نقش روشهای آموزشی- ترویجی در كاهش استفاده از سموم و نهاده ها در ... |
فهرست
عنوان صفحه
چكیده……………………………………………………………………………………………………………1
فصل اول: طرح مسأله
- مقدمه…………………………………………………………………………………………………….3
- بیان مسأله……………………………………………………………………………………………….4
- اهمیت و ضرورت موضوع……………………………………………………………………..10
- اهداف تحقیق……………………………………………………………………………………….21
محدوده های تحقیق
- قلمرو مكانی…………………………………………………………………………………….21
- قلمرو زمانی……………………………………………………………………………………..22
- قلمرو موضوعی………………………………………………………………………………..22
- محدودیتهای تحقیق………………………………………………………………………………22
- تعاریف عملیاتی…………………………………………………………………………………..22
فصل دوم: مروری بر ادبیات موضوع
بخش اول: ادبیات نظری
- مقدمه…………………………………………………………………………………………………28
- طبقه بندی سبزی ها…………………………………………………………………………….28
عوامل محیطی مؤثر در پرورش سبزیها…………………………………………………..29
- مشخصات بذر خوب……………………………………………………………………….30
- خاك های مناسب برای كشت سبزی…………………………………………………..30
- احتیاجات دمایی………………………………………………………………………………32
- آب………………………………………………………………………………………………..32
- آفات و عوامل بیماری زا …………………………………………………………………33
- مدیریت خاك و كوددادن……………………………………………………………………..37
انواع كودهای مورد نیاز سبزی………………………………………………………………38
كودهای آلی…………………………………………………………………………………….38
- كود سبز……………………………………………………………………………………38
- كود حیوانی………………………………………………………………………………38
عنوان صفحه
كودهای معدنی یا شیمیایی…………………………………………………………………39
- كودهای ازته……………………………………………………………………………….39
- كودهای فسفاته……………………………………………………………………………40
- كودهای پتاسه……………………………………………………………………………..40
- كودهای بیولوژیك …………………………………………………………………………..41
- عوامل مؤثر در میزان مصرف كودها و سموم شیمیایی…………………………………41
- مقدمه ای بر آموزش……………………………………………………………………………..42
- تعریف آموزش…………………………………………………………………………………….43
- انواع آموزش………………………………………………………………………………………..44
- آموزش مداوم و توسعه پایدار……………………………………………………………….44
- انواع روش های آموزش كشاورزی……………………………………………………….46
- تعریف ترویج…………………………………………………………………………………….49
- اهداف ترویج كشاورزی………………………………………………………………………49
- انواع وسایل كمك آموزشی…………………………………………………………………50
معرفی شهرستان ری…………………………………………………………………………..52
- موقعیت………………………………………………………………………………………..52
- وضعیت توپوگرافی و اقلیمی………………………………………………………….52
- توزیع جغرافیایی جمعیت………………………………………………………………52
- موقعیت كشاورزی………………………………………………………………………..53
بخش دوم: ادبیات تجربی
2-16-1- تحقیقات داخلی…………………………………………………………………………..53
2-16-2- تحقیقات خارجی………………………………………………………………………….55
بخش سوم: چهارچوب نظری………………………………………………………………………59
فصل سوم: روش تحقیق
3-1- مقدمه………………………………………………………………………………………………..61
3-2- نوع و روش تحقیق……………………………………………………………………………..61
3-3- جامعه آماری………………………………………………………………………………………61
عنوان صفحه
3-4- روش نمونه گیری و حجم نمونه…………………………………………………………………62
3-5- ابزار جمع آوری داده ها و گردآوری اطلاعات………………………………………………62
3-5-1- روایی پرسشنامه…………………………………………………………………………………….63
3-5-2- پایایی پرسشنامه…………………………………………………………………………………….63
3-6- متغیرهای تحقیق………………………………………………………………………………………..63
3-7- فرضیات تحقیق………………………………………………………………………………………….65
3-8- منابع جمع آوری اطلاعات …………………………………………………………………………69
3-9- روش های آماری………………………………………………………………………………………69
فصل چهارم: یافته های تحقیق
4-1- مقدمه………………………………………………………………………………………………………..71
بخش اول: آمار توصیفی
4-2- توصیف ویژگیهای فردی سبزیكاران مورد مطالعه…………………………………………….71
4-3- توصیف اظهار نظرهای سبزیكاران مورد مطالعه……………………………………………….73
بخش دوم: آمار استنباطی
4-4- همبستگی كاهش استفاده از سموم و نهاده ها با متغیر فعالیتهای آموزشی-ترویجی..95
4-5- همبستگی كاهش استفاده از سموم و نهاده ها با متغیرهای تحقیق………………………..96
4-6- بررسی و تحلیل رگرسیون چند متغیری نگرش……………………………………………….98
فصل پنجم: نتیجه گیری، بحث و پیشنهادها
5-1- خلاصه……………………………………………………………………………………………………102
5-2- نتیجه گیری و بحث………………………………………………………………………………….103
5-2-1- نتایج حاصل از یافته های توصیفی………………………………………………………….103
5-2-2- نتایج حاصل از یافته های استنباطی…………………………………………………………107
5-3- پیشنهادها…………………………………………………………………………………………………112
5-4- پیشنهادهایی به منظور تحقیقات آتی…………………………………………………………….113
فهرست منابع و مؤاخذ………………………………………………………………………………………..114
ضمائم……………………………………………………………………………………………………………….118
فهرست جداول
عنوان صفحه
- میزان تولید كود شیمیایی اوره از سال 2002 تا 2008 در ایران…………………………..6
- میزان نیترات در 8 نمونه برگی در شهرستان ری- 1388…………………………………..8
- میزان عناصر غذایی پرمصرف و كم مصرف در 20 نمونه خاكی سبزیكاری در
شهرستان ری-1388………………………………………………………………………………………9
1-4- دوره های آموزشی – ترویجی جهاد كشاورزی شهرستان ری-1387………………..13
1-5- دوره های آموزشی – ترویجی جهاد كشاورزی شهرستان ری-1388………………..15
- دوره های آموزشی – ترویجی جهاد كشاورزی شهرستان ری-1389………………..17
- روستاهای تحت پوشش مركز ترویج و خدمات جهاد كشاورزی كهریزك………….24
- روستاهای تحت پوشش مركز ترویج و خدمات جهاد كشاورزی فشافویه……………25
- روستاهای تحت پوشش مركز ترویج و خدمات جهاد كشاورزی قلعه نو…………….26
- میزان تحمل سبزی های مختلف به PH ……………………………………………………….31
- فعالیت ها و مواد بیولوژیك توزیع شده در بین سبزیكاران………………………………..34
- آفات یا عامل بیماری زا در سبزیجات و كنترل شیمیایی ………………………………….35
- آفات یا عامل بیماری زا در سبزیجات وكنترل بیولوژیكی…………………………………..36
- خلاصه نظریات مطرح شده ………………………………………………………………………..57
- بخش سوم: چارچوب نظری………………………………………………………………………..59
3-1- تناظر پرسشنامه با اهداف تحقیق………………………………………………………………….. 62
3-2- ضریب آلفای كرومباخ برای تعیین اعتبار پرسشنامه………………………………………… 63
4-1- توزیع فراوانی سن سبزیكاران مورد مطالعه……………………………………………………. 71
4-2- توزیع فراوانی پاسخگویان بر اساس سطح تحصیلات…………………………………….. 72
4-3- توزیع فراوانی مقدار زمین سبزیكاران افراد مورد مطالعه………………………………….. 73
4-4- بهره گیری سبزیكاران از تخصص كارشناسان………………………………………………… 73
4-5- توزیع فراوانی ملاك انتخاب مواد شیمیایی توسط سبزیكاران…………………………… 74
4-6- توزیع فراوانی نظرسنجی از سبزیكاران……………………………………………………………..74
4-7- روند معرفی مواد بیولوژیك به سبزیكاران……………………………………………………….. 75
4-8- توزیع فراوانی تطابق آموزش ها با نیازهای سبزیكاران………………………………………. 75
4-9- میزان تأثیر آگاهی از فناوری در زمینه افزایش تولید………………………………………….. 76
عنوان صفحه
4-10- توزیع فراوانی ضرورت برگزاری دوره های آموزشی……………………………………76
4-11- اولویت بندی ضرورت برگزاری دوره های آموزشی………………………………….. 77
4-12- توزیع فراوانی دسترسی به منابع اطلاعاتی………………………………………………. …77
4-13- اولویت بندی میزان دسترسی به منابع اطلاعاتی…………………………………………. 78
4-14- توزیع فراوانی میزان استفاده سبزیكاران از فعالیتهای سمعی-بصری………………..78
یک مطلب دیگر :
4-15- اولویت بندی میزان استفاده سبزیكاران از فعالیتهای سمعی-بصری………………… 79
4-16- توزیع فراوانی میزان تأثیر روشهای آموزشی……………………………………………. .. 79
4-17- اولویت بندی میزان تأثیر روشهای آموزشی………………………………………………… 79
4-18- توزیع فراوانی میزان استفاده سبزیكاران از وسایل آموزشی…………………………….80
4-19- اولویت بندی میزان استفاده سبزیكاران از وسایل آموزشی…………………………….. 81
4-20- توزیع فراوانی میزان مؤثر بودن روشهای آموزشی………………………………………… 81
4-21- توزیع فراوانی مكان برگزاری دوره های آموزشی…………………………………………. 82
4-22- توزیع فراوانی میزان تأثیر خدمات وحمایتهای دولتی در میزان مصرف
سموم و كودهای شیمیایی……………………………………………………………………………………..82
4-23- اولویت بندی میزان تأثیر خدمات وحمایتهای دولتی در مصرف سموم و كودهای شیمیایی……………………………………………………………………………………………………………….83
4-24- توزیع فراوانی میزان همكاری سبزیكاران با همیاران دولتی…………………………….. 83
4-25- اولویت بندی میزان همكاری سبزیكاران با همیاران دولتی……………………………….. 84
4-26- توزیع فراوانی پاسخگویان بر اساس نوع عضویت در تشكل……………………………. 84
4-27- توزیع فراوانی پاسخگویان بر اساس نوع مالكیت……………………………………………. 85
4-28- شغل دوم سبزیكاران…………………………………………………………………………………… 85
4-29- میزان درآمد ماهیانه از شغل سبزیكاری…………………………………………………………. 86
4-30- میزان درآمد ماهیانه از شغل دوم…………………………………………………………………… 86
4-31- تأثیر قیمت بر میزان مصرف كودها و سموم شیمیایی………………………………………. 87
4-32- منابع تهیه بذر……………………………………………………………………………………………. 87
4-33- اولویت بندی دلایل عدم استفاده از مواد بیولوژیك…………………………………………. 88
4-34- اولویت بندی تأثیر موانع و محدودیتها در مصرف سموم و كودهای شیمیایی……….88
4-35- شرایط محیطی مؤثر در كاهش مصرف سموم شیمیایی…………………………………….. 89
عنوان صفحه
4-36- دیدگاه سبزیكاران درباره تأثیر مضرات سموم شیمیایی برای سلامت انسانها……….. 89
4-37- دیدگاه سبزیكاران درباره تأثیر مضرات كودهای شیمیایی برای سلامت انسانها……..90
4-38- تأثیر مضرات مصرف سموم شیمیایی برای سلامت سبزیجات…………………………… 90
4-39- تأثیر مضرات مصرف كودهای شیمیایی برای سلامت سبزیجات……………………… 91
4-40- تأثیر فواید مصرف سموم شیمیایی برای زمین سبزیكاری……………………………… 91
4-41- تأثیر فواید مصرف كودهای شیمیایی برای زمین سبزیكاری……………………………. 92
4-42- تأثیر مضرات مصرف سموم شیمیایی برای زمین سبزیكاری…………………………… 92
4-43- تأثیر مضرات مصرف كودهای شیمیایی برای زمین سبزیكاری……………………… 93
4-44- اطلاع از استاندارد مصرف سموم شیمیایی در كشت سبزیجات………………………..93
4-45- اطلاع از استاندارد مصرف كودهای شیمیایی در كشت سبزیجات…………………… 94
4-46- میزان مصرف سموم شیمیایی در كشت سبزیجات………………………………………… 94
4-47- میزان مصرف كودهای شیمیایی در كشت سبزیجات……………………………………… 95
4-48- ضریب همبستگی بین متغیر روش های آموزشی-ترویجی با كاهش مصرف سموم
و نهاده ها……………………………………………………………………………………………………………96
4-49- ضریب همبستگی بین متغیرهای تحقیق با كاهش مصرف سموم و نهاده ها………..98
4-50- رگرسیون گام به گام به منظور پیش بینی عوامل آموزشی-ترویجی تأثیرگذار بر
نگرش سبزیكاران ها……………………………………………………………………………………………..99
4-51- رگرسیون گام به گام به منظور پیش بینی عوامل تأثیرگذار بر نگرش سبزیكاران..100
پیوست الف- پرسشنامه………………………………………………………………………………………..119
پیوست ب- سطح زیر كشت و تولید نهایی در سال زراعی 89-88……………………………127
رابطه 3-1- فرمول آلفای كرومباخ جهت حجم نمونه انتخابی……………………………………62
چكیده
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 03:23:00 ب.ظ ]
|