دانلود ارشد بررسی کمی و کیفی پساب صنایع لبنی پلاره |
1-4-4-2-5-تماس دهنده زیستی دوار (RBC)……………………………………………………………………………………. 10
1-4-4-2-6-فرآیندهای تصفیه هوازی رشد معلق…………………………………………………………………………………. 10
1-4-4-3-تصفیه پیشرفته فاضلاب…………………………………………………………………………………………………………….. 11
1-5-مشخصات فاضلاب صنایع لبنی……………………………………………………………………………………………………………………… 11
1-5-1-بررسی روشهای مختلف تصفیه زیستی جهت حذف بار آلودگی از فاضلاب کارخانجات لبنی…………………. 12
1-5-1-1-بررسی روشهای تصفیه زیستی هوازی………………………………………………………………………………………. 12
1-5-1-1-1-برکههای تثبیت………………………………………………………………………………………………………………. 12
1-5-1-1-2-صافی چکنده…………………………………………………………………………………………………………………. 13
1-5-1-1-3-تماس دهندههای زیستی چرخان (RBC)…………………………………………………………………………. 13
1-5-1-1-4-سیستم لجن فعال……………………………………………………………………………………………………………. 13
1-5-1-2-تصفیه بیهوازی صنایع غذایی…………………………………………………………………………………………………… 14
1-6-بیان مسأله……………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 14
1-7-اهداف تحقیق………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 15
ادامهی فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
1-7-1-هدف کلی…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 15
1-7-2-اهداف جزیی…………………………………………………………………………………………………………………………………….. 15
1-8-فرضیهها……………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 16
فصل دوم: مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق
2-1-بررسی مطالعات انجام شده در داخل کشور……………………………………………………………………………………………………. 18
2-2-بررسی مطالعات انجام شده در خارج از کشور……………………………………………………………………………………………….. 21
فصل سوم: روش اجرای تحقیق
3-1-روش اجرای تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………………… 29
3-1-1-وسایل کار…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 30
3-1-2-تعریف نمونه……………………………………………………………………………………………………………………………………… 30
3-2-آزمایش BOD……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 30
3-2-1-اندازهگیری غلظت BOD5 در آزمایشگاه…………………………………………………………………………………………………….. 31
3-3-آزمایش COD……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 31
3-4-اندازهگیری COD در آزمایشگاه…………………………………………………………………………………………………………………….. 32
3-5-اندازهگیری pH…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 32
3-6-جامدات……………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 33
3-6-1-اندازهگیری TSS………………………………………………………………………………………………………………………………… 33
3-6-2-اندازهگیری نیترات…………………………………………………………………………………………………………………………….. 33
3-6-3-اندازهگیری فسفات…………………………………………………………………………………………………………………………….. 34
3-7-روش پردازش اطلاعات……………………………………………………………………………………………………………………………….. 34
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل دادهها
4-1-مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 37
4-1-1-بخش اول: آمار توصیفی……………………………………………………………………………………………………………………… 37
4-1-2-بخش دوم: بررسی نرمال بودن دادهها (به تفکیک ورودی، خروجی و فصل) ………………………………………….. 42
4-1-3-بخش سوم تحلیل دادهها…………………………………………………………………………………………………………………….. 43
4-1-3-1-مقایسه میانگین غلظت COD خروجی فصل بهار و تابستان با استاندارد مصرف کشاورزی و آبیاری 43
4-1-3-2-مقایسه میانگین غلظت BOD5 خروجی فصل بهار و تابستان با استاندارد مصرف کشاورزی و آبیاری 44
4-1-3-3-مقایسه میانگین غلظت TSS خروجی فصل بهار و تابستان با استاندارد مصرف کشاورزی و آبیاری 45
4-1-3-4-مقایسه میانگین غلظت pH خروجی فصل بهار و تابستان با استاندارد مصرف کشاورزی و آبیاری 46
ادامهی فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
4-1-3-5-بررسی معنیداری اختلاف بین BOD5 ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب…………………………. 47
4-1-3-6-بررسی معنیداری اختلاف بین COD ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب ………………………….. 47
4-1-3-7-بررسی معنیداری اختلاف بین TSS ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب…………………………….. 48
4-1-3-8-بررسی معنیداری اختلاف بین TDS ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب……………………………. 49
4-1-3-9-بررسی معنیداری اختلاف بین PO4 ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب……………………………… 50
4-1-3-10-بررسی معنیداری اختلاف بین pH ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب …………………………… 51
4-1-3-11-بررسی راندمان سیستم تصفیه قاضلاب کارخانه پلاره در حذف موادآلودهکننده از فاضلاب 52
4-1-3-12-بررسی همبستگی بین پارامترهای مورد مطالعه با یکدیگر…………………………………………………………… 54
فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهادات
5-1-پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 64
منابع و مآخذ
چکیده انگلیسی
فهرست جداول
عنوان شماره صفحه
جدول4-1:میانگین غلظت پارامترهای اندازهگیری شده در فاضلاب ورودی در فصل بهار………………………………………….. 38
جدول4-2:میانگین غلظت پارامترهای اندازهگیری شده در فاضلاب خروجی در فصل بهار………………………………………… 39
جدول4-3:میانگین غلظت پارامترهای اندازهگیری شده در فاضلاب ورودی در فصل تابستان……………………………………… 40
جدول4-4:میانگین غلظت پارامترهای اندازهگیری شده درفاضلاب خروجی در فصل تابستان…………………………………….. 41
جدول4-5:نتایج بررسی نرمالبودن غلظت پارامترهای اندازهگیریشده در فاضلاب خروجی فصل بهار………………………… 42
جدول4-6:نتایج بررسی نرمال بودن غلظت پارامترهای اندازهگیری شده در فاضلاب خروجی فصل تابستان…………………. 43
جدول4-7:مقایسه میانگین COD خروجی فصل بهار و تابستان با استاندارد مصارف کشاورزی و آبیاری………………………. 44
جدول4-8:مقایسه میانگین BOD5 خروجی فصل بهار و تابستان با استاندارد مصارف کشاورزی و آبیاری بر حسب میلیگرم در لیتر…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 45
جدول4-9:مقایسه میانگین TSS خروجی فصل بهار و تابستان با استاندارد مصارف کشاورزی و آبیاری بر حسب میلیگرم در لیتر 45
جدول4-10: مقایسه میانگین pH خروجی فصل بهار با استاندارد مصارف کشاورزی و آبیاری بر حسب میلیگرم در لیتر. 46
جدول4-11: مقایسه میانگین pH خروجی فصل بهار با استاندارد مصارف کشاورزی و آبیاری بر حسب میلیگرم در لیتر. 46
جدول4-12: : بررسی معنیداری اختلاف BOD5 ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب فصل بهار و تابستان…………. 47
جدول4-13 بررسی معنیداری اختلاف COD ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب فصل بهار و تابستان…………….. 48
جدول4-14: بررسی معنیداری اختلاف TSS ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب فصل بهار و تابستان……………… 49
جدول4-15 بررسی معنیداری اختلاف TDS ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب فصل بهار و تابستان……………… 50
جدول4-16: بررسی معنیداری اختلاف PO4 ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب فصل بهار و تابستان………………. 51
یک مطلب دیگر :
جدول4-17: بررسی معنیداری اختلاف pH ورودی و خروجی سیستم تصفیه فاضلاب فصل بهار و تابستان…….. …………52
جدول4-18: بررسی راندمان سیستم تصفیه قاضلاب کارخانه پلاره در حذف پارامترهای اندازهگیری شده از فاضلاب…… 53
جدول4-19: بررسی همبستگی بین پارامترهای مورد مطالعه با یکدیگر………………………………………………………………………. 54
فهرست تصاویر
عنوان شماره صفحه
تصویر3-1: مراحل نمونهبرداری از سیستم تصفیه فاضلاب کارخانه پلاره…………………………………………………………………… 35
فصل اول:
کلیات تحقیق
1-1- مقدمه:
همه جوامع، هم به صورت جامد و هم به صورت مایع، فضولاتی را تولید میکنند. بخش مایع این فضولات، یا فاضلاب، اساساٌ همان آب مصرفی جامعه است که در نتیجه کاربردهای مختلف آلوده شده است. از نظر منابع، تولید فاضلاب را میتوان ترکیبی از مایع یا فضولاتی دانست که توسط آب از مناطق مسکونی، اداری و تأسیسات تجاری و صنعتی حمل شده و بر حسب مورد با آبهای زیرزمینی، آبهای سطحی و سیلابها آمیخته است. اگر فاضلاب تصفیه نشده انباشته شود، تجزیه مواد آلی آن ممکن است منجر به تولید مقادیر زیادی گازهای بد بو شود. علاوه بر این، فاضلاب تصفیه نشده معمولاٌ حاوی میکروارگانیسمهای بیماریزای فراوانی است و همچنین شامل مواد مغذی نیز بوده که میتواند سبب تحریک رشد گیاهان آبزی شود. ضمن آنکه ممکن است ترکیبات سمی نیز داشته باشد، لذا بنا به دلایل فوق انتقال سریع و بدون دردسر فاضلاب از منابع تولید و سپس تصفیه و دفع آن نه فقط مطلوب، بلکه در جوامع صنعتی ضروری است. هدف نهایی مدیریت فاضلاب، حفاظت محیط زیست بوده به نحوی که با اصول بهداشت عمومی و مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هماهنگ باشد (بذرافشان و ززولی، 1388). در یک سیستم تصفیه فاضلاب ابتداییترین کار یافتن روش تصفیه مطلوب با توجه به نیازهای ما است. گاهی نیاز به نوعی جداسازی فیزیکی و شیمیایی داریم که بتواند با هزینه کمتر حجم زیادی از فاضلاب را پالایش کند و گاهی نیز برای موارد با حساسیت بالا باید بسیاری از گندزداییها با روشهای زیستی اجرا شود. وضعیت کنونی منابع آب در سطح جهان نامساعد و بحرانی بوده و لزوم حفظ و حراست از آنها، برای نسلهای آینده انکار ناپذیر است. متأسفانه برخی از گروههای اجتماعی به ویژه صاحبان صنایع، فقط به فکر خود میباشند و اکوسیستمهای طبیعی را مورد سوء استفاده و تجاوز قرار داده و به سودجویی خویش ادامه میدهند، غافل از اینکه منابع طبیعی و ذخائر انرژی دائمی نیست و به زوال و تباهی کشانده میشود و عواقب سوء آن متوجه نسلهای آینده خواهد شد. انسان برای نیل به زندگی بهتر، مشکلاتی را برای خود به وجود میآورد و در حقیقت آلودگی آبها یکی از مشکلات است. اما تعیین میزان آلودگی قدری مشکل و از آن مشکلتر، دادن راه حل مناسب برای جلوگیری از آن است (عباسپور، 1386).
1-2- تعریف فاضلاب[1]:
فاضلاب یا گنداب عبارت است از آب استفاده شدهای که برای مصرف خاص خود قابل استفادهی مجدد نیست یا به عبارتی کیفیت آن پایینتر از قبل از استفاده از آن میباشد. این آب دارای مقادیری فضولات جامد و مایع است که از خانهها، خیابانها، شستشوی زمینها و در مجموع ناشی از فعالیتهای انسانی نظیر سرویسهای بهداشتی، کارخانهها، صنایع و کشاورزی است (الماسی، 1385).
مهمترین اهداف تصفیه فاضلاب عبارتند از:
- تأمین شرایط بهداشتی برای زندگی مردم.
- پاک نگهداشتن محیطزیست.
- بازیابی و استفاده مجدد از فاضلاب (الماسی، 1385).
1-2-1- انواع فاضلاب:
- فاضلاب خانگی: که فاضلاب بهداشتی نیز نامیده میشود و فاضلابی است که از واحدهای مسکونی، تجاری، صنعتی و تاسیسات مشابه تخلیه میشود.
- فاضلاب صنعتی: فاضلابی است که در آن فضولات صنعتی بیشتر است.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-29] [ 03:56:00 ق.ظ ]
|