطق موردمطالعه.……..……………………………………………….. 45
3-2-3- خصوصیات هواشناسی مناطق مورد مطالعه………..………………………………………………46
3-3- روش بررسی خصوصیات گیاهشناسی…………..…………………………………………………….46
3-3-1- زمان جمعآوری گیاه………………..………………………………………………………………47
3-3-2- روش جمعآوری گیاه……………………………………………………………………………….47
3-3-3- روش آمادهسازی گیاهان……………..…………………………………………………………….48
3-3-4- جداسازی اندام های مور نیاز……………….………………………………………………………48
3-4- مراحل آزمایشی اندازهگیری قدرت آنتی اکسیدانی به روش……………..…………….….DPPH
3-4-1- تهیۀ محلول DPPH استوک……………..…………………………………………………………49
3-4-2- روش انجام تست ……………..……………………………………………………………DPPH49
3-4-3- محاسبۀ50 ……………..………………………………………………………………………….IC50
3-5- مراحل آزمایشی اندازه گیری خاصیت ضدباکتریایی.…………….…………………………………51
3-5-1- تهیه سویه های میكروبی…………..………………………………………………………………..51
3-5-2- استریلیزاسیون…………..……………………………………………………………………………51
3-5-3- تهیه سوسپانسیون میكروبی…………..……………………………………………………………..52
3-5-4- روش بررسی اثرات ضد میكروبی………..………………………………………………………..52
یک مطلب دیگر :
3-6- روش بررسی فیتوشیمیایی گیاهان………..………..………………………………………………….53
3-6-1- دستگاه كروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی ..…………………………(GC/MS) 53
3-6-2- روش کاربا دستگاه……..…………………………………………………………………………..54
3-6-3- مشخصات دستگاه مورداستفاده.……..…………………………………………………………….54
3 -6-4- کاربرد ها………..………………………………………………………………………………….55
3 -7-روش محاسبات آماری………..……………………………………………………………………….56
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- اکولوژی گونه مورد مطالعه…………………………………………………………………………… 58
4-2-عملکرداسانس T.polycephalumو ………..………………………………………….T.persicum61
4 -3- فیتوشیمیایی اسانس………..…………………………………………………………………………..62
4-3-1-گونه …………..……………………………………………………………………..T.persicum62
4 -3-2-گونه……….…..……………………………………………………………….T.polycephalum67
4-3-2-1- عملکرد اسانس……………..……………………………………………………………………75
4-3-2-2- آلفاپینن……………..…………………………………………………………………………….77
4-3-2-3- 1و8 سینئول……………..……………………………………………………………………….78
4-3-2- 4-کامفن……………..……………………………………………………………………………..80
4-3-2- 5- بورنئول…………..………………………………………………………………………………81
4-3-2-6-کامفور…………..………………………………………………………………………………..82
4-3-2-7-کریسانتنیل استات……………..………………………………………………………………….84
4-3-2-8- بورنیل استات……………..………………………………………………………………………85
4-3-2-9-کریستانتنون……………..………………………………………………………………………..86
4-4-ضد میکروبی……………..……………………………………………………………………………..87
4-5- آنتی اکسیدانی…………..……………………………………………………………………………..91
4-6- نتیجه گیری کلی………..………………………………………………………………………………92
4-7-پیشنهادات…………..…………………………………………………………………………………..93
منابع………..…………………………………………………………………………………………………103
چکیده:
مخلصه با نام علمی Tanacetum persicum(Boiss)) و مینای صخرهزی با نام علمی Tanacetum polycephalum(L) Schultz-Bip گیاهانی چندساله، ازخانواده ستارهآسا (Asteraceae) به طورطبیعی دردامنههای صخرهای در ارتفاعات 2500 تا3000 متر از سطح دریا رشد میکنند. جنس Tanacetum در، درمان بیماریهای میگرن، روماتیسم، و ضدالتهاب استفاده میشود. در این روش ابتدا اندام هوایی گیاه persicum T. درمرحله گلدهی کامل از کوه کلار و polycephalum T. درمرحله گلدهی کامل به طور تصادفی از سه منطقه سبزکوه، قلعه تک وکرسنک درخرداد ماه سال 1391 جمعآوری شدند. عمل اسانسگیری با استفاده از روش تقطیر با آب به کمک دستگاه کلونجر انجام شد. در نهایت پس ازآبگیری از اسانس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیفسنجی جرمی تجزیه شیمیایی شد. خاصیت آنتیاکسیدانی به روش DPPH مورد بررسی قرار گرفت. عملکرد اسانس T. persicum 35/0 میلی لیتر در 100 گرم ماده خشک و برگ-گل T.polycephalum 48/0 و 50/0 میلی لیتر در 100 گرم ماده خشک به دست آمد. از کل ترکیبات موجود در اسانس 43 و44 ترکیب به میزان 81 ،85 و 81 % شناسایی شد. مهمترین ترکیبات در اسانس گل polycephalum .T بورنئول (42/22%)، 1و8 سینئول(21/16%)، کامفور(39/8%)، بورنیلاستات (79/4%) و در اسانس برگ polycephalum.T بورنئول0(/17%)،1و8سینئول(31/12%) کامفور(53/5%) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد از نظر عملکرد اسانس تفاوت معنیداری بین جمعیتهای مختلف polycephalum T. وجود نداشت. نتایج آزمون ضد میکروبی نشان داد که اسانس برگ polycephalum T. منطقه کرسنک بر روی باکتری Listeria monocytogenes وBacillus cereus و اسانس گل و برگ قلعه تک بر روی باکتری Listeria monocytogenes Proteus vulgaris و tifymoriom Salmonella اثر بازدارندگی داشته همچنین نتایج آزمون آنتی اکسیدانی نشان داد که اسانس این گیاه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی چندانی نمیباشد.
فصل اول: مقدمه و هدف
1-1- مقدمه
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 01:40:00 ق.ظ ]
|